Τετάρτη 6 Οκτωβρίου 2010

Κλέφτες βγείτε απ’ το μαντρί.


Τα πρόβατα φωνάζουν μπε………..ρε……………………Βγείτε απ’ το μαντρί. Μας το καταλερώσατε. Οι γίδες πια δεν κατεβάζουν γάλα κι ο τσοπάνης απ’ την δυσοσμία δεν μπορεί να πάρει αναπνοή. Νισάφι πιά. Ξεκουμπιστείτε ένας –ένας όσο είναι τα σύνορα ανοιχτά να μην μας μαγαρίσετε και με το αίμα σας το μαντρί. .

Όνειρο ήταν μωρέ ή ΄παραίσθηση ; Τα πρόβατα δεν μιλάνε . Μιλάνε;; Σαν αρχίσουν μόνο να τρέχουν τρελά και να μην φτάνουν , βαράνε τα καμπανάκια που τους σφίγγουν το λαιμό και ο αχός τους θα σκεπάσει το καταπράσινο λιβάδι που βόσκαν ανέμελα τόσο χρόνια. ….

Με αφορμή και αιτία το αρθρογράφημα που ακολουθεί.

`````````````````````````````````````````````````````````````````````````````````````````````````````````````````````````

ΚΛΕΦΤΕΣ

Σκέψου τον εαυτό σου. Υπόθεση εργασίας κάνω. Στην άκρη με δύο εκατομμύρια euros.

Στην κατοχή σου καμιά πενηνταριά ακίνητα Σπίτια, πολυκατοικίες, οικόπεδα.

Σκέψου λοιπόν να είσαι τόσο μα τόσο ματσωμένος. Και κάποιος να ζητήσει τη γνώμη σου. Για το Μνημόσυνο, τους άνεργους της Νεολαίας και τους τρομοκρατημένους προλετάριους στα κάτεργα εργασίας

Τι θα έκανες; Ειλικρινά τώρα. Εγώ πάντως θα απαντούσα «στα παλιά μου τα παπούτσια». Γιατί με όλο αυτό το πλήθος συναισθηματική επικοινωνία ουδεμία. Και γιατί αν έχυνα κροκοδείλια δάκρυα τότε εντελώς μα εντελώς υποκρισία.

Εγώ στον παράδεισο, η πλέμπα στην κόλαση.

Εγώ στο ρετιρέ ουρανοξύστη του Μανχάταν και τα μυρμήγκια στο πεζοδρόμιο.

Τι να δω από εκεί ψηλά; Κουκκίδες να κοπανιούνται σαν ζαλισμένα κοτόπουλα. Κάπως έτσι και με τα γιγαντιαία «πόθεν έσχες» των πολιτικών μας.

Ο φέρ΄ ειπείν Τάκης Τακόπουλος. Με την κουρσάρα του. Με τα ακίνητά του. Με δεκάδες ράβδους χρυσού. Με έναν ωκεανό από πάσης φύσεως σκληρά χαρτονομίσματα. Με τα ομόλογά του, με τις μετοχές του και με τη σπιταρόνα του. Ως άνθρωπος γλεντοκοπάει. Ως πολιτικός τάχα μου θλίβεται και τον λαό του συμπονάει.

Θα μου πείτε, όλα αυτά τα έκανε με την εξυπνάδα του, με τα πτυχία του, με την εμπειρία του και με τον ιδρώτα του προσώπου του. Ωραία. Ας πούμε ότι το πιστεύω.

Αν είναι έτσι, τότε γιατί όλοι αυτοί οι πλούσιοι αλλά συμπονετικοί δεν αποκαλύπτουν δημοσίως τη διαδρομή του χρήματος και της περιουσίας που έχουν καρπωθεί όλα αυτά τα χρόνια στη Βουλή;
Με τόσα μπήκα, με τόσα κατέληξα. Γιατί το καλό παράδειγμα το δίνει η κορυφή. Γιατί αφού δεν έχουν τίποτε να κρύψουν, τότε ας το κάνουν. Να βουλώσουν τα στόματα. Να ακυρώσουν τον χλευασμό.

Και γιατί, το χειρότερο αυτό, είναι εντελώς ύποπτο και υποκριτικό. Να ελέγχεις και να τιμωρείς τον μικρομεσαίο φοροφυγά κι εσύ ο βουλευτής και ο υπουργός να πορεύεσαι με την ασυλία αγκαλιά. Ε τότε, αγαπητέ μου, όλα αυτά τα απόκτησες κλέβοντας τον ελληνικό λαό। Δεν το έκανες;

Απόδειξη !

Δ.Δανίκας Εφημερίδα το ΒΗΜΑ

12 σχόλια:

  1. Πολύ καλό κείμενο Λυγερή μου.
