Παρασκευή 14 Ιουνίου 2019

Πρός κάθε Κατεύθυνση

Αρχή μου στον ΠΗΓΑΙΜΟ είναι  να κάνω κοινωνούς τους αναγνώστες μου σε αληθή περιστατικά και θέματα  γενικότερα κοινωνικού ενδιαφέροντος και ειδικότερα από τον χώρο των ΑμεΑ  τον οποίο προσεγγίζω με αγάπη,σεβασμό ,ευθύνη και αντικειμενικότητα, όσο αυτό είναι ανθρωπίνως δυνατό δεδομένης της υποκειμενικότητας μου καθ' ότι ως γνωστό είμαι μητέρα ΑμεΑ   και όχι μόνο.
 
"Το όχι μόνο" αφορά την μακρά θητεία μου στην κοινότητα των ΑμεΑ  που δεν περιορίζεται  στα βιώματα μόνο της οικογένειάς μου αλλά στην ευρύτερη κοινότητα των ΑμεΑ.

Η επικαιρότητα  υπαγορεύει έως και  επιβάλλει  ένα αγωνιώδες ερώτημα προς στους εκπροσώπους  των κομμάτων που διεκδικούν   την ψήφο μας  στις 7/7/2019 για να μας εκπροσωπήσουν  στην Βουλή των Ελλήνων ,εκεί όπου  νομοθετούνται και λαμβάνονται οι αποφάσεις για την καθημερινότητα και την ζωή όλων  των πολιτών,μηδέ των ΑμεΑ εξαιρουμένων. 

Μέχρι και σήμερα 14/6/2019  δεν ακούσαμε ,είδαμε, διαβάσαμε  καμία αναφορά περί  ΑμεΑ    στις εξαγγελίες  των αρχηγών  των κομμάτων και  δη εκ μέρους των  εν  δυνάμει   πρωθυπουργών της επόμενης Κυβέρνησης του κράτους.




Κύριοι.
Τι συγκεκριμένα θεσμικά μέτρα θα λάβετε υπέρ όλων των ΑμεΑ  χωρίς καμία διάκριση   για την άσκηση των ανθρωπίνων  δικαιωμάτων  τους όπως: Πρόσβαση στη ζωή, την υγεία,την παιδεία, την κοινωνία, την ψυχαγωγία, την αυτονομία,την  επικοινωνία,τον πολιτισμό, την εργασία;  Δικαιώματα που προβλέπονται σαφώς από το Ελληνικό  Σύνταγμα ;
Δικαιώματα που κάποια εφαρμόζονται .Άλλα όμως εφαρμόζονται πλημμελώς  και άλλα παραλείπονται  παντελώς,όπως η υποστήριξη  των ΑμεΑ και ιδιαίτερα εκείνων με ΝΥ και συνοδών διαταραχών,μετά την αποχώρηση των γονέων τους;


Τι έχετε κατά νου να θεσμοθετήσετε  και να  εφαρμόσετε  κατ' επιταγήν του   Συντάγματος( άρθρο 21 παρα.2) για τους Έλληνες συμπολίτες μας που αδυνατούν να υπερασπιστούν την Αξιοπρέπεια τους, την Ασφάλεια,την προστασία τους από επίδοξους εκμεταλλευτές της  αδυναμίας τους ( ακόμη κι όταν υπάρχει εξασφαλισμένο κάποιο εισόδημα ), όταν κλείσει  γι αυτούς  η οικογενειακή ομπρέλα ; 


Τι θα κάνετε επί τέλους ( γιατί μέχρι στιγμής η Πολιτεία δεν το έχει αγγίξει το πρόβλημα) εσείς κύριοι από θέση ισχύος, για την προστασία    αυτών των "Ειδικών για πάντα Παιδιών " 

Λυγερή Βασιλείου 
μητέρα ΑμεΑ

2 σχόλια:

  1. Άντε τώρα και βγαίνουν και κάνουν αναφορά Λυγερή σου λέω εγώ! Και λοιπόν; Τι πάει να πει αυτό; Άποψη για την κοινωνική πολιτική έχουν; άποψη για κοινωνικό κράτος έχουν; για δημόσιες δαπάνες στην υγεία και στην κοινωνική περίθαλψη.
    Πολύ πιστεύω ότι μοντέλα μονεταρισμού, άκρατου καπιταλισμού και κάτι περί αγοράς κλπ ακούγονται ανατριχιαστικά για το χώρο των ΑΜΕΑ.
    Λυγερή μου καλή σου μέρα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Μια ωραια ιδεα ειναι ολοι μας να το αντιγράφουμε και να το ποστάρουμε παντου μεχρι να παρουν θεση επιτελους !

    ΑπάντησηΔιαγραφή