Τρίτη, 5 Μαρτίου 2013

Το δικό σας χρέος κύριε Υπουργέ;

Οι εξαρτημένοι από ουσίες νέοι δηλώνουν ότι:

"ΧΡΕΟΣ ΤΟΥΣ  ΕΙΝΑΙ  Η  ΖΩΗ "

Η τελευταία ευκαιρία  για να εκπληρώσουν το ύψιστο αυτό χρέος είναι  η συμμετοχή τους σε Προγράμματα Απεξάρτησης..
Όλως παραδόξως για τα Ελληνικά δεδομένα,  ο ΟΚΑΝΑ έχει να επιδείξει εξαιρετική δουλειά η οποία αναγνωρίζεται σε Ευρωπαϊκό επίπεδο.

'Ερχεστε Εσείς τώρα κύριε υπουργέ Υγείας να περιορίσετε την χρηματοδότηση  στον ΟΚΑΝΑ που σημαίνει να συρρικνώσετε ή και να διαλύσετε ένα πρόγραμμα ΖΩΗΣ για  προγεγραμμένους, καταδικασμένους σε θάνατο  συμπολίτες μας .

Αυτό είναι κύριε Υπουργέ ( είστε και γιατρός ; αν δεν κάνω λάθος) το δικό σας χρέος απέναντι στην πολιτεία ; Να εξοντώσετε ευπαθείς ομάδες του πληθυσμού για να εκπληρώσετε το Ελληνικός χρέος απέναντι στους κατ' επάγγελμα δανειστές των λαών;
``````````````````````````````````````````````````

Η Ελλάδα πρώτη στην Ευρώπη στην ποιότητα προγραμμάτων απεξάρτησης


kethea

Μια πρωτιά σε νέα έρευνα για την ποιότητα της φροντίδας που παρέχεται σε ασθενείς σε προγράμματα απεξάρτησης κατακτάει η χώρα μας καταλαμβάνοντας, μάλιστα, θέση υψηλότερη από χώρες όπως η Γερμανία, η Γαλλία και η Σουηδία.
Η μελέτη EQUATOR (European Quality Audit of Opioid Treatment) έχει ως αντικείμενο τα ποιοτικά χαρακτηριστικά στην παροχή φαρμακευτικής θεραπείας για εξαρτημένους από οπιώδη.
Στην έρευνα συμμετείχαν πάνω από 3000 ιατροί, ασθενείς σε κέντρα υποκατάστασης και εξαρτημένους εκτός θεραπείας υποκατάστασης και έλαβε χώρα σε δέκα χώρες (Αυστρία,Δανία,Γαλλία,Γερμανία,Ελλάδα,Ιταλία,Νορβηγία,Πορτογαλία,Σουηδία και Ηνωμένο Βασίλειο).
Το πρώτο σημαντικό στοιχείο, που καταδεικνύει η μελέτη, είναι ότι στην Ελλάδα το 100% των έγκυρων απαντήσεων των ασθενών, που συμμετέχουν σε πρόγραμμα φαρμακευτικής θεραπείας της εξάρτησης,δηλώνουν ότι λαμβάνουν και ψυχοκοινωνική υποστήριξη. Έτσι, η Ελλάδα έρχεται πρώτη στο σχετικό δείκτη,με δεύτερη τη Γερμανία με ποσοστό 63%, ενώ ακολουθούν η Νορβηγία και η Πορτογαλία με ποσοστό 62% και 61%, αντίστοιχα.
Αξιοσημείωτο είναι ότι στην Ελλάδα, από κοινού με την Πορτογαλία, σημειώνονται τα χαμηλότερα ποσοστά κακής χρήσης και εκτροπής της φαρμακευτικής θεραπείας της εξάρτησης, με τα σχετικά ποσοστά να κυμαίνονται κάτω του 10% (Ελλάδα 5%, Πορτογαλία 8%) έναντι περίπου 49% στη Αυστρία και περίπου 51% στη Δανία.
Επίσης, το δείγμα των ερωτώμενων, που συμμετέχει από την Ελλάδα, είναι το υψηλότερο μεταξύ των Ευρωπαϊκών χωρών, ενώ ταυτόχρονα σημειώνονται υψηλά ποσοστά ενημέρωσης των ασθενών σχετικά με τα είδη και τα προγράμματα της θεραπείας φαρμακευτικής αντιμετώπισης της εξάρτησης.
«Με βάση όλα τα παραπάνω, καταδεικνύεται η ασφάλεια της παροχής φαρμακευτικής θεραπείας στην Ελλάδα, αλλά και η ουσιαστική δουλειά του ΟΚΑΝΑ και του θεραπευτικού προσωπικού του στη διαμόρφωση ενός θεραπευτικού πλαισίου, που πραγματικά στηρίζει βήμα βήμα τον ασθενή μέχρι την αποκατάστασή του, διασφαλίζοντας έτσι ολιστικά την ατομική και συνολικά τη δημόσια υγεία», αναφέρει ανακοίνωση του ΟΚΑΝΑ.
Υπενθυμίζεται ότι τους τελευταίους μήνες διεξάγεται μια πολύ έντονη συζήτηση με το επιτελείο του υπουργείου Υγείας να περιορίζει αισθητά τον προϋπολογισμό και τη χρηματοδότηση του ΟΚΑΝΑ.

http://www.iefimerida.gr/
``````````````````````````````````````````````````````````````````````````````````````````````````````````````````````