Σάββατο, 30 Ιουνίου 2012

Η Πίστη Οδηγεί στο Θαύμα κι όχι το Θαύμα στην Πίστη

Αναζητώντας ένα θαύμα...Τα χρήματα λιγοστεύουν, τα φάρμακα λιγοστεύουν, η πίστη όμως που μπορεί να φέρει το θαύμα φαίνεται πως είναι ο πυλώνας που μπορεί να ανατρέψει τον ζόφο που σήμερα ζούμε.

Η χώρα κατρακυλά, οι πολιτικοί συνεχίζουν να λειτουργούν με εντολές και χωρίς λογική ακολουθούν την καταστρεπτική πορεία που μαθηματικά θα φέρει την καταστροφή στην χώρα. Δεν είναι πλέον λίγοι εκείνοι που ελπίζουν σε ένα θαύμα, αφού είναι πασιφανές πως τίποτε άλλο δεν μπορεί να μας σώσει. Μόνο, που, τα θαύματα απαιτούν πίστη και επιμονή... Απαιτούν άδολη προσπάθεια που θα μπορέσει να φέρει το ποθούμενο θαύμα.

Ας διάβασουμε μία πραγματική ιστορία και ας αναλογιστούμε πόση πίστη πραγματικά διαθέτουμε... ίσως τελικά το θαύμα αυτό να "κοστίζει" όσο και η πίστη μας. Και δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι δεν οδηγεί το θαύμα στην πίστη, αλλά η πίστη στο θαύμα.

Ένα κοριτσάκι, πήρε τον κουμπαρά του κι άδειασε το περιεχόμενο. Μέτρησε τρεις φορές τα κέρματά του για να μην κάνει κανένα λάθος. Ήταν ένα δολάριο και 11 σέντς.
Πήρε τα κέρματα και πήγε στο φαρμακείο της γειτονιάς.

Ο φαρμακοποιός, εκείνη την στιγμή, μιλούσε με ένα καλοντυμένο κύριο και δεν πρόσεξε την μικρή. Το κοριτσάκι έκανε κάποιο θόρυβο με τα πόδια του, αλλά τίποτε. Τότε πήρε ένα από τα κέρματα της και το χτύπησε πάνω στο γραφείο του.

- Τι θέλεις; την ρωτά κάπως εκνευρισμένος εκείνος. Δεν βλέπεις, ότι μιλώ με τον αδελφό μου, που έχω χρόνια να τον δω;

Τότε η μικρή του είπε:

- Θέλω να σου μιλήσω για τον δικό μου αδελφό, που είναι πολύ άρρωστος και θέλω να αγοράσω ένα θαύμα!

- Συγγνώμη, της απάντησε αυτός, αλλά δεν πουλάμε θαύματα.

- Ξέρετε, είπε το κοριτσάκι, ο αδελφός μου έχει κάτι στο κεφάλι του, που μεγαλώνει κι ο μπαμπάς μου λέει, ότι μόνο ένα θαύμα θα μας σώσει. Λοιπόν, ποσό κάνει ένα θαύμα για να το αγοράσω. Έχω χρήματα…

Ο αδελφός του φαρμακοποιού, που παρακολουθούσε με ενδιαφέρον την συζήτηση, ρώτησε την μικρή τι είδους θαύμα χρειαζόταν ο αδελφός της.

- Δεν ξέρ,. του απάντησε με μάτια βουρκωμένα. Εκείνο που ξέρω είναι, ότι χρειάζεται εγχείρηση και ο μπαμπάς δεν έχει τα χρήματα. Γι’ αυτό, θέλω να πληρώσω εγώ, με τα δικά μου χρήματα.

Στην ερώτηση του καλοντυμένου κυρίου, πόσα λεφτά έχει, η μικρή του απάντησε «Ένα δολάριο και 11 σέντς, κι αν χρειασθούν και άλλα θα τα βρω».

- Τι σύμπτωση, χαμογέλασε ο καλοντυμένος κύριος. Είναι το ακριβές αντίτιμο για ένα θαύμα, για ένα μικρό αδελφό: Ένα δολάριο και 11 σεντς!

Πήρε τα λεφτά, έπιασε την μικρή απ’ το χεράκι, και της είπε: «Πάμε μαζί στο σπίτι σου για να δω τον αδελφό σου και τους γονείς σου και να κάνουμε το θαύμα».

Ο καλοντυμένος κύριος ήταν ο Κάρτον Άρσμποργκ, ο γνωστός νευροχειρουργός.
Η εγχείρηση έγινε με επιτυχία και ο μικρός αδελφός επέστρεψε στο σπίτι του υγιής.

- Η εγχείρηση ήταν ένα αληθινό θαύμα, ψιθύρισε η μαμά. Απορώ πόσο θα κόστισε.

Η μικρούλα χαμογέλασε. Ήξερε ακριβώς πόσο κοστίζει ένα θαύμα: «ένα δολάριο και 11 σέντς, συν την πίστη ενός μικρού παιδιού…».
πηγηή : http://www.newsnow.gr.

 

3 σχόλια:

  1. Ετσι ειναι Λυγερη μου! Η ΠΙΣΤΗ οδηγει στο θαυμα! Και στο λεω με απολυτη επιγνωση, γιατι το εζησα και το ζω τους τελευταιους μηνες απο πολυ μα παρα πολυ κοντα!!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Το πιστεύω καλή μου γιατί εγώ το ανακαλύπτω στην διαδρομή μιας ζωής μακράς και σκληροτράχιλης...

    Άλλωστε όλη η ίδια η ζωή είναι ένα σημπαντικό θαύμα .
    Κι όποιος έχει αντίρρηση να μας τεκμηριώσει το αντίθετο....

    ΑπάντησηΔιαγραφή