Τρίτη 30 Δεκεμβρίου 2014

δέκα χρόνια Μοναξιά !!!



Σημαντική η πληροφόρηση από την επιστημονική σελίδα  του ΒΗΜΑΤΟΣ  που ακολουθεί.
Ποια αίσθηση, ποια γεύση όμως  μας αφήνει ;;;

Τι άλλαξε μέσα σ’ αυτά τα δέκα χρόνια επιστημονικών   επιτευγμάτων κι ανθρώπινων κατακτήσεων;;;

Νοιώσαμε  ασφαλέστεροι πάνω στην Γη ;
Τύχαμε παγκοσμίως του αγαθού της Ειρήνης;
Γλυτώσαμε από τον εφιάλτη των πολέμων;
Αποκτήσαμε όλοι  οι άνθρωποι, ισότιμη πρόσβαση στην Υγεία, την Παιδεία, την Εργασία ;;


Πάψανε οι λαοί  ν’ αποδεκατίζονται από πείνα δίψα, εκδικητικές αρρώστιες  σε χώρες  που δεν  τις επισκέφτηκε ακόμη ο Θεός ,μόνο κάποιες φιλανθρωπικές οργανώσεις  υπερασπίζονται  εκεί την ανθρωπιά  τους ;;;

Ήλθαμε ποιο κοντά ο ένας  στον άλλο;;;

Τι άλλαξε μέσα σ’ αυτά τα δέκα χρόνια της «απελπιστικής μοναξιάς» του ανθρώπου, μέσα σε ένα διεθνές  περιβάλλον που δεν ευνοούνται και δεν ευδοκιμούν  δεσμοί αλληλοσεβασμού, αλληλεγγύης, εθνικής κυριαρχίας και αυτοδιάθεσης;;  Που τα ανθρώπινα δικαιώματα σχεδιάζονται επί χάρτου ενώ επί της ουσίας  συντάσσονται για να καταπατούνται  από τους ισχυρούς στο βωμό της κερδοσκοπίας του πάσης φύσεως κέρδους , με κορύφωση την παντοδυναμία του χρήματος;;;;
`````````````````````````````````````````````````````````````

10 χρόνια ΒHMAScience

Για τα δέκατα γενέθλια του ΒΗΜΑScience κάναμε ένα ταξίδι στον χρόνο. Και δεν πιστεύαμε στα μάτια μας! Τα άλματα που έχουν συντελεστεί είναι δυσθεώρητα και η ζωή μας άλλαξε με ταχύτητα ταινίας. Τα 10 χρόνια αυτά μοιάζουν σαν... 100!






Ιλιγγος! Είναι η μόνη λέξη που μπορεί να περιγράψει αυτό που νιώσαμε συλλέγοντας τις σημαντικότερες επιστημονικές ανακαλύψεις της τελευταίας δεκαετίας, με αφορμή το αφιέρωμα που κρατάτε στα χέρια σας. Ιλιγγος μπροστά στα τόσα επιτεύγματα και ανόθευτη έκπληξη για το πόσο άλλαξε η ζωή μας χωρίς καλά-καλά να το καταλάβουμε... Πριν από μόλις οκτώ χρόνια δεν υπήρχε Facebook και οι ταμπλέτες ήταν όνειρο στη φαντασία κάποιου σχεδιαστή. Οι θεωρίες του Αϊνστάιν έπρεπε να περιμένουν ως πέρυσι για να βρουν επιβεβαίωση με τον εντοπισμό του περίφημου σωματιδίου Higgs και το μεγαλύτερο μηχάνημα στον κόσμο, ο επιταχυντής του CERN, ήταν πριν από 10 χρόνια μια τρύπα στα σωθικά της Ελβετίας.


Η νανοτεχνολογία ήταν «μωρό», δεν υπήρχε το γραφένιο ούτε τρισδιάστατοι εκτυπωτές. Κανείς δεν μιλούσε τότε για επαναπρογραμματιζόμενα βλαστικά κύτταρα και για εμβόλια κατά του καρκίνου, ούτε έκλεινε ραντεβού για ρομποτικές επεμβάσεις. Το λίπος ήταν μόνο εχθρός μας και δεν ταΐζαμε με προβιοτικά τα βακτήρια στο έντερό μας. Οι «χαμένοι κρίκοι» της εξέλιξής μας ήταν ακόμη... χαμένοι και το κλίμα - είναι η αλήθεια - δεν έμοιαζε τόσο απειλητικό. Αν σήμερα ξυπνούσαμε σε μια μέρα του 2003 θα δυσκολευόμασταν να προσαρμοστούμε. Ευτυχώς το BHMAScience είναι εδώ και έχει όλα τα επιστημονικά άλματα «φακελωμένα»!

