Παρασκευή 30 Νοεμβρίου 2012

Έτσι εξηγούνται τ' ανεξήγητα...



  "Σύμφωνα με τον Τζέραλντ Κράμπτρι, καθηγητή αναπτυξιακής βιολογίας του πανεπιστημίου Στάνφορντ των ΗΠΑ, που έκανε τη σχετική δημοσίευση στο περιοδικό γενετικής «Trends in Genetics»αρκεί, αρκεί  οποιαδήποτε μετάλλαξη σε ένα από τα 2.000 έως 5.000 γονίδια που επηρεάζουν τη νοημοσύνη, για να μειωθούν οι διανοητικές, αλλά και οι συναισθηματικές ικανότητες των ανθρώπων, αφού νόηση και συναίσθημα αλληλοεπηρεάζονται."

Έτσι εξηγείται γιατί κάποιοι συμπατριώτες μας με   περγαμηνές  υψηλών προδιαγραφών  και Αν-εγκέφαλοι είναι  και Ά-ψυχοι.
`````````````````````````````````````````````````````````````````````````````````````````````````````````````````````````
Λιγότερο έξυπνους κάνει τους ανθρώπους η πρόοδος του πολιτισμού

Αμερικανική έρευνα υποστηρίζει ότι όσο προοδεύει ο ανθρώπινος πολιτισμός, τόσο λιγότερο έξυπνοι γίνονται οι άνθρωποι.

Είναι η μοίρα των ανθρώπων αργά αλλά σταθερά να καταλήξουν βλάκες; Αυτό λίγο- πολύ ισχυρίζεται μια νέα αιρετική και επίμαχη αμερικανική επιστημονική έρευνα, που υποστηρίζει ότι όσο προοδεύει ο ανθρώπινος πολιτισμός, τόσο λιγότερο έξυπνοι γίνονται οι άνθρωποι. Μάλιστα φέρνει ως παράδειγμα τους αρχαίους Αθηναίους, για τους οποίους αναφέρει ότι, αν οποιοσδήποτε από αυτούς μεταφερόταν με τη μηχανή του χρόνου στη σημερινή εποχή, θα ξεχώριζε Σύμφωνα με την «προβοκατόρικη» μελέτη, οι άνθρωποι έφθασαν στο διανοητικό αποκορύφωμά τους πριν από περίπου 2.000 έως 6.000 χρόνια και από τότε υπάρχει μια αργή πτωτική τάση στις νοητικές ικανότητές τους, η οποία έχει γίνει πιο έντονη στη σύγχρονη τεχνολογική εποχή. Η βασική αιτία γι' αυτό (υποτίθεται ότι) είναι το γεγονός πως εξαιτίας των πολλαπλών ευκολιών που παρέχει η τεχνολογία, δεν «δουλεύει» πια η πανάρχαια εξελικτική πίεση που ευνοεί τους πιο έξυπνους και ικανούς σε βάρος των χαζών και ανίκανων.

Ο καθηγητής αναπτυξιακής βιολογίας του πανεπιστημίου Στάνφορντ των ΗΠΑ Τζέραλντ Κράμπτρι, που έκανε τη σχετική δημοσίευση στο περιοδικό γενετικής «Trends in Genetics», σύμφωνα με τις βρετανικές «Γκάρντιαν», «Τέλεγκραφ» και «Ιντιπέντεντ», υποστηρίζει ότι η νοημοσύνη αναπτύχθηκε στους προϊστορικούς προγόνους μας στην Αφρική, πριν από 50.000 έως 500.000 χρόνια, επειδή όσο πιο έξυπνοι ήταν, τόσο καλύτερα μπορούσαν να επιβιώσουν (εύρεση τροφής με το κυνήγι, κατασκευή καταλυμάτων κ.α.). Τα γονίδια της εξυπνάδας οι πιο ευνοημένοι τα κληροδοτούσαν στις επόμενες γενιές.

Επειδή όμως στην εποχή μας οι άνθρωποι δεν χρειάζεται εξίσου να παλεύουν για να επιβιώσουν χάρη στην εξυπνάδα τους, έχει πια αχρηστευτεί η δύναμη της εξελικτικής επιλογής που ευνοούσε σταθερά τους πιο έξυπνους και ικανούς, με συνέπεια, από βιολογική άποψη, σταδιακά η ανθρωπότητα να…χαζεύει. Ενώ παλαιότερα οι διάφορες επιζήμιες μεταλλάξεις γονιδίων θα «ξεριζώνονταν» από το γενετικό υλικό, σήμερα συσσωρεύονται και ροκανίζουν τις ανώτερες διανοητικές ικανότητες των ανθρώπων ως είδος.

