Δευτέρα, 29 Ιουλίου 2013

Oνειρο ζωής να επιστρέψει στις ρίζες του.

Ο Μεσσήνιος αστροφυσικός της ΝΑΣΑ

Ο
Kαθηγητής Αεροδιαστημικής Μηχανικής και αστροφυσικός Περικλής Παπαδόπουλος κατάγεται από την Καλαμάτα, όπου και γεννήθηκε το 1963. Το 1982 αποφάσισε να αφήσει πίσω την Ελλάδα για να κυνηγήσει το όνειρο του στην Αμερική.
Ήθελε να σπουδάσει Αεροναυτική και Αεροναυπηγική, με ειδικότητα στην εξερεύνηση πλανητών. Το 1992 πήρε το διδακτορικό του από το Πανεπιστήμιο Stanford, το οποίο συνόδευαν και πολλές τιμητικές διακρίσεις, μεταξύ των οποίων και αυτή της καλύτερης διατριβής.
Από το 1987, εργάζεται στο ερευνητικό κέντρο της NASA Ames στην Καλιφόρνια. Δούλεψε για περισσότερα από 10 χρόνια στο πρόγραμμα προσεδάφισης του Curiosity στον πλανήτη Άρη και ήταν υπεύθυνος για το θερμικό προστατευτικό σύστημα.
Το 2003 ίδρυσε την εταιρία Space Systems LLC και ηγείται μιας ομάδας ερευνητών που έχουν ολοκληρώσει με επιτυχία πολλά προγράμματα και αποστολές για την εξερεύνηση του Διαστήματος και πλανητών του ηλιακού μας συστήματος, ως ειδικός στο αντικείμενο της υπερηχητικής επανένταξης.
Έχει βραβευτεί από τη NASA για την προσφορά του και του απενεμήθη και το βαρύτιμο βραβείο Turning Goals Into Reality (TGIR). Διατηρεί έδρα καθηγητή Αεροδιαστημικής Μηχανικής στο Πανεπιστήμιο του San Jose.
Το Σεπτέμβριο του 2013 ολοκληρώνεται η κατασκευή του πρώτου ελληνικού μικροδορυφόρου, με τη συμμετοχή 20 Ελλήνων επιστημόνων κάτω των 25 ετών, ενώ η εκτόξευσή του αναμένεται να πραγματοποιηθεί από διαστημικό σταθμό της NASA τον προσεχή Δεκέμβριο.
 
Ο Δρ. Παπαδόπουλος λατρεύει την Ελλάδα, την οποία και επισκέπτεται κάθε καλοκαίρι, με όνειρο ζωής να επιστρέψει στην γενέτειρα του Καλαμάτα, μόλις συνταξιοδοτηθεί.

Πηγή: ellines.com
ΠΕΡΙΚΛΗΣ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ "Ο Μεσσήνιος αστροφυσικός της ΝΑΣΑ" 205 2 Google +0 3 1 PDF File MOV File AVI File JPG File Ο καθηγητής Αεροδιαστημικής Μηχανικής και αστροφυσικός Περικλής Παπαδόπουλος κατάγεται από την Καλαμάτα, όπου και γεννήθηκε το 1963. Το 1982 αποφάσισε να αφήσει πίσω την Ελλάδα για να κυνηγήσει το όνειρο του στην Αμερική. Ήθελε να σπουδάσει Αεροναυτική και Αεροναυπηγική, με ειδικότητα στην εξερεύνηση πλανητών. Το 1992 πήρε το διδακτορικό του από το Πανεπιστήμιο Stanford, το οποίο συνόδευαν και πολλές τιμητικές διακρίσεις, μεταξύ των οποίων και αυτή της καλύτερης διατριβής. Από το 1987, εργάζεται στο ερευνητικό κέντρο της NASA Ames στην Καλιφόρνια. Δούλεψε για περισσότερα από 10 χρόνια στο πρόγραμμα προσεδάφισης του Curiosity στον πλανήτη Άρη και ήταν υπεύθυνος για το θερμικό προστατευτικό σύστημα. Το 2003 ίδρυσε την εταιρία Space Systems LLC και ηγείται μιας ομάδας ερευνητών που έχουν ολοκληρώσει με επιτυχία πολλά προγράμματα και αποστολές για την εξερεύνηση του Διαστήματος και πλανητών του ηλιακού μας συστήματος, ως ειδικός στο αντικείμενο της υπερηχητικής επανένταξης. Έχει βραβευτεί από τη NASA για την προσφορά του και του απενεμήθη και το βαρύτιμο βραβείο Turning Goals Into Reality (TGIR). Διατηρεί έδρα καθηγητή Αεροδιαστημικής Μηχανικής στο Πανεπιστήμιο του San Jose. Το Σεπτέμβριο του 2013 ολοκληρώνεται η κατασκευή του πρώτου ελληνικού μικροδορυφόρου, με τη συμμετοχή 20 Ελλήνων επιστημόνων κάτω των 25 ετών, ενώ η εκτόξευσή του αναμένεται να πραγματοποιηθεί από διαστημικό σταθμό της NASA τον προσεχή Δεκέμβριο. Ο Δρ. Παπαδόπουλος λατρεύει την Ελλάδα, την οποία και επισκέπτεται κάθε καλοκαίρι, με όνειρο ζωής να επιστρέψει στην γενέτειρα του Καλαμάτα, μόλις συνταξιοδοτηθεί. Ετικέτες:Αστροφυσικός, Ηνωμένες Πολιτείες - See more at: http://www.ellines.com/famous-greeks/4502-o-messinios-astrofusikos-tis-nasa/#sthash.9scvz75K.dpuf

Διαβάστε περισσότερα: http://www.ellines.com/famous-greeks/4502-o-messinios-astrofusikos-tis-nasa/
Copyright © Ellines.com

3 σχόλια:

 1. Ας μην ξεχνιόμαστε.
  Υπάρχουν κι αυτοί οι ΕΛΛΗΝΕΣ που τ' αχνάρι τους στην ιστορία του πολιτισμού δεν θα αφήσει η Ελλάδα να σβήσει από τον πολιτισμικό χάρτη της ανθρωπότητας. Και δεν θα σβήσει γιατί βαθιές είναι οι ρίζες....

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 2. Kαλημέρα Λυγερή. Ευτυχώς που υπάρχουν και αυτοί οι Έλληνες...Μόνο που η δική μας πατρίδα στέλνει τέτοια μυαλά σε άλλες χώρες που απολαμβάνουν τους καρπούς των ικανοτήτων τους ....Και πόσοι άλλοι ακόμη δεν έχουν θέση στη χώρα μας παρά μόνο ως συνταξιούχοι!!!!!!!!!!!!!!!!!
  Καλή σου εβδομάδα

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 3. Καλησπέρα ΑΝΝΑ και καλύτερο μήνα να έχουμε....

  Αυτή η τακτική της αδιαφορίας της Πολιτείας να κρατήσει στην αγκαλιά της Ελλάδος "μεγάλα μυαλά" ικανά να δώσουν ωθηση στην χώρα σε όλα τα επίπεδα, είναι παλιά ιστορία.
  Και τώρα που όλοι πια είμαστε υποψιασμένοι για τα πάντα και τους πάντες,γιατί να μην ήταν από πάντα μια μεθοδευμένη τακτική που εξυπηρετούσε και εξακολουθεί να υπηρετεί πολιτικοκοινωνικές σκοπιμότητες ;;;;
  Σε ευχαριστώ πολύ για την παρουσία σου .

  ΑπάντησηΔιαγραφή