Κυριακή 13 Απριλίου 2014

" Ο Νους είναι όλα"




            Aς σηκώσουμε τα μανίκια, να εργαστούμε πιο βαθιά μέσα μας ,μπαίνοντας στην επώδυνη διαδικασία  της σκέψης .
Η επιφάνεια των πραγμάτων εξαντλήθηκε. Δεν έχει πλέον κανένα ανταποδοτικό όφελος.  Όσο  στεκόμαστε  σ’ αυτήν ,τόσο χανόμαστε στο «τίποτα» και  απεγνωσμένα ψάχνουμε  να  «βολέψουμε» κάπου τον εαυτό μας, τον οποίο δεν
αναγνωρίζουμε.  
Αυτή είναι μια δραματική απώλεια επί προσωπικού, πλέον ,για τον καθένα..

```````````````````````````````````````````````````````````````````````````````````

Οι ακόλουθες λέξεις του Βούδα Siddhartha Gautama συλλαμβάνουν τέλεια την ουσία της Δύναμης της Σκέψης:

 
" Όλα αυτά που είμαστε είναι το αποτέλεσμα αυτών που έχουμε σκεφθεί.
 Ο Νους είναι όλα. Ότι σκεφτόμαστε, γινόμαστε ."
Με λίγα λόγια, η ζωή σας είναι ο τέλειος καθρέφτης των σκέψεων, των πεποιθήσεων και της κυρίαρχης νοητικής νοοτροπίας σας. Είτε το συνειδητοποιείτε είτε όχι, εσείς δημιουργείτε ήδη την πραγματικότητά σας μέσω της Δύναμής της Σκέψης σας.
 

Κάθε επίδραση που βλέπετε στον εξωτερικό κόσμο σας έχει την αρχική αιτία της μέσα σας – χωρίς εξαίρεση.
Για να αποκτήσετε πρόσβαση στη μέγιστη δημιουργική δύναμη που έχετε στη διάθεσή σας, πρέπει να μάθετε να ελέγχετε τη φύση των συνήθων σκέψεών σας και να ευθυγραμμίζεστε με τη μια Πηγή όλης της Δύναμης της οποίας είστε ένα μέρος.

Οι σκέψεις σας δημιουργούν την πραγματικότητά σας – γνωρίστε, εσωτερικοποιήστε και εφαρμόστε αυτήν την Αλήθεια και θα δείτε τη μετατροπή στη ζωής σας με τους πιο θαυμαστούς τρόπους.

10 σχόλια:

  1. Καλησπέρα σου Λυγερή μου και καλή Μεγαλοβδομάδα κορίτσι μου. Να την χαρείς με τους αγαπημένους σου ανθρώπους και τη θετική σκέψη εδώ των φίλων σου και θαυμαστών σου.
    Μεγάλες ασκήσεις συνείδησης βάζει εδώ το θέμα σου καθώς και ο μέγας σκεπτικιστής ΒΟΥΔΑΣ.
    Ασκήσεις σκέψης και συνείδησης σε μια κοινωνία που ξέρει μονάχα να καταναλώνει και να παράγει ...σκουπίδια ολόγυρά της κλαίγοντας ύστερα πάνω στα ερείπια όσων η ίδια δημιούργησε.
    Αξίζει για όλους μας να εμβαθύνουμε κάποτε σε ανάλογες διαδρομές αναζήτησης της αλήθειας.
    Μας δίνει γεμάτη φως μια τέτοια αφορμή όπως πάντα πρωτοπόρα εσύ.
    Σε φιλώ κοπέλα μου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Με αιφνιδίασες Γιάννη!!!!

      Έχεις συλλάβει ποτέ εαυτόν σε "μοναχικές στιγμές" ,να εξωστρεφεί θεωρώντας , ότι δεν είναι κανείς εκεί να τον ακούει, να τον κρίνει, να τον «διαβάζει», να τον αναλύει ; Είναι μια μορφή ανεύθυνης ελευθερίας που του επιτρέπει να ψηλαφίζει τα πάντα......Απενοχοποιεί την περιορισμένη γνώση του επί του συγκεκριμένου θέματος , την μη ειδίκευση πάνω στο αντικείμενο και αφήνει την αίσθηση αχαλίνωτη να διαμορφώνει "άποψη'' και μάλιστα να την δημοσιοποιεί.