Σύμφωνα με τον Τζέραλντ Κράμπτρι, αρκεί οποιαδήποτε μετάλλαξη σε ένα από τα 2.000 έως 5.000 γονίδια που επηρεάζουν τη νοημοσύνη, για να μειωθούν οι διανοητικές, αλλά και οι συναισθηματικές ικανότητες των ανθρώπων, αφού νόηση και συναίσθημα αλληλοεπηρεάζονται. Η αρχή της διανοητικής πτώσης, κατά τον Αμερικανό βιολόγο, ξεκίνησε με την εφεύρεση της γεωργίας και μετά της αστικοποίησης, όταν πλέον οι άνθρωποι δεν ήταν υποχρεωμένοι ως άτομα (όπως έκαναν έως τότε οι κυνηγοί- συλλέκτες) να εκτίθενται στις συνεχείς προκλήσεις της φύσης και μπορούσαν πια να βασιστούν στους συνανθρώπους τους για να λύσουν τα διάφορα πιεστικά προβλήματα της επιβίωσης.

«Θα στοιχημάτιζα ότι αν ένας μέσος πολίτης της αρχαίας Αθήνας εμφανιζόταν ξαφνικά ανάμεσά μας, αυτός ή αυτή θα ήταν ανάμεσα στα πιο έξυπνα μυαλά μεταξύ των συντρόφων του, έχοντας πολύ καλή μνήμη, μια ευρεία γκάμα ιδεών και μια ξεκάθαρη άποψη για τα σημαντικά ζητήματα», ανέφερε χαρακτηριστικά ο καθηγητής αναπτυξιακής βιολογίας.

Όπως προέβλεψε, σε 3.000 χρόνια από σήμερα (περίπου σε 120 γενιές), είναι πιθανό ότι όλοι οι άνθρωποι θα έχουν υποστεί τουλάχιστον άλλες δύο γενετικές μεταλλάξεις, με συνέπεια να μειωθούν κι άλλο οι διανοητικές και συναισθηματικές δυνατότητές τους. Αν και, όπως είπε, είναι επίσης πιθανό ότι έως τότε θα μπορέσει να παρέμβει η επιστήμη και να λύσει το πρόβλημα.

Όμως, δεν βλέπουν όλοι οι επιστήμονες τα πράγματα με τον ίδιο τρόπο. Ο γνωστός καθηγητής ανθρωπολογίας Ρόμπιν Ντένμπαρ του πανεπιστημίου της Οξφόρδης, αντέτεινε ότι «στην πραγματικότητα αυτό που έχει ωθήσει την ανάπτυξη του εγκεφάλου των πιθήκων και των ανθρώπων, είναι η πολυπλοκότητα της κοινωνίας και αυτός ο πολύπλοκος κόσμος δεν πρόκειται να εξαφανιστεί». Όπως είπε, «στο προβλέψιμο μέλλον, δεν βλέπω κανένα λόγο πανικού. Η πορεία της εξέλιξης για τέτοια πράγματα (σ.σ. νοημοσύνη) απαιτεί δεκάδες χιλιάδες χρόνια και, χωρίς αμφιβολία, η επιστήμη θα βρει λύσεις- αν στο μεταξύ βέβαια δεν έχουμε ήδη τινάξει τους εαυτούς μας στον αέρα».

Εξίσου επιφυλακτικός δήλωσε ο άλλος γνωστός Βρετανός γενετιστής, ο καθηγητής Στιβ Τζόουνς του University College του Λονδίνου (UCL): «Είναι μια υπόθεση, αλλά πού είναι τα δεδομένα; Δεν υπάρχουν καθόλου. Θα μπορούσα εξίσου να ισχυριστώ ότι οι μεταλλάξεις έχουν μειώσει την επιθετικότητά μας ή την κατάθλιψή μας ή το μήκος του πέους μας…».

