Πέμπτη 29 Μαΐου 2014

Θου Κυριε φυλακη τω στοματι μου....




Σε οικονομικά αδύναμους τα 9,5 εκατ. 

Δύο σημαντικές νομοθετικές πρωτοβουλίες με τις οποίες αναμένεται να επωφεληθεί άμεσα το δημόσιο ταμείο, και κατ΄επέκταση οι αδύναμες κοινωνικά ομάδες, προωθεί το υπουργείο Δικαιοσύνης σε συνεργασία με το υπουργείο Οικονομικών.

Πρόκειται για διάταξη με την οποία θα ανοίγει ο δρόμος για την αξιοποίηση των δεσμευμένων καταθέσεων που έχουν προέλθει από εγκληματικές ενέργειες, αλλά και για διάταξη με την οποία θα προβλέπεται επιεικέστερη ποινική αντιμετώπιση όσων έχουν μεν καταχραστεί δημόσιο χρήμα αλλά το επιστρέφουν πριν από την άσκηση δίωξης ή μετά την άσκηση της δίωξης και πάντων πριν από την καταδίκη.

Είναι θέμα χρόνου η κατάθεσή τους στη Βουλή με δεδομένη τη δήλωση που έκανε πριν από λίγο ο υπουργός Δικαιοσύνης Χαράλαμπος Αθανασίου ενημερώνοντας ότι φιλοδοξία του υπουργείου είναι οι διατάξεις αυτές να έχουν κατατεθεί για επεξεργασία και συζήτηση στη Βουλή, μέσα στον Ιούνιο.
Το θέμα συζητήθηκε στο πλαίσιο του κοινοβουλευτικού ελέγχου με επίκαιρη ερώτηση του βουλευτή της ΔΗΜΑΡ Νίκου Τσούκαλη με την οποία υπενθύμισε ότι η αξιοποίηση των δεσμευμένων καταθέσεων αποτελεί πρόταση του κόμματος του από τον Οκτώβριο 2012, μια «πρόταση ανακούφισης των κατώτερων εισοδηματικά τάξεων».
«Απαντώ ξεκάθαρα ότι η πρόβλεψη για την αξιοποίηση των δεσμευμένων καταθέσεων θα γίνει νόμος του κράτους. Πρόκειται για μια δίκαιη ρύθμιση από την οποία θα επωφεληθεί άμεσα το δημόσιο ταμείο και κατ΄επέκταση οι αδύναμες κοινωνικά ομάδες, από ένα σημαντικό ποσό που δυστυχώς δεν μπορεί να προσδιοριστεί επακριβώς αυτή τη στιγμή από το αρμόδιο υπουργείο Οικονομικών» είπε ο υπουργός Δικαιοσύνης και εξήγησε ότι τα πιστωτικά ιδρύματα δεσμεύουν μεν τους λογαριασμούς αλλά δεν γνωστοποιούν τα ποσά. Πόσα μπορεί όμως να είναι τα χρήματα αυτά; Από πρόσφατα στοιχεία που περιήλθαν στο υπουργείο υπουργείο Δικαιοσύνης, μόνο το ΣΔΟΕ έχει προβεί μέχρι στιγμής στη δέσμευση καταθέσεων ύψους 9,5 εκατομμυρίων ευρώ, 770.000 δολαρίων, 30.000 τουρκικών λιρών ενώ έχουν γίνει και δεσμεύσεις σε χρυσό, ακίνητα, μετοχές, κοσμήματα κλπ. Είναι σαφές λοιπόν, ανέφερε ο κ. Αθανασίου, ότι το ποσό αυτό είναι μεγαλύτερο διότι στα παραπάνω ποσά δεν υπολογίζονται καταθέσεις που βρίσκουν έρεισμα στη φορολογική νομοθεσία, καθώς και στη νομοθεσία για το ξέπλυμα βρώμικου χρήματος που υπάρχουν πάρα πολλές υπό δέσμευση καταθέσεις.
Ο υπουργός Δικαιοσύνης αποκάλυψε ότι ενδεχομένως είναι χρήσιμο να συνδυαστεί η διάταξη αυτή και με μια ακόμη ρύθμιση, εκείνη για την επιεικέστερη ποινική αντιμετώπιση όσων έχουν καταχραστεί χρήματα του δημοσίου και αυτοβούλως τα επιστρέφουν πριν ασκηθεί η δίωξη τους ή μετά τη δίωξή τους και πάντως πριν από την καταδίκη. Η ουσία της διατάξεως είναι έτοιμη, αποκάλυψε ο υπουργός, και θα κατατεθεί τον Ιούνιο. Πάντως ο κ. Αθανασίου είπε ότι η νομοθετικές αυτές πρωτοβουλίες θα τύχουν λεπτομερούς επεξεργασίας, «διότι τα τεχνικά ζητήματα δεν είναι λίγα ενώ εύκολα το ζήτημα μπορεί να γίνει αιτία μικροκομματικής εκμετάλλευσης εάν συνδυαστεί και με την επιεικέστερη αντιμετώπιση των καταχραστών που θα επιστρέφουν οικειοθελώς τα χρήματα».
Ένα πρωτογενές πλεόνασμα ουσιαστικά βρισκόταν όλα αυτά τα χρόνια υπό τη διαχείριση των τραπεζών, σχολίασε ο βουλευτής της ΔΗΜΑΡ Νίκος Τσούκαλης και εξήγησε ότι η απροθυμία των τραπεζών εξηγείται διότι πλέον θα στερούνται την εν λευκώ διαχείριση όλων αυτών των χρημάτων. Ο βουλευτής κατήγγειλε εξάλλου ότι προκλητική είναι η απροθυμία των τραπεζών να ενημερώσουν και για τις ανενεργές καταθέσεις.

πηγη: ΕΘΝΟΣ 

``````````````````````````````````````````````````````````````````````````````````````````

Τι κρίμα να μας έχουν κάνει τόσο  καχύποπτους ; Να μην μπορούμε να δεχτούμε ανεπιφύλακτα μιαν ευχάριστη  πράγματι είδηση ; Να χαρούμε και να την χειροκροτήσουμε ;
 
Πως να μην είναι όμως κανείς φιλύποπτος και κουμπωμένος  και να μην πάει
ο νους του στο κακό,  όταν  εκατομμύρια του εθνικού εισοδήματος  έρεαν -για καλό σκοπό πάντα-   ν ο μ ο τ υ π α , μέσω  ΜΚΟ  π.χ.,  σε τσέπες επιτήδειων
κ.λ.π. τρωκτικών  της Ελληνικής Κοινωνίας ;

Μήπως  όλη αυτή η  αφύπνιση  του αισθήματος δικαίου  και η έγερση
 " της Ηθικής της ανταποδοτικότητας" γίνει το όχημα για   μια νέα φόρμουλα  κατανομής  της μερίδας του λέοντος  των κλεμμένων  στους  οιονεί κλέφτες κι αστυνόμους  που υπάρχουν  ακόμη και περιφέρονται ανάμεσά μας  ;;;;;


" Θου Κυριε φυλακη τω στοματι μου"