      Ε, κάπως έτσι συνέβη με μένα κι ευτυχώς που βρέθηκες Εσύ, ως σωσίβια λέμβος, να βάλεις τις σκέψεις μου στο σωστό γενικότερο πλαίσιο. «Ασκήσεις συνείδησης» .

      Μακριά από μένα κάθε πρόθεση να βάλω σε τάξη "μια κοινωνία που ξέρει μονάχα να καταναλώνει και να παράγει ...σκουπίδια ολόγυρά της κλαίγοντας ύστερα πάνω στα ερείπια όσων η ίδια δημιούργησε."
      Ακόμη κι αν δεν υποστήριζα φανατικά την ελευθερία , αλλά και την ευθύνη των ανθρώπων να επιλέγουν οι ίδιοι την στάση ζωής τους, είμαι η τελευταία που θα έδινα οδηγίες σε ναυτιλλόμενους και μάλιστα σε μια τέτοια θυελλώδη και φουρτουνιασμένη εποχή.
      Φτάνουν τα τεράστια καθημερινά πρακτικά προβλήματα που έχει να διαχειριστεί η κοινωνία μας, Δεν θα την φορτώνουμε τώρα και με ενοχές .Ούτε θα την φλομώσουμε στην θεωρία.
      Γιατί όλα όσα λέει ο μέγας σκεπτικιστής Βούδας είναι θαυμάσια στην θεωρία και προάγουν τη συνείδηση και το πνευματικό επίπεδο του ανθρώπου . Στην πράξη όμως έρχονται σε ευθεία αντιπαράθεση με την πραγματικότητα ,για τον απλούστατο λόγο ότι για την εφαρμογή τους καλείται ο άνθρωπος να υπερβεί τα όρια του. Να ξεπεράσει τις αδυναμίες του, τις καταβολές του, τις επιρροές του περιβάλλοντος και της εποχής του. Αυτό δεν είναι ψυχαναγκασμός;;;;

      Η Αλήθεια, ( για την οποία η ταπεινότητά μου δεν έχει ακόμη πιστοποιήσει την ταυτότητά της) δεν είναι πάντα ωραία, ούτε γλυκιά, ούτε παρήγορη. Και το σημαντικότερο έχει τόσες πολλές εκδοχές όσες και οι διαφορετικές αντιλήψεις των ανθρώπων.

      Θα μου πεις καλέ μου και δικαίως. Και τι σου φταίω εγώ τώρα λυγερή να με βραχυκυκλώνεις; Εσύ δεν το έθεσες το θέμα ,έστω και μοναχικο-λογώντας αλλά εγώ σε αφουγκράστηκα και ήλθα πιο κοντά σου ;;;;

      Πρόσεξε! Εγώ δεν μίλησα για την αναζήτηση της «Αλήθειας» εντός ή εκτός μας.
      Εγώ αναφέρθηκα, --ή τουλάχιστον αυτό εννοούσα,--- στην αβάσταχτη ισχνή, κι άδεια επιφάνεια των πραγμάτων που όντως αποτελεί το κούφιο δάπεδο πάνω στο οποίο η πλειονότητα μας πατάει, ακουμπάει, αναπαύεται, ονειρεύεται, σχεδιάζει ,οικοδομεί κι επενδύει .
      Με αποτέλεσμα , μιαν ωραία πρωία να βρισκόμαστε στο κενό, κι αν το καταλάβουμε βέβαια ,γιατί παίζει κι αυτό, αφού η εν-συναίσθηση
      σαν κεκτημένη ανθρώπινη ιδιότητα απαλείφεται όσο πάει από το DNA μας, με συνεπακόλουθο την απώλεια του νοήματος, της ουσίας, της ομορφιάς της ζωής.
