Δευτέρα 29 Ιουλίου 2013

Oνειρο ζωής να επιστρέψει στις ρίζες του.

Ο Μεσσήνιος αστροφυσικός της ΝΑΣΑ

Ο








Kαθηγητής Αεροδιαστημικής Μηχανικής και αστροφυσικός Περικλής Παπαδόπουλος κατάγεται από την Καλαμάτα, όπου και γεννήθηκε το 1963. Το 1982 αποφάσισε να αφήσει πίσω την Ελλάδα για να κυνηγήσει το όνειρο του στην Αμερική.
Ήθελε να σπουδάσει Αεροναυτική και Αεροναυπηγική, με ειδικότητα στην εξερεύνηση πλανητών. Το 1992 πήρε το διδακτορικό του από το Πανεπιστήμιο Stanford, το οποίο συνόδευαν και πολλές τιμητικές διακρίσεις, μεταξύ των οποίων και αυτή της καλύτερης διατριβής.
Από το 1987, εργάζεται στο ερευνητικό κέντρο της NASA Ames στην Καλιφόρνια. Δούλεψε για περισσότερα από 10 χρόνια στο πρόγραμμα προσεδάφισης του Curiosity στον πλανήτη Άρη και ήταν υπεύθυνος για το θερμικό προστατευτικό σύστημα.
Το 2003 ίδρυσε την εταιρία Space Systems LLC και ηγείται μιας ομάδας ερευνητών που έχουν ολοκληρώσει με επιτυχία πολλά προγράμματα και αποστολές για την εξερεύνηση του Διαστήματος και πλανητών του ηλιακού μας συστήματος, ως ειδικός στο αντικείμενο της υπερηχητικής επανένταξης.
Έχει βραβευτεί από τη NASA για την προσφορά του και του απενεμήθη και το βαρύτιμο βραβείο Turning Goals Into Reality (TGIR). Διατηρεί έδρα καθηγητή Αεροδιαστημικής Μηχανικής στο Πανεπιστήμιο του San Jose.
Το Σεπτέμβριο του 2013 ολοκληρώνεται η κατασκευή του πρώτου ελληνικού μικροδορυφόρου, με τη συμμετοχή 20 Ελλήνων επιστημόνων κάτω των 25 ετών, ενώ η εκτόξευσή του αναμένεται να πραγματοποιηθεί από διαστημικό σταθμό της NASA τον προσεχή Δεκέμβριο.
 
Ο Δρ. Παπαδόπουλος λατρεύει την Ελλάδα, την οποία και επισκέπτεται κάθε καλοκαίρι, με όνειρο ζωής να επιστρέψει στην γενέτειρα του Καλαμάτα, μόλις συνταξιοδοτηθεί.

Πηγή: ellines.com
ΠΕΡΙΚΛΗΣ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ "Ο Μεσσήνιος αστροφυσικός της ΝΑΣΑ" 205 2 Google +0 3 1 PDF File MOV File AVI File JPG File Ο καθηγητής Αεροδιαστημικής Μηχανικής και αστροφυσικός Περικλής Παπαδόπουλος κατάγεται από την Καλαμάτα, όπου και γεννήθηκε το 1963. Το 1982 αποφάσισε να αφήσει πίσω την Ελλάδα για να κυνηγήσει το όνειρο του στην Αμερική. Ήθελε να σπουδάσει Αεροναυτική και Αεροναυπηγική, με ειδικότητα στην εξερεύνηση πλανητών. Το 1992 πήρε το διδακτορικό του από το Πανεπιστήμιο Stanford, το οποίο συνόδευαν και πολλές τιμητικές διακρίσεις, μεταξύ των οποίων και αυτή της καλύτερης διατριβής. Από το 1987, εργάζεται στο ερευνητικό κέντρο της NASA Ames στην Καλιφόρνια. Δούλεψε για περισσότερα από 10 χρόνια στο πρόγραμμα προσεδάφισης του Curiosity στον πλανήτη Άρη και ήταν υπεύθυνος για το θερμικό προστατευτικό σύστημα. Το 2003 ίδρυσε την εταιρία Space Systems LLC και ηγείται μιας ομάδας ερευνητών που έχουν ολοκληρώσει με επιτυχία πολλά προγράμματα και αποστολές για την εξερεύνηση του Διαστήματος και πλανητών του ηλιακού μας συστήματος, ως ειδικός στο αντικείμενο της υπερηχητικής επανένταξης. Έχει βραβευτεί από τη NASA για την προσφορά του και του απενεμήθη και το βαρύτιμο βραβείο Turning Goals Into Reality (TGIR). Διατηρεί έδρα καθηγητή Αεροδιαστημικής Μηχανικής στο Πανεπιστήμιο του San Jose. Το Σεπτέμβριο του 2013 ολοκληρώνεται η κατασκευή του πρώτου ελληνικού μικροδορυφόρου, με τη συμμετοχή 20 Ελλήνων επιστημόνων κάτω των 25 ετών, ενώ η εκτόξευσή του αναμένεται να πραγματοποιηθεί από διαστημικό σταθμό της NASA τον προσεχή Δεκέμβριο. Ο Δρ. Παπαδόπουλος λατρεύει την Ελλάδα, την οποία και επισκέπτεται κάθε καλοκαίρι, με όνειρο ζωής να επιστρέψει στην γενέτειρα του Καλαμάτα, μόλις συνταξιοδοτηθεί. Ετικέτες:Αστροφυσικός, Ηνωμένες Πολιτείες - See more at: http://www.ellines.com/famous-greeks/4502-o-messinios-astrofusikos-tis-nasa/#sthash.9scvz75K.dpuf

Διαβάστε περισσότερα: http://www.ellines.com/famous-greeks/4502-o-messinios-astrofusikos-tis-nasa/
Copyright © Ellines.com