Κυριακή 28 Αυγούστου 2011

Λεωνίδας Κύρκος


Όταν ένας πολιτικός άνδρας κατορθώνει να αναγνωρίζεται ακόμη και από τους διαχρονικούς ,άσπονδους ιδεολογικούς του αντιπάλους ,αυτό σημαίνει ότι φεύγοντας ,αφήνει στην πολιτική ζωή του τόπου παρακαταθήκες που ενθαρρύνουν τις επόμενες γενιές να οραματίζονται πως υπάρχει ακόμη ελπίδα για την Δημοκρατία στη χώρα μας.

``````````````````````````````````````````````````````
Την λύπη του για τον θάνατο του Λεωνίδα Κύρκου εξέφρασε ο επίτιμος πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας Κωνσταντίνος Μητσοτάκης -σημειώνοντας πως τον συνδέουν με τον εκλιπόντα κοινή αγώνες για την προκοπή του λαού και του τόπου- με την ακόλουθη δήλωση:

"Ο Λεωνίδας Κύρκος ήταν από τους τελευταίους εναπομείναντες της ηρωϊκής και άτυχης γενιάς που έζησε όλες τις περιπέτειες και τις δυσκολίες του λαού μας από τη μεταξική δικτατορία μέχρι τη δικτατορία των συνταγματαρχών. Ήταν πάντοτε μαχητής στην πρώτη γραμμή των αγώνων του λαού για την ελευθερία, τη δημοκρατία και την πρόοδο και τον χαρακτήριζε δημοκρατικό ήθος, απόλυτη εντιμότητα, σταθερότητα στις απόψεις και πολιτικό θάρρος το οποίο εκδήλωσε από την εποχή της αντίστασης κατά της γερμανικής κατοχής αλλά και όλη την πολιτικού του πορεία. Ο Λεωνίδας Κύρκος ήταν πνεύμα ανοικτό, χωρίς αγκυλώσεις, έβλεπε μακριά και προπαντός υπήρξε από τους πολιτικούς που με πράξεις έβαζε το εθνικό συμφέρον υπεράνω του κομματικού. Η απώλειά του είναι μεγάλη για το δημόσιο βίο και εκφράζω την οδύνη γι'αυτήν. Απευθύνω θερμά συλλυπητήρια προς την οικογένειά του, τους οικείους του και τους φίλους του", κατέληξε στη δήλωσή του ο πρώην πρωθυπουργός.


10 σχόλια:

  1. Λυγερή μου, με τις ευχές μου για ένα καλό Κυριακάτικο απόγευμα, να σε ενημερώσω, γιατί μπορεί και να μην το δεις,εγώ καμιά φορά ξεχνιέμαι,
    ότι στο προηγούμενο ποστ σου, σου έχω αφήσει σχόλια. Τι σχόλια δηλαδή σεντόνια και προικιά να δεις.
    Δεν σε πρόλαβα και έκανες ανάρτηση με το θλιβερό γεγονός του θανάτου του Λ.Κύρκου.
    Αλλά τι καθόμουν και έψαχνα και έγραφα με τις ώρες δηλαδή.
    Χαμόγελα και φιλιά πολλά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Με την ευκαιρία,δεν ξέρω αν διαβασες και την απάντησή μου στο σχόλιό σου,στο δίκό μου χαγιάτι και αν πήρες και ένα κλωναράκι βασιλικό που σου άφησα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Αγαπημένη Καλησπέρα

    Της Κυριακής οι ώρες είναι αφιερωμένες στην "λατρεία" του επίγειου Θεού μου....Δεν ορίζω ούτε το χρόνο μου αλλά ούτε την σκέψη μου .
    Γι αυτό καλή μου, δώσε μου το χρόνο που χρειάζομαι-γιατί όντως απαιτείται κάποιος χρόνος - να απαντήσω στην τιμή που μου έκανες να σχολιάσεις τις τοποθετήσεις μου.
    Νάσαι πάντα καλά και στην πρώτη γραμμή του ωραίου αγώνα της ζωής που υπερασπίζεσαι.
    Καμία ένσταση ή αντίρρηση κανενός δεν είναι ικανή
    ν'ακυρώσει ή να μειώσει την αξία αυτού του αγώνα όταν διεξάγεται συνειδητά με γνώμονα τον άνθρωπο και την επιβίωση του «στην βάση του δικαίου και της ισοτιμίας, χωρίς την εκμετάλλευση ανθρώπου από άνθρωπο.»
    Σ' ευχαριστώ .
    Καλή σου νύχτα , λεβεντιά μου. .

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. To ερέθισμα όμως που μου έδωσες απετέλεσε κίνητρο να υπερβώ απόψε, την σωματική μου κούραση και να το συζητήσουμε με όλη την ευθύτητα αλλά και την μπέσα που διακρίνει και τις δυο μας. Γιατί και οι δυό μας την....Ιθάκη σκοπεύουμε στο βάθος του ορίζοντα.
    Αν περάσεις απόψε έλα στο κιόσκι του http://pygemos.blogspot.com/2011/08/blog-post.html να με συναντήσεις .

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Λυγερή μου...
    Να σου πω την αλήθεια τον Κο Κύρκο τον γνώριζα μόνο σαν όνομα...
    Μάλλον από ότι καταλαβαίνω υπήρξε ένα σπουδαίος άνθρωπος. Αυτό που με θλίβει είναι το γεγονός ότι μετά το θάνατό του, κάποιοι σαν τον Μητσοτάκη θυμούνται τις αρετές του...
    Θα πρεπε νωρίτερα -σαν χώρα και έθνος- να "αναζητήσουμε" το "φωτεινό του πνεύμα"...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Με τους λόγους του μεγάλωσα. Με το ήθος του ζημώθηκα.
    Πόσο τυχερή είναι η γενιά μου που γνώρισε τέτοιους ανθρώπους.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Ούτε εγώ τον ήξερα προσωπικά και δεν «έζησα» στην εποχή του για να καταθέσω δείγμα ζωής του μετά λόγου γνώσης.

    Παλιότεροι μου έλεγαν ότι στις προεκλογικές συγκεντρώσεις του συνέρρεε πλήθος κόσμου ΜΟΝΟ ΓΙΑ ΝΑ ΤΟΝ ΑΚΟΥΕΙ κι ας μην τον ψήφιζαν.
    Έχει μείνει πράγματι παροιμιώδης ο εμπνευσμένος λόγος του που εκτός από το χαρισματικός ήταν συνθετικός ,έντιμος και εμφορείτο και από μια γνήσια αριστερά αντίληψη που γαλούχησε τις νεότερες γενιές.
    Στην πολιτική του διαδρομή έγιναν και λάθη πιθανόν για τα οποία θα μιλήσει ο ιστορικός του μέλλοντος. Αλλά δεν υπάρχει κανείς νομίζω οπαδός ή αντίπαλος, που να αμφισβήτησε ποτέ το πολιτικό του ήθος και την προσωπική του εντιμότητα.
    Όσο για τον τέως πρόεδρο της ΝΔ απελθέτω από μου το ποτήριο τούτο …
    Καλό σου απόγευμα και ευχαριστώ πολύ για την παρουσία σου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Καλησπέρα Λυγερή μου. Καλά να είσαι. Ως άνθρωπος αποτίω φόρο τιμής στον Λεωνίδα Κύρκο. Ως πολιτική δράση και απόψεις απλά σιωπώ για σεβασμό.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Theodosia

    Ήταν ατυχία νομίζω ,όχι που έφυγε τώρα(κάποτε όλοι αργά ή γρήγορα φεύγουμε) αλλά που βιολογικά δεν υπήρξε στην κορύφωση του, σήμερα που ο τόπος χρειάζεται πολιτικούς άντρες με σθένος και καθαρή πολιτική ριζοσπαστική αντίληψη. Χωρίς εμμονές και αγκυλώσεις. Και πρωτίστως απαλλαγμένους από το σύνδρομο της εξουσίας με μόνο στόχο το εθνικό συμφέρον.

    Καλό σου βράδυ Θεοδοσία που απ' ότι είμαι σε θέση να φανταστώ δεν πρέπει να έχεις παράπονο. Δεν σου έδωσε και λίγα ο Θεός...

    Φιλί

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Johnpit

    Kαλημέρα Γιάννη μου.

    Η προσωπική σου άποψη είναι καθ' όλα σεβαστή κι αδιαπραγμάτευτη εν προκειμένω γιατί δεν θα συμβάλει στον διάλογο μας αφού όλα τέλειωσαν πια . Όλα βλέπεις κάποτε τελειώνουν…..
    Για κάποιους μένει το έργο τους αν είχαν να επιδείξουν δράση. Για άλλους η στάση ζωής τους. Και για μερικούς απλά η υστεροφημία τους.

    ΑπάντησηΔιαγραφή