Δευτέρα 19 Μαρτίου 2018

OTAN ΕΠΡΕΠΕ ΔΕΝ ΕΒΡΕΧΕ…


Επρεπε να περάσουν στην αντιπολίτευση για να τους πάρει  ο πόνος για τα ΑμεΑ . Τόσα χρόνια στην εξουσία περί άλλων τυρβάζανε…

Αλλά: Επειδή ποτέ δεν είναι αργά, επειδή η Αναπηρία δεν έχει πολιτικό χρώμα ,   συμφωνούμε ως προς το περιεχόμενο  της δήλωσης του τομεάρχη Υγείας της Νεας Δημοκρατίας γιατί και  εμείς απαιτούμε  ουσιαστική , περισσότερη φροντίδα και προστασία για τους ασθενείς και πρωτίστως για τους νέους ανθρώπους με νοητικά και ψυχικά προβλήματα. Γι αυτό αναδημοσιεύομε -καλή τη πίστη..- από την iatropedia.gr την ακόλουθη  δήλωσητου τομεάρχη Υγείας της Νέας Δημοκρατίας,βουλευτή Επικρατείας κ. Βασίλη Οικονόμου.

 «Δύο νέα τραγικά περιστατικά έρχονται να επιβεβαιώσουν, για άλλη μια φορά, την ανευθυνότητα και την εγκληματική αδιαφορία της Κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ. Το υπουργείο Υγείας οφείλει να κάνει ένα διάλειμμα από τις κομματικές φιέστες και να ασχοληθεί με τα πραγματικά προβλήματα της Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας και των δομών Ψυχικής Υγείας».

Είπε αναλυτικά ο κ. Οικονόμου:

«Δύο νέοι άνθρωποι με νοητικά και ψυχικά προβλήματα έχασαν τη ζωή τους, σε διάστημα λίγων ημερών, σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη. Υπήρξαν θύματα της ανεπάρκειας του αποσαθρωμένου κρατικού μηχανισμού, ο οποίος είχε αναλάβει τη  φροντίδα  και την προστασία τους.

Οι δύο νέοι άνθρωποι φιλοξενούνταν σε τριτοκοσμικές δομές χρονίως πασχόντων και είχαν ως μόνη στήριξη συγγενείς και ορισμένους γιατρούς που προσπαθούσαν -με αυτοθυσία πολλές φορές- να κάνουν τη δουλειά τους.

Η Νέα Δημοκρατία, βλέποντας τις διαστάσεις του προβλήματος, έφερε το θέμα στη Βουλή τρεις φορές. Συνάντησε, όμως, την πλήρη έλλειψη βούλησης για την επίλυσή του. Πλέον, η Κυβέρνηση και τα συναρμόδια υπουργεία οφείλουν να αναλάβουν άμεσα τις ευθύνες τους. Ειδικά το Υπουργείο Υγείας οφείλει να κάνει ένα διάλειμμα από τις κομματικές φιέστες και να ασχοληθεί με τα πραγματικά προβλήματα της Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας και των δομών Ψυχικής Υγείας.

