Πέμπτη 24 Σεπτεμβρίου 2015

Η Ελλάδα χρειάζεται παντού .


6 σχόλια:

  1. Ο Πρεσβευτής του Ελληνισμού, Δρ. Σαμ Τσέκουας, από την Νιγηρία , που ζει στις ΗΠΑ, εκδότης, συγγραφέας και ιδιοκτήτης του μοναδικού Ελληνικού βιβλιοπωλείου στην Νέα Υόρκη, δεν είναι ο μόνος που δημοσιοποιεί τον σεβασμό και την αγάπη του για τους Έλληνες και τον πολιτισμό τους.

    Επιτρέψτε μου να σας αφηγηθώ ένα προσωπικό μου βίωμα.

    Πριν αρκετά χρόνια επισκέφτηκα την Κολωνία. Στο ξενοδοχείο Hayat που καταλύσαμε, ένας μελαμψός ευγενικός νεαρός άνδρας παρέλαβε τις αποσκευές μας και μας συνόδευσε εντός του ξενοδοχείου. Μιλούσε άψογα νεοελληνικά. Απόρησα και τον ρώτησα.
    Πως μιλάτε τόσο καλά Ελληνικά ; Είναι η μητέρα σας Ελληνίδα.;

    ---Όχι δεν έχω συγγένεια με Ελλάδα. Αλλά δεν νοείται σήμερα ένας άνθρωπος μορφωμένος και καλλιεργημένος αν δεν γνωρίζει τον Ελληνικό πολιτισμό, την μητέρα των γλωσσών την Ελληνική, και τον ιδιαίτερο λαό σας.
    Εγώ είμαι από Νιγηρία και σπουδάζω Κοινωνιολογία .

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Μάλιστα.......! χωρίς ίχνος σωβινισμού θαρρώ είναι στάσεις ζωής αυτές που σε γεμίζουν υπερηφάνεια και προβληματισμό για την Ελληνική κουλτούρα που οφείλουμε να αναδείξουμε Λυγερή μου.
    Καλό σου απόγευμα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Καλησπέρα Γιάννη μου. ( 'Έτσι και λείψεις μια φορά θα ανησυχήσω...)

      Μπορεί να προσάπτουν ένα σωρό αρνητικά στο νεοέλληνα και μεις ακόμη οι ίδιοι να μέμφουμε εαυτούς για κάποιες ιδιαιτερότητες , αλλά αυτό δεν ακυρώνει την πολιτιστική μας κουλτούρα . Tην ανεπτυγμένη συναισθηματική νοημοσύνη μας.Tην υπέροχη γλώσσα μας, την απαράμιλλη ανθρωπιά κι αλληλεγγύη που είναι γραμμένες στο DNA του Έλληνα.
      Η σύγχρονη κοινωνική και οικονομική κρίση ,επ’ ουδενί ακυρώνει τον πολιτισμικό μας πλούτο και φυσικά την ευλογία του Θεού σ' αυτόν τον υπέροχο τόπο που είναι η Πατρίδα μας. .Μια μοναδική Πατρίδα που παρήγαγε δημιουργούς "Θεούς" σε όλους τους τομείς και μεταφέρει στους ώμους της δια μέσου των αιώνων έναν πολιτισμό που ξεφεύγει από τα περιορισμένα όρια της Ελλάδος. Αποτελεί αναγνωρίσιμη , ανεκτίμητη , παγκόσμια κληρονομιά και ανήκει σε ολόκληρη την ανθρωπότητα. .
      Πράγματι δεν μπορούμε να ξέρουμε πως θα ήταν σήμερα η ανθρωπότητα αν δεν είχε παραχθεί σ’ αυτή την μικρή χώρα το θαύμα του Αρχαίου Ελληνικού Πολιτισμού.
      Με βρίσκεις απόλυτα σύμφωνη . Το φείλουμε στην Ιστορία ,στα παιδιά μας, αλλά και σε μας τους ίδιους να υπερασπιστούμε αυτην την κληρονομιά αλλά και , να την αξιοποιήσουμε ....

      Καλό βραδάκι να απολαύσεις μοιρασμένο με αγαπημένους .....

      Διαγραφή
  3. Μια ανάρτηση που προσπαθεί να μας βγάλει από την εθνική μιζέρια !

