Τρίτη 5 Μαρτίου 2013

Το δικό σας χρέος κύριε Υπουργέ;

Οι εξαρτημένοι από ουσίες νέοι δηλώνουν ότι:

"ΧΡΕΟΣ ΤΟΥΣ  ΕΙΝΑΙ  Η  ΖΩΗ "

Η τελευταία ευκαιρία  για να εκπληρώσουν το ύψιστο αυτό χρέος είναι  η συμμετοχή τους σε Προγράμματα Απεξάρτησης..
Όλως παραδόξως για τα Ελληνικά δεδομένα,  ο ΟΚΑΝΑ έχει να επιδείξει εξαιρετική δουλειά η οποία αναγνωρίζεται σε Ευρωπαϊκό επίπεδο.

'Ερχεστε Εσείς τώρα κύριε υπουργέ Υγείας να περιορίσετε την χρηματοδότηση  στον ΟΚΑΝΑ που σημαίνει να συρρικνώσετε ή και να διαλύσετε ένα πρόγραμμα ΖΩΗΣ για  προγεγραμμένους, καταδικασμένους σε θάνατο  συμπολίτες μας .

Αυτό είναι κύριε Υπουργέ ( είστε και γιατρός ; αν δεν κάνω λάθος) το δικό σας χρέος απέναντι στην πολιτεία ; Να εξοντώσετε ευπαθείς ομάδες του πληθυσμού για να εκπληρώσετε το Ελληνικός χρέος απέναντι στους κατ' επάγγελμα δανειστές των λαών;
``````````````````````````````````````````````````

Η Ελλάδα πρώτη στην Ευρώπη στην ποιότητα προγραμμάτων απεξάρτησης


kethea

Μια πρωτιά σε νέα έρευνα για την ποιότητα της φροντίδας που παρέχεται σε ασθενείς σε προγράμματα απεξάρτησης κατακτάει η χώρα μας καταλαμβάνοντας, μάλιστα, θέση υψηλότερη από χώρες όπως η Γερμανία, η Γαλλία και η Σουηδία.
Η μελέτη EQUATOR (European Quality Audit of Opioid Treatment) έχει ως αντικείμενο τα ποιοτικά χαρακτηριστικά στην παροχή φαρμακευτικής θεραπείας για εξαρτημένους από οπιώδη.
Στην έρευνα συμμετείχαν πάνω από 3000 ιατροί, ασθενείς σε κέντρα υποκατάστασης και εξαρτημένους εκτός θεραπείας υποκατάστασης και έλαβε χώρα σε δέκα χώρες (Αυστρία,Δανία,Γαλλία,Γερμανία,Ελλάδα,Ιταλία,Νορβηγία,Πορτογαλία,Σουηδία και Ηνωμένο Βασίλειο).
Το πρώτο σημαντικό στοιχείο, που καταδεικνύει η μελέτη, είναι ότι στην Ελλάδα το 100% των έγκυρων απαντήσεων των ασθενών, που συμμετέχουν σε πρόγραμμα φαρμακευτικής θεραπείας της εξάρτησης,δηλώνουν ότι λαμβάνουν και ψυχοκοινωνική υποστήριξη. Έτσι, η Ελλάδα έρχεται πρώτη στο σχετικό δείκτη,με δεύτερη τη Γερμανία με ποσοστό 63%, ενώ ακολουθούν η Νορβηγία και η Πορτογαλία με ποσοστό 62% και 61%, αντίστοιχα.
Αξιοσημείωτο είναι ότι στην Ελλάδα, από κοινού με την Πορτογαλία, σημειώνονται τα χαμηλότερα ποσοστά κακής χρήσης και εκτροπής της φαρμακευτικής θεραπείας της εξάρτησης, με τα σχετικά ποσοστά να κυμαίνονται κάτω του 10% (Ελλάδα 5%, Πορτογαλία 8%) έναντι περίπου 49% στη Αυστρία και περίπου 51% στη Δανία.
Επίσης, το δείγμα των ερωτώμενων, που συμμετέχει από την Ελλάδα, είναι το υψηλότερο μεταξύ των Ευρωπαϊκών χωρών, ενώ ταυτόχρονα σημειώνονται υψηλά ποσοστά ενημέρωσης των ασθενών σχετικά με τα είδη και τα προγράμματα της θεραπείας φαρμακευτικής αντιμετώπισης της εξάρτησης.
«Με βάση όλα τα παραπάνω, καταδεικνύεται η ασφάλεια της παροχής φαρμακευτικής θεραπείας στην Ελλάδα, αλλά και η ουσιαστική δουλειά του ΟΚΑΝΑ και του θεραπευτικού προσωπικού του στη διαμόρφωση ενός θεραπευτικού πλαισίου, που πραγματικά στηρίζει βήμα βήμα τον ασθενή μέχρι την αποκατάστασή του, διασφαλίζοντας έτσι ολιστικά την ατομική και συνολικά τη δημόσια υγεία», αναφέρει ανακοίνωση του ΟΚΑΝΑ.
Υπενθυμίζεται ότι τους τελευταίους μήνες διεξάγεται μια πολύ έντονη συζήτηση με το επιτελείο του υπουργείου Υγείας να περιορίζει αισθητά τον προϋπολογισμό και τη χρηματοδότηση του ΟΚΑΝΑ.

http://www.iefimerida.gr/
``````````````````````````````````````````````````````````````````````````````````````````````````````````````````````

2 σχόλια:

  1. Πολλά τα ράμματα για την γούνα του Υπουργείου Υγείας έχουν μαζευτεί δυστυχώς.