Διαβάστε τα παρακάτω άρθρα:

Ξαναγράψαμε  τους νόμους της Φυσικής

Βρήκαμε τους προγόνους μας

Φέραμε το Διάστημα πιο... κοντά

Είδαμε τον κρυμμένο μας εαυτό

Ξαναχτίσαμε το ανθρώπινο σώμα

Νικήσαμε ασθένειες

Ανακαλύψαμε... τα ζώα

Ανασυνθέσαμε την ύλη

Μετακομίσαμε στις... οθόνες!

Τρυπώσαμε στον εγκέφαλο - και τον μιμηθήκαμε

Διαλύσαμε το κλίμα

Δαμάσαμε - κάποιες - μορφές ενέργειας

Γράψαμε νέα ρεκόρ

12 σχόλια:

  1. Στο Madata gr. διαβάσαμε.... ( απ' όλα έχει ο μπαξες .....)

    Από προσεδάφιση σε κομήτη μέχρι την αυτοψία του Φαραώ Τουταγχαμών, το 2014 έχει να παρουσιάσει κάποιες πολύ συναρπαστικές επιστημονικές ανακαλύψεις και επιτεύγματα.

    Ακολουθεί μια ματιά στα σημαντικότερα επιστημονικά επιτεύγματα της χρονιάς.

    Eπιστήμονες ανακάλυψαν στοιχεία που υποδεικνύουν ότι υπήρξε κάποτε ζωή στον Άρη. Η NASA ανακοίνωσε στις 16 Δεκεμβρίου ότι το Curiosity εντόπισε «εξάρσεις» μεθανίου στην αρειανή ατμόσφαιρα. Σημειώνεται πως το αέριο συνδέεται με τη ζωή στη Γη.

    Το νέο διαστημόπλοιο Orion της NASA πραγματοποίησε προσθαλάσσωση στον Ειρηνικό στις 5 Δεκεμβρίου, αφού είχε προηγηθεί ένα σημαντικό ταξίδι περίπου 3.600 μίλια πέρα από τη Γη. Η επιτυχής δοκιμή της κάψουλας άνοιξε μία νέα εποχή εξερεύνησης του Διαστήματος και σηματοδότησε το επόμενο βήμα προς την κατεύθυνση μιας επανδρωμένης αποστολής στον Άρη.

    Ενώ έψαχναν ανάμεσα σε ένα σύνολο απολιθωμάτων που είχαν συλλεγεί στην Ινδονησία στα τέλη του 1800, ερευνητές έπεσαν πάνω σε ένα σχέδιο που είχε χαραχθεί πάνω στην επιφάνεια ενός μαλακίου, που θεωρείται ότι ανάγεται 430.000 με 540.000 χρόνια – καθιστώντας το πιθανώς το αρχαιότερο γνωστό δείγμα τέχνης. Η ανακάλυψη περιγράφηκε σε ένα paper που δημοσιεύθηκε στο journal Nature.

    Χαμένα για πέντε αιώνες, τα λείψανα του Βρετανού βασιλιά Ριχάρδου του Τρίτου βρέθηκαν στο Λέστερ. Επιστήμονες ανέφεραν στις 2 Δεκεμβρίου ότι εκτενής ανάλυση των λειψάνων απέδωσε «συντριπτικά στοιχεία» ότι ο σκελετός ήταν όντως αυτός του μεσαιωνικού βασιλιά.

    Νέες έρευνες έδειξαν ότι ο ιός του AIDS γίνεται λιγότερο μεταδοτικός, υποδεικνύοντας ότι η παγκόσμια πανδημία του AIDS ενδεχομένως να υποχωρεί. Οι επιστήμονες παρουσίασαν τα ευρήματά τους σε μελέτη που δημοσιεύτηκε την 1η Δεκεμβρίου.

