Δευτέρα, 12 Αυγούστου 2019

Όαση στην έρημο....


Να το δούμε και να το πιστέψουμε !!!!


Ο δήμος της Θεσσαλονίκης σχεδιάζει να κατασκευάσει σύντομα το μεγαλύτερο πάρκο ΑμεΑ των Βαλκανίων στο οικόπεδο που παλαιότερα βρισκόταν το παλιό ορφανοτροφείο  "Μέγας Αλέξανδρος" στην περιοχή δηλαδή της Άνω Τούμπας.

Το έργο που ονομάζεται «Πάρκο ΑμεΑ για όλους» εγκρίθηκε από το δημοτικό συμβούλιο και συνάφθηκε προγραμματική σύμβαση με το αρμόδιο υπουργείο. Το όνομα του έργου δηλώνει πως σκοπός είναι το πάρκο να είναι φιλόξενο προς όλους.

Το υπουργείο Εργασίας θα χρηματοδοτήσει το έργο με το ποσό των 450.000 ευρώ. Σύμφωνα με την εισήγηση της διεύθυνσης Αστικού Σχεδιασμού και Αρχιτεκτονικών Μελετών, η υλοποίηση του έργου έχει στόχο τη δημιουργία:

-Μιας αστικής νησίδας βασισμένης στην αρχή της ίσης πρόσβασης για όλους με ενταγμένο ειδικό χώρο δραστηριοτήτων ΑμεΑ.


-Ενός σημαντικού ανοιχτού δημόσιου χώρου.

-Ενός οργανωμένου αστικού πάρκου δραστηριοτήτων και αναψυχής σε κομβική σχέση με τα παρακείμενα σχολεία.

-Ενός κομβικού χώρου συνάντησης της πόλης σε άμεση σύνδεση με κεντρικές λειτουργίες της ευρύτερης περιοχής, με άξονα την οδό Γρηγορίου Λαμπράκη.

-Ενός χώρου που θα συμβάλει στη βελτίωση της ποιότητας ζωής των ατόμων με αναπηρία και στην ενδυνάμωση της κοινωνικής ένταξης μέσω της χρήσης χώρων ελεύθερου χρόνου.

3 σχόλια:

 1. Άσε πρώτα να το δούμε Λυγερή μου και τότε να το χαρούμε. Γιατί από τις διακηρύξεις μέχρι την υλοποίηση είναι μια απάτη δρόμος.
  Καλά να περνάς και καλό Δεκαπενταύγουστο να έχεις.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 2. Εύχομαι να πραγματοποιηθεί και μάλιστα όσο γίνεται πιο σύντομα! Και να μην περιοριστούν μόνον σε μια πόλη αλλά να φροντίσουν να κάνουν το ίδιο σε όλη τη χώρα.
  Καλό απόγευμα Λυγερή μου!

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 3. Καλησπέρα Λυγερή!
  Είναι σημαντικό να γίνονται τέτοια έργα, κι ακόμα πιο όμορφο να υλοποιούνται.
  Παρά το μεγάλο αυτό βήμα όμως και την υπέροχη πρωτοβουλία, εξίσου σημαντικό είναι να έχουμε την παιδεία να σεβαστούμε ενα τέτοιο έργο -και τον λογο για τον οποίο έγινε..

  Χαιρετώ με αγάπη
  Να είσαι καλά :)

  ΑπάντησηΔιαγραφή