Σάββατο 8 Νοεμβρίου 2014

Eν ενεργεία...


Να μην εξαιρέσουμε τις γυναίκες -θα τις αδικούσαμε παράφορα- από την κάστα των "ατίθασων παλιόπαιδων της τρίτης ηλικίας."
Συνεχίζουμε με μιαν απίθανη πρωταθλήτρια , μεταξύ "πλουσίων  τω πνεύματι"   διακεκριμένων  ανθρώπων   .
Μιαν  αιωνόβια γυναίκα (εκατό(100) ετών)   που από το 1928 μέχρι σήμερα  διδάσκει σε παιδιά, εκτός από τα κλασσικά μαθηματικά,   "Αριθμητική ζωής...."

Απολαύστε την !!!!

`````````````````````````````````````````````````````````````````````````````````````````````````````````

Εν ενεργεία καθηγήτρια μαθηματικών… ετών 100!
Έναν ολόκληρο αιώνα ζωής, γιόρτασε η καθηγήτρια μαθηματικών Μαντλίν Σκότο από τη Νέα Υόρκη!

Η αιωνόβια γυναίκα πήρε μάλιστα εορταστική άδεια από τη δουλειά της, με την ευκαιρία των γενεθλίων της, επιστρέφοντας ωστόσο μετά από μία ημέρα και πάλι στην τάξη για να διδάξει τους μικρούς μαθητές του καθολικού σχολείου Σεντ Εφρέμ του Μπρούκλιν.

Η χαμογελαστή και κομψή καθηγήτρια εξήγησε ότι δεν κατάλαβε πότε πέρασε ο καιρός. «Απλώς, έγινε. Πέρσι, έλεγα στον εαυτό μου ότι δεν είναι δυνατόν, αποκλείεται να γίνομαι 100. Κάθισα κάτω λοιπόν και τα υπολόγισα», είπε γελώντας στον τοπικό ειδησεογραφικό ιστότοπο NDAinfo.

Το καθολικό σχολείο Σεντ Εφρέμ, όπου φοιτούν παιδιά από το νηπιαγωγείο μέχρι την 4η τάξη, τίμησε τη Σκότο με την ευκαιρία αυτής της τόσο εξαιρετικής επετείου.
«Πάρα πολλοί μαθητές πολλών γενεών επηρεάστηκαν από αυτήν την εκπληκτική γυναίκα», έγραψαν οι υπεύθυνοι του σχολικού ιδρύματος στη σελίδα τους στο Facebook.

«Ήταν καθηγήτρια δική μου, της μητέρας μου και των αδελφών μου. Σε μια περίοδο σχεδόν 75 ετών. Είναι ένας λαμπρός άνθρωπος. Θυμάμαι ακόμη πώς που έμαθε τα κλάσματα», σχολίασε ένας παλιός μαθητής της, ο Τζέιμς Σταβνίτσκι.

Η Λάιζα Μαραπόντι Σιστάλι εκμυστηρεύτηκε ότι όλη της η οικογένεια έμαθε μαθηματικά από τη Μαντλίν Σκότο. «Βοήθησε πραγματικά τους γονείς μου, που ήταν Ιταλοί μετανάστες. Ευτυχισμένα γενέθλια κυρία Σκότο», ευχήθηκε.

Μια άλλη πρώην μαθήτριά της, η Τίνα Φεβόλα Νας, είπε ότι αγάπησε τα μαθηματικά από την εποχή που είχε καθηγήτρια τη Σκότο, δηλώνοντας «ενθουσιασμένη» που και τα παιδιά της είχαν την ευκαιρία να διδαχτούν από αυτήν και να προετοιμαστούν για τις εξετάσεις τους.

Η ίδια η Σκότο είπε ότι δεν ανυπομονεί καθόλου να φτάσει η ημέρα που θα πάρει σύνταξη, γιατί «πάντα θα υπάρχει κάτι να κάνει».

«Όταν βοηθάς τους άλλους, βοηθάς τον εαυτό σου», σχολίασε χαρακτηριστικά.
Όπως είπε, τα περισσότερα από τα πέντε παιδιά που απέκτησε είναι πλέον συνταξιούχοι και αυτό αποτελεί το… ανέκδοτο της οικογένειας, αφού η ίδια εξακολουθεί να εργάζεται.

Η Σκότο είχε φοιτήσει και η ίδια στο καθολικό σχολείο, ενώ αποφοίτησε το 1928. Μερικά χρόνια αργότερα επέστρεψε ως καθηγήτρια, για την… υπόλοιπη ζωή της!

Πηγή: www.enalakitiki drasi.com.