    Προσεδαφιστήκαμε σε κομήτη! Στις 12 Νοεμβρίου, το διαστημικό σκάφος Rosetta της ESA άφησε με επιτυχία το ρομποτικό όχημα Philae στον κομήτη 67Ρ/ Churyumov-Gerasimenko. Ήταν η πρώτη προσεδάφιση του είδους που έγινε ποτέ.

    Επιστήμονες πέτυχαν επικοινωνία εγκεφάλου με εγκέφαλο μεταξύ ανθρώπων. Σε μελέτη που δημοσιεύθηκε στις 5 Νοεμβρίου, ερευνητές έδειξαν ότι ήταν δυνατή η μετάδοση από τον εγκέφαλο ενός ατόμου μέσω του Ίντερνετ και χρησιμοποιήθηκαν για τον έλεγχο των κινήσεων του χεριού ενός άλλου ατόμου- όλα μέσα σε κλάσμα δευτερολέπτου.

    Μετά από δεκαετίες αναζήτησης, επιστήμονες ανακοίνωσαν στις 30 Οκτωβρίου ότι είχαν ανακαλύψει κομμάτι αλουμινίου που θεωρείται ότι προήλθε από το αεροπλάνο της Αμέλια Έρχαρτ στο Νικουμαρόρο, ένα ακατοίκητο νησί στον Ειρηνικό περίπου 2.000 μίλια νοτιοδυτικά της Χαβάης. Η 'Ερχαρτ και το αεροπλάνο της εξαφανίστηκαν το 1937.

    Μια εικονική αυτοψία του φαραώ Τουταγχαμών – στην ουσία ήταν μια λεπτομερής ανάλυση μιας εικόνας σε φυσικό μέγεθος του φαραώ, η οποία δημιουργήθηκε από άνω των 2.000 σαρώσεων του μουμιοποιημένου λειψάνου – αποκάλυψε ότι είχε δόντια που προεξείχαν, ραβοϊπποποδία και μάλλον κοριτσίστικη σιλουέτα. Τα ευρήματα παρουσιάστηκαν σε ντοκιμαντέρ του BBC με τίτλο «Tutankhamun: The Truth Uncovered» στις 26 Οκτωβρίου.

    Ένα από τα πιο γιγαντιαία πλάσματα που περπάτησαν στη Γη. Επιστήμονες ανακάλυψαν το Dreadnoughtus schrani, έναν δεινόσαυρο τόσο τρομερό, που πήρε το όνομα της διάσημης κλάσης θωρηκτού του 20ού αιώνα. Η ανακάλυψη ανακοινώθηκε σε paper που δημοσιεύθηκε στις 4 Σεπτεμβρίου.

    Στις 3 Σεπτεμβρίου, αστρονόμοι παρουσίασαν έναν νέο χάρτη του σύμπαντος, που απεικόνιζε τον Γαλαξία μας μέσα σε ένα κολοσσιαίο σύμπλεγμα γαλαξιών, υπό την ονομασία «Λανιάκια» (σημαίνει, «απέραντος ουρανός» στη χαβανέζικη γλώσσα. Το υπερ-σύμπλεγμα αυτό έχει διάμετρο 520 εκατ. ετών φωτός.


    Σε μια ανακάλυψη που χαιρετίστηκε ως επιστημονική πρωτιά, ερευνητές στη Σκωτία δημιούργησαν ένα πλήρως λειτουργικό όργανο- ένας λειτουργικός θύμος αδένας (στην εικόνα φαίνονται κύτταρα του συκωτιού με ροζ χρώμα, και τα κύτταρα του θύμου σε βαθύ μπλε) από το μηδέν, μέσα στο σώμα ενός ζωντανού ζώου. Το επίτευγμα ανακοινώθηκε στις 24 Αυγούστου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. H ταπεινότητά μου δεν διαθέτει την αφέλεια ( κατά το επιεικέστερo) ούτε και την μικρόνοια ( κατά το αυστηρότερο) να τολμά να υποβαθμίσει, να ακυρώσει ή να εναντιωθεί απέναντι στους επιστήμονες και την Επιστήμη γενικότερα, την οποία θεωρώ ,μετά την Θεϊκή, την μοναδική δύναμη στον κόσμο να κάνει θαύματα σε όλους τους τομείς και σε όλα τα επίπεδα.

