Σάββατο, 2 Φεβρουαρίου 2013

Επιλογή !!!!!

Ο άνθρωπος που ζει συντροφιά με 29 λύκους!

Ο άνθρωπος που ζει συντροφιά με 29 λύκους!
ΟWerner Freund είναι ένας 79χρονος Γερμανός, πρώην αλεξιπτωτιστής που έγινε γνωστός πριν από λίγοκαιρό εξαιτίας της ιδιορρυθμίας του: Ζει σε μια έκταση 25 και πλέον στρεμμάτων στη Δυτική Γερμανία συντροφιά με τους 29 λύκους του που τους λατρεύει.

Από το 1972 μέχρι σήμερα ο Werner έχει συγκεντρώσει στο κτήμα του πάνω από 70 άγρια ζώα, ενώ οι περισσότεροι λύκοι προέρχονται από ζωολογικούς κήπους και έφτασαν στα χέρια του σαν κουτάβια, ενώ τα είδη προέρχονται από τη Σιβηρία, τον Καναδά, την Αρκτική και τη Μογγολία.

Το σημαντικό, όμως, στην ιστορία του Werner είναι ότι και ο ίδιος ανέλαβε να ζήσει σαν… λύκος, μέσα σε αντίξοες καιρικές συνθήκες, τρώγοντας μάλιστα ωμό κρέας, συχνά μαζί με τα άγρια ζώα. Πολλές φορές μάλιστα μοιράζεται την τροφή μαζί τους μέσα από το… στόμα τους!

Πρόσφατα ο φωτογράφος του Reuters Lisi Niesner πέρασε ένα μικρό χρονικό διάστημα μαζί του, απαθανατίζοντας μοναδικές εικόνες του… λυκανθρώπου με τους φίλους του, οι οποίοι τον λατρεύουν!
Real.gr

2 σχόλια:

 1. Λυγερή μου πρόσφατα έγραφες για τη μοναξιά και για την επιλογή της μοναχικότητας!Μάλλον εδώ εμπίπτει η περίπτωση του κυρίου Werner και όπως έλεγε κι ο ποιητής:εγώ μιλώ με τ' άλογα,το σπίνο,τον κορυδαλλό,με όντα εγώ παράλογα κι ανθρώπους δεν μιλώ!
  Να έχεις καλή Κυριακή.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Καλησπέρα Δημήτρη μου.
   Είναι ωραίο να σε συναντώ εδώ. Εμείς και...μεις θα μου πεις.
   Δεν έχει σημασία.Ίσως έχει και μεγαλύτερη αξία.....

   Πράγματι η εν λόγω ιστορία του κυρίου Werner Freund αποτελεί χαρακτηριστική περίπτωση "επλεκτικής μοναχικότητας" με πολλές προεκτάσεις. Ο άνθρωπος δείχνει ξεκάθαρα την προτίμησή του στα άγρια θηρία.Κοντά σ' αυτά ημερεύει καιο ίδιος.
   Εν αντιθέσει με την ζούγκλα των ανθρώπων που αρπακτικά κατασπαράζουν την ζωή σου ακόμη και μέσα από νόμους και πολιτικές πρακτικες οι ψυχοβάλτες.

   Για τους περισσότερους από μας είναι πολύ αργά να πάρουμε τα όρη και τα βουνά ....Δεν έχουμε παρά να σταθούμε όρθιοι ευλογημένοι με την αγάπη και την αφοσίωση σε ό,τι ιερό και όσιο κουβαλάμε στο DNA μας....
   Καλή σας νύχτα Δημήτρη μου

   Διαγραφή