Η κατάσταση αυτή δεν μπορεί να συνεχιστεί. Απαιτούμε ουσιαστική φροντίδα και προστασία για τους ασθενείς και πρωτίστως για τους νέους ανθρώπους με νοητικά και ψυχικά προβλήματα».

``````````````````````````````````````````````````````````
Φυσικά και δεν θα μπούμε σε διάλογο μαζί του ,όχι από απαξίωση  ,αλλά επειδή είμαστε βέβαιοι ότι απάντηση δεν θα λάβουμε ,όπως δεν έλαβε αυτή η ευπαθής κοινότητα των ΑμεΑ  απάντηση στα αγωνιώδη ερωτήματά της ,στα τριάντα χρόνια που ευρίσκοντο στην εξουσία ΝΔ  εναλλακτικά με τους συναδέλφους τους στο ΠΑΣΟΚ

14 σχόλια:

  1. Εδώ θα κριθούν όλα εκ του αποτελέσματος και από την διάρκεια που θα έχουν στο χρόνο οι αποφάσεις τους Λυγερή μου.
    Μακάρι να κάνουν τα λόγια τους πράξη και να μην τα αναιρέσουν αργότερα λόγω κάποιας "μνημονιακής δέσμευσης"!
    Καλό σου απόγευμα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αγαπημένη Μαρία.
      Μπα δεν μπαίνουν στον κόπο να τα ανεραίσει κανείς γιατί θα πρέπει να τα υποκαταστήσει με άλλα.
      Απλά όταν έρχονται στην εξουσία τα διαγράφουν όλοι και όλα από την μνήμη και ενεργούν κατά το πως απαιτούν οι περιστάσεις και υπαγορεύει το πολιτικό κόστος. .....κ.λ.π. Δεν ελπίζω και δεν επενδύω σε κανέναν Μαρία μου . Τα προβλήματα τους ξεπερνούν.Γι αυτό προτείνω στον καθένα μας προσγείωση -προσαρμογή και στα ...του οίκου μας να βρίσκουμε τρόπους να διαχειριζόμαστε τα προβλήματά μας ενωμένοι. Αρκεί να υπάρχουν άνθρωποι να ενώνονται.
      Σε ευχαριστώ που είσαι εδώ γιατί εγώ είμαι μεταβίας( περνώ δύσκολες μέρες ) αλλά αντιδρώ με πείσμα, σε βαθμό που αναδημοσιεύω από Της ψυχής τα Λόγια επιλεκτικά ότι με συγκινεί απ' τα παλιά...Φιλιά

      Διαγραφή
  2. Αλλάζουν καρέκλες Λυγερή μου αλλάζουν φορέματα και λόγια. Τίποτα απ όλα αυτά δεν πιστεύουν. Απλά ψαρεύουν σε θολά νερά.
    Ας είναι καλά ο αγώνας των Ανθρώπων ΑΜΕΑ για μια καλύτερη ζωή και δική τους και δική μας.
    Σε καλωσορίζω στα νέα σου σχόλια ξανά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Καλώς μου τον .
      Να τις άλλαζαν απλώς θα ήταν καλά . Αυτοί λυσάνε ποιος θα την πρωταρπάξει από τον άλλον.
      Αντί να, όχι να σταθούν, αλλά να υπερβούν το ύψος των τεριστάσεων,και σύσωμοι λαός και εξουσία να αντιμετωπίσουν τα βουνά που απειλητικά υψώνονται στον ορίζοντα κι έρχονται απειλητικά κατά πάνω μας,ανταγωνίζονται μεταξύ τους στην πολιτική αλητεία και σκοτώνονατι για την εξουσία .
      Την κατανόηση σου Γιάννη μου για το ύφος της γραφής μου. Άντε για να σε γλυκάνω -Εσύ θα γλυκαθείς οπωσδήποτε -πέρασε από το https://lygeri.blogspot.gr/2018/03/t.html ( είναι απ' τα πολύ παλιά μου.)

      Διαγραφή
  3. Απωλειες που καταγραφονται ως ατυχεις και υστερα τις ξεχνουν ! δεν πιστευω πως νοιάζεται κανεις σοβαρα να δωσει λυσεις ,ολα γινονται στα πλαισια του εντυπωσιασμου, του κατευνασμου της κοινης γνωμης μεχρι να περασει στη ληθη και μεχρι δυστυχως να ξεσπασει το επομενο τραγικο περιστατικο .Καλησπερα Λυγερη !