    Αλλά. Νομίζω ότι τα πάρα πάνω ερωτήματα είναι τόσο εύλογα ,όσο και ουσιαστικά. Οι δε επισημάνσεις μας καταλυτικές για την φυσιολογική, αξιοπρεπή, ασφαλή, δίκαιη ανθρώπινη βιωτή . Κι αν άνθρωποι προικισμένοι με υψηλή νοημοσύνη ,όπως οι επιστήμονες, οι σπουδαγμένοι μελετητές της γνώσης, της Φύσης ,του σύμπαντος, του ανθρώπου , δεν μπορούν να φέρουν στα ίσα της την ανθρωπότητα που όχι σπάνια δίνει την εικόνα μιας ξέφρενης αγέλης άγριων θηρίων που αλληλοσπαράζονται, ποιοι θα το κάνουν;;; Οι πολιτικοί ; Οι ιερείς, οι μεγιστάνες-δούλοι του πλούτου ;
    Πες τε μου , ο απλός καθημερινός άνθρωπος πού να προς-ανατολιστεί ; Πως θα απαλλαγεί και ποιος θα τον λυτρώσει από μια παγκόσμια νοοτροπία όπου ο κυρίαρχος του παιχνιδιού, είναι το χρήμα, και κατ’ επέκταση αυτός που το διαχειρίζεται πατώντας επί πτωμάτων , αφού το δίκαιο είναι πάντα του ισχυρότερου;;;
    Καιρός είναι ο κόσμος ν’ αλλάξει ρότα.
    Πνευματικοί , επιστήμονες, σοφοί, ερευνητές και πάνω απ’ όλα Άνθρωποι , να ηγηθούν, να ιεραρχήσουν .να εστιαστούν, να υπηρετήσουν κατά προτεραιότητα τις πραγματικές ανάγκες των λαών της ανθρωπότητας.

    Κι επειδή τα πάντα χωράνε στ' όνειρο,...Ας είναι το 2015 το εναρκτήριο έτος για Ανάσταση συνειδήσεων.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Συμφωνω με το σχολιο...ΑΝΩ...(656)
    Συνεχισε..Μαθαινουμε και μεις οι..Απολυτοι..!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις

    1. ‘Eλα τώρα….που το πήρες τοις μετρητοίς….Έτσι τα παίρνεις όλα ;Εάν ναι, εγώ να δεις… μύγα στο φτερό μου δεν δέχομαι.
      Αν πιαστώ ποτέ με κάποιον στα χέρια, μπορεί και να το ξεχάσω σε βάθος χρόνου Ο «λόγος» του όμως με χαρακώνει και μου αφήνει ανεξίτηλο το σημάδι του.

      Θυμάμαι μια φορά, πάνε πολλά χρόνια, στην Τράπεζα που περίμενε ο κόσμος στην ουρά «πατείς με πατώ σε», εγώ η κυρία με τον αέρα της γνωστής και μη εξαιρετέας ( είχε προηγηθεί βέβαια τηλεφωνική ειδοποίηση από τον αρμόδιο) πέρασα μέσα από τον γκισέ ,υπέγραψα τα έτοιμα έγγραφα, πλήρωσα από τα πλάγια , εκ των έσω και εξήλθα με τον ίδιο αέρα που εισήλθα.
      Ένας νεαρός που περίμενε, ο Θεός οίδε πόση ώρα, με κάρφωσε με το βλέμμα του και πριν προλάβω να αποφύγω την ματιά του μου είπε:
      ---Βολευτήκαμε;;;βολευτήκαμε; Κεραυνοβολήθηκα ! Κάθε φορά που γυρίζει ο λόγος του στη μνήμη μου ,σοκάρομαι όπως τότε που ένοιωσα να προδίδω εαυτόν, γιατί πράγματι αυτή η ιδιαίτερη μεταχείριση συνεπάγεται ασέβεια, πράγμα που δεν με εκφράζει.

      Εν προκειμένω όμως το «απόλυτος Εσύ» που σου απέδωσα ,ήταν σχήμα λόγου ,στον αντίποδα του …’’ακραία εγώ’’ και σε καμιά περίπτωση δεν εκφράζει ψόγο .Άλλωστε η απολυτότητα μπορεί να υποδηλώνει μιαν έλλειψη ευελιξίας και μη αποδοχή της διαφορετικής άποψης, πλην όμως σηματοδοτεί σταθερότητα , συνέπεια στα πιστεύω μας, υπεράσπιση των θέσεων μας ,θάρρος και ειλικρίνεια.
      Εγώ τον «απόλυτο» δεν τον απορρίπτω αβασάνιστα. Θάλεγα μάλιστα ότι τον εμπιστεύομαι.

      Θεώρησε ,σε παρακαλώ, την ατυχή μου έκφραση ως ένα..ψιλογρεζάκι σαν αυτά που εκτοξεύονται όταν στο μηχάνημα που επεξεργάζεται το μέταλλο δίνει ο μηχανουργός περισσότερες στροφές…

      Σιγά μη μαθαίνεις Εσύ, μάστορα . από μένα ….

      Και του χρόνου νάμαστε καλά.

      Διαγραφή
  4. Αχ Λυγερή μου!

    Με τόσα επιτεύγματα της επιστήμης και της τεχνολογίας θα 'πρεπε ο κόσμος να 'ναι διαφορετικός,αγγελικός!Χωρίς πολέμους,χωρίς πεινασμένους,χωρίς άστεγους,ακόμα ακόμα και χωρίς ασθενείς αφού και η επιστήμη της ιατρικής τρέχει με ιλιγγιώδη ταχύτητα...

    Αλλά... "αλλά" γράφεις και συ παραπάνω... Τι να τα κάνεις όλα αυτά όταν δεν συνεισφέρουν γρι στους κοινούς θνητούς που είναι και η μεγάλη πλειοψηφία αυτού του κόσμου;

    Τι να τους κάνεις τους επιστήμονες όταν σκύβουν το κεφάλι στους ισχυρούς,που δεν έχουν μεν επιστημονικούς τίτλους,έχουν όμως χρήμα...

    Είμαστε άνθρωποι Λυγερή μου και μας λείπει ο ανθρωπισμός,όλα τ' άλλα είναι απλά μπίζνες!

    Μακάρι το 2015 να 'ναι έτος Ανάστασης,όμως το ίδιο λέγαμε και για τα προηγούμενα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Δημήτρη μου !
      Μπορεί να μην κομίζουμε γλαύκας στας Αθήνας ,αλλά όταν επιχειρηματολογείς συμπλέοντας με κάποιον ( εν προκειμένω μαζί μου ),αν μη τι άλλο του περνάς το μήνυμα ότι δεν είναι «μόνος» .Ότι οι αγωνίες του, δεν είναι προσωπικές αλλά κοινές .
      Κι αν τα ίδια λέμε κάθε χρόνο ,καλά κάνουμε και τα λέμε .
      Αυτή η επανάληψη είναι ένα μήνυμα προς την άρχουσα Τάξη ,ότι υπερασπιζόμαστε τον ανθρωπισμό μας –χαμένη Αξία για τους εξουσιαστές- και θα διεκδικούμε εσαεί το αναφαίρετο δικαίωμα να ζούμε-όσο ζούμε ( μια και αυτοί έχουν το σύνδρομο της αθανασίας) σαν άνθρωποι. Τίποτα περισσότερο αλλά και τίποτα λιγότερο.

      Ας είμαστε καλά Δημήτρη μου και του χρόνου καλύτερα .

      ΥΓ:Δεν μου τάπες αυτά ,όταν χρονογραφείς κυριολεκτικά, στη σελίδα σου την σύγχρονη αλλοπρόσαλλη ιστορία του τόπου μας. .
      Σε τι κομφούζιο έχουμε περιπέσει ; πως θα ξεφύγουμε από την δίνη της πολιτικής αστάθειας και της κοινωνικής αποδιοργάνωσης;
      Πως θα διαχειριστούμε την επόμενη μέρα.;;;; Το ξέρω ! θα μου πεις την μαγική λέξη ΨΥΧΡΑΙΜΙΑ .Μου δανείζεις λίγη από την δική σου γιατί εγώ έχω ξεμείνει για πρώτη φορά στην ζωή μου που δεν ήταν κι ανθόσπαρτη μέχρι τινός.

      Διαγραφή
  5. Ναι......ναι....όλα τούτα τα κάναμε όντως....! και προχωρήσαμε την τεχνολογία σε απίστευτα μακρινά μονοπάτια.....!
