Πέμπτη 18 Απριλίου 2013

Η δικαιοσύνη είναι γένους θηλυκου

Αίσθηση ισοτιμίας  και μια  δημοκρατική γεύση   στην ανδροκρατούμενη (?) χώρα που γέννησε την Δημοκρατία
``````````````````````````````````````````````````````````````


Εισαγγελέας κατά της διαφθοράς η Ελένη Ράικου

Πρόκειται για θέση που δημιουργείται για πρώτη φορά προκειμένου να εποπτεύει και να συντονίζει εισαγγελικές έρευνες για φαινόμενα διαφθοράς στο δημόσιο και στον ευρύτερο δημόσιο τομέα.




Την εισαγγελέα, Ελένη Ράικου, που διετέλεσε ως πρόσφατα προϊσταμένη της εισαγγελίας της Αθήνας επέλεξε ο Άρειος Πάγος για τη θέση του εισαγγελέα κατά της διαφθοράς.Σύμφωνα με πρόσφατο νόμο, ο εισαγγελέας διαφθοράς είναι μια θέση που δημιουργείται για πρώτη φορά προκειμένου να εποπτεύει και να συντονίζει εισαγγελικές έρευνες για φαινόμενα διαφθοράς στο δημόσιο και στον ευρύτερο δημόσιο τομέα, όπως και για υποθέσεις κατασπατάλησης του δημόσιου χρήματος ή κακοδιαχείρισης των δημόσιων εσόδων.
Ο Άρειος Πάγος όρισε επίσης ως εισαγγελέα που θα εκπροσωπεί τη χώρα μας στη Χάγη στην υπηρεσία της Eurostat τον Νικόλαο Ορνεράκη, ενώ εισαγγελέας κατά της διαφθοράς τοποθετήθηκε στη Θεσσαλονίκη ο αντεισαγγελέας εφετών, Αργύριος Ντινόπουλος.
Επίσης ο Άρειος Πάγος επέλεξε ως νέο αντεισαγγελέα του Αρείου Πάγου το σημερινό προϊστάμενο της εισαγγελίας εφετών, Χρήστο Μαρκογιαννάκη.

www.kathimerini.gr




1 σχόλιο:

  1. Το σημαντικότερο είναι η δημιουργία του θεσμού.
    Και φυσικά η θηλυκή επιλογή προσδίδει ιδιαίτερη αίγλη και εμπιστοσύνη για αυστηρό έλεγχο και
    σ κ λ η ρ η εποπτεία.
    Γιατί και η σκληρότητα είναι γένους θηλυκού...

    Κάτι ξέρουν απ' αυτήν οι "άνδρες"
    ακόμη και του Αρείου Πάγου !!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή