Σάββατο 2 Μαρτίου 2013

"Τα Παιδία δεν παίζει"



Πρόθυμα οι ενήλικες  ρίχνουμε  τ' ανάθεμα στη νέα γενιά που ρέπει στα ναρκωτικά,την ακολασία, την τεμπελιά,την αδράνεια ,την αμφισβήτηση των ιδεών και όλων των οσίων και ιερών που οι προηγούμενες γενιές "κουράστηκαν" να οικοδομήσουν.
 
Τώρα όμως που όσο πάνε τα "είδωλα" αποξυλώνονται ένα-ένα, που οι Αξίες  σκουριάζουν   από την αμνησία μας, τώρα που καταρρέουν τα Ινδάλματα και οι περγαμηνές της κοινωνικής πυραμίδας εξωστρακίζονται, κάποιοι αστέρες ανατέλλουν...
Πολλά νέα παιδιά αμούστακα  δεν "παίζει" αλλά παίρνουν  στα σοβαρά τον ρόλο της αναγέννησης του κόσμου και του πολιτισμού  στα χέρια τους.
Είναι οι ελπίδες του ανθρώπινου γένους για το εγγύς μέλλον .
Ένας απ' αυτούς είναι και ο έφηβος
Τζακ Αντράκα,που μπορεί να ξημεροβραδιάζεται στο Ιντερνετ αλλά δεν το κάνει για πλάκα...
 
Τεστ ανίχνευσης του καρκίνου του παγκρέατος ανακάλυψε έφηβος

Ο έφηβος Τζακ Αντράκα, ο οποίος στα 15 του χρόνια έγινε παγκοσμίως διάσημος με μια εφεύρεση καθόλου χαρακτηριστική για εφήβους –

 ένα τεστ για τη διάγνωση του καρκίνου του παγκρέατος - αφηγήθηκε σε συνέδριο στην Καλιφόρνια πώς κατάφερε, χάρη στο διαδίκτυο, να δώσει ελπίδες σε εκατομμύρια καρκινοπαθείς.


«Χάρη στο διαδίκτυο, όλα είναι δυνατά» υποστήριξε  ο Τζακ που τον Ιανουάριο γιόρτασε τα 16α γενέθλιά του. «Μπορούμε να κάνουμε μ' αυτό πολύ περισσότερα πράγματα από το να ανεβάζουμε αστείες φωτογραφίες μας. Αν ένας 15χρονος έφηβος που δεν ξέρει καν τι είναι το πάγκρεας κατάφερε να βρει έναν τρόπο για να εντοπίζει τον καρκίνο αυτού του οργάνου, φανταστείτε τι θα μπορούσατε να κάνετε εσείς» πρόσθεσε μιλώντας στο συνέδριο TED του Λονγκ Μπιτς.

Ο Αντράκα είπε ότι άρχισε να ενδιαφέρθηκε για τον καρκίνο του παγκρέατος πριν από 3 χρόνια, με αφορμή το θάνατο ενός συγγενούς του. Ανακάλυψε τότε ότι ο καρκίνος αυτός διαγιγνώσκεται πολύ αργά για να σωθεί ο ασθενής και ότι το διαγνωστικό τεστ που χρησιμοποιείται σήμερα είναι μια μέθοδος που εφευρέθηκε πριν από 60 χρόνια.

«Είναι πιο γέρικο κι από τον πατέρα μου» αστειεύτηκε. «Όμως κυρίως, είναι πολύ ακριβό και όχι ιδιαίτερα αξιόπιστο» πρόσθεσε.

Ο ίδιος στράφηκε στο Google και τη Βικιπαίδεια και διαβάζοντας άρθρα έμαθε ότι στο αίμα ενός ανθρώπου που πάσχει από καρκίνο του παγκρέατος μπορούν να εντοπιστούν χιλιάδες πρωτεΐνες. Κατέληξε στο συμπέρασμα ότι μία από αυτές, η μεσοθηλίνη, μπορεί να χρησιμοποιηθεί για την έγκαιρη διάγνωση και έφτιαξε ένα απλό τεστ αίματος, παρόμοιο με αυτό που χρησιμοποιούν οι διαβητικοί, για τον εντοπισμό της.

Όπως είπε ο ίδιος, το τεστ του είναι «τόσο απλό όσο η συνταγή για να φτιάξεις μπισκότα». Επιπλέον το τεστ είναι πάμφθηνο - στοιχίζει μόλις 3 σεντς - διαρκεί λίγα λεπτά και, όπως υποστηρίζει ο Αντράκα, είναι 100% αξιόπιστο.

Σημειώνεται ότι ο Τζακ Αντράκα βραβεύτηκε για την ανακάλυψή του με το Μεγάλο Βραβείο 2012 της Διεθνούς Έκθεσης Επιστήμης και Μηχανικής. Σήμερα συνεχίζει τις έρευνές του στο Πανεπιστήμιο Τζονς Χόπκινς του Μέριλαντ και ελπίζει ότι θα μπορέσει να εφαρμόσει το τεστ του για την έγκαιρη διάγνωση και άλλων μορφών καρκίνου ή σοβαρών ασθενειών.

tvxsteam tvxs.gr/

3 σχόλια:

  1. Ενα μεγάλο μπράβο στον πιτσιρικά που αντί να σαλιαρίζει στο fb ή να τσακώνεται με τους οπαδούς άλλων ομάδων ασχολήθηκε με τη συγκεκριμένη έρευνα.
    Βέβαια το μυστικό βρίσκεται εδώ:"...το τεστ είναι πάμφθηνο - στοιχίζει μόλις 3 σεντς - διαρκεί λίγα λεπτά και, όπως υποστηρίζει ο Αντράκα, είναι 100% αξιόπιστο.",η ανακάλυψή του δεν έχει κονόμα για τους επαγγελματίες της ιατρικής επιστήμης!
    Να είσαι καλά Λυγερή μου,καλή Κυριακή.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Δημήτρη μου καλώς τον.

    Δεν ξέρουμε πόσο πράγματι "ΜΕΓΑΛΗ" και "ΣΙΓΟΥΡΗ" για το καλό της ανθρωπότητας είναι η εφεύρεση του νεαρού .
    Εκείνο που με προκάλεσε εμένα να το δημοσιεύσω είναι το γεγονός ότι ένας έφηβος ξεπέρασε τις …επιδημίες της εφηβείας του όπως αυτές που αναφέρεις ,απελευθέρωσε την φαντασία του ,παρατήρησε, μελέτησε, και τόλμησε να προχωρήσει στην έρευνα που οδήγησε σε ένα τόσο εντυπωσιακό αποτέλεσμα.
    Μακάρι να αποδειχτεί η εφεύρεσή του , ένα σωτήριο όπλο στην έγκαιρη πρόβλεψη και την καταπολέμηση του καρκίνου του παγκρέατος που μαστίζει την ανθρωπότητα.

    Μπράβο στον νέο εφευρέτη ,να έχει επιστημονική εξέλιξη ,καλή σταδιοδρομία και να τον χαίρεται η μάνα που τον γέννησε.
    Μη το ξεχνάμε αυτό!!!!!

    Καλή σας μέρα και προ παντός καλή παρέα .Ξέρεις Εσύ !!!!
    ή μήπως λόγω Κυριακής έχετε ρεπό ;;;;
    φιλιά

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Μπραβο και συγχαρητηρια! Νεα μυαλα, νεες ιδεες, νεος κοσμος...αρκει να μη σκονταψει πανω σε μικροπρεπειες και οικονομικα συμφεροντα...

    ΑπάντησηΔιαγραφή