      Επ’ αυτού και βέβαια υπερασπίζομαι την άποψη της προσπάθειας να εμβαθύνομε μέσα μας –με όσες δυσκολίες κι αν αυτό συνεπάγεται- να τα βρούμε με τον εαυτό μας, να γνωριστούμε καλύτερα μαζί του, να τον αγαπήσουμε και να του κάνουμε το χατίρι ….Τι μας ζητάει ο άνθρωπος ;;; Να επιτρέπουμε , σε λίγη έστω ,από την ασύλληπτη ομορφιά του σύμπαντος να μας αγγίζει… Μιαν ανάσα,( εισπνοή-εκπνοή) που μας φέρνει πιο κοντά με τον συνάνθρωπό μας .Πές το Αγάπη, πές το έλξη, πες το αποδοχή, πες το κατανόηση,πες το τακτική ανάγκης ,πες το Έρωτα, όπως θες πες το Γιάννη μου .Μέσα θα πέσεις.
      Και φυσικά πάνω απ’ όλα απαιτεί από μας ,να σεβόμαστε το δικαίωμά του ,στην Ελευθερία, την Ζωή, την Υγεία, την Αξιοπρέπεια .
      Άστα ! Γιατί όσο πιο βαθιά μας προχωράμε, τόσο πιο απαιτητικός γίνεται ο… τυπάκος που κρύβεται στο βάθος μας. O ταλαίπωρος το φυσάει και δεν κρυώνει όταν βλέπει σε πόσο απλά πράγματα κρύβεται η ευτυχία μας και μεις τρέχουμε αλλόφρονες πίσω από φαντάσματα για να την κατακτήσουμε...…

      Τις πιο απλές ευχές μου μοιρασμένες με την οικογένειά σου και τον καλύτερο εαυτό σου φίλε μου αγαπημένε.

      Διαγραφή
    2. Λυγερή μου, όταν έχεις έμπνευση, που ομολογώ δεν σου λείπει ποτέ, οπότε μάλλον θα έπρεπε να πω, όταν αφήνεσαι να εκφραστείς, τότε δεν κρατιέται ο γραπτός λόγος για να εκφράσει τα ζητήματα που ανοίγεις.
      Θα ήταν άδικο να κάτσω παράγραφο-παράγραφο να διαλεχτώ με τον ποταμό ζητημάτων που βάζεις και τα οποία απολαμβάνω.
      Είναι σαν ένας σιωπηρός διάλογος που λες και τον κάνουν οι σκέψεις από μέσα τους.
      Λυγερή μου να σου πω:
      Καθήκον της συνείδησης είναι να διδάσκει....! καθήκον του πνευματικού ανθρώπου είναι να μπαίνει μπροστάρης μέσα στο καμίνι της ζωής και να τραβάει το κουπί της ιστορίας. Δεν είναι κακό αυτό.
      ............................
      Οι αρχές που αναφέρεις φυσικά και είναι σεβαστές, αποδεκτές, καταξιωμένες.
      Εκείνο που δεν μπορώ να δεχτώ είναι η Ενοχοποίηση στον άνθρωπο. Η Από τα έξω και πάνω εμφύτευση ενοχών όταν ο άνθρωπος πάει να φτερουγίσει είτε στο κόσμο της γνώσης, είτε στον κόσμο της ηδονής, είτε στο κόσμο της τέχνης.

      Οι ευχές μου είναι δεδομένες για σένα, τα δικά σου αγαπημένα πρόσωπα και τα όνειρά σου.
      Φιλιά πολλά και ΚΑΛΟ ΠΑΣΧΑ κορίτσι μου.

      Διαγραφή
    3. Kι όμως Γιάννη μου έχει αρχίσει με αργά αλλά σταθερά βήματα να
      μ' εγκαταλείπει ,ή, να την εγκαταλείπω....Βλέπεις αυτά λειτουργούν αμφίδρομα.
      Και πριν κυριευτώ εντελώς από το σύνδρομο της αποστέρησης ,αλλά και από σεβασμό στους φίλους αναγνώστες που με τιμούν με την παρουσία τους, λέω ν' αποσυρθώ..

