Τρίτη 10 Ιουλίου 2018

ΘΡΙΑΜΒΕΥΤΗΣ και βάλε !!!


Επειδή οι χαρές λιγόστεψαν αυτό τον καιρό,επειδή έχει παραγίνει το κακό μου τελευταία με την ευαισθησία μου, επειδή πονάω και δεν θέλω να το πω ,στην  προσπάθεια μου να δώσω τόπο στην χαρά  και την παρηγοριά,ανασύρω από το ημερολόγιο του ΠΗΓΑΙΜΟΥ (στο πάλαι ποτέ  path) ένα χαρμόσυνο μήνυμα που μοιράστηκα μαζί σας  την  10η  Ιουλίου 2017 , για  να γελάσει το χείλι μου..


ΟΧΙ "ωσάν νικητής"....ΘΡΙΑΜΒΕΥΤΗΣ και βάλε !


Δεν υπάρχουν "μικρές νίκες" ! " Αγώνες" υπάρχουν. Κι όταν ένας αγώνας δικαιώνεται, η νίκη είναι ανάλογη του "μαχητή" που την έδωσε και την κέρδισε..
Στην περίπτωση που ακολουθεί ,μάχη έδωσε ένας σεμνός μαθητής, αν κρίνει κανείς πως εκφράστηκε μετά την επιτυχία του στις πανελλαδικές του 2017 "αισθάνομαι πολύ καλά γιατί έδωσα τη μάχη και την ολοκλήρωσα "ωσάν νικητής"  .

Μια μάχη όμως όχι σαν τις άλλες που ξέρουμε.
Η δική του μάχη είναι αναμέτρηση με την "κανονικότητα " γιατί ο ίδιος είναι ένα ιδιαίτερο άτομο. Κι αυτή η μάχη θα διαρκεί όσο ζει.....

Να ζήσεις αγόρι μου ,σε θαυμάζω. Και μην ξεχνάς πως:

Η ζωή μας είναι ένας αγώνας χωρίς ανακωχή που πεθαίνουμε πολεμώντας με το όπλο στο χέρι .

