Παρασκευή 14 Σεπτεμβρίου 2012

«Αυτά τα παιδιά δεν έχουν δικαίωμα στη ζωή ;;;;;»





Κραυγές απόγνωσης από το Σικιαρίδειο Ίδρυμα

«Αυτά τα παιδιά έχουν δικαίωμα στη ζωή. Βοηθήστε μας. Αυτά τα παιδιά έχουν το ίδιο δικαίωμα με τα υπόλοιπα παιδιά», λέει, μιλώντας στο newsbeast.gr η πρόεδρος των εργαζομένων του Σικιαρίδειου Ιδρύματος.

Και τονίζει: «Δεν μπορούν να επιτρέψουν την αναστολή του ιδρύματος, το οποίο εδώ και 70 χρόνια στέκεται δίπλα στα παιδιά με νοητική υστέρηση. Σώστε αυτά τα παιδιά», αναφέρει χαρακτηριστικά.

Η απόγνωση για τη σωτηρία του ιδρύματος που φιλοξενεί περισσότερα από 200 παιδιά είναι έκδηλη και στο πρόσωπο του Γιάννη Σχοίζα, μέλους του διοικητικού συμβουλίου του ιδρύματος. «Το παιδί μου έχει νοητική υστέρηση. Μέσω του ιδρύματος μαθαίνει πράγματα και μπορεί στο μέλλον να απασχοληθεί σε μια δουλειά. Γιατί δηλαδή πρέπει να μας το κάνουν αυτό;», αναρωτιέται. Και σημειώνει ότι «δεν θα επιτρέψουμε το κλείσιμο του ιδρύματος.

Χθες το πρωί οι εργαζόμενοι και γονείς των παιδιών με νοητική υστέρηση συγκεντρώθηκαν στη λεωφόρο Αμαλίας προκειμένου να διαμαρτυρηθούν για την αναστολή του Σικιαρίδειου Ιδρύματος που φροντίζει για την κατάρτιση παιδιών με νοητική υστέρηση, μετά την περικοπή της κρατικής επιχορήγησης. Η διοίκηση του ιδρύματος τους είχε ειδοποιήσει από τις 4 Σεπτεμβρίου ότι δεν δύναται πλέον να προσφέρει τις υπηρεσίες του.

Το δημοτικό Συμβούλιο Αμαρουσίου ζήτησε χθες με ψήφισμά του την παροχή από την Πολιτεία των αναγκαίων πόρων για την λειτουργία του Ιδρύματος.

Ακούστε τι λέει η πρόεδρος των εργαζομένων, Όλγα Μουτζάλα

  http://amea-blog.blogspot.gr/2012/09/blog-post_1457.html