      Να το κάνω πριν απογοητεύσω κάποιους που μοιράστηκαν μαζί μου, στοχασμούς , έριχναν στη σκακιέρα του παιχνιδιού της διαδικτυακής μας επικοινωνίας εξάρες ποιοτικού λόγου κι ήταν αυτοί οι νικητές, αλλά πάντα εγώ η κερδισμένη....

      Τώρα που σας έχω και τους δυό σας εδώ ,(εσάς μεταξύ αυτών που μετρώνται στα δάκτυλα του ενός χεριού) θέλω θερμά να σας ευχαριστήσω, αλλά και να με συγχαρώ γι αυτήν μας την συνάντηση στο χώρο του ιδεατού. Μια συνάντηση που όχι λίγες φορές ανταγωνίστηκε ωραίες στιγμές μιας πραγματικής προσέγγισης και κράτησε και το πλεονέκτημα της ...μαγείας που δεν χάθηκε εν τω μεταξύ.....
      Μάνια μου και Γιάννη μου, δεν θα μου λείψετε γιατί και θα σας σκέπτομαι και θα σας επισκέπτομαι....

      Χαρούμενη νάναι η Πασχαλιά σας ,προπομπός μιας Άνοιξης που δεν θαργήσει.....Φιλιά και στους δυο σας.

      Διαγραφή
  2. Απαντήσεις
    1. Κορίτσι με την διεισδυτική ματιά και το ακαταμάχητο εργαλείο έκφρασης, την σιωπή.!
      Ενδιαφέροντα στοιχεία μιας πολύ έξυπνης στρατηγικής, μιας ύπαρξης που ξέρει να μεταμορφώνεται από τρυφερή, ευαίσθητη, συναισθηματική, νεανική ,κ' ανάλαφρη ,σε μιαν ακαταμάχητη, ανυποχώρητη, διεκδικητική γυναίκα.
      Εγώ όμως πρόλαβα στο διάστημα που σε γνώρισα καλύτερα ,να αγγίξω κάποιες υπέροχες στιγμές ,που ήσουν όλα αυτά μαζί και επί πλέον ένας πολύ καλός "αναγνώστης" των ανθρώπων .

      Όπως γράφω πάρα πάνω και στους δυο είστε από τα "σημάδια" που δεν υπερβαίνουν τα δάκτυλα του ενός μου χεριού .
      Η μνήμη μου ,σφιχτή αγκαλιά, σας έχει κλείσει για τα καλά μέσα της.

      Σ' ευχαριστώ ιδιαίτερα Εσένα, γιατί κι όταν ακόμη δακρύζω, Εσύ κλείνεις με νόημα το μάτι στη Λιλίκα και με κάνεις να χαμογελώ...

      "Ανάσταση" κάθε στιγμή στη ζωή σου έστω και μ' ένα μόνο φιλί ....

      Διαγραφή
  3. Καλή Ανάσταση Λυγερή με τους αγαπημένους σου...
    Μαργαρίτα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αχ Μαργαρίτα μου ! Με τα λατρεμμένα μου παιδιά θ' αναστήσω κι ευγνωμονώ το Θεός γι' αυτό ,αλλά και με αγαπημένες μνήμες ....

      Με χαρά και Υγεία σου εύχομαι να γιορτάσεις την Ανάσταση που έτσι κι αλλιώς σηματοδοτεί τον θρίαμβο της ζωής.

      Διαγραφή
  4. Μπορεί τελικά να μην γινόμαστε ακριβώς ότι σκεφτόμαστε ...
    Αλλά αξίζει να προσπαθούμε ... κάτι θα καταφέρουμε !!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Καλε μου !
    Το νεύμα σου μια ανάσα στην προσπάθεια για ένα ακόμη βήμα στον Πηγαιμό της ψυχής μου. .Νάσαι καλά, σε ευχαριστώ .
    ΝΑΙ να προσπαθούμε ,ακόμη κι αν δεν μπορούμε !!!!
    Κι όταν καμιά φορά ξυπνάει μέσα μας να της λέμε χωρίς παράπονο ...
    " Πούσουν Νιότη πούλεγες πως θα γινόμουν άλλος ;;;;"

    ΑπάντησηΔιαγραφή