    Ειδικά αυτό με τα πρόβατα.
    Καλή σου μέρα καλή μου:)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Οκ.Δημ.Δανίκας ο πρώην σύζυγος της Κας Δαμανάκη..ε, πως αλλάζουν οι καιροί...
    Φοβερή ανάρτηση,συγχαρητήρια!Χάρηκα την επίσκεψη,καλό απόγευμα σε σένα και ολη την παρέα σου,εύχομαι ολόψυχα...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Theodosia

    Καλο σου βράδυ Θεοδοσία .Έχει σημασία με προεκτάσεις ,η μεταφορική εικόνα των προβάτων και πολλές παραμέτρους.
    Ο αναγνώστης λίγο να εμβαθύνει θα διαβάσει πολλά που δεν γράφονται.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Γραφεας Πεζικου

    Καλώς τον .
    Έτσι είναι η Ζωή μας κύκλους κάνει .

    Αν σ' άρεσε αυτή εγγραφή θα σε πιάσει πολύ η άλλη στον πηγαιμο στο Path. Iδιαίτερα τα σχόλια αξίζει κανείς να τα διαβάζει .
    Συνήθως οι αναρτήσεις μας δεν είναι στατικές,μια κι έξω. Εξελίσσονται κατά ένα μαγικό τρόπο από τις παρεβάσεις των αναγνωστών..

    Καλό ξημέρωμα..

    ΥΓ: έχω πρόβλημα με το fcebook δεν μπορώ να μπώ. Ούτε στην σελίδα μου ν' απαντήσω σε σχόλια και προσκλήσεις που τα λαμβάνω στο email μου αλλά αδυνατώ να μπώ στο link μου ν' απαντήσω.
    στην σελίδα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Σιγά μην ασχοληθούν οι λύκοι ...
    να δώσουν εξηγήσεις στα πρόβατα !!!
    Καλό Σ.Κ. εύχομαι ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Ιδιαίτερα πετυχημένο το σχόλιο σου .
    Γέλασα με το κοφτερό σου χιούμορ

    Αντεύχομαι κάθε ώρα σου, κάθε μέρα σου να περνά χωρίς πρόβλημα.
    Είναι αυτή η ευχή που δίνω σε μένα .

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Οι κλέφτες είναι και κουφάλογα .
    Δεν ακούνε τίποτα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. habilis

    Οι κλέφτες είναι ανθρωπόμορφα τέρατα και ότι να τους καταλογίσει κανείς λίγο είναι.

    Το θέμα είναι ,οι άλλοι που δεν είμαστε κλέφτες αλλά κλεπταποδόχοι...της κλεψιάς και της λεηλασίας , πως θα διαχειριστούμε τώρα την πενία αν δεχτούμε ότι τελικά το τσιμπούσι των ολίγων τελείωσε;;;;
    Άστα φίλε ,έχουμε γίνει όλοι σε ένα βαθμό συγκοινωνούντα δοχεία κι ας μας σοκάρει το απόφθεγμα του ευτραφούς Υπουργού.
    Καλή σου μέρα και σε ευχαριστώ για την παρέμβαση.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Απο μονοι τους δεν φευγουν Λυγερη μου οι κλεφτες απο το μαντρι.. ΑΝτιθετα φωναζουν για να φοβηθεουν οι νοικοκυρηδες να φυγουν εξω!Δεν ειδες χτες την αντιδραση του .. χοντρου με την κοιλια εγγυου οταν του την ειπε η οδοντιατρος στην τηλεόραση?
    Πολλα φιλια και καλο βραδακι!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Φιλενάδα μου τίποτα δεν είδα. Είμαι πολύ χάλια.
    Αλλά δεν χρειάζεται να δω ή ν' ακούσω νεότερα.
    Αρκετά είναι αυτά που μ' έχουν βγάλει από τα ρούχα μου.
    Ίσως και εξ' αυτού την άρπαξα και βασανίζομαι...
    Ε, μα τι να πώ ;;
    Καλη νύχτα κορίτσι μου τα λέμε μόλις συνέλθω

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Λυγερή μου καλό σου βράδυ καλή μου.Τρέχοντας και λαφαγμένη μπήκα, να σου πω μια καλησπέρα και τι μαθαίνω, είσαι χάλια λέει;
    Κρύωμα! Όλοι το περάσαμε τούτες τις μέρες, αλλά κάνουμε πως δεν το γνωρίζουμε, άστα να πάνε.Θυμήθηκα την γιαγιά μου που ζέσταινε λάδι με χαμομήλι, το σωτάριζε νομίζω το χλιάρωνε και μου το έβαζε στο στήθος.Κράτα την συνταγή ποτέ δεν ξέρεις.Τα φάρμακα από το φαρμακείο θα τα πληρώνουμε και μετά, αν λέμε αν και εφ΄όσον, θα τα παίρνεις από το ταμείο σου.
    Με το κείμενό σου μου ήρθε στο μυαλό η "ΦΙΛΑΝΘΡΩΠΟΣ" κυρία Μαριάννα Βαρδινογιάννη στα χθεσινά εγκαίνια του ογκολογικού νοσοκομείου για παιδιά με καρκίνο.Παραβρέθηκαν,το κέρατό μου θυμώνω πολύ μου έρχεται να βάλω τα κλάματα.
    Παραβρέθηκαν όλοι; Λοβέρδος,Φώφη,Παπούλιας,Ραγκούσης,Παπουτσής,Ξενογιαννακοπούλου,Μπεγλίτης.......Σιούφας,Αντώναρος,Μπακογιάννη,ο δήμαρχος Κακλαμάνης (ο άλλος Κακλαμάνης δεν βγαίνει από το σπίτι του πια φοβάται) καθώς επίσης και διακεκριμένοι επιχειρηματίες και εκδότες.... Και πάλι και με το συμπάθειο αλλά θα ρίξω το γαλλικό μου Γαμώτο μου.
    Προχθές 70 τόνοι λάβας χύθηκαν πάνω σε 4 εργαζόμενους στην Χαλυβουργική της Γιάννας και του Αγγελόπουλου.Ο ένας χαροπαλεύει .....
    Τέτοιοι είναι όλοι όσοι παραβρέθηκαν, οι φιλάνθρωποι αυτοί που νοιάζονται για τις ζωές των προβάτων τους,εν προκειμένω των γαϊδουριών τους πες καλύτερα.Αυτοί που μπροστά στο κέρδος του χρήματος δεν υπολογίζουν ζωές, αυτοί που οδηγούν στο αφανισμό και στην εξαθλίωση εκατομμύρια ανθρώπινων ζωών, αυτοί έχουν ευαισθησίες, φτιάχνουν νοσοκομεία να περιθάλπουν τα θύματά τους.
    Και η αυλαία έκλεισε με την Μαριάννα αγκαλιά μ΄ενα παιδί, δύο παιδιά, το ένα 4-5 χρονών και το άλλο 10-12 με εμφανή τα σημάδια από τις χημειοθεραπείες.....Α παρατάνε μας τομάρια, αλήτες
    Συγνώμη Λυγερή μου θα ξεφύγω....

    Με την ευκαιρία αν ρίξεις μια ματιά θα δεις στα τελευταία σχόλια της ανάρτησής μου μια πρόταση.Είναι αναρτημένο ένα μπάνερ επάνω δεξιά στην σελίδα μου και στα σχόλια θα βρεις τρόπο να το αναρτήσεις,εάν και εφ΄όσον συμφωνείς.
    Άκουσέ με μη δυσκολευτείς θα καταλάβω αν έχεις πρόβλημα στ΄αλήθεια στο λέω,δεν χρειάζομαι ούτε να μου απαντήσεις σ΄αυτό το θέμα.
    Ελπίζω συνενοούμαστε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Black Bedlam Καλή σου μέρα κορίτσι μου κι ευλογημένο το Σαββατάκι σου.
    Δεν πρέπει να είναι κρυολόγημα φιλενάδα. Ένας αλήτης ιός είναι που με παρέλαβε και με ξετίναξε.Μα ήταν φοβερή η αδυναμία ,η κακουχία που τον συνόδευε. Σήμερα τολμώ να πω ότι αισθάνομαι λίγο καλύτερα .Την συνταγή της γιαγιάς την ξέρω. Την εφήρμοζα στα παιδάκια μου όταν ήταν μικρά .Μου την θύμισες όμως και σ’ ευχαριστώ.
    Δεν θ’ ασχολούμεθα τώρα με μένα όταν ο κόσμος καίγεται γύρω μας.
    Αυτή την υποκρισία την εκμετάλλευση για αυτοπροβολή των πολιτικών απ’ όλους τους χώρους την έχω βιώσει και εγώ ,σε μικρογραφία βέβαια ,όταν διήυθυνα το Κέντρο για ΑμεΑ στον Πειραιά Να σου κάνω ιστορίες, από την μια μεριά να ξεκαρδίζεσαι στο γέλιο και από την άλλη να κοκκινίζεις από ντροπή για λογ/σμό τους
    Π.Χ. η ιδιαιτέρα πολιτευτή, υποψήφιου και σήμερα πρωτοκλασάτου βουλευτή του Πειραιά με έπαιρνε να μου πει « Εκ μέρους του κυρίου …τάδε μην παραλείπεται να τον καλείτε σε όλες τις εκδηλώσεις του κέντρου σας»
    Ή άλλος ,αυτός και αν ήταν, επιστήμονας ,επί σειρά ετών και νυν βουλευτής στον Πειραιά δεν δίστασε να με πλησιάσει όταν προλόγιζα από μικροφώνου μιαν παράσταση των παιδιών μας σ’ ένα κατάμεστο θέατρο, και να μου ψιθυρίσει στο αυτί : « Μη παραλείψετε να ανακοινώσετε ότι έκανα δωρεάν 300 Ευρώ υπέρ του Κέντρου σας.» κι ΄άλλα τραγελαφικά που τώρα που τα θυμάμαι μου ανεβάζουν πίεση. Γι αυτό τους έχω σιχαθεί όλους. Πάρε τον ένα και χτύπα τον άλλον . Αλλά ας μην γενικεύομε. Δεν είναι αυτό το θέμα μας άλλωστε.
    Ως προς το συγκριμένο θέμα τώρα της ίδρυσης του ογκολογικού Νοσοκομείου για παιδιά της Μαριάννας Βαρδινογιάννη ας το απομονώσουμε από τον χώρο των VIPS του καπιταλισμού. Όχι για άλλο λόγο αλλά για τον πράγματι ιερό σκοπό για το οποίο προορίζεται.
    Συντρόφισσα ,στα καθεστώτα που ζούμε όλοι εμείς ,εκατομμύρια άνθρωποι πάνω στη Γη , δεν είναι δυνατόν πλέον ν ‘ανατρέψουμε εκ βαθέων τις δομές ,το οικονομικό-πολιτικό σύστημα πάνω στο οποίο στηρίζεται και έχει χώσει βαθιά τα πλοκάμια του στις κοινωνίες των Εθνών. Μπορούμε ίσως με πολύ αγώνα και με αίμα ακόμη ,να κατακτήσουμε κάποιες κοινωνικές ισορροπίες που να επιτρέπουν στους λαούς να ζουν σαν άνθρωποι, κάτω από καθεστώς μη εκμετάλλευσης ,προστασίας των ανθρώπινων δικαιωμάτων και απολαβής ενός κοινωνικού κράτους δικαίου.
    Προς αυτή λοιπόν την κατεύθυνση, άποψή μου που δεν είναι ουτοπία όπως είναι η δοκιμασμένη κι αποτυχημένη λαϊκή κυριαρχία, μην τα αναλύομε τώρα ,δεν είμαστε και οι ειδικοί άλλωστε, άνθρωποι που θέλουν και μπορούν( από οποιοδήποτε πολιτικό ή κοινωνικό ή επαγγελματικό χώρο και αν προέρχονται) όπως η Μαριάννα Βαρδινογιάννη ν’ αποτελέσουν μοχλό δημιουργίας κοινωφελών έργων καθολικής αποδοχής δεν είναι απορριπτέοι. Εν εναντία περιπτώσει θα ολισθήσουμε ν’ απορρίψουμε συλλήβδην όλους τους Εθνικούς ευεργέτες της Ελλάδος.
    Άλλωστε στην φάση που βρισκόμαστε σήμερα , έχει ανάγκη το έθνος από υποστηρικτές πραγματικούς πατριώτες Φιλέλληνες που να βάλουν πλάτη.
    Αν μπορούσε να καλλιεργηθεί ένα τέτοιο κλίμα αλληλεγγύης και προσφοράς ηθικής και υλικής θα έπαιζε καταλυτικό ρόλο στην ποιότητα των προσφερομένων υπηρεσιών στην κοινωνία μας.
    Αγωνίστρια, μπροστάρισσα ( αν ζούσε ο Βασιλείου θα σ’ ερωτευόταν σίγουρα) σε καμαρώνω γιατί είσαι γυναίκα και Πειραιώτισσα αλλά και γιατί δεν φοράς παρωπίδες.
    Πολύ σωστά μέτρησες την δυσκολία που υπάρχει στον ΠΗΓΑΙΜΟ να εμπλακεί σε πολιτικές που δεν συνάδουν με τον σκοπό που διακονεί. Μη στενοχωρείσαι , δεν έρχομαι σε δύσκολη θέση γιατί συνειδητά κρίνω τι πρέπει και τι δεν πρέπει να κάνω .
    Σε ευχαριστώ για την παρεούλα σου. Καλή επιτυχία εύχομαι στον αγώνα που κάνεις .Μια επιτυχία που δεν περιορίζεται σε πρόσωπα αλλά αποσκοπεί και πρέπει ν’ αποβλέπει σε όφελος του λαού μας.
    Γιατί η απαλλαγή μας από την δαμόκλεια σπάθη του ΔΝΤ είναι το ζητούμενο .
    Σε περιμένει πολύ δουλειά ,πατριωτάκι ,καλή δύναμη και να προσέχεις σε παρακαλώ.
    Φιλιά σου

    ΑπάντησηΔιαγραφή