    Όμως ο Καρκίνος θερίζει ολόγυρα σαν επιδημία ...γρίππης, το AIDS σαρώνει επίσης, ο EBOLA βασανίζει τις δύσμοιρες περιοχές της Αφρικής και η Φυματίωση άρχισε πάλι να ξαναχτυπάει την πόρτα μας...
    Συνεπώς ;;;;;

    Τι να την κάνω εγώ την ...τεχνολογία αν αυτή δεν υπηρετεί τον άνθρωπο, τη ζωή και την ποιότητά της ;;

    Και φοβούμαι ότι ουδείς θα απαντήσει..

    Φιλιά Λυγερή μου

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Φοβάμαι , ότι η απάντηση εμπεριέχεται στην κομψή εύηχη παγκοσμιοποιημένη δισύλλαβη ,αμαρτωλή αλλά πανίσχυρη λέξη «μπίζνες» που λέει και ο φίλος Ζειδώρον.
      Δεν ευελπιστώ ότι υπάρχει τρόπος να την αντιπαλέψουμε ή, να της αφαιρέσουμε το αλεξίσφαιρο μανδύα της.
      Το μόνο που μπορούμε να κάνουμε με σύνεση, αναδιοργάνωση της ζωής μας, αγάπη και εμπιστοσύνη στον εαυτό μας, είναι να περιφρουρήσουμε τον προσωπικό, οικογενειακό αλλά κι ευρύτερο κοινωνικό μας χώρο από τις αρνητικές επιπτώσεις κάθε κακόβουλου
      « επιχειρείν»,- καταλαβαίνεις τι θέλω να πω- και να θωρακίσουμε την καθημερινότητά μας μ’ ένα πλαίσιο Αξιών στις οποίες πρέπει να πειθαρχούμε με θρησκευτική ευλάβεια.

      Καλή πρωτοχρονιά νάχεις Γιάννη μου, μέσα στην θαλπωρή της οικογένειάς Σου.

      Ευχαριστώ για την παρουσία σου το 2014 σε τούτη την απόμερη γωνιά.

      Διαγραφή
  6. Επειδή κάθε νόμισμα έχει δύο όψεις...

    "Τα 7 ιατρικά θαύματα που έρχονται το 2015

    Ο διακεκριμένος γιατρός παθολόγος Σωτήρης Αδαμίδης* παρουσιάζει τις νέες θεραπείες και τα νέα φάρμακα για την αντιμετώπιση σοβαρών ασθενειών που θα δούμε με την νέα χρονιά

    Με την ιατρική να αναπτύσσεται αλματωδώς, η χρονιά που έρχεται αναμένεται να φέρει το σωτήριο μέλλον πιο κοντά σε ασθενείς που πάσχουν από ιδιαίτερα διαδεδομένες νόσους.
    Aκολουθούν οι 7 πιο σημαντικές ιατρικές ειδήσεις.
    1 Μικρός ασύρματος βηματοδότης
    Το αμερικανικό ερευνητικό κέντρο Saint Jude Medical τελειοποίησε έναν βηματοδότη νέου τύπου.
    Δεν ξεπερνά σε μέγεθος μια συνηθισμένη μπαταρία ΑΑΑ και μπορεί να τοποθετηθεί μέσω ενός καθετήρα στην καρδιά.
    Οι βηματοδότες, γενικώς, παρέχουν το απαραίτητο ηλεκτρικό σήμα στην καρδιά σε περίπτωση αρρυθμίας και, κυριολεκτικά, σώζουν ζωές.
    Ως τώρα είχαν μέγεθος μεγαλύτερο, σχεδόν μιας τράπουλας, και για την τοποθέτηση ήταν υποχρεωτική μια τομή στο στήθος. Οι βηματοδότες συνδέονται με τον καρδιακό μυ μέσω ηλεκτροδίων μεγάλου μήκους, τα οποία όμως μπορεί να σπάσουν ή να μολυνθούν .
    Σε ποσοστό 2%-3% των ασθενών παρατηρείται κίνδυνος μετατόπισης των ηλεκτροδίων ή ακόμα και μόλυνσης της τομής. Ωστόσο, το Nanostim Pacemaker, δηλαδή ο καινούριος βηματοδότης, είναι συμπαγής και περιέχει όλα τα εξαρτήματα, απολύτως ενσωματωμένα, δεν χρειάζεται τομή και τοποθετείται μέσα σε 15-30 λεπτά.
