Πέμπτη, 25 Ιουνίου 2015

Γολιάθ

Δεν είναι καιρός για φιλολογικές συζητήσεις και  αναφορές σε  φιλοσοφικές θεωρίες  .
Η Ελληνική κοινωνία στο σύνολό της αλλά και καθένας από μας σαν άτομο, βιώνει δραματικές καταστάσεις που παραπέμπουν σε αλλοτινές εποχές στις οποίες οι περισσότεροι από μας  δεν έχουμε  ζήσει.


Η προσαρμογή στο Σήμερα  απαιτεί  μια νέα θεώρηση ζωής με ανθρωποκεντρικό πρόσωπο.  Μια θεώρηση που   εκπορεύεται  από  βασικές διαχρονικές ανθρώπινες αξίες.( Αξιοπρέπεια, Αυτοσεβασμός, Αλληλεγγύη. Δικαίωμα κάθε πολίτη  πρόσβασης στη ζωή, την Υγεία, την  Παιδεία ,την Εργασία .)

“Δεν κομίζω γλαύκας στας  Αθήνας.”  Αν κάνω μνεία σε όλα αυτά είναι γιατί εισπράττω κατάφορα την περιφρόνηση  τους, από τους συν-Ευρωπαίους Ηγέτες εταίρους και δανειστές μας  .
Μια περιφρόνηση για την οποία  δεν έχουν την στοιχειώδη πολιτική ευπρέπεια να  κρατήσουν ούτε τα προσχήματα.
Ξευτελίζονται  απροκάλυπτα , επιδεικνύοντας  ξεδιάντροπα τη γύμνια τους  στην προσπάθειά τους να ευτελίσουν, να μηδενίσουν να  οδηγήσουν σε  ηθικό και βιολογικό θάνατο ένα ολόκληρο λαό. Να σκοτώσουν πισώπλατα την Δημοκρατία .Να εξαφανίσουν από τον Ευρωπαϊκό χάρτη την Ελλάδα.
Οι άθλιοι. Οι ανεπίδεκτοι  γνώσης και σοφίας που αν μη τι άλλο   θα έπρεπε να είχαν διδαχτεί από την  Ιστορία.

Προσωπικά δεν θα με εκπλήξει καθόλου να δω στα ξαφνικά έναν Γολιάθ Ελληνικό Λαό να υψώνει  Ηθικό ανάστημα με ομοψυχία, με υπερηφάνεια, με αποφασιστικότητα  να υπερασπιστεί την Εθνική του Κυριαρχία.
  Επί του πρακτέου το κόστος θα είναι μεγάλο.  Όχι όμως μεγαλύτερο από την ταπείνωση , την επίκυψη, την περιφρόνηση το κουρέλιασμα  της  Ελλάδας που βιάζεται σήμερα να περιφέρεται ρακένδυτη στην γειτονιά της Ευρώπης .
Να αποδεχτεί ,με αβάσταχτες και ανεφάρμοστες εκ των πραγμάτων προϋποθέσεις, νέα δάνεια που δεν προορίζονται για την αντιμετώπιση της οικονομικής κακουχίας των Ελλήνων πολιτών αλλά αποκλειστικά για την ικανοποίηση των δανειστών τοκογλύφων που έχουν γιομίσει τις τσέπες  τους με τόκους από το αμφιλεγόμενο Ελληνικό χρέος .

3 σχόλια:

 1. Kι αν υπάρχουν και κάποιοι Εταίροι που δεν προκαλούν την Ελλάδα να περπατήσει στα τέσσερα ,κανέναν όμως δεν άκουσα να την καλεί να σταθεί στα δυο της πόδια όρθια. Στα αχνάρια της Ιστορίας της και του Πολιτισμού της .

  Αυτά για να μη καλοπιανόμαστε από πατρικά χάδια ,φιλικά μπατσάκια ,αλλά να μένουμε άγρυπνοι με την πλάτη στον τοίχο έτοιμοι για ΟΛΑ...

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 2. Καλησπέρα σου Λυγερή μου.
  Απέναντι στον Ελληνικό Λαό, βρίσκονται οι δανειστές, οι τοκογλύφοι, με λίγα λόγια το σημερινό χρηματιστικό καπιταλιστικό κεφάλαιο.
  Ένα κεφάλαιο, που δεν έχει "πατρίδα", που δεν νοιάζεται για λαούς και ιστορίες, παρά μονάχα για το πως θα αυγατίσει τα λεφτά του και πως θα πληρωθεί.
  Στα σημερινά δεδομένα οφείλουμε, ως λαός, να αντιληφθούμε ότι δεν υπάρχει ανώδυνος δρόμος λύτρωσης από αυτόν τον εσμό.
  Και ο δρόμος της χειραφέτησης απαιτεί, καθώς λες, να βγούμε σύσσωμοι στο προσκήνιο.
  Καλή συνέχεια καλή μου.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Γιάννη μου...
   Θα το θυμάμαι : Αυτή την "Ιστορική" αποφράδα για την Ελλάδα μέρα, είσαι ο πρώτος φίλος που μοιράζομαι το χτυποκάρδι μου και στέλνω μια ..." καλημέρα".με θλίψη, και αγωνία.

   Θα συμφωνήσεις πιστεύω ότι ο πρόλογος αυτής της ανάρτησης είναι προφητικός...Τα περισσότερα λόγια είναι περιττά και η φτώχεια τους δεν έχει να προσθέσει ή, να αφαιρέσει ούτε ένα "και" στην αμείλικτη πραγματικότητα, πρωτόγνωρη για την Ελληνική Κοινωνία .
   Nα είσαι καλά και καλή μας αντάμωση !

   Διαγραφή