Κυριακή, 1 Μαΐου 2016

Δεν είμαστε τέλειοι, αλλά .......

Για να μην  ξεχνιόμαστε ! Να μην μας παίρνει από κάτω!  Να αντιστεκόμαστε ! Να επιμένουμε ! Να  αγαπιόμαστε !

ΑΝΑΣΤΑΣΗ !!!!!


 

Ναι όπως και να το κάνουμε οι Έλληνες δεν είμαστε τέλοιοι , δε γίνεται άλλωστε , δεν είμαστε όλοι σαν το Σωκράτη και το Πλάτωνα , αλλά ούτε και οι αρχαίοι Έλληνες ήταν. Γι αυτό χλευάζαν τους περισσότερους φιλόσοφους , εκάψαν τη πυθαγόρεια σχολή και θανάτωσαν το Σωκράτη. Δεν υπάρχει τέλειος λαός ουτέ και τέλεια κοινωνία. Κάτι τέτοιο είναι ξεκάθαρο για όλους.

Σε αυτό το άρθρο ας δούμε ποια είναι η εικόνα της Ελλάδας στο διαδίκτυο μέσα απο ένα ξένο άρθρο με τίτλο 20 εκπληκτικά γεγονότα για τους Έλληνες.
Όπως θα δείτε μέσα απο το άρθρο δεν υπάρχουν μόνο λόγοι για να αισθανόμαστε υποταγμένοι , τεμπέληδες και ανόητοι όπως θέλουν να μας εντυπώσουν τα ΜΜΕ αλλά υπάρχουν και στοιχεια για τα οποία πρέπει να αισθανόμαστε τυχεροί και άκρως προνομιούχοι. Δυστυχώς τα στοιχεία αυτά δεν αναδεικνύονται και παραμένουν στη σκιά.

1. Η Eλλάδα είναι η πιο ηλιόλουστη χώρα στην Ευρώπη.

Σύμφωνα με το βιβλίο Greece: Enchantment of the world απο την Ann Heinrichs η Ελλάδα έχει 250 μέρες το χρόνο λιακάδα ή 3000 ώρες λιακάδας το χρόνο το οποίο τη καθιστά ως μία απο τις πλέον ηλιόλουστες στο κόσμο και τη πιο ηλιόλουστη χώρα της Ευρώπης.

2. Δεν υπάρχει μέρος στην Ελλάδα που να απέχει περισσότερο απο 85 μίλια (137 χιλιόμετρα) απο το νερό.

3. Οι Έλληνες είναι το πιο σεξουαλικά ενεργό έθνος στο κόσμο

Σύμφωνα με πολλές έρευνες που έχουν γίνει απο την εταιρία προφυλακτικών durex , οι ελληνες έχουν κερδίσει το τίτλο του πιο ενεργού σεξουαλικά λαού αφήνοντας πίσω τους φημισμένους ερωτικούς λαούς όπως οι Βραζιλιάνοι και οι Ιταλοί. Στη τελευταία θέση βρίσκονται οι Ιάπωνες . Ολόκληρη η έρευνα εδώ :

4.Τα γηροκομεία σπανίζουν στην Ελλάδα σε αντίθεση με τις περισσότερες χώρες του κόσμου, οι περισσότεροι ηλικιωμένοι ζούνε μαζί με τις οικογένειες τους μέχρι να πεθάνουν.

5. Οι Ελληνες άντρες ειναι οι όγδοοι ψηλοτεροι στο κοσμο

6. Η Ελλάδα κατέχει το ρεκόλ Ολυμπιακών μεταλλίων αναλογικά με το πληθυσμό μιας χώρας.​

Η Ελλάδα είναι γνωστή ως η μητέρα των Ολυμπιακών αγώνων ωστόσο κατέχει και ένα άλλο σημαντικό ρεκόρ που πολλοί δε γνωρίζουν. Κατα τη διάρκεια των πρωτων μοντέρνων Ολυμπιακών αγώνων στην Αθήνα του 1896, Η Ελλάδα κατέκτησε συνολικά 46 ολυμπιακά μετάλια με συνολικό πλυθησμό 2.4 εκατομμυρίων. Με άλλα λόγια η Ελλάδα κατέκτησε ένα μετάλλιο για κάθε 52.900 πολίτες , καταφέρνοντας ένα εκπληκτικό ολυμπιακό ρεκορ κατακτώντας τα πιο πολλά μετάλια κατα κεφαλήν απο οποιαδήποτε άλλη χώρα. Το 1976 στους Ολυμπιακούς αγώνες του Μοντρεαλ, οι Βερμούδες πλησιάσαν στο ρεκόρ κερδίζοντας ένα μετάλιο με συνολικό πλυθησμό 53.2 χιλιάδων ωστόσο δε τα κατάφεραν για μερικές εκατοντάδες χιλιάδες πολίτες.

