Τρίτη 10 Ιουλίου 2018

ΘΡΙΑΜΒΕΥΤΗΣ και βάλε !!!


Επειδή οι χαρές λιγόστεψαν αυτό τον καιρό,επειδή έχει παραγίνει το κακό μου τελευταία με την ευαισθησία μου, επειδή πονάω και δεν θέλω να το πω ,στην  προσπάθεια μου να δώσω τόπο στην χαρά  και την παρηγοριά,ανασύρω από το ημερολόγιο του ΠΗΓΑΙΜΟΥ (στο πάλαι ποτέ  path) ένα χαρμόσυνο μήνυμα που μοιράστηκα μαζί σας  την  10η  Ιουλίου 2017 , για  να γελάσει το χείλι μου..


ΟΧΙ "ωσάν νικητής"....ΘΡΙΑΜΒΕΥΤΗΣ και βάλε !


Δεν υπάρχουν "μικρές νίκες" ! " Αγώνες" υπάρχουν. Κι όταν ένας αγώνας δικαιώνεται, η νίκη είναι ανάλογη του "μαχητή" που την έδωσε και την κέρδισε..
Στην περίπτωση που ακολουθεί ,μάχη έδωσε ένας σεμνός μαθητής, αν κρίνει κανείς πως εκφράστηκε μετά την επιτυχία του στις πανελλαδικές του 2017 "αισθάνομαι πολύ καλά γιατί έδωσα τη μάχη και την ολοκλήρωσα "ωσάν νικητής"  .

Μια μάχη όμως όχι σαν τις άλλες που ξέρουμε.
Η δική του μάχη είναι αναμέτρηση με την "κανονικότητα " γιατί ο ίδιος είναι ένα ιδιαίτερο άτομο. Κι αυτή η μάχη θα διαρκεί όσο ζει.....

Να ζήσεις αγόρι μου ,σε θαυμάζω. Και μην ξεχνάς πως:

Η ζωή μας είναι ένας αγώνας χωρίς ανακωχή που πεθαίνουμε πολεμώντας με το όπλο στο χέρι .

υγ: Να μην ξεχάσω να στο πω . Σε αγαπώ.
λυγερή Βασιλείου

`````````````````````````````````````````````````

Πανελλαδικές 2017: Μαθητής με αυτισμό έπιασε 17.090 μόρια

Δηλώνει ότι αισθάνεται «πολύ καλά» με αυτή την επιτυχία γιατί έδωσε τη μάχη και την ολοκλήρωσε «ωσάν νικητής»
εδώ εικονίζεται ο μαθητής με αυτισμό με τη μητέρα του
Ο Δρόσος Κονδύλης, απόφοιτος του 2ου ΕΠΑΛ (επαγγελματικό λύκειο) Πύργου, κατάφερε κάτι που πολλοί θεωρούσαν ακατόρθωτο!
Να συγκεντρώσει 17.090 μόρια στις φετινές πανελλαδικές εξετάσεις, κάτι που του επιτρέπει την εισαγωγή σε όποια πανεπιστημιακή σχολή επιθυμεί.
Αυτό, όμως, που κάνει την περίπτωσή του ξεχωριστή ανάμεσα στα άλλα παιδιά που διαγωνίστηκαν φέτος, είναι πως ανέκαθεν χρειαζόταν να προσπαθεί στη νιοστή σε σχέση με τα άλλα παιδιά, στο δημοτικό, το γυμνάσιο, το Λύκειο για να πείσει για τις ικανότητες του, καθώς ο νεαρός μαθητής ανήκει στα φάσμα του αυτισμού.
Ο ίδιος, όπως δήλωσε, αισθάνεται «πολύ καλά» με αυτή την επιτυχία γιατί έδωσε τη μάχη και την ολοκλήρωσε «ωσάν νικητής».
Όπως μεταδίδει το ilia24.gr, ο Δρόσος από παιδί έδινε τη μάχη του με την «κανονικότητα» για να σπάσει τα τείχη της άγνοιας ορισμένων πάνω στον αυτισμό.
Δίπλα του βρισκόταν η μητέρα του Νικολία Μωραίτη, που τον ωθούσε καθημερινά να προσπαθεί όλο και περισσότερο, να τον επιβραβεύει για τις μικρές του νίκες, να του εξηγεί τις ανεξήγητες για τον ίδιο ανθρώπινες συμπεριφορές απέναντι στη διαφορετικότητα.
Η ίδια έδωσε μάχες μόνη απέναντι σε όλο το κατεστημένο για να αλλάξει και στην εκπαίδευση και στη μικρή κοινωνία μας η νοοτροπία απέναντι σε αυτά τα "διαφορετικά» παιδιά"