Παρασκευή 31 Οκτωβρίου 2014

Τα τρελόπαιδα,τ' ατίθασα παιδιά της Τρίτης ηλικίας. ..

Αυτά τα τρελόπαιδα ,τ' ατίθσα "παιδιά" της Τρίτης ηλικίας. !!!!
 
Τι σου είναι  κάποια  απ' αυτά !!!!!  Συντηρούν άσβηστη τη φλόγα  της πυρκαγιάς  της ζωής .

Της πυρκαγιάς   που  βάζουν τα νιάτα  στο ξεφάντωμα τους  και  πυρπολούν   σώματα, καρδιές, ιδέες....

Της πυρκαγιάς ,που αλλάζει  τον ρυθμό του κόσμου..
Της πυρκαγιάς  που  επαναστατεί  το πνεύμα ,γράφει  Ιστορία  και δρομολογεί  ενίοτε  την μοίρα της ανθρωπότητας.

 
Της  πυρκαγιάς .που γεννά μεγάλους Έρωτες , μύθους,πάθη αλλά    και μίση..
 
Της πυρκαγιάς που   λάμπει εκτυφλωτικά  στην  δυναμική  διαδρομή της Νιότης, στην αντιπαλότητά της με τον χρόνο....


Κι απ΄ όλο αυτό το ολοκαύτωμα της  πάλης , από αυτή  την  θυελλώδη πυρκαγιά,   το μόνο που απομένει  είναι  μια αέναη   "φλόγα" .


Η φλόγα   προσάναμμα  ή, και μαγιά  της   ζωής  που συνεχίζεται ....


Της  ζωής  που ανασταίνεται κάθε στιγμή  μέσα από την   στάχτη  της  δικής της πυράς.
````````````````````````````````````````````````````````````````````````````````
77χρονος έκανε τον γύρο του κόσμου με ιστιοπλοϊκό για 8η φορά

Κατέρριψε κάθε στερεότυπο για την τρίτη ηλικία

Ο Ιάπωνας Μινόρου Σαΐτο ολοκλήρωσε μόνος του, για όγδοη φορά, τον περίπλου της Γης και έγινε στα 77 του ο πρώτος και γηραιότερος άνθρωπος που πραγματοποιεί τέτοιον άθλο  



Υποδοχή ήρωα επεφύλαξαν στον 77χρονο ιάπωνα ιστιοπλόο Μινόρου Σαΐτο – οποίος επέστρεψε στη Γιοκοχάμα έπειτα από επικό ταξίδι 1.080 ημερών – οι συμπατριώτες του.
Με την ολοκλήρωση του ταξιδιού, ο Σαΐτο έγινε ο γηραιότερος άνθρωπος που πραγματοποίησε χωρίς εξωτερική βοήθεια ή άλλο πλήρωμα τον περίπλου της Γης.

Ενας σεισμός, δύο τσουνάμι, γιγάντια παγόβουνα, κύματα ύψους πολλών μέτρων και πέντε τυφώνες μπορεί να συγκαταλέγονται στις συνηθισμένες προκλήσεις που καλείται να αντιμετωπίσει ένας ιστιοπλόος που κάνει τον γύρο του κόσμου μόνος του και μάλιστα από τη «λάθος» πλευρά, δηλαδή από τα δυτικά προς τα ανατολικά.
Ομως ο Σαΐτο δεν είχε μόνο αυτά τα προβλήματα. Κατά τη διάρκεια του μαραθώνιου ταξιδιού του ο ακαταπόνητος 77χρονος έπρεπε να αντιμετωπίσει ισχυρούς πόνους στην πλάτη, μία κήλη, μία πρόσφατη επέμβαση στο γόνατο και φυσικά να φροντίζει ώστε στα λιμάνια που έπιανε να του παραδίδονται εγκαίρως τα χάπια του για την καρδιά.
Το ρεκόρ του δεν είναι μόνο ότι στην ηλικία του κατάφερε να κάνει το γύρο της Γης με ιστιοπλοϊκό σκάφος – καταρρίπτοντας κάθε στερεότυπο για την «τρίτη ηλικία» – αλλά και το ότι το έκανε από δυτικά προς ανατολικά, καθώς και ότι με αυτό του τον άθλο έγινε ο μοναδικός άνθρωπος στον κόσμο που έχει πραγματοποιήσει οκτώ φορές τον περίπλου της Γης!

Οταν μπήκε στο λιμάνι της Γιοκοχάμα, συγγενείς, φίλοι του, αλλά και λάτρεις της ιστιοπλοΐας περίμεναν να τον καλωσορίσουν, ενώ το σκάφος του έδειχνε πραγματικά καταπονημένο, με σημάδια σκουριάς και το όνομά του σχεδόν ολότελα σβησμένο.
Παρ' όλα αυτά, ο ίδιος ο Σαΐτο έδειχνε πασίχαρης και απολύτως ακμαίος.

«Χαίρομαι πάρα, πάρα πολύ που επέστρεψα, αλλά ήταν δύσκολα. Ηταν το μεγαλύτερο ταξίδι που έχω κάνει. Συνεχιζόταν για μήνες και μήνες και χρόνια και χρόνια. Είχα πολλά προβλήματα, αλλά είναι υπέροχο να είμαι πίσω. Μου έλειψαν πολλά πράγματα, κυρίως οι ανθισμένες κερασιές και το ιαπωνικό φαγητό. Νιώθω όμως πολύ νέος και στο σώμα και στο μυαλό και βρίσκομαι σε εξαιρετική φόρμα», δήλωσε μόλις πάτησε το πόδι του στα πάτρια εδάφη.

Επειτα από το τεράστιο κατόρθωμά του, ούτε που του περνάει από το μυαλό να αποσυρθεί από την ενεργό ιστιοπλοΐα. «Σχεδιάζω ήδη το επόμενο ταξίδι μου. Θα ήθελα να είναι στη Γροιλανδία και την Αλάσκα. Πρέπει απλώς να συγκεντρώσω τα απαραίτητα χρήματα και θα ξανασαλπάρω.», είπε.

( Πηγή: REUTERS/Kim Kyung-Hoon)