Τρίτη 30 Δεκεμβρίου 2014

δέκα χρόνια Μοναξιά !!!



Σημαντική η πληροφόρηση από την επιστημονική σελίδα  του ΒΗΜΑΤΟΣ  που ακολουθεί.
Ποια αίσθηση, ποια γεύση όμως  μας αφήνει ;;;

Τι άλλαξε μέσα σ’ αυτά τα δέκα χρόνια επιστημονικών   επιτευγμάτων κι ανθρώπινων κατακτήσεων;;;

Νοιώσαμε  ασφαλέστεροι πάνω στην Γη ;
Τύχαμε παγκοσμίως του αγαθού της Ειρήνης;
Γλυτώσαμε από τον εφιάλτη των πολέμων;
Αποκτήσαμε όλοι  οι άνθρωποι, ισότιμη πρόσβαση στην Υγεία, την Παιδεία, την Εργασία ;;


Πάψανε οι λαοί  ν’ αποδεκατίζονται από πείνα δίψα, εκδικητικές αρρώστιες  σε χώρες  που δεν  τις επισκέφτηκε ακόμη ο Θεός ,μόνο κάποιες φιλανθρωπικές οργανώσεις  υπερασπίζονται  εκεί την ανθρωπιά  τους ;;;

Ήλθαμε ποιο κοντά ο ένας  στον άλλο;;;

Τι άλλαξε μέσα σ’ αυτά τα δέκα χρόνια της «απελπιστικής μοναξιάς» του ανθρώπου, μέσα σε ένα διεθνές  περιβάλλον που δεν ευνοούνται και δεν ευδοκιμούν  δεσμοί αλληλοσεβασμού, αλληλεγγύης, εθνικής κυριαρχίας και αυτοδιάθεσης;;  Που τα ανθρώπινα δικαιώματα σχεδιάζονται επί χάρτου ενώ επί της ουσίας  συντάσσονται για να καταπατούνται  από τους ισχυρούς στο βωμό της κερδοσκοπίας του πάσης φύσεως κέρδους , με κορύφωση την παντοδυναμία του χρήματος;;;;
`````````````````````````````````````````````````````````````

10 χρόνια ΒHMAScience

Για τα δέκατα γενέθλια του ΒΗΜΑScience κάναμε ένα ταξίδι στον χρόνο. Και δεν πιστεύαμε στα μάτια μας! Τα άλματα που έχουν συντελεστεί είναι δυσθεώρητα και η ζωή μας άλλαξε με ταχύτητα ταινίας. Τα 10 χρόνια αυτά μοιάζουν σαν... 100!






Ιλιγγος! Είναι η μόνη λέξη που μπορεί να περιγράψει αυτό που νιώσαμε συλλέγοντας τις σημαντικότερες επιστημονικές ανακαλύψεις της τελευταίας δεκαετίας, με αφορμή το αφιέρωμα που κρατάτε στα χέρια σας. Ιλιγγος μπροστά στα τόσα επιτεύγματα και ανόθευτη έκπληξη για το πόσο άλλαξε η ζωή μας χωρίς καλά-καλά να το καταλάβουμε... Πριν από μόλις οκτώ χρόνια δεν υπήρχε Facebook και οι ταμπλέτες ήταν όνειρο στη φαντασία κάποιου σχεδιαστή. Οι θεωρίες του Αϊνστάιν έπρεπε να περιμένουν ως πέρυσι για να βρουν επιβεβαίωση με τον εντοπισμό του περίφημου σωματιδίου Higgs και το μεγαλύτερο μηχάνημα στον κόσμο, ο επιταχυντής του CERN, ήταν πριν από 10 χρόνια μια τρύπα στα σωθικά της Ελβετίας.


Η νανοτεχνολογία ήταν «μωρό», δεν υπήρχε το γραφένιο ούτε τρισδιάστατοι εκτυπωτές. Κανείς δεν μιλούσε τότε για επαναπρογραμματιζόμενα βλαστικά κύτταρα και για εμβόλια κατά του καρκίνου, ούτε έκλεινε ραντεβού για ρομποτικές επεμβάσεις. Το λίπος ήταν μόνο εχθρός μας και δεν ταΐζαμε με προβιοτικά τα βακτήρια στο έντερό μας. Οι «χαμένοι κρίκοι» της εξέλιξής μας ήταν ακόμη... χαμένοι και το κλίμα - είναι η αλήθεια - δεν έμοιαζε τόσο απειλητικό. Αν σήμερα ξυπνούσαμε σε μια μέρα του 2003 θα δυσκολευόμασταν να προσαρμοστούμε. Ευτυχώς το BHMAScience είναι εδώ και έχει όλα τα επιστημονικά άλματα «φακελωμένα»!

Διαβάστε τα παρακάτω άρθρα:

Ξαναγράψαμε  τους νόμους της Φυσικής

Βρήκαμε τους προγόνους μας

Φέραμε το Διάστημα πιο... κοντά

Είδαμε τον κρυμμένο μας εαυτό

Ξαναχτίσαμε το ανθρώπινο σώμα

Νικήσαμε ασθένειες

Ανακαλύψαμε... τα ζώα

Ανασυνθέσαμε την ύλη

Μετακομίσαμε στις... οθόνες!

Τρυπώσαμε στον εγκέφαλο - και τον μιμηθήκαμε

Διαλύσαμε το κλίμα

Δαμάσαμε - κάποιες - μορφές ενέργειας

Γράψαμε νέα ρεκόρ