7. H Ελλάδα έχει τα περισσότερα αρχαιολογικά μουσεία στο κόσμο 


Λαμβάνοντας υπόψιν τη πλούσια ιστορία και κουλτούρα της Ελλάδας δεν πρέπει να αποτελεί έκπληξη για κανένα. Το πιο γνωστό απο όλα στεγάζεται στο λόφο κάτω απο το Παρθενώνα , μάλιστα έχει κερδίσει πλήθος βραβείων και κατέχει και ένα ιστορικο ρεκόρ καθώς τους πρώτους δύο πρώτους μήνες λειτουργίας του το επισκέφθηκαν 523,540 άνθρωποι απο 180 διαφορετικές χώρες. κάτι τέτοιο μας δίνει 9,200 επισκέπτες την ημέρα
8. Η δραχμή είναι το αρχαιότερο νόμισμα στην Ευρώπη καθώς χρησιμοποιούταν εδώ και 2600 χρόνια


Για αιώνες η δραχμή ήταν ένα από τα νομίσματα του νομισματικού συστήματος του αρχαίου ελληνικού κόσμου, αφού αρκετές πόλεις-κράτη εξέδωσαν νομίσματα με το όνομα αυτό με πιο γνωστά το αργυρό δίδραχμο του Φείδωνα, το Αθηναϊκό τετράδραχμοκαι το τετράδραχμο του Μεγάλου Αλεξάνδρου.Με τις κατακτήσεις του Μεγάλου Αλεξάνδρου ο όρος δραχμή διαδόθηκε και εκτός του ελληνικού κόσμου. Ο μύθος που δημιουργήθηκε γύρω από το όνομα του μεγάλου στρατηλάτη ήταν παράγοντας ο οποίος συντέλεσε ώστε να κοπούν δραχμές που να τον απεικονίζουν από τους επιγόνους του αλλά και και από άλλους ηγεμόνες πολύ μετά τον θάνατο του.Η δραχμή που για αιώνες επικράτησε να χρησιμοποιείται σε ένα τόσο μεγάλο μέρος του κόσμου άρχισε να εκλείπει σταδιακά ως νόμισμα μετά τις ρωμαϊκές κατακτήσεις και την επικράτηση του δηναρίου ως νομισματικής μονάδας. Παρόλα αυτά υπήρξαν και υπάρχουν ακόμα νομίσματα τα οποία έχουν ως ρίζα τη λέξη δραχμή, όπως είναι το ντραμ της Αρμενίας, το ντιρχάμ του Μαρόκου ή το ντιρχάμ των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων.

9. H Ελλάδα ήταν η πρώτη χώρα που πέτυχε νίκη κατα των δυνάμεων του αξονα στο Β' παγκόσμιο

Ο ελλήνικος αριθμός με μικρότερος κατά αναλογία τρεις προς έναν , κατάφερε να νικήσει το φασιστικό στρατό των Ιταλών και να τον αναγκάσει σε υποχώρηση με μόλις 77 αεροπλάνα έναντι των 463 Ιταλικών αεροσκαφών και των 163 τεθωρακισμένων. Αυτή ήταν η πρώτοι νίκη των συμμαχικών δυνάμεων έναντι του Άξονα κάτι που έκανε τον Άγγλο πρωθυπουργό να αναφωνήσει “Formerly we said that the Greeks fight like heroes. Now we shall say that heroes fight like Greeks.”

10. Η Ελλάδα δεν έχει ούτε έναν πλοηγίσιμο ποταμό εξαιτίας του ορεινού της εδάφους. Περίπου το 80% της ελληνικής επικράτειας είναι ορεινό

