www.prosvasi-amea.gov.gr

Τετάρτη, 21 Σεπτεμβρίου 2011

Με πάθος, πείσμα και αφοσίωση ερωτική!


Ερωτας

Οι μειοψηφίες αγαπητέ μου. Οι πανίσχυρες μειοψηφίες. Αυτές μας παρέσυραν στον όλεθρο. Παράδειγμα;
Μειοψηφία η κρατικοδίαιτη, στο Δημόσιο, εργασία. Ένα εκατομμύριο νοματαίοι. Οι πελάτες του δικομματισμού. Αντιπαραγωγικοί και οι περισσότεροι, προς όλους εμάς που τους πληρώνουμε, εχθρικοί. Παράδειγμα;
Τα κλειστά επαγγέλματα. Η νομενκλατούρα της σιγουριάς. Της αχαλίνωτης κερδοσκοπίας. Της ασύδοτης φοροδιαφυγής.

Κι όμως υπάρχουν Έλληνες παραγωγικοί. Η περίπτωση του ελληνικού σινεμά η μικρογραφία της διπλής Ελλάδας. Όσο λειτουργούσε το πελατειακό σύστημα και έπεφταν τα φράγκα με τις πολύμορφες δημόσιες σχέσεις, τόσο τα καλλιτεχνικά αποτελέσματα ήταν αόρατα και πικρά. Τώρα με την οικονομική κρίση, τώρα που έκλεισε η στρόφιγγα, τώρα το ελληνικό σινεμά καταξιώνεται στα φεστιβάλ και τη διεθνή αγορά. Παράδειγμα;
Η ταινία του Γιώργου Άνθιμου «Άλπεις». Που έγινε με φιλικές συνεργασίες. Που το δημόσιο κατέβαλε μόλις εβδομήντα χιλιάδες φραγκοδίφραγκα. Όσο δηλαδή κοστίζουν τα εσώρουχα της Μόνικα Μπελούτσι. Που έγινε με το τίποτα. Κι όμως. Πάνω σ’ αυτό το δραχμικό «τίποτα» επενδύθηκαν ταλέντο, αφοσίωση, πάθος, δημιουργία, φαντασία, πρωτοτυπία.

Ετσι ο Λάνθιμος με τα ελάχιστα κατάφερε στο φεστιβάλ της Βενετίας να αποσπάσει τα μέγιστα. Κι έτσι αυτό το δραχμικό «τίποτα» εκτόπισε από τα βραβεία ονόματα όπως του Ρομάν Πολάνσκι και άλλων διάσημων σκηνοθετών και οικονομικά εύρωστων κινηματογραφιών. Το συμπέρασμα απλό. Για κάθε έλληνα, κυρίως της μαχόμενης νέας γενιάς.
Κόντρα στους φόβους. Με αντίπαλο τον τρόμο, ένας ο σίγουρος δρόμος εξόδου από το σημερινό πολιορκημένο Μεσολόγγι.
Οι εχθροί που σε πολιορκούν είναι αυτοί οι ίδιοι που όλα αυτά τα χρόνια σε προπόνησαν, σε κανάκεψαν και ταυτόχρονα σε κόντυναν. Δηλαδή αφασία, δικομματισμός, πελατεία, αδιαφορία, χα χα χου χα και το όνειρο για μια θέση στο Δημόσιο, το απατηλό.
Πίστεψε στον εαυτό σου. Πάρε την τύχη της ζωής σου στα χέρια σου. Αποκάλυψε τις ιδιαίτερες δημιουργικές σου δυνάμεις.
Κανείς, ούτε οι πολιτικοί μα ούτε οι ήρωες οι νεκροί μπορούν να κάνουν αυτό που εσύ μπορείς να κάνεις για να καλυτερέψεις την ζωή σου. Μόνο εσύ.

Με πάθος, πείσμα και αφοσίωση ερωτική!

Δ.Δανίκας
ΒΗΜΑ

7 σχόλια:

 1. Όμορφο μήνυμα, ταιριάζει με τις σκέψεις μου αν και η πραγμάτωση του θέλει πολύ δύναμη, αλλά θαρρώ πως είναι μονόδρομος...

  Thanks

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 2. ΟΔΟΙΠΟΡΟΣ

  Καλώς το παλικάρι.
  Έτσι εξουθενωμένη, αιφνιδιασμένη, τρομοκρατημένη, ανασφαλής και θλιμμένη όπως είμαι, δίνω το λόγο και βήμα σε κάποιους ..να μιλούν για λογ/σμό μου όταν η καρδιά μου "βουβή και άβουλη αντάμα προσμένει ίσως κάποιο θάμα."
  Το θάμα που θα γεννηθεί μέσα από το πάθος, το πείσμα και τον Έρωτα για τη Ζωή !!!!

  Καλή δύναμη καλέ μου και σε Σένα και μακάρι να μην την χρειάζεσαι Εσύ.
  Εγώ πολύ…

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 3. Καλή δύναμη λυγερη !! Έλληνες παραγωγικοί .. Αυτό που πιστεύω είναι πως δεν είναι κανένας Έλληνας ηλίθιος, ίσως να είμαστε αφελείς ! Πρώτος εγώ.. Ευχές για καλό μήνα! Με πολλά χαμόγελα!!...

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 4. STRATOS

  Αγαπητέ μου
  Ιδιαίτερη ευχαρίστηση η παρουσία σου !!!
  Και βέβαια είμαστε παραγωγικοί και δημιουργικοί και ευρηματικοί και πεισματάρηδες όταν έχουμε έρισμα και βάζουμε στόχους.
  Μην πας μακριά. Δες, όταν οι Έλληνες βρίσκονται στο εξωτερικό πόσο εύκολα και γρήγορα προσαρμόζονται σ΄ένα ευνομούμενο κοινωνικό σύνολο και πολλοί απ’ αυτούς διαπρέπουν και διακρίνονται σε όλους τους τομείς . Την Επιστήμη, την Έρευνα, την Τεχνολογία , την Επιχειρηματικότητα κ.λ.π.
  Είναι και αυτή η ευλογία Θεού, ο ήλιος της Ελλάδος που ασκεί ευεργετική επίδραση στην ψυχολογία μας. π.χ.Σήμερα..
  Νάσαι καλά εύχομαι, χαρά μου ν’ ανταμώνουμε σον ΠΗΓΑΙΜΟ

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 5. Ευτυχώς που υπάρχουν και αυτές οι μειοψηφίες!

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 6. μπές, δές http://tatoo-buster.blogspot.com/?zx=580ff486b16fc2c2 και αμα θές, πές !!!

  γιατί οσο δεν μιλάμε, δεν βλέπουμε και δεν ........θα μας πούνε και μ@λ@κες !!!
  ...Λυγερη?...ακου λυγερη !!!! :Ρ

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 7. Καλημέρα κατ' αρχήν
  Το πόστ που παραπέμπεις μιλάει για την τέχνη ή την κακοτεχνία του τατουάζ και λόγω του ότι είμαι άσχετη, ούτε το αντικείμενο με ενδιαφέρει, δεν μπορώ να τοποθετηθώ.
  Τώρα, αν πίσω απ' όλα αυτά υπονοούνται άλλα ,που οι κεραίες μου δεν τα πιάνουν ,
  sorry.

  ΑπάντησηΔιαγραφή