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Καλησπέρα Ολυμπία μου . Είπες τη φράση κλειδί
      ",ολα γινονται στα πλαισια του εντυπωσιασμου," για να προσθέσω εγώ "αντιπολιτευτικώ δικαίω"

      Αλλοίμονο από μας Ολυμπία μου. Και ιδιαίτερα απ' αυτούς που δεν κατόρθωσαν να εξασφαλίσουν στα παιδιά μια συνέχεια με αξιοπρέπεια...
      Ανεξάρτητα όμως από το επίκαιρο περιστατικό και άλλα που προηγήθηκαν και θα ακολουθήσουν, πρέπει να παραδεχτούμε ότι άρρωστα άτομα εκτός ελέγχου είναι πολύ δύσκολο να τα διαχειριστούν συνήθεις άνθρωποι.
      Υπάρχει όμως στό χώρο και εξαιρετικό ανθρώπινο δυναμικό που κάνει θαύματα.Το γνωρίζω από πρώτο χέρι. Από τον ανθρώπινο παράγοντα εκπορεύονται όλα .
      Γιατί αν περιμένανε τα ΑμεΑ από την ευαισθητοποιημένη πολιτεία σωθήκανε.

      Καληνύχτα κορίτσι μου. Ελπίζω να « συνέλθω» από την θύελλα της πίεσης που ασκούν πάνω μου συσωρευμενα προβλήματα και να μαζευόμαστε στις καινούριες αυλές μας όλοι να μοιράζουμε και να μοιραζόμαστε σκέψεις και ψυχής κεράσματα .
      Φιλιά

      Διαγραφή
  4. Γεια σου Λυγερή. Ας ελπίσουμε για το καλύτερο, αν και νομίζω ότι οι θετικές αλλαγές προκύπτουν από πολύ δουλειά και καλές προτάσεις ανθρώπων που σπάνια έχουν εμπλοκή με την πολιτική.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ακριβώς φίλε Γιάννη .
      Πρωτίστως καλώς ορίζω Σε.
      Δεν μπορώ να παραδεχτώ ,επ' ουδενί, ότι δεν υπάρχουν φωτισμένοι ,αξιόλογοι άνθρωποι
      ( ανεξαρτήτως κομματικού προσανατολισμού) ,με γνώσεις και παιδεία ικανή να βοηθήσει στην εφ΄όλης της ύλης ανατροπή του φθαρμένου και νοσηρού κλίματος σε όλες τις εκφάνσεις της κοινωνικο-πολιτικής-οικονομικής ζωής του τόπου μας.
      Δεν παραδέχομαι με την μικρής εμβέλειας πολιτική μου αντίληψης ότι είναι θέμα πολιτικού συστήματος. Κανένα σύστημα δεν ευαγγελίζεται τον ευτελισμό,την κακουχία ,την κατακρεούργηση και την ταπείνωση του λαού. Οι άνθρωποι που εκφράζουν το όποιο σύστημα ,είναι απολύτως υπεύθυνοι για την εσφαλμένη εφαρμογή του.
      Αλλά θα μου πεις --,ποιος προσφέρεται στο βωμό της πολιτικής ανιδιοτελώς και από εθνικό και μόνο φρόνημα ? Τρελός είναι ;
      Συμφωνώ όμως απολύτως μαζί σου να μην χάνομε τις ελπίδες μας. Να ευελπιστούμε σε καλύτερες μέρες και γενναιότερους ανθρώπους .
      Βλέπεις Γιάννη μου είναι κι αυτός ο ουρανός,ο ήλιος,
      η θάλασσα ,το ταπεραμέντο του Έλληνα που ξημεροβραδιάζεται με τα όνειρα και την ελπίδα κάτω από το μαξιλάρι του.

      Σε ευχαριστώ για τον βηματισμό στον Πηγαιμό της ψυχής μου γιατί γνωρίζω πόσο πολύτιμος είναι ο χρόνος σου. Καλές δημιουργίες σου εύχομαι , Υγεία, Ηρεμία ψυχής πάνω απ΄όλα.

      Διαγραφή
  5. στους προλαλησαντες συμπληρωνω την μοναδικη κι ανεπαναληπτη στιγμη τους
    το κλεισιμο του Ψυχαργω...μετα απο το κλεισιμο του ευρωπαικου ταμειου
    δεν ειχαμε ακομα το καλο ευρω...τωρα απο τα 230 εκ του κελπνο