    Προς το παρόν αφορά εκείνες τις περιπτώσεις όπου μόνο μία καρδιακή κοιλία χρήζει διέγερσης. Είναι σίγουρο, όμως, ότι σύντομα θα επεκταθούν οι ενδείξεις χρήσης, όταν η συσκευή πάρει και επίσημα την έγκριση.
    2. Νέα θεραπεία για όσους πάσχουν από καρδιακή ανεπάρκεια
    Μόνο στις ΗΠΑ οι ασθενείς είναι της τάξης των 6 εκατομμυρίων.
    Οταν η καρδιά δεν μπορεί να ωθήσει αποτελεσματικά το αίμα και, μέσω αυτού, το οξυγόνο στα όργανα που το χρειάζονται, κάνουμε λόγο για ανεπάρκεια.
    Ενα ποσοστό των ασθενών που ανέρχεται έως και το 50% θα αποβιώσει εξαιτίας αυτής της πάθησης εντός πέντε ετών.
    Μέχρι τώρα η αντιμετώπιση περιελάμβανε τον συνδυασμό δύο φαρμάκων (ACE Inhibitors και Beta Blockers), τα οποία μειώνουν κατά το ήμισυ τον θανάσιμο κίνδυνο.
    Τώρα, όμως, μια νέα θεραπεία με το φάρμακο ARNI (Αngiotensin-Receptor Neprilysin Inhibitor) που θα είναι διαθέσιμο μέσα στο 2015 μειώνει τη θνησιμότητα και την ανάγκη νοσηλείας κατά 20% επιπλέον σε σχέση με τη σημερινή θεραπεία.
    3 Με μία και μόνο -κυριολεκτικά- σταγόνα αίματος θα γίνονται πολυάριθμες διαγνωστικές εξετάσεις
    Η νέα μέθοδος δεν περιλαμβάνει βελόνες, αλλά παίρνει ένα μικροδείγμα αίματος από τα τριχοειδή αγγεία των δακτύλων, το οποίο αναλύεται για 30 τεστ σε ένα μόνο δείγμα στα εργαστήρια της Therano (της εταιρείας που έχει αναπτύξει την εν λόγω μέθοδο, την οποία και δεν αποκαλύπτει). Ο στόχος είναι η μείωση του πόνου, αλλά και η δραματική μείωση του κόστους και του χρόνου εκτέλεσης των εξετάσεων. Για να κάνει κανείς σήμερα ένα τεστ στις ΗΠΑ, για τα λιπίδια, θα πληρώσει τουλάχιστον 60 δολάρια -ή και πολύ περισσότερα-, ενώ με τη νέα μέθοδο μόνο 3 δολ.
    4 Επαναστατική σειρά φαρμάκων για τα λιπίδια
    Η μελέτη Improve-It απέδειξε ότι η χρήση συνδυαστικής θεραπείας (με Simvastatin-Ezetimibe) οδηγεί σε μεγαλύτερη μείωση του καρδιαγγειακού κινδύνου σε σχέση με τη χορήγηση στατινών σε όσους πάσχουν από στεφανιαία νόσο.
    Ετσι, η περαιτέρω μείωση της χοληστερόλης με τον συνδυασμό αυτό που κυκλοφορεί στην Ελλάδα ή τα νέα φάρμακα (PCSK9-Inhibitors), τα οποία δεν είναι ακόμη διαθέσιμα, υπόσχεται να καλύψει όσους παρουσιάζουν μη καλή ανοχή στις στατίνες και να δώσει νέα ώθηση στην καρδιαγγειακή προστασία.
    Ενας εξαιρετικός τρόπος διακρίβωσης του πραγματικού καρδιαγγειακού κινδύνου μπορεί να γίνει μέσω της εξέτασης των LDL-P (Particle Concentration by NMR), δηλαδή με μαγνητικό τομογράφο που αποκαλύπτει τον αφανή με τις κλασικές εξετάσεις λιπιδίων κίνδυνο.
    Στην Αμερική το 50% των αιφνίδιων θανάτων από καρδιά συμβαίνει σε άτομα με φυσιολογικές τιμές χοληστερίνης!


    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Συνέχεια του προηγουμένου ....αξίζει τον κόπο μας.

    "5 Θεραπεία του καρκίνου του μαστού στα πρώιμα στάδια
    Η έγκαιρη αντιμετώπιση της νόσου συχνά οδηγεί σε ίαση.
