www.prosvasi-amea.gov.gr

Σάββατο, 22 Απριλίου 2017

Να τ' ακούν μερικοί...μερικοί...

Να τ’ ακούν κάποιοι Έλληνες μεγιστάνες και ν’ αφυπνίζονται από το απατηλό όνειρο ότι είναι αθάνατοι ή,ότι  θα τα πάρουν μαζί τους.
Να αφήσουν μια γρίλια στην καρδιά τους ανοιχτή να περάσει μέσα της η φλόγα της προσφοράς  και η μεγαλοσύνη της Ανθρωπιάς.
Να ξυπνήσει ο νόστος και μια στάλα ευγνωμοσύνης για την Πατρίδα που τους κληροδότησε το γονίδιο της περιπέτειας ,της επιχειρηματικότητας, της εξωστρέφειας ,της ανταγωνιστικότητας .
Να συνειδητοποιήσουν τέλος, ότι τόσο η εν ζωή δόξα και αναγνώριση , όσο και η υστεροφημία , δεν οικοδομούνται πάνω στον επίγειο πλούτο( που έτσι κι αλλιώς κάποια μέρα εγκαταλείπουν...) αλλά μέσα στις καρδιές των ανθρώπων που ευεργετούν.
Από εκεί η Ιστορία αντλεί πληροφορίες και γράφει το όνομά τους για να το θυμάται η ανθρωπότητα στο διηνεκές…
``````````````````````````````````````````````````````````````````````````````````````````````````````````````````````
Τις λεπτομέρειες της νέας δωρεάς ύψους 14 εκατ. ευρώ προς το ΕΚΑΒ στην οποία προχωρά, ανακοίνωσε το Ιδρυμα Σταύρος Νιάρχος.
Η δωρεά, η οποία καλύπτει, μεταξύ άλλων, την προμήθεια 143 υπερσύγχρονων ασθενοφόρων οχημάτων και την πλήρη συντήρησή τους για 8 χρόνια, καθώς και την ψηφιακή αναβάθμιση του επιχειρησιακού κέντρου, είχε ανακοινωθεί αρχικά από τον πρόεδρο του ΙΣΝ κ. Ανδρέα Δρακόπουλο τον Φεβρουάριο κατά την ομιλία του στην Τελετή Παράδοσης του Κέντρου Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος προς την Ελληνική Κοινωνία.
Αναλυτικά, η δωρεά του ΙΣΝ αφορά στην προμήθεια: • 65 συμβατικών ασθενοφόρων, • 22 κινητών ιατρικών μονάδων, 6 εκ των οποίων καλύπτουν, με εξειδικευμένο εξοπλισμό για νεογνά, ανάγκες αεροδιακομιδών, • 26 ασθενοφόρων 4Χ4 • 30 οχημάτων μικρού όγκου
Τα νέα οχήματα εκσυγχρονίζουν το 22% του συνολικού στόλου του ΕΚΑΒ (650 οχήματα) και στο σύνολό τους θα αντικαταστήσουν παλαιότερης τεχνολογίας οχήματα. Οπως ανακοινώθηκε, το ΙΣΝ διοργάνωσε διαδικασία προσφορών, σε συνεργασία με το ΕΚΑΒ, το οποίο και έθεσε τις προδιαγραφές των οχημάτων που θα καλύψουν τις υπάρχουσες ανάγκες του στόλου του.

Στον διαγωνισμό συμμετείχαν συνολικά 5 εταιρείες. Τα οχήματα θα διατεθούν σε όλες τις περιφέρειες της Ελλάδος, στα νησιά του Αιγαίου και του Ιονίου, με στόχο να ανταποκριθούν στη βασική ανάγκη για ανοιχτή πρόσβαση σε θέματα δευτεροβάθμιας και τριτοβάθμιας φροντίδας όλων των κατοίκων της χώρας.
Πιο συγκεκριμένα, τα οχήματα θα διατεθούν στις περιφέρειες Αττικής, Κεντρικής και Δυτικής Μακεδονίας, Θεσσαλίας, Ηπείρου, Στερεάς Ελλάδας, Ιωνίων Νήσων, Δυτικής Ελλάδος, Πελοποννήσου, Βορείου και Νοτίου Αιγαίου καθώς και της Κρήτης.
Επιπλέον, μέσω της δωρεάς, το Ίδρυμα θα υποστηρίξει και την ψηφιακή αναβάθμιση του επιχειρησιακού κέντρου της Αττικής το οποίο δέχεται ετησίως άνω των 1.700.000 κλήσεων (στοιχεία ΕΚΑΒ 2016).