Επίσης
 • Κατα τη δεκαετία του 1950 , μόνο το 30% των ενήλικων μπορούσε να διαβάσει και να γράψει. Τώρα η αναλογία ειναι 95%. Έτσι καλό είναι όταν έχεις ξεχάσει που πηγαίνεις πρέπει να κοιτάς πίσω να διαπιστώσεις απο που ήρθες. Μπορεί να μην έχουμε τις πρέπουσες υποδομές αλλά δε πρέπει να ξεχναμε ότι ήμασταν για πολλές δεκαετίες βυθισμένοι στη φτώχεια , τον αναλφαβητισμό και το πόλεμο.
 • Χιλιάδες πουλιά σταματούν στους υδροβιότοπους και τις λίμνες της Ελλάδας στις μεταναστεύσεις τους. Περισσότερο απο 100 000 πουλιά απο τη βόρεια Ευρώπη και την Ασία περνούν τους χειμώνες τους εκει.
 • Το ρητό “taking the bull by its horns” ( πιάνοντας το ταύρο απο τα κέρατα) προέρχεται απο τον Ελληνικό μύθο του Ηρακλή , ο οποίος προκειμένυο να σώσει τη Κρήτη απο έναν μενόμενο τάυρο τον άρπαξε απο τα κέρατα 
 • Η ελληνική γλώσσα χρησιμοποιείται για περισσότερο απο 3000 χρόνια καθιστώντας τη, την αρχαιότερη στην Ευρώπη
 • Περίπου 16.5 εκατομμύρια τουρίστες επισκέπτονται την Ελλάδα κάθε χρόνο
 • Οι αρχαίοι Έλληνες στοχαστές όπως ο Σωκράτης, ο Αριστοτέλης και ο Πλάτων άνοιξαν τον δρόμο για τη σύγχρονη δυτική σκέψη εστιάζοντας στις αποδείξεις και στη λογική. Η αγγλική λέξη "philosophy" σημαίνει αγάπη για τη σοφία και προέρχεται από την ελληνική γλώσσα.
 • Ο Ηρόδοτος, ο πατέρας της ιστορίας, ήταν ο πρώτος που έγραψε για τους ελληνο-περσικούς πολέμους, το έργο του Ιστορίαι. Πριν από αυτό, δεν υπήρχε σχετική έγγραφη αναφορά στα γεγονότα του παρελθόντος. Θεωρείται ότι ίδρυσε την ιστορική ανάλυση κι εξακολουθεί μέχρι σήμερα να εμπνέει τους σύγχρονους μελετητές.
 • Όταν ο Σόλων έδωσε δικαίωμα ψήφου σε κάθε Αθηναίο πολίτη εγκαθίδρυσε την δημοκρατία για τον σύγχρονο πολιτισμό. 
 • Το Πυθαγόρειο θεώρημα που λέει ότι το τετράγωνο της υποτείνουσας ενός ορθογωνίου τριγώνου ισούται με το άθροισμα των τετραγώνων των δύο κάθετων πλευρών του (a² + b² = c²), πήρε το όνομά του από τον Πυθαγόρα, ο οποίος απέδειξε πρώτος το θεώρημα αυτό. Ήταν επίσης ο πρώτος που συνέλαβε ένα πλήρες μαθηματικό σύστημα στο οποίο οι αριθμοί αντιστοιχούσαν με τα στοιχεία της γεωμετρίας και η αλήθεια και η λογική μπορούσαν να βρεθούν μέσω των ακέραιων αριθμών και των αναλογιών τους.
 • Οι Ελληνικοί μύθοι, από την αχίλλειο πτέρνα έως την ηράκλεια δύναμη, εξακολουθούν να επηρεάζουν τις συζητήσεις και την τέχνη μας, όπως είναι άλλωστε φανερό και στην ομοιότητα των σύγχρονων υπερηρώων και των Ελλήνων μυθικών ηρώων. 
 • Εάν σας αρέσει το θέατρο έχετε κάθε λόγο να ευχαριστείτε τους Έλληνες. Γιατί όχι μόνο ήταν εκείνοι που έχτισαν τα πρώτα θέατρα αλλά ήταν οι εφευρέτες του δράματος, της τραγωδίας και της κωμωδίας. Ακόμη και στα αγγλικά υπάρχει η λέξη "thespian" που απορρέει από τον Θέσπιο, τον πρώτο ηθοποιό του κόσμου. 
 • Από τις παρατηρήσεις του Αριστοτέλη σχετικά με τις τραγωδίες μέχρι τα ποιήματα του Ομήρου, ένα σημαντικό μέρος της σύγχρονης λογοτεχνίας έχει τις ρίζες του στα έργα των αρχαίων Ελλήνων.
 • Η εμμονή των Ελλήνων με την ισορροπία, την τάξη και τις αναλογίες τους οδήγησε στη δημιουργία αγαλμάτων που άγγιζαν την τελειότητα. Από τα αγάλματα του Δία και της Αφροδίτης μέχρι τους αμφορείς με τα γεωμετρικά σχέδια και τις σκηνές από τις μάχες, οι Έλληνες κατάφεραν να δημιουργήσουν αριστουργήματα από υλικά όπως το μάρμαρο, ο ασβεστόλιθος, ο μπρούτζος και το φίλντισι.
 • Τα ενδύματα των αρχαίων Ελλήνων ενέπνευσαν τα σύγχρονα φορέματα. Οι κορδέλες για τα μαλλιά και τα σανδάλια είναι επίσης ελληνικές επιρροές.
 • Τα σύγχρονα καπέλα των σεφ προέρχονται από τα λευκά καπέλα που φορούσαν οι μοναχοί που ετοίμαζαν φαγητό στα ελληνικά μοναστήρια Ένα από τα πρώτα βιβλία μαγειρικής γράφτηκε από έναν Έλληνα που λεγόταν Αρχέστρατος το 330 π.Χ.
 • Πολύ πριν από τη NASA, οι αρχαίοι Έλληνες είχαν κάνει σημαντικές ανακαλύψεις για τη Γη. Ο Θαλής ο Μιλήσιος λέγεται ότι είχε ανακαλύψει την ισημερία και το ηλιοστάσιο. Ο Αναξαγόρας είχε κατανοήσει την αιτία της έκλειψης και ο Αρίσταρχος ήταν ο πρώτος που πρότεινε την σταθερή θέση του ήλιου 
 • Ο Ιπποκράτης, ο πατέρας της δυτικής ιατρικής ήταν από τους πρώτους ανθρώπους που μελέτησαν το ανθρώπινο σώμα και η ιατρική έγινε επάγγελμα υπό την επιρροή του. Ο όρκος του Ιπποκράτη, ο οποίος χρησιμοποιείται μέχρι σήμερα, αποδίδεται στον Ιπποκράτη. 
Βrainchange
Πηγές