    καποιος απ αυτους ας αξιωθει να επιστρεψει τα 30 εκ και σιγουρα
    τα ιδια τα αμεα ξερουν πως να τα διαθεσουν...
    γνωμη μου ν ανοιξουν τ αυτια τους
    επισης να τοποθετησουμε εκρηκτικο μικροτσιπ κατω απο το δερμα τους
    ισως ετσι να αποκατασταθει καποτε η εμπιστοσυνη μας...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Έλα μας...που ανέβασες τον πήχη σε υψηλότερα επίπεδα και πρέπει σε σκαλωσιά ν’ανέβω για να σε παρακολουθήσω κάνα δυο φορές που πέρασα ασθμαίνουσα. Σε ένοιωσα όμως... Καλορίζικο το καινούριο καταφύγιο του νού ...

      Πάει περίπατο το "Ψυχαργώ¨καλέ μου. Οι περισσότερες μονάδες του περιήλθαν σε μη κερδοσκοπικές εταιρείες (?) και χρηματοδοτούνται μέσω ΕΣΠΑ. Ευτυχώς δηλαδή γιατί τουλάχιστον τώρα το προσωπικό πληρώνεται σχεδόν κανονικά και αυτό είναι μια ανάσα .
      Όπως είπα όμως και στην Ολυμπία η καθημερινότητά των ενοίκων εξαρτάται αποκλειστικά από την ποιότητα, την ευσυνειδησία και την αγάπη των φροντιστών τους.
      Όσο χρήμα και να κυκλοφορήσει η αγάπη και η ανθρωπιά δεν εξαγοράζονται .΅Είναι πολύ ακριβές αξίες.
      Φιλώ σε.


      Διαγραφή
  6. Καλώς σε βρίσκω με τα θέματα που αγγίζουν ψυχές.
    Διάβασα και τις εξαγγελίες, ξέρεις πόσες έχουμε ξανά- και ξανά-ακούσει;
    Διάβασα και τα σχολια και τις απαντήσει σου
    Θα σταθώ μόνο σε ένα σημείο. Υπάρχουν φωτισμένοι άνθρωποι μονο που δεν θέλουν να συμμετάσχουν στο παιχνίδι που λέγεται '' προσφέρω χρήματα για τους αδύναμους''. Γιατί οι φωτισμένοι δεν θα καθίσουν ούτε θα επιτρέψουν το φαγοπότι και ναι πιστεύω ακράδαντα ότι τους ''πονάνε'' τα χρήματα που δίνουν- γι αυτό δεν δίνουν- για όμάδες συμπολιτών μας που έχουν ανάγκη. Ωφελιμιστική η πολιτική τους σε άτομα που χρειάζονται βοήθεια. Και επειδή τα ''κουκιά δε φτάνουν ποτέ'' ξεχνούν τον ωφελιμισμό τους μετά την ενθρόνιση!
    Καλή συνέχεια και θα τα λέμε πλέον

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Και να πω κάτι για τις φώτο. Για να μη σου βγαίνουν έξω από την ανάρτηση μεγάλωσε το εύρος της ανάρτησης και ας μικρύνει η δεξιά στήλη. Ξέρεις πώς ναι; Αν όχι να σου πω.Θα δείχνει ωραιότερα.
      ΥΓ Να βοηθήσω θέλω δεν παρεμβαίνω Λυγερή μου

      Διαγραφή
    2. Καλημέρα Αννούλα .

      Βοήθεια δε θα πει τίποτα. Η παρέμβασή σου είναι κι αυτή ένα δείγμα φιλίας οικειότητας και καλής γειτονίας.
      Όχι μόνο την επιθυμώ αλλά και την χρειάζομαι.
      Τι θάλαγες να σου κάνω μια λίστα των "σημείων"
      ( είναι αρκετά) πάνω στα οποία χρειάζομαι τα φώτα σου και να βάλεις ένα χεράκι, άντε και τα δυό, να φτιάξεις την διάθεση την δική μου αλλά και των επισκεπτών των σελίδων μου ?
      Εάν μου ανοίξεις πράσινο ,θα σου στείλω τα αιτήματα με e-mail. Είσαι;;;
      " Πές ΝΑΙ " που λέει και- η Ψυχή της Ψυχής μου -
      το Μαράκι μου- όταν θέλει κάτι πολύ.

      Χίλια ευχαριστώ προκαταβολικά.

      Διαγραφή
    3. Ναι να βοηθησω όπου και όσο μπορώ. ΝΑΙ!!!
      Καλημερούδια σου

      Διαγραφή