υγ: Να μην ξεχάσω να στο πω . Σε αγαπώ.
λυγερή Βασιλείου

`````````````````````````````````````````````````

Πανελλαδικές 2017: Μαθητής με αυτισμό έπιασε 17.090 μόρια

Δηλώνει ότι αισθάνεται «πολύ καλά» με αυτή την επιτυχία γιατί έδωσε τη μάχη και την ολοκλήρωσε «ωσάν νικητής»
εδώ εικονίζεται ο μαθητής με αυτισμό με τη μητέρα του
Ο Δρόσος Κονδύλης, απόφοιτος του 2ου ΕΠΑΛ (επαγγελματικό λύκειο) Πύργου, κατάφερε κάτι που πολλοί θεωρούσαν ακατόρθωτο!
Να συγκεντρώσει 17.090 μόρια στις φετινές πανελλαδικές εξετάσεις, κάτι που του επιτρέπει την εισαγωγή σε όποια πανεπιστημιακή σχολή επιθυμεί.
Αυτό, όμως, που κάνει την περίπτωσή του ξεχωριστή ανάμεσα στα άλλα παιδιά που διαγωνίστηκαν φέτος, είναι πως ανέκαθεν χρειαζόταν να προσπαθεί στη νιοστή σε σχέση με τα άλλα παιδιά, στο δημοτικό, το γυμνάσιο, το Λύκειο για να πείσει για τις ικανότητες του, καθώς ο νεαρός μαθητής ανήκει στα φάσμα του αυτισμού.
Ο ίδιος, όπως δήλωσε, αισθάνεται «πολύ καλά» με αυτή την επιτυχία γιατί έδωσε τη μάχη και την ολοκλήρωσε «ωσάν νικητής».
Όπως μεταδίδει το ilia24.gr, ο Δρόσος από παιδί έδινε τη μάχη του με την «κανονικότητα» για να σπάσει τα τείχη της άγνοιας ορισμένων πάνω στον αυτισμό.
Δίπλα του βρισκόταν η μητέρα του Νικολία Μωραίτη, που τον ωθούσε καθημερινά να προσπαθεί όλο και περισσότερο, να τον επιβραβεύει για τις μικρές του νίκες, να του εξηγεί τις ανεξήγητες για τον ίδιο ανθρώπινες συμπεριφορές απέναντι στη διαφορετικότητα.
Η ίδια έδωσε μάχες μόνη απέναντι σε όλο το κατεστημένο για να αλλάξει και στην εκπαίδευση και στη μικρή κοινωνία μας η νοοτροπία απέναντι σε αυτά τα "διαφορετικά» παιδιά"

5 σχόλια:

  1. Θαρρώ την θυμάμαι αυτήν την δημοσίευση από τον "Πηγαιμό" Λυγερή μου. Από αυτές που ξεχωρίζουν τις προσωπικότητες εκείνες που παραδίδουν μαθήματα ζωής.
    Τις χρειαζόμαστε πάντα να μας δυναμώνουν κορίτσι μου.
    Καλό βράδυ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Καλησπέρα Γιάννη μου.
    Νομίζω ότι είναι απ' αυτές τις αναρτήσεις που δεν, αλλά και δεν πρέπει να ξεχνιούνται .Αν επανέφερα το θέμα είναι γιατί είναι στην επικαιρότητα με αναδρομική ισχύ ,αλλά και τιμής ένεκεν γι αυτό το εξαιρετικό παιδί που δεν είναι σπάνια αλλά ούτε και συνήθης περίπτωση.

    Καλό σου βραδάκι .

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. ''Η ζωή μας είναι ένας αγώνας χωρίς ανακωχή που πεθαίνουμε πολεμώντας με το όπλο στο χέρι΄΄ Αυτό ακριβώς μας απέδειξε ο νικητής της μάχης με την ''κανονικότητα''!! Αξιος και δίνει μαθήματα αλλά άξια και η μάνα του. Να το πούμε κι αυτό γιατί νομίζω ότι εκείνη έφτιαξε έναν τέτοιο νικητή!! Να ναι καλά και μια συμβουλή: Ας αφήσει τους κανονικούς στις αποτυχίες τους. Και να είναι περήφανος για ό,τι κατόρθωσε!!
    Να σαι καλά και εσύ Λυγερή μου που μας ξαναθυμίζεις αγωνιστές ζωής
    Φιλιά και καλησπέρες αφηνω από την εξοχή. Όταν το καροτοϊντερνετ μου κάνει τη χάρη σας επισκέπτομαι κανονικά
    Τα κορίτσια σου καλά; Το Μαράκι σου; Φιλιά πολλά καλοκαιρινά και μυρωδάτα από αλμύρα θάλασσας

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Μ' 'έχει συγκινήσει πάρα πολύ και μένα αυτή η Μάνα.Αννούλα μου.
      'Όχι γιατί όλες οι μανάδες δεν δίνουν καθημερινό αγώνα για τα παιδιά τους ( δεν είναι καθόλου εύκολο να μεγαλώνεις ένα παιδί ούτε να διαμορφώνεις έναν "άνθρωπο" ικανό να προσαρμοστεί και να ενταχθεί στην κοινωνία)αλλά γιατί κληρώθηκε "να δίνει μάχες μόνη απέναντι σε όλο το κατεστημένο για να αλλάξει και στην εκπαίδευση και στη μικρή κοινωνία μας η νοοτροπία απέναντι σε αυτά τα "διαφορετικά παιδιά" 'όχι μόνο στο δικό της. Άξιος ο Μισθός της !

      Αννούλα μου γλυκιά κι αξιο-αγαπημένη. Σε ευχαριστώ από καρδιάς που μας θυμάσαι ακόμη και στις διακοπές σου. ΄Άσε που είσαι και διαισθητικό άτομο,γιατί τραβάω κουπί αυτό το καιρό...

      Να περνάς καλά .Σου έχω εμπιστοσύνη. Εσύ ξέρεις πως να ξεκουράζεις την ψυχή κι αυτή η ξεκούραση κατ' ακολουθία ξεκουράζει και το σώμα.Αν δεν προηγείται δεν υπακούει το σώμα σε περιβαλλοντολογικές και εποχιακές επιταγές..
      Φιλιά σου μάτια μου.

      Διαγραφή
  4. Ενα χρονο μετα αυτος ο νικητης της ζωής ελπιζω να του έχει δώσει τα εφόδια να συνεχιζει την αξιεπειανη προσπαθεια του που μονο οση εχουν δυναμη ψυχής καταλαβαινουν τι έχει καταφερει αυτο το παιδι μαζι με την προπσπαθεια και την αγαπη της μαμας του Λυγερή μου !!Μακαρι να μιμηθουμε το παραδειγμα του εμεις οι "κανονικοι" ανθρωποι..!!
    Να περνας ομορφα και να χαμογελας γιατί υπαρχουν και καλες ειδήσεις όπως αυτή που εβαλες να διαβασουμε..!! ευχαριστουμε... φιλακιαααα!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή