Σάββατο 15 Νοεμβρίου 2014

Σύγχρονο "μετάλλιο "...


 
H 23χρονη Κρητικιά που νίκησε μέχρι και το... Χάρβαρντ

Είναι τελειόφοιτη της Νομικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών. Είναι 23 ετών και μαζί με άλλους συμφοιτητές της έλαβε μέρος στον Παγκόσμιο Γύρο του Διεθνούς Διαγωνισμού Εικονικής Δίκης.


H Θεοδώρα Κουτεντάκη, από το Ηράκλειο της Κρήτης, με όλη την ομάδα της Νομικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών ξεπέρασε τον «σκόπελο» των προκριματικών, τον περασμένο Αύγουστο, όπου πήραν μέρος 79 Πανεπιστημιακά Ιδρύματα από όλο τον κόσμο, έφτασε στον τελικό γύρο -που διεξήχθη από τις 24 ως τις 26 Οκτωβρίου στις Ηνωμένες Πολιτείες- με άλλα 40 Πανεπιστήμια και κατέκτησε την τρίτη θέση!

Μάλιστα, η επιτυχία είναι τόσο μεγάλη που η ελληνική ομάδα κατόρθωσε να ξεπεράσει φημισμένα πανεπιστήμια για να κατακτήσει αυτή τη διάκριση, όπως εκείνο του Αμερικανικού Χάρβαρντ.

Το αντικείμενο της εικονικής δίκης στο οποίο διαγωνίσθηκαν ήταν αρκετά σύγχρονο για την ελληνική κοινωνία αφού αφορά την υπόθεση των ιδιωτών ομολογιούχων που εμπιστεύθηκαν το ελληνικό κράτος και είδαν τα ομόλογα τους να «κουρεύονται».

Πιο συγκεκριμένα, το φετινό θέμα του διαγωνισμού αφορούσε σε προσφυγή ξένου hedge fund,
κατόχου κρατικών ομολόγων, που αρνήθηκε τη συμμετοχή του σε πρόγραμμα ανταλλαγής των ομολόγων αυτών στο πλαίσιο αναγκαίας αναδιάρθρωσης του χρέους του κράτους-εκδότη, η οποία διευκολύνθηκε μέσω της επιβολής, δια νόμου, ρητρών συλλογικής δράσης.

Ως εκ τούτου, οι φοιτητές είχαν να αντιμετωπίσουν σειρά πολύπλοκων νομικών ζητημάτων, μεταξύ άλλων, ως προς τη δικαιοδοσία και το παραδεκτό της επενδυτικής προσφυγής, τη δίκαιη και επιεική μεταχείριση του προσφεύγοντος, καθώς και την επίκληση της άμυνας της κατάστασης ανάγκης από το κράτος - εκδότη των ομολόγων.

       Όμως η Θεοδώρα και τα άλλα παιδιά τα κατάφεραν και έφεραν στις αποσκευές τους το «χάλκινο μετάλλιο», αποδεικνύοντας πως στην Ελλάδα της κρίσης και της απαξίωσης των θεσμών υπάρχουν ακόμα πανεπιστημιακά τμήματα και φοιτητές που μας κάνουν όλους περήφανους.

Πηγή: cretalive.gr

9 σχόλια:

  1. Μπράβο στη Κρητικοπούλα και μπράβο στην ανάρτησή σου !!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ευχαριστώ και ευχαριστήθηκα πολύ για την επίσκεψη.

      Μπράβο στην Κρητικοπούλα, και σε κάθε Κρητικοπούλα όπως και σε κάθε νέο άνθρωπο που προσπαθεί είτε ατομικά είτε συλλογικά ακόμη και αν δεν τυχαίνει ιδιαίτερων διακρίσεων .

      Να είσαι πάντα καλά .

      Διαγραφή
  2. Υπάρχει και αυτή η νεολαία, που αγωνίζεται και νικά!
    Ενα μπράβο είναι λίγο!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ευτυχώς Αντιγόνη μου !!!!

      Γιατί χωρίς αγώνα δεν μπορεί να προσδοκά κανείς τίποτα .

      Κι αν ακόμη δεν νικήσει , δεν πετύχει τον στόχο του ,έχει δοκιμάσει την πεμπτουσία της προσπάθειας που δεν συμβαδίζει με την ήττα

      Σε φιλώ γλυκιά , αγωνίστρια του πνεύματος και του ωραίου.

      Διαγραφή
  3. Το αρθρο αυτό περιεχει διαστρεβλωμένες και ανακριβεις πληροφοριες, και υποδαυλιζει την ΟΜΑΔΙΚΗ προσπαθεια των παιδιων που διακριθηκαν.

    Ενδεικτικα:

    -η τριτη θεση κατακτηθηκε από την ομαδα και όχι από μονη τη Θεοδωρα Κουτεντακη. Τις θεσεις των oralists στα προφορικα, στα οποια διακριθηκε η ομαδα στους παγκοσμιους γυρους, κατειχαν συγκεκριμενα οι Κικαρεα Ειρηνη και Παπαναστασίου Αλινα, οι οποιες διακριθηκαν ατομικα με τη 12η και 5η θεση αντιστοίχως. Η ατομικα προβεβλημενη Θεοδωρα Κουτεντακη δεν ελαβε καποια ατομικη διακριση.

    -το Χάρβαρντ δε νικηθηκε απλα προσπεραστηκε βαθμολογικα από την ελληνικη ΟΜΑΔΑ

    -τα παιδια διαγωνιστηκαν στον τομεα του Διεθνους Επενδυτικου Δικαιου, καθως δεν υπαρχει καν διαγωνισμος για τον ευρυτατο τομεα του Δικονομικου Δικαιου

    -για περαιτέρω ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΙΚΕΣ πληροφοριες μπορειτε να ανακατευθυνθείτε στην επισημη ανακοινωση της σχολης (http://www.law.uoa.gr/fileadmin/law.uoa.gr/uploads/PDFs/pdf_new/Foreign_Direct_Investment_International_Arbitration_Moot_2014.pdf).


    Σας παρακαλουμε όπως διαγράψετε κατά προτιμηση, ή ανακατασκευασετε το δημοσίευμα που υποβαθμιζει το συλλογικο αποτέλεσμα των ΟΚΤΩ διακεκριμένων συμμετεχόντων υπο την αιγιδα του υπευθυνου καθηγητη του κυριου Γουργουρινη Αναστασιου.

    Ευχαριστω.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. ----Κατ' αρχήν δεν δέχομαι συστάσεις,πολλώ μάλλον εντολές, από ανωνύμους.
      ----Η ανωνυμία δεν εγγυάται ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΙΚΕΣ πληροφορίες, διευκολύνει δε τον ανώνυμο όπως εσάς , να λέει ό,τι θέλει.....

      Δεν διαγράφω και δεν ανακατασκευάζω απολύτως τίποτα.Όύτε την δική σας παρέμβαση. Την αφήνω ως έχει.
      Αναφέρω ,όπως έχω υποχρέωση ,την διαδικτυακή πηγή της πληροφορίας.

      Σέβομαι τον αναγνώστη , και αφήνω στην διακριτική του ευχαίρεια να ανατρέξει σε οποιαδήποτε αξιόπιστη πηγή,πέρα της προτεινόμενης από εσάς, για να κάνει τις εκτιμήσεις του.

      Διαγραφή
    2. Το εργο της περιατερω αναζητησης και ερευνας δεν επεται της αναγνωσης καθε δημοσιευματος, αλλα προηγειται της καθε δημοσιευσης απο οποιονδηποτε θελει να φερεται ως αντικειμενικος αγγελιοφορος.
      Το παρατιθεμενο link οπως προανεφερα ειναι η επισημη ανακοινωση του site της σχολης. Μου φαινεται αλλοκοτο εφοσον αβιαστα δεχτηκατε το copy paste απο ενα τοπικιστικο δημοσιευμα να αμφισβητειτε την αντικειμενικοτητα και αξιοπιστια αυτης της πηγης. Θα εμμεινω στη θερμη παρακληση (και, οπως θα διαπιστωσετε με μια καλη αναγνωση του παραπανω μηνυματος, ΠΟΤΕ εντολη) να ανακατασκευασετε την αναρτηση σας.
      Ευχαριστω θερμα.

      Διαγραφή
    3. Και, πληροφοριακα, αν ελεγξετε θα δειτε οτι ακομα και η πηγη σας μετα απο σχετικα νυξη ηταν δεκτικη και μετετρεψε το αρθρο ουτως ωστε να εξαλειψει ανακριβειες χωρις ομως να εξαλειφθει και ο Κρητικοκεντρικος αξονας της ειδησης.

      Διαγραφή
    4. Ανώνυμος/η

      Δεν νομιμοποιείστε να δίνετε οδηγίες και ν’ αποκαλείτε εσείς η/ο ΑΝΩΝΥΜΟΣ την επώνυμη συντάκτρια αυτής της σελίδας «αγγελιοφόρο» κανενός ,επειδή δεν συμμορφώνεται με τις υποδείξεις σας.

      Δικαίωμα σας να υπερασπίζεστε με πάθος(???) τις θέσεις σας , επωνύμως ή ανωνύμως, πάνω στο θέμα και σε οποιοδήποτε άλλο από την δική σας σελίδα, αν διαθέτετε.
      Το να κάνετε όμως ανωνύμως κατάχρηση της ελευθερίας του λόγου που διέπει την δική μου σελίδα ,αποδίδοντας μου τον ρόλο
      « αγγελιοφόρου» είναι θρασύτατη αυθαιρεσία, της οποία δεν θα επιτρέψω την συνέχεια .

      Η αναδημοσίευση της πληροφορίας που κυκλοφόρησε και από έγκριτη πανελλήνια ημερήσια εφημερίδα στο διαδίκτυο, δεν εξυπηρετεί την προβολή κανενός .Μοναδικός σκοπό έχει να αναδείξει το αποτέλεσμα κάθε Ελληνικής προσπάθειας όταν πραγματοποιείται, είτε ατομικά, είτε συλλογικά, πρωτίστως από τα Ελληνικά Νιάτα σε όλους τους τομείς ,τόσο στην Ελλάδα όσο και διεθνώς .
      Αυτή άλλωστε είναι η ουσία που πέρασε και στους αναγνώστες ,εκτός από σας , προφανώς για προσωπικούς λόγους




      Διαγραφή