    Σε αυτές τις περιπτώσεις, συνήθως γίνεται αφαίρεση μόνο του όγκου, που ακολουθείται από ακτινοβολίες για εβδομάδες προκειμένου να αποφευχθεί υποτροπή.
    Μια νέα προσέγγιση (IORT - Intraoperative Radiation Therapy) με μία μόνο δόση ακτινοβολίας εστιασμένη στον όγκο κατά τη διάρκεια του χειρουργείου(!) έχει αποδειχτεί το ίδιο αποτελεσματική με την ολική ακτινοβόληση του μαστού.
    6 Εμβόλιο κατά του δάγκειου πυρετού
    Ως πρόσφατα, από ένα τσίμπημα κουνουπιού μπορούσε κανείς να αρρωστήσει από δάγκειο πυρετό.
    Εκατό εκατομμύρια άνθρωποι, σε περισσότερες από 100 χώρες στον κόσμο, ασθενούν κάθε χρόνο από αυτή τη σοβαρή και επικίνδυνη νόσο, η οποία αποτελεί την πιο συχνή αιτία νοσηλείας μετά την ελονοσία.
    Το πρώτο εμβόλιο παγκοσμίως έχει αναπτυχθεί, είναι αποτελεσματικό και πρόκειται να τεθεί σε κυκλοφορία το 2015.
    7 Θεραπεία του καρκίνου με χημειοθεραπευτικά φάρμακα
    Μέχρι τώρα η χημειοθεραπεία είναι η μόνη μέθοδος αντιμετώπισης ορισμένων μορφών καρκίνου, η οποία όμως καταστρέφει όχι μόνο τα καρκινικά, αλλά και τα υγιή κύτταρα.
    Μια καινούρια θεραπεία στοχεύει πλέον μόνο στα καρκινικά κύτταρα, ενώ αποφεύγει τα υγιή, μέσα από συνδυασμό του αντικαρκινικού φαρμάκου με ειδικά αντισώματα.
    Πηγή: protothema.gr

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Καναμε ολα αυτα τα θαυμαστα επιτευγματα και δεν καναμε ουτε ενα βημα πιο κοντα στην αληθινη ευτυχια! Λυπηρο...
    Καλη χρονια Λυγερη μου! Με αγαπη, υγεια, δυναμη και δημιουργικοτητα! Και φυσικα χιουμορ! Φιλια στις κοπελαρες σου!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ευνοϊκό και τυχερό για σας το 2015 Χριστινάκι μου.

      Μα η ευτυχία και η αγάπη ,αδέλφια δίδυμα , είναι ό,τι "απαιτητικότερο",
      ό,τι ακριβότερο αφορά τον άνθρωπο κι εκπορεύεται εκ των έσω.

      Βέβαια η ανθρώπινη υπόσταση εκτός από τα γονιδιακά της υλικά διαμορφώνεται από τις επιρροές τόσο του στενού όσο και ευρύτερου περιβάλλοντος που ζει ο άνθρωπος.
      Το περιβάλλον μας , με την ευρύτερη έννοια, παίζει καταλυτικό ρόλο στην διαμόρφωση της προσωπικότητας καθενός ,αλλά και στην διαφορετική ιδιοσυγκρασία των λαών...

      Οι ασχολούμενοι με τις "ανθρωπιστικές επιστήμες" δεν έχουν ακόμη ανακαλύψει την "φόρμουλα " βάσει της οποίας θα λειτουργούσε η νοηματική νοημοσύνη σε αρμονία με την συναισθηματική , ούτως ώστε όλες οι ενέργειες ,οι αποφάσεις, οι επιδιώξεις του ανθρώπου να είχαν αυστηρά ανθρωποκεντρικό χαρακτήρα και να αποκλείονταν οι παράμετροι του ανταγωνισμού, του κέρδους, της επιβολής ισχύος και άσκησης υπερ-εξουσίας, όσο και η κατάχρηση του "αδύναμου" από τον "δυνατό."
      Θα μου πεις "ονειροβατείς" λυγερή.
      Όχι μωρέ ,απλά όταν μιλώ με ανθρώπους που με καταλαβαίνουν παραχωρώ στον εαυτό μου την πολυτέλεια να ονειρεύεται….....

      Σας φιλώ

      Διαγραφή