Πέμπτη 6 Δεκεμβρίου 2012

Χαρισματική Ιδέα




Ό,τι και να κάνουν οι παράφρονες, ψυχανώμαλοι δυνάστες της Γης  που νομίζουν ότι μπορούν  να επεμβαίνουν   ακόμη και στην γενετήσια λειτουργία του «προλετάριου» και να διαμορφώνουν κατά βούληση και σύμφωνα πάντα με τα σχέδια και τα συμφέροντά τους τον πληθυσμό μιας χώρας ή την συρρίκνωση μιας  «ράτσας», τον Άνθρωπο δεν μπορούν να τον μεταβάλλουν σε ρομποτάκι  της γνωστής τεχνολογίας  που εφαρμόζουν .
Όπως την   οικονομική αποδυνάμωση, την κοινωνική διάλυση, την  εθνική συρρίκνωσης  με ότι  αυτό συνεπάγεται.  Γιατί ο άνθρωπος  δεν είναι μόνο ένας οργανισμός που όσο τον καταπονείς   φθείρεται. Είναι και  "Ιδέα".
 
Μια Ιδέα που δεν εγκλωβίζεται σε  κοινωνικά ,πολιτικά, παγκοσμιοποιημένα  καλούπια.
Ιδέα  που  ως αέναη Δύναμη  αναπαράγεται και παράγει Ιδέες  . Ιδέες που επενδύουν  σε ταλέντα, σε δεξιοτεχνίες, σε εφευρέσεις, σε αριστουργηματικά δημιουργήματα  Τέχνης ,Φαντασίας ,αλλά και σε πρακτικές εφαρμογές  που επέτρεψαν στον αδύναμο άνθρωπο να εξελιχθεί, να επιβιώσει επί αιώνες  πάνω στο κοσμικό   στερέωμα , και να συμφιλιωθεί ακόμη και με την πανίσχυρη Φύση.
 Να μάθει να συνυπάρχει ,να συγκροτηθεί σε σύνολα με κοινά χαρακτηριστικά, όπως οι λαοί.

Λαοί που στο πέρασμα του χρόνου ,διαμορφώνουν την γλώσσα τους,  δημιουργούν  την  Ιστορία τους, τα ήθη και έθιμά τους την πολιτισμική  τους ταυτότητα.
 

Όλα αυτά είναι γέννημα «έξυπνων ιδεών» κι όχι συνταγές τεχνοκρατών που δεν αποδεικνύονται πάντα ωφέλιμες για τον άνθρωπο ιδιαίτερα όταν  στοχεύουν στην   μετά μανίας εξυπηρέτηση   οικονομικών συμφερόντων κι όχι στην ανακούφιση της ζωής των ανθρώπων.

ΥΓ: Οι Έλληνες  ίσως  έχουμε κάνει πολλές κουταμάρες .
ΕΞΥΠΝΕΣ ιδέες  όμως  σαν αυτή που ακολουθεί, μπορούν  να κάνουν την διαφορά.......
Ας αναγνωρίσουμε κι ας δώσουμε την σκυτάλη στον «Έλληνα» που δεν είναι μόνο ένας άνθρωπος με τις αδυναμίες του αλλά  και
μια χαρισματική « Ιδέα»

Ας ανοίξουμε την καρδιά μας
  στην  πανέξυπνη   Ιδέα που ακολουθεί:


 Οι «Παστίλιες για τον πόνο του άλλου» είναι ένα κουτάκι με έξι καραμέλες με μέλι και θυμάρι που κοστίζουν μόνο 1,6 ευρώ και βρίσκονται σε όλα τα φαρμακεία της χώρας.

Με την αγορά τους μπορεί ο καθένας να ανακουφίσει τον πόνο χιλιάδων συνανθρώπων του…
Οι Γιατροί Χωρίς Σύνορα είχαν μια πολύ έξυπνη ιδέα για να βοηθήσουν όσους δεν έχουν πρόσβαση σε ιατροφαρμακευτική περίθαλψη και θεραπεία.

«Τα έσοδα από τις «Παστίλιες» θα μας επιτρέψουν να παρέχουμε ιατρική βοήθεια σε χιλιάδες ανθρώπους σε όλο τον κόσμο» εξηγεί ο Πρόεδρος των Γιατρών Χωρίς Σύνορα Χρήστος Χρήστου, «και μάλιστα σε μια περίοδο που ενώ οι ανθρωπιστικές ανάγκες αυξάνουν, τα κράτη περικόπτουν τους πόρους που προορίζονται για τη Δημόσια Υγεία, με τις συνέπειες να είναι πιο εμφανείς από ποτέ, ακόμα και στην Ελλάδα. Μέσα από την εκστρατεία αυτή, θέλουμε να απαντήσουμε στις ανάγκες αυτές με μηνύματα αλληλεγγύης και αισιοδοξίας. Κανείς δεν είναι μόνος του».
Οδηγίες Χρήσης

Οι «Παστίλιες για τον πόνο του άλλου» ενδείκνυνται για όσους μοιράζονται τον πόνο του άλλου και θέλουν να βοηθήσουν τους ανθρώπους που δεν έχουν πρόσβαση σε ιατροφαρμακευτική περίθαλψη και θεραπεία.

Δραστικό συστατικό

Το δραστικό συστατικό της Παστίλιας για τον πόνο του άλλου είναι η αλληλεγγύη. Με όχημα τους Γιατρούς Χωρίς Σύνορα, η αλληλεγγύη σας μπορεί να φτάσει όπου υπάρχει ανάγκη και να κρατήσει χιλιάδες ασθενείς στη ζωή.

Δοσολογία - Παρενέργειες

Όσες περισσότερες Παστίλιες αγοράζετε, τόσο περισσότερη ανακούφιση προσφέρετε. Μοιραστείτε το μήνυμά των Γιατρών Χωρίς Σύνορα με τους δικούς σας ανθρώπους και βοηθήστε τους να ανακουφίσουν τον πόνο περισσότερων ανθρώπων.

Μετά από σχεδόν δέκα ημέρες που βρίσκεται αυτή η καμπάνια στον αέρα, όπως φαίνεται τα δείγματα είναι πάρα πολύ θετικά. Οι Γιατροί Χωρίς Σύνορα δηλώνουν πως οι Έλληνες έχουν ανταποκριθεί μέχρι στιγμής στο κάλεσμα της αλληλεγγύης:

«Η ελληνική κοινωνία δείχνει ότι διαθέτει κοινωνικά αντανακλαστικά. Υπάρχει ένα πολύ ενεργό μέρος της κοινωνίας που αγκάλιασε από την πρώτη στιγμή την εκστρατεία και την έκανε δική του υπόθεση. Μόλις μια εβδομάδα μετά την έναρξη της εκστρατείας, έχουμε περισσότερα από 6.000 tweets στο #pastilies ενώ περισσότεροι από 15.000 άνθρωποι είδαν το τηλεοπτικό σποτ και τα βίντεο των πρεσβευτών μας στο site της εκστρατείας
pastilies.gr. Επίσης, οι φαρμακοποιοί ανταποκρίνονται θερμά στο κάλεσμά μας (περισσότεροι από 700 την πρώτη εβδομάδα) διαθέτοντας αφιλοκερδώς τις παστίλιες από τη Θράκη μέχρι την Κρήτη. Έχουμε δει ότι ο κόσμος ψάχνει τις παστίλιες, ενώ όταν δεν τις βρίσκει τις ζητάει από το φαρμακοποιό του, γεγονός που μας χαροποιεί πάρα πολύ και μας γεμίζει αισιοδοξία για την επιτυχία της εκστρατείας», λέει ο πρόεδρος των Γιατρών Χωρίς Σύνορα.