-Dubois, Jill et. al. 2003. Cultures of the World: Greece. New York, NY: Benchmark Books.
-Heinrichs, Ann. 2002. Greece: Enchantment of the World. New York, NY: Scholastic Inc.
-Kilzer, Nicholas et. al., eds. 2009. Ancient Greece. Chicago, IL: World Books, Inc
-Greece: The World Factbook.” CIA. Accessed: March 27, 2010.


ΠΗΓΗ

5 σχόλια:

 1. Υπεροχη αναρτηση Λυγερη μου! Μια ψυχικη αναταση κι ενα εθνικο φρονημα υπερηφανο με πλημμυρισαν διαβαζοντας ολα αυτα τσ θσυμαστα στοθχεια του παρελθοντος και του παροντος μας!
  Χριστος Ανεστη! Υγεια ευχομαι και αγαπη σε σενα και την οικογενεια σου!!!

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Καιρός να αναστηθούμε σαν λαός αλλά και σαν άτομα Χριστινάκι μου. Το τέλμα δεν βγάζει πουθενά.
   Ας επιστρατευτούμε Ιδανικά και Αξίες κι ας ξεκινήσουμε από την αρχή, από την βάση ,την οικογένεια να κάνουμε βήματα μπροστά σαν ευσυνείδητοι πολίτες , να πάρουμε ύψος ...

   Αν περιμένουμε από τους ...προχωρημένους Ευρωπαίους εταίρους μας να πιαστούμε για να ορθοποδήσουμε είμαστε χαμένοι από χέρι.

   Χρόνια σας Πολλά και καλύτερα Χριστινάκι. Να μεγαλώσει το παιδί σας σε ένα καλύτερο Ελληνικό περιβάλλον.

   Διαγραφή
 2. να μη ξεχνομαστε ολως ειναι και η χωρα που τη τελευταια δεκαετια αν μη τι αλλο ψηφιζει αυτους που ψηφιζει και υποφερουμε
  αλλα ναι εχεις δικιο σε ολα
  ειμαστε η πιο ομορφη χωρα του κοσμου
  οχι ο σωτηρης

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Χρόνια Πολλά Σωτήρη αλλά με ποιότητα,με όραμα δημιουργίας και Κοινωνικής Δικαιοσύνης.
   Θα προσέθετα και με σωστούς Ηγέτες...Γιατί όταν λείπουν οι άνθρωποι οι κατάλληλοι, καμιά θεωρία, ούτε πολιτικό σύστημα, είναι ικανό να εξασφαλίσει μιαν εύρυθμη λειτουργία και μια ανθρώπινη ζωή στην κοινωνία των ανθρώπων.
   Ανάσταση σου εύχομαι φίλε στις προσδοκίες σου .

   Διαγραφή
 3. http://butterflysstories.blogspot.gr/2016/05/liebster-blog-award.html
  Ξερω οτι αυτα δεν σε ενδιαφερουν αλλα ειπα να στο αφιερωσω για να δουν οσο γινεται περισσοτεροι το υπεροχο και δυσκολο εργο σου! Με ολη μου την αγαπη!

  ΑπάντησηΔιαγραφή