Ο ίδιος ο Τζέραλντ Κράμπτρι πάντως παραδέχτηκε ότι η θεωρία του χρειάζεται επιβεβαίωση από άλλες γενετικές έρευνες και επισήμανε ότι μετά χαράς θα έβλεπε την απόρριψή της (αν μη τι άλλο, για τη διάσωση του ανθρώπινου γοήτρου!).

Πηγή: ΑΜΠΕ


6 σχόλια:

  1. Συνειρμικά και κατ' ακολουθία των πάρα πάνω επιστημονικών αναφορών περί εξέλιξης νοημοσύνης και συναισθήματος "εκλεκτών και μη εξαιρετέων υψηλών ισταμένων προσώπων που διαφεντεύουν την ζωή μας ,αναδημοσιεύω απόσπασμα από την σελίδα www.truerespect.com..

    "Γαϊτανάκι παραλόγου:
    Στουρνάρικες "δεσμεύσεις"αναπηρικές"δικαιώσεις"

    Του ΑΝΤΩΝΗ ΣΚΟΡΔΙΛΗ

    Τετάρτη, 28 Νοέμβριος 2012 20:54
    Ποιός άραγες (εξακολουθεί στην Ελλάδα να νομίζει ότι) κοροϊδεύει ποιόν; Σε μιά χώρα όπου άπαντες πλέον είναι ψυλλιασμένοι έστω και εάν σε διακριτές – βολικές περιπτώσεις εξακολουθούν να παριστάνουν ότι δεν καταλαβαίνουν; Κλασικό παράδειγμα “θεάτρου του παραλόγου” η δήθεν ... άτακτη υποχώρηση του υπουργού οικονομικών Στουρνάρα ενώπιον του ... επαναστατικού ξεσηκωμού των φορέων - μελών της εθνικής συνομοσπονδίας ΑμεΑ σήμερα 28 Νοεμβρίου που μεταφράστηκε σε ... Στουρνάρικου τύπου δέσμευση προς “την ΕΣΑμεΑ και τον πρόεδρό της” ότι θα υπάρξει τροποποίηση της πράξης νομοθετικού περιεχομένου και αντιμετώπιση των βαριών αναπηριών με στοιχειωδώς προστατευτικό τρόπο. Το οποίον με τη σειρά του μεταφράζεται σε άρση προηγηθείσας εξαπάτησης των Ελλήνων αναπήρων οι οποίοι είχαν λάβει διαβεβαίωση προστατευτικών εξαιρέσων από τον διευθυντή του πρωθ-υπουργικού γραφείου (σε χαμηλότερο δηλαδή επίπεδο) κατόπιν προηγούμενου ξεσηκωμού τους.


    Από ξεσηκωμού σε ξεσηκωμό λοιπόν, δεσμεύσεις δίδονται διαψεύδονται και ξαναδίδονται, στο όνομα δε της σοβαροφάνειας που οφείλει να συγκαλύπτει το ... πήγαινε – έλα γελοίο “γαϊτανάκι” (μιάς και δεν έχουν φτάσει ακόμα οι Απόκριες) το επίπεδο των δεσμεύσεων ανεβαίνει, άλλο πράμα ο διευθυντής και άλλο ο υπουργός. Και για να μην υπάρχει η παραμικρή αμφιβολία σε ότι αφορά το υψηλότατο επίπεδο σοβαροφάνειας του όλου θέματος, διευκρινίζεται ρητά ότι αποδέκτης της δέσμευσης ήταν (και) ο ίδιος ο πρόεδρος της ΕΣΑμεΑ (σ.σ. επίσης και των ευρωπαίων, επικουρικά και όλων ανά τον κόσμο, πιθανώς και των απανταχού στον γαλαξία μας αναπήρων). Υψηλού επιπέδου (αξιοπιστίας;) ο πομπός της δέσμευσης, υψηλού και ο αποδέκτης της...

    Ολα τα παραπάνω “τραγελαφικά και σοβαροφανή” θα χαν επιθεωρησιακό αποκλειστικά χαρακτήρα (και διόλου δεν θα απασχολούσαν την ιστοσελίδα) αν δεν αφορούσαν με απολύτως σοβαρό τρόπο τους αγώνες για προστασία του δικαιώματος στην αξιοπρεπή διαβίωση χιλιάδων ανθρώπων με αναπηρία και των οικογενειών τους."