Το επιχειρησιακό κέντρο αποτελείται από την εφαρμογή ηλεκτρονικής διαχείρισης των περιστατικών και την εφαρμογή της τηλεματικής παρακολούθησης ασθενοφόρων. Η αναβάθμιση περιλαμβάνει την ηλεκτρονική διαχείριση των περιστατικών και την εφαρμογή τηλεματικής παρακολούθησης των 200 ασθενοφόρων οχημάτων, που δρουν στην περιφέρεια Αττικής, παρέχοντας με αυτόν τον τρόπο, τη δυνατότητα βελτίωσης του χρόνου ανταπόκρισης κατά 25%.
Επιπλέον η δωρεά θα υποστηρίξει την επέκταση του υφιστάμενου συστήματος του κέντρου της Θεσσαλονίκης στο επιχειρησιακό κέντρο της Αττικής.

Από την έναρξη της λειτουργίας του, το 1996, έως σήμερα, το ΙΣΝ έχει διαθέσει συνολικά €1.6 δισεκατομμύρια μέσω 3.801 δωρεών σε μη κερδοσκοπικούς οργανισμούς, σε 112 κράτη ανά τον κόσμο. Η νέα δωρεά προς το ΕΚΑΒ έρχεται σε συνέχεια δωρεάς που πραγματοποιήθηκε το 2014 προς τον οργανισμό για τη διάθεση πέντε υπερσύγχρονων ασθενοφόρων και τριών μικρών οχημάτων ταχείας πρόσβασης από το ΙΣΝ σε συνεργασία με το Κοινωφελές Ίδρυμα Ιωάννη Σ. Λάτση.
Ο Ανδρέας Δρακόπουλος, Πρόεδρος του ΙΣΝ, δήλωσε «Η πρόσβαση προς ασφαλείς υπηρεσίες υγείας για όλους αποτελεί βασικό κοινωνικό αγαθό και στο βαθμό των δυνατοτήτων μας προσπαθούμε στο ΙΣΝ να συμβάλλουμε προς αυτή την κατεύθυνση. Με τη νέα δωρεά για την προμήθεια και συντήρηση 143 υπερσύγχρονων ασθενοφόρων οχημάτων επιθυμούμε να υποστηρίξουμε το αναγκαίο έργο που επιτελεί το ΕΚΑΒ και να συμβάλλουμε στην αναβάθμιση της παροχής των σημαντικών υπηρεσιών υγείας που προσφέρει.»

 Ο Κωνσταντίνος Καρακατσιανόπουλος, Πρόεδρος του Δ.Σ. του ΕΚΑΒ δήλωσε «Εκ μέρους του ΔΣ του ΕΚΑΒ, αλλά και των εργαζομένων, θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε θερμά το ΙΣΝ για την σημαντικότατη προσφορά που πραγματοποιεί. Το ΙΣΝ με την δωρεά αυτή που είναι η σημαντικότερη όλων προς το ΕΚΑΒ, αλλά και με τις προηγούμενες δωρεές του, στέκεται συμπαραστάτης στις καθημερινές προσπάθειες που καταβάλλουν νυχθημερόν οι εργαζόμενοι του ΕΚΑΒ, για την προάσπιση της Δωρεάν Δημόσιας Υγείας και την συνεχή βελτίωση των παρεχόμενων υπηρεσιών από πλευράς του.»

πηγή: www.iefimerida.gr

4 σχόλια:

 1. Μερικες πραξεις θα πρεπει να τις αναγνωριζουμε και να τις αναδεικνυουμε
  Αλλα οταν προερχονται από τους κακους καπιταλιστες, τοτε μας χαλανε το παραμυθι

  υγ.
  εκανες καλα που το ανεδειξες

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Θεωρώ ότι το "καλό," ακόμη και άν προέρχεται από άτομα ή σύνολα που δεν συμπλέομε μαζί τους, οφείλομε να το αναγνωρίζομε. Εκτός αν το ορίζομε στα μέτρα μας και δεν το αναγνωρίζομε πουθενά αλλού εκτός από τα δικά μας όρια.
   Συμπαθάτα με ,δεν διακατέχομαι από τέτοιους περιορισμούς και προκαταλήψεις.

   Χαιρετώ και ευχαριστώ.

   Διαγραφή
 2. Λυγερή εντάξει, να ρωτήσω εγώ κάτι ;
  Τα αντισταθμιστικά οφέλη αυτών των κινήσεων τα αναδεικνύει κανείς ή αν τα βάλουμε στο τραπέζι θα θεωρηθούμε κακοήθεις ;
  Δεν θέλω να μηδενίσω τις όποιες ιδιωτικές προσφορές αλλά έχω να υπενθυμίσω σε όλους ότι αν έχετε την εντύπωση ότι αυτές γίνονται επί ...πόνου ψυχής τότε να μην συνεχίσω.
  Αν δε ανατρέξω στους αποκαλούμενους "Εθνικούς ευεργέτες" τότε εκεί να δεις τι φίδια θα βγούνε.
  Τέλος πάντων. Ξαναλέω δεν μηδενίζω τίποτα αλλά η κοινωνική πολιτική ενός κράτους δεν είναι υπόθεση της ελεημοσύνης κανενός μεγιστάνα.
  Ξέρω ότι θα ακουστώ "παράφωνος" αλλά ρίξτε και μια ματιά στα λεγόμενα αντισταθμιστικά οφέλη των "ευεργετών".
  Πολλές ευχές

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Γιάννη μου, δεν κινδυνεύεις από κανέναν στον Πηγαιμό να θεωρηθείς κακοήθης.
   Την άποψή σου καταθέτεις και πολύ καλά κάνεις. Αλλιώς πως θα υπάρξει αντίλογος που να οδηγήσει σε σκέψεις και ο καθένας ας βγάλει τα συμπεράσματά του.

   Δεν νομίζω Γιάννη μου να υπάρχει κανείς που να θεωρεί ότι οι ιδιωτικές προσφορές γενικότερα είναι άνευ σκοπιμότητος και δεν έχουν προσωπικό όφελος.
   Γιατί ; Η Ικανοποίηση του "δότη" δεν είναι ανεκτίμητη προσφορά στην ψυχή του και την προσωπικότητά του ; Η επιλογή του να διαθέσει ένα υπέρογκο ποσόν από την περιουσία του για ένα ευαγές ή πολιτιστικό ίδρυμα , δεν τον ανεβάζει στην ίδια του την συνείδηση; Υπάρχει μεγαλύτερη αμοιβή για ό,τι κάνουμε από την αυτοεκτίμηση ;

   Να μη διαφωνήσω μαζί σου ότι υπήρξαν και υπάρχουν και μεταξύ των "Ευεργετών" φίδια. Αυτό σημαίνει ότι θα απορρίψουμε γενναίες πράξεις και χειρονομίες μεγάλου μεγέθους για την ανακούφιση της κοινωνίας για να τους αποκλείσουμε από κάθε αντισταθμιστικό όφελος που πιθανόν απορρέει από ένα κληροδότημα. ?

   Ακόμη κι αν δεχτούμε βρε αδελφέ ότι και οι δωρεές είναι ένα είδος business που αποφέρει κέρδος .
   Ο Λαός δεν ωφελείται από αυτήν έστω την επιχειρηματική δραστηριότητα του δωρητή ?
   Δεν συμμετέχει στο κέρδος ?

   Θα συμφωνήσω απολύτως μαζί σου ότι η κοινωνική πολιτική ενός ευνομούμενου κράτους δεν είναι υπόθεση της ελεημοσύνης κανενός μεγιστάνα.
   Αυτό όμως δεν σημαίνει ότι πρέπει να μην επιδιώκεται,να μην εκτιμάται, και να μην προβάλλεται με τον ένα ή άλλο τρόπο, η συμμετοχή και η συμβολή Ελλήνων Επιχειρηματιών, με δράσεις που ευεργετούν την Ελληνική κοινωνία και μάλιστα στην σημερινή κατάσταση που έχει περιέλθει.

   Το "καλό" ,όταν απευθύνεται στο κοινωνικό σύνολο πρέπει να γίνεται αλλά και να λέγεται. Δεν είναι δυνατόν να το κυνηγάμε ,να το μειώνομε επειδή δεν προέρχεται από τον ..."χώρο" μας. Δικαίωμά μας να μην το χρησιμοποιήσουμε προσωπικά .Αλλά δεν έχουμε το δικαίωμα σαν πολίτες να το υποβαθμίζουμε και να το αρνούμεθα στον λαό που το χρειάζεται, ανεξαρτήτως του πολιτικού προσανατολισμού του.

   Με την αγάπη μου Γιάννη μου . Και να ξέρεις νοιώθω διακριτή γιατί με τιμάς με την παρουσία σου .

   Διαγραφή