Πέμπτη 7 Ιουνίου 2018

ΟΧΙ ΣΤΑ ΠΟΛΙΝΤΙΚΑΝΤΙΚΑ ΤΑ ΛΟΓΙΑ ΤΑ ΜΕΓΑΛΑ


Υπάρχει ή, δεν υπάρχει πολιτική βούληση ;
 Να μας το πείτε χωρίς μνημονιακές περιστροφές ….

Μπορείτε να υποστηρίξετε την στοιχειώδη  κυριαρχία του κοινωνικού κράτους το οποίο κάνατε  σημαία  στην προσπέλαση σας στην Εξουσία;
 ΝΑΙ ή, ΟΧΙ;

 Να μας το πείτε με παρρησία ,αντρίστικα ως συνηθίζεται στα λαϊκά και όχι στα πολιτικάντικα  τα λόγια τα μεγάλα..
``````````````````````````````````````````````````````
Συνάντηση προετοιμασίας στο
 υπ. Οικονομικών
Αντιπροσωπεία της ΕΣΑμεΑ με επικεφαλής τον πρόεδρό της Ιωάννη Βαρδακαστάνη συναντήθηκε σήμερα Παρασκευή 1 Ιουνίου με τον διευθυντή του γραφείου του υπουργού Οικονομικών Ευ. Τσακαλώτου κ. Παπακωνσταντίνου.
Στον κ. Παπακωνσταντίνου η αντιπροσωπεία παρουσίασε τα επείγοντα αιτήματα του χώρου της Αναπηρίας. Ιδιαίτερα επισημάνθηκε το απαράδεκτο γεγονός του συνυπολογισμού των αναπηρικών επιδομάτων στο εισόδημα. Δεν αρκεί το αναπηρικό επίδομα, που δίδεται για το κόστος που επιφέρει η αναπηρία κάπου, να είναι αφορολόγητο. Όπως σωστά τα επιδόματα δεν υπολογίζονται ως εισόδημα για το ΚΕΑ, δεν πρέπει να υπολογίζονται ως εισόδημα σε καμία περίπτωση, και δεν πρέπει να αποκλείονται με αυτό τον τρόπο τα άτομα με αναπηρία από άλλα ευεργετήματα που δικαιούνται, λόγω υπέρβασης εισοδήματος, όπως η εγγραφή παιδιών σε παιδικούς σταθμούς, οι μετεγγραφές φοιτητών, η λήψη κοινωνικού μερίσματος, η απαλλαγή από ΕΝ.Φ.Ι.Α. βάσει εισοδηματικών κριτηρίων, η παροχή κοινωνικού τιμολογίου ρεύματος κ.λπ.

Ο Παπακωνσταντίνου δεσμεύτηκε εκ μέρους του υπουργού, χαρακτηρίζοντας τη σημερινή συνάντηση "προετοιμασίας", ότι μέχρι τα μέσα Ιουλίου θα πραγματοποιηθεί συνάντηση της ΕΣΑμεΑ με τον κ. Τσακαλώτο, ο οποίος θα παράσχει και οριστικές απαντήσεις επί των θεμάτων.

 Ο κ. Παπακωνσταντίνου επίσης αναγνώρισε το δίκαιο των αιτημάτων της ΕΣΑμεΑ , ειδικά αναφορικά με τον συνυπολογισμό των επιδομάτων στο εισόδημα και τόνισε ότι στο επόμενο διάστημα θα υπάρξει δημοσιονομικός όρος για την θετική εξέταση αιτημάτων σαν αυτό
Από την πλευρά του ο κ. Βαρδακαστάνης δήλωσε ότι "η επίλυση των θεμάτων που θέτουμε στον υπουργό Οικονομικών απαιτεί πολιτική βούληση. Αυτή είτε υπάρχει είτε δεν υπάρχει. Αυτό πρέπει να γίνει ξεκάθαρο στη συνάντηση με τον υπουργό. Το αναπηρικό κίνημα παραμένει βέβαια σε επιφυλακή".

Από τα υπόλοιπα σοβαρά αιτήματα:

1. Απαλλαγή όλων των ατόμων με αναπηρία με ποσοστό τουλάχιστον 67%, ανεξαρτήτως κατηγορίας αναπηρίας και των οικογενειών που βαρύνονται φορολογικά με άτομα με βαριά αναπηρία, από την ειδική εισφορά αλληλεγγύης. Σήμερα εξαιρούνται από την επιβολή της ειδικής εισφοράς αλληλεγγύης τα εισοδήματα των προσώπων που είναι ολικώς τυφλοί, καθώς και των προσώπων που παρουσιάζουν βαριές κινητικές αναπηρίες με ποσοστό από 80% και άνω. Η Ε.Σ.Α.μεΑ. ζητάει η ανωτέρω εξαίρεση να επεκταθεί στα πρόσωπα της παρ. 2ε του άρθρου 14 του ν. 4172/2013 - δηλ. τα άτομα με ποσοστό αναπηρίας τουλάχιστον 67%, καθώς και στα πρόσωπα που βαρύνονται φορολογικά από άτομα με βαριές αναπηρίες με ποσοστό αναπηρίας 80% και άνω (νοητική αναπηρία, αυτισμό, σύνδρομο down, εγκεφαλική παράλυση ή βαριές πολλαπλές και ψυχικές αναπηρίες).

2. Διατήρηση των φοροαπαλλαγών
Η ΕΣΑμεΑ ζητά να μην υπάρξει καμία μείωση του αφορολογήτου ορίου για κανένα πολίτη. Ειδικότερα για τα άτομα με αναπηρία, χρόνιες παθήσεις και τις οικογένειές τους ζητείται η διατήρηση των φοροαπαλλαγών που είναι σε ισχύ.
3. Επέκταση της φοροαπαλλαγής των ατόμων με αναπηρία και στο τεκμαρτό εισόδημα, δηλαδή η φοροαπαλλαγή που αφορά στα άτομα με αναπηρία, να μην εφαρμόζεται μόνο στο πραγματικό εισόδημα του δικαιούχου, αλλά και στο τεκμαρτό εισόδημα.

4. Απαλλαγή από τον ΕΝΦΙΑ
Απαλλαγή όλων των ατόμων με αναπηρία με ποσοστό αναπηρίας τουλάχιστον 67%, ανεξαρτήτως κατηγορίας αναπηρίας και των οικογενειών που βαρύνονται φορολογικά με άτομα με βαριά αναπηρία από τον ΕΝΦΙΑ, χωρίς εισοδηματικά κριτήρια, για την πρώτη κατοικία, καθώς και τη θέσπιση ειδικού καθεστώτος προστασίας των ατόμων με αναπηρία στον ΕΝΦΙΑ.


5. Προστασία από πλειστηριασμό της πρώτης κατοικίας που ανήκει σε άτομα με ποσοστό αναπηρίας τουλάχιστον 67%, καθώς και στα πρόσωπα που έχουν στην οικογένειά τους άτομα με βαριές αναπηρίες.
6. Αύξηση του ακατάσχετου ποσού σε λογαριασμό μισθού ή σύνταξης ατόμων με αναπηρία στο ύψος των 3.000 ευρώ, λόγω αυξημένων αναγκών εξ αιτίας της αναπηρίας τους.
7. Χρηματοδοτικά εργαλεία και άλλα κίνητρα για την ανάπτυξη του θεσμού των ΚΟΙΝΣΕΠ ένταξης, ο οποίος αποσκοπεί κατ' αποκλειστικότητα στην κοινωνική και οικονομική ένταξη των ατόμων με αναπηρία
8. Επιχειρηματικότητα
Λήψη προστατευτικών φορολογικών μέτρων για τα άτομα με αναπηρία και χρόνιες παθήσεις με ποσοστό αναπηρίας 67% και άνω που έχουν επιχειρηματική δραστηριότητα.


9. Δανειολήπτες
Λήψη μέτρων για την πλήρη προστασία των δανειοληπτών με αναπηρία και των οικογενειών που έχουν στη φροντίδα τους άτομα με βαριές αναπηρίε
ς