    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Αυτος ειναι και λογος αντιστασης στην Μονσαντο και σε οσους τροποποιουν γονιδια
    χωρις να ξερουν τις επιπτωσεις
    Απο την αλλη ο υπολοιπος πλανητης προσπαθει να επιβιωσει απο τον "ανθρωπινο πολιτισμο τους"

    -Γεμισε η ψυχη μου Χριστουγεννα!
    Αυτα ειναι...και μονο
    Φιλια στο Μαρακι!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ευχαριστώ !
      Και στους λεβέντες σου

      Καλό σας Σαββατοκύριακο με θαλπωρή υπό βροχή....

      Διαγραφή
  3. Επειδή κανένα θέμα δεν είναι άσχετο όταν πλασάρεται ως δείγμα « προόδου» ,κύημα υψηλής νοημοσύνης του «πολιτισμένου κόσμου» και έχει άμεση σχέση με την Υγεία ,την ζωή και το μέλλον του ανθρωπίνου γένους , διαβάστε ,επ’ ευκαιρία, το άρθρο που ακολουθεί…

    Monsanto...Stop!!

    Όλοι λίγο πολύ γνωρίζουμε τον κολοσσό της Βιοτεχνολογίας που λέγεται Monsanto ως την εταιρεία με τα περιβόητα “μεταλλαγμένα”.
    Αυτό που αγνοούμε είναι ότι η Monsanto υπάγεται σε μια πρωτοφανή κρατική στήριξη στα πρότυπα της Αμερικάνικης Βιομηχανίας Όπλων όχι μόνο επί καθεστώς Bush (η εταιρεία δαπάνησε σοβαρά ποσά υπέρ του Κλίντον κατά την προεκλογική καμπάνια του 1996, με τη μορφή του “soft money”, δηλαδή νομίμων δωρεών που δεν εμπίπτουν στην απαγόρευση χρηματοδότησης από ιδιωτικές εταιρείες).
    Από τις πιο ισχυρές πολυεθνικές του πλανήτη, η MONSANTO είναι μια εταιρεία – κολοσσός με 12.600 υπαλλήλους σε 46 χώρες και τζίρο 5,5 δισεκατομμυρίων δολλαρίων. Ελέγχει το 90% των γενετικά τροποποιημένων φυτών και σπόρων και κατέχει το ρεκόρ βιομηχανικής μόλυνσης και το ρεκόρ μηνύσεων σε παγκόσμιο επίπεδο.
    Παρ’ όλες τις καταδίκες, ο βιομηχανικός γίγαντας από το St. Louis της Αμερικής συνεχίζει να αυξάνει την παραγωγή και τα κέρδη του.

    1.Η πολιτική διακύρηξη του FDA και η απόκρυψη στοιχείων:

    Το 1992 βγήκε η επίσημη θέση: ” Ο Οργανισμός δεν διαθέτει οποιοδήποτε στοιχείο ή πληροφορία που να δείχνει ότι τα παραγόμενα με αυτό τον τρόπο τρόφιμα διαφέρουν από τα υπόλοιπα”.
    Με αυτές τις απλές κουβέντες ξεκίνησε η βαριά βιομηχανία να αναπτύσσεται με σκοπό να γίνει κύρια εξαγωγική δύναμη. Το 1999 όμως, μετά από τον αδυσώπητο αγώνα του εισαγγελέα Steven Druker ήλθαν στο φως της δημοσιότητας 44,000 σελίδες επίσημα κατατεθημένων (στον FDA) μελετών που αποδείκνυαν την επικινδυνότητα και είχαν σκοπίμως “αγνοηθεί”.
    Για την ιστορία, η Αμερικάνικη δικαιοσύνη πήρε κάποιες σκληρές αποφάσεις που ακυρώθηκαν από το εμπορικό δίκαιο (!) όπως ακριβώς έγινε με τα καρκινογόνα συστατικά στα βρεφικά προϊόντα.

    2.Η εγκληματική νομιμοποίηση της ορμόνης rbGH.

    Πρόκειται για μια ισχυρότατη, γενετικά τροποποιημένη ορμόνη που παράγεται από τη Monsanto και σύμφωνα με μελέτες ευθύνεται για αρκετές μορφές καρκίνου (χρησιμοποιείται στα γαλακτοκομικά προϊόντα). Αυτή η ορμόνη απαγορεύεται σε όλες τις βιομηχανικές χώρες ακόμα και στον Καναδά. Το οξύμωρο είναι ότι μετά το θόρυβο που δημιουργήθηκε με τη νομιμοποίηση, αρκετές εταιρείες που δεν τη χρησιμοποιούσαν το ανέγραφαν στη συσκευασία (rbGH Free). Γι’ αυτό το “πρόβλημα” φρόντισε πάλι ο Taylor, χρησιμοποιοώντας τον αχυράνθρωπο ΓΓ Γεωργίας της Πενσυλβάνια Dennis Wolff, όπου απαγόρευσε την αναγραφή του rbGH Free για την πολιτεία.


    3.Ντοκιμαντέρ και αποκαλύψεις για τη Monsanto

    Τη στιγμή που τα αποτελέσματα της επίσημης έρευνας της Γαλλικής Υπηρεσίας Υγιεινής των Τροφίμων δηλώνουν πως τα γενετικά τροποποιημένα τρόφιμα δεν είναι επικίνδυνα για την ανθρώπινη υγεία, το νέο ντοκιμαντέρ της Μαρί-Μονίκ Ρομπίν δημοσιεύει νέα στοιχεία για τον αναξιόπιστο χαρακτήρα των εν λόγω «επιστημονικών» ερευνών.
    Με το νέο της ντοκιμαντέρ που τιτλοφορείται «Μονσάντο, μια επιχείρηση που θέλει το καλό σας», η κ.Ρομπίν προκαλεί στο κοινό πραγματική ανατριχίλα! Στο ντοκιμαντέρ αυτό, η κ.Ρομπίν αποκαλύπτει στοιχεία που φανερώνουν ότι η πίεση που δέχεται η επιστημονική κοινότητα από το λόμπι των εταιριών παραγωγής μεταλλαγμένων τροφίμων είναι τόσο μεγάλη, ώστε οι έρευνες καταλήγουν να μη διενεργούνται ποτέ με αντικειμενικότητα. Έτσι, τα αποτελέσματά τους δεν είναι ούτε ακριβή, ούτε αξιόπιστα.


    Απόσπασμα από http://disorderisti.blogspot.gr/2010/10/monsantostop.html

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Λογικο μου ακουγεται να φθινει η συναισθηματικη και νοητικη ικανοτητα μας και για τους λογους που αναφερονται, αλλα κυριως γιατι ειναι απλα ολοφανερο! Ποια νοημοσυνη μπορει να διαθετουμε οταν ολα περιστρεφονται γυρω απο το χρημα, οταν ζουμε μεσα στην αλαζονεια, οταν εχουμε χασει την επαφη με τη γη, τη φυση, τις ιδιες μας τις ριζες, οταν η γνωση εχει καταντησει απλη εκπαιδευση, οταν οταν οταν... Δεν χρειαζονται μελετες να μας πουν οτι εχουμε χαζεψει!!!Αλλα ειμαστε τοσο χαζοι που ουτε καν το εχουμε αντιληφθει!
    Καλο ΣΚ Λυγερη μου!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ποιο μπορεί να είναι το μέγεθος της βλακείας της ανθρωπότητας όταν παραβλέπει την ομορφιά του κόσμου, υποτιμά την αξία της ζωής, και δεν φροντίζει για την ομαλή διαιώνιση της πάνω στην Γη ? Όταν δεν εκστασιάζεται μπροστά στο θαύμα της Αγάπης, εμπλέκεται σ' έναν ατέρμονα αγώνα ανταγωνιστικότητας υλικών απολαυών ,δύναμης κι εξουσίας θυσιάζοντας στον βωμό της κατάκτησης και της ηγεμονίας εκατομμύρια ψυχές με τρόπους μάλιστα επιστημονικούς.;
      Είναι αυτό Νοημοσύνη η αβάσταχτη παραφροσύνη. ;
      Τι να σου κάνει πια και ο Έρωτας πεταλούδα μου ;;; Δεν προλαβαίνει τόση ντροπή του κόσμου να ξεπλύνει….

      ΥΓ: Δεν ήταν καλο το Σ/Κ μια κρίση ιλίγγου μ’ έβγαλε off. Σήμερα αναγκάστηκα και είμαι υπό έλεγχο….
      Φιλιά σας.

      Διαγραφή