    Μανία καταστροφή σας έχει πιάσει ;
    Τίποτα δεν έχετε αφήσει όρθιο.
    Μια βόλτα στα υποκαταστήματα του ΕΟΠΥΥ θα σας πείσει .
    Διάλυση παντού,( ούτε τα ασανσερ δεν δουλεύουν) με θύματα τους φτωχούς ασφαλισμένους και συνταξιούχους που δούλευαν και πλήρωναν μια ζωή για να έχουν αν μη τι άλλο, μιαν αξιοπρεπή περίθαλψη.
    Δεν θα αναλωθώ σε λεπτομέρειες .
    Τι αξία έχει να διεκτραγωδούμε την δραματική εικόνα μιας κοινωνίας που στενάζει ; Έτσι κι αλλιώς εσείς ζείτε στον κόσμο σας και εργάζεστε « για το καλό μας»….....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ψηφίστηκε το νομοσχέδιο για τα ναρκωτικά


    Με τον υπουργό Δικαιοσύνης, κ. Αντώνη Ρουπακιώτη να εξαίρει το Κοινοβούλιο για την επίτευξη ευρύτατης σύγκλισης σε ένα νομοσχέδιο που αφορά στο οξύτατο πρόβλημα των εξαρτησιογόνων ουσιών, το σχετικό νομοθέτημα ψηφίστηκε και στα άρθρα του.

    Σε εκκρεμότητα παραμένει η ψήφιση των άρθρων 58 και 60, για τα οποία ο ΣυΡιζΑ ζήτησε ονομαστική ψηφοφορία - η οποία θα διεξαχθεί αύριο - εκτιμώντας ότι ανοίγει Κερκόπορτα για την ιδιωτικοποίηση της πρόληψης της θεραπείας και της επανένταξης των χρηστών.

    Δεδομένου ότι το νομοσχέδιο ψηφίστηκε επί της αρχής του, εκτός από τα τρία κόμματα που στηρίζουν την κυβέρνηση και από τον ΣυΡιζΑ, ενώ ομοφώνησαν σε 25 άρθρα όλα τα κόμματα και τα υπόλοιπα κόμματα της Αντιπολίτευσης ψήφισαν ορισμένα άρθρα, ο υπουργός Δικαιοσύνης ανέφερε πως η Βουλή με το νομοσχέδιο αυτό επέδειξε υπευθυνότητα και απέκτησε νέα κουλτούρα.

    Ιδιαιτέρως ο κ. Ρουπακιώτης στάθηκε στο γεγονός ότι το νομοσχέδιο κραυγάζει για την αναγκαιότητα της πρόληψης, της θεραπείας και της επανένταξης, έναντι της αντίληψης της καταστολής τα αποτελέσματα άλλωστε της οποίας είναι αρνητικά.

    Πάντως, ο υπουργός ζήτησε να εκτιμήσει δεόντως το Σώμα το γεγονός ότι μειώνονται οι ποινές στους εξαρτημένους μικροδιακινητές, αλλά αυξήθηκαν οι ποινές για τους εμπόρους ναρκωτικών.

    Ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της Ν.Δ., κ. Μάκης Βορίδης επισήμανε ότι η Ν.Δ. είχε αρχικώς αντίρρηση για άρθρα τα οποία αποσύρθηκαν, άλλα δεν τροποποιήθηκαν και - όπως είπε - για πρώτη φορά, επί της αρχής, συμφώνησε σε νομοσχέδιο και ο ΣυΡιζΑ, κάτι που αποτελεί επιτυχία. Επέμεινε, ωστόσο, στο ότι δεν πρέπει να υπάρξει ελάφρυνση των ποινών στους εμπόρους ναρκωτικών.

    Ο Παναγιώτης Λαφαζάνης, κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣυΡιζΑ, χαρακτήρισε γάγγραινα το πρόβλημα των ναρκωτικών στη χώρα και επισήμανε πως είναι θετικά τα άρθρα για τους χρήστες, αλλά αρνητικά τα άρθρα 58 και 60.

    Ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΠαΣοΚ, κ. Γιώργος Ντόλιος τόνισε ότι το νομοσχέδιο είναι προϊόν συμβιβασμών των κομμάτων σε αρκετά σημεία, όπως στα όρια των ποινών.

    Για ρήξη στο μνημονιακό μπλοκ το οποίο στηρίζει την κυβέρνηση, έκανε λόγο ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος των Ανεξαρτήτων Ελλήνων, κ. Νότης Μαριάς και πρόσθεσε ότι το κόμμα του δεν δίνει άλλοθι στην κυβέρνηση με την ψήφο του.

    Εκ μέρους της Δημοκρατικής Αριστεράς, ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος, κ. Νίκος Τσούκαλης, ανέφερε ότι το κρίσιμο θέμα για το νομοσχέδιο θα είναι η εφαρμογή του, κυρίως για την καταστολή και την επανένταξη.

    Ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΚΚΕ, κ. Θανάσης Παφίλης είπε ότι το κόμμα του αντιτίθεται στον διαχωρισμό σκληρών και μαλακών ναρκωτικών και διερωτήθηκε αν η Ελλάδα θα γίνει Ολλανδία. Πρόσθεσε πάντως ότι το κόμμα του ψηφίζει ορισμένα άρθρα του νομοσχεδίου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή