Πέμπτη 25 Ιουνίου 2015

Γολιάθ





Δεν είναι καιρός για φιλολογικές συζητήσεις και  αναφορές σε  φιλοσοφικές θεωρίες  .
Η Ελληνική κοινωνία στο σύνολό της αλλά και καθένας από μας σαν άτομο, βιώνει δραματικές καταστάσεις που παραπέμπουν σε αλλοτινές εποχές στις οποίες οι περισσότεροι από μας  δεν έχουμε  ζήσει.


Η προσαρμογή στο Σήμερα  απαιτεί  μια νέα θεώρηση ζωής με ανθρωποκεντρικό πρόσωπο.  Μια θεώρηση που   εκπορεύεται  από  βασικές διαχρονικές ανθρώπινες αξίες.( Αξιοπρέπεια, Αυτοσεβασμός, Αλληλεγγύη. Δικαίωμα κάθε πολίτη  πρόσβασης στη ζωή, την Υγεία, την  Παιδεία ,την Εργασία .)

“Δεν κομίζω γλαύκας στας  Αθήνας.”  Αν κάνω μνεία σε όλα αυτά είναι γιατί εισπράττω κατάφορα την περιφρόνηση  τους, από τους συν-Ευρωπαίους Ηγέτες εταίρους και δανειστές μας  .
Μια περιφρόνηση για την οποία  δεν έχουν την στοιχειώδη πολιτική ευπρέπεια να  κρατήσουν ούτε τα προσχήματα.
Ξευτελίζονται  απροκάλυπτα , επιδεικνύοντας  ξεδιάντροπα τη γύμνια τους  στην προσπάθειά τους να ευτελίσουν, να μηδενίσουν να  οδηγήσουν σε  ηθικό και βιολογικό θάνατο ένα ολόκληρο λαό. Να σκοτώσουν πισώπλατα την Δημοκρατία .Να εξαφανίσουν από τον Ευρωπαϊκό χάρτη την Ελλάδα.
Οι άθλιοι. Οι ανεπίδεκτοι  γνώσης και σοφίας που αν μη τι άλλο   θα έπρεπε να είχαν διδαχτεί από την  Ιστορία.

Προσωπικά δεν θα με εκπλήξει καθόλου να δω στα ξαφνικά έναν Γολιάθ Ελληνικό Λαό να υψώνει  Ηθικό ανάστημα με ομοψυχία, με υπερηφάνεια, με αποφασιστικότητα  να υπερασπιστεί την Εθνική του Κυριαρχία.
  Επί του πρακτέου το κόστος θα είναι μεγάλο.  Όχι όμως μεγαλύτερο από την ταπείνωση , την επίκυψη, την περιφρόνηση το κουρέλιασμα  της  Ελλάδας που βιάζεται σήμερα να περιφέρεται ρακένδυτη στην γειτονιά της Ευρώπης .
Να αποδεχτεί ,με αβάσταχτες και ανεφάρμοστες εκ των πραγμάτων προϋποθέσεις, νέα δάνεια που δεν προορίζονται για την αντιμετώπιση της οικονομικής κακουχίας των Ελλήνων πολιτών αλλά αποκλειστικά για την ικανοποίηση των δανειστών τοκογλύφων που έχουν γιομίσει τις τσέπες  τους με τόκους από το αμφιλεγόμενο Ελληνικό χρέος .