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Αγαπητέ διακεκριμένε φίλε αυτής της σελίδας που ενώ απευθύνεται σεμνά και ταπεινά σε όλους,τελικά αποτελεί αποκλειστικότητα για κάποιους εκλεκτούς αναγνώστες όπως Εσύ και σε ευχαριστώ πολύ για την τιμή.

    Ειλικρινά αυτή τη φορά δεν προσπάθησα ,δεν στόχευσα δεν επιχείρησα να αναδείξω κάτι συγκεκριμένο.
    Αν για Σένα τον απαιτητικό αλλά και ευαίσθητο λήπτη έγινε ανάχωμα στην απογοήτευση και την μιζέρια που μας ταλανίζει εδώ και καιρό, αυτό δεν το πιστώνεται η συντάκτρια. Απλά ,τόσο η ειλικρίνεια και η θαυμάσια εκφορά του γλυκύτατου , καλλιεργημένου Δρ. Σαμ Τσέκουας,…. Όσο και το αληθινό περιστατικό με τον νεαρό από την Νιγηρία ,ήταν αρκετά για να σου περάσουν
    μ’ έναν άμεσο τρόπο ότι :
    Η Ελλάδα δεν είναι μόνο μια χώρα κάπου στο Νότο που λικνίζεται στην αγκαλιά της Μεσογείου..Ελλάδα είναι ο « Ελληνισμός» που τον χρειάζεται η ανθρωπότητα.

    Σε ευχαριστώ κι εύχομαι Ανάταση κι Ανάσταση

    ΑπάντησηΔιαγραφή

  5. Πιο επίκαιρος από ποτέ ο Φρειδερίκος Νίτσε. Στο πρώτο του βιβλίο, με τίτλο …

    “Η Γέννηση της Τραγωδίας” (1872) και συγκεκριμένα στο κεφάλαιο 15,ο Νίτσε κάνει μία ιδιαίτερα μνεία στο ελληνικό έθνος αποδεικνύοντας ότι ο Νίτσε είναι πολύ μπροστά από την εποχή του.

    Διαβάστε το χαρακτηριστικό απόσπασμα
    από το βιβλίο:
    «Αποδεδειγμένα σε κάθε περίοδο της εξέλιξής του ο δυτικοευρωπαϊκός πολιτισμός προσπάθησε να απελευθερώσει τον εαυτό του από τους Έλληνες.

    Η προσπάθεια αυτή είναι διαποτισμένη με βαθύτατη δυσαρέσκεια, διότι οτιδήποτε κι αν δημιουργούσαν, φαινομενικά πρωτότυπο και άξιο θαυμασμού, έχανε χρώμα και ζωή στη σύγκρισή του με το ελληνικό μοντέλο, συρρικνωνότανε, κατέληγε να μοιάζει με φθηνό αντίγραφο, με καρικατούρα.

    Έτσι ξανά και ξανά μια οργή ποτισμένη με μίσος ξεσπάει εναντίον των Ελλήνων, εναντίον αυτού του μικρού και αλαζονικού έθνους,
    που είχε το νεύρο να ονομάσει βαρβαρικά ότι δεν είχε δημιουργηθεί στο έδαφός του.

    Κανένας από τους επανεμφανιζόμενους εχθρούς τους δεν είχε την τύχη να ανακαλύψει το κώνειο, με το οποίο θα μπορούσαμε μια για πάντα να απαλλαγούμε απ’ αυτούς. Όλα τα δηλητήρια του φθόνου, της ύβρεως, του μίσους έχουν αποδειχθεί ανεπαρκή να διαταράξουν την υπέροχη ομορφιά τους.

    Έτσι, οι άνθρωποι συνεχίζουν να νιώθουν ντροπή και φόβο απέναντι στους Έλληνες. Βέβαια, πού και πού, κάποιος εμφανίζεται που αναγνωρίζει ακέραιη την αλήθεια, την αλήθεια που διδάσκει ότι οι Έλληνες είναι οι ηνίοχοι κάθε επερχόμενου πολιτισμού και σχεδόν πάντα τόσο τα άρματα όσο και τα άλογα των επερχόμενων πολιτισμών είναι πολύ χαμηλής ποιότητας σε σχέση με τους ηνίοχους, οι οποίοι τελικά αθλούνται οδηγώντας το άρμα στην άβυσσο, την οποία αυτοί ξεπερνούν με αχίλλειο πήδημα».

    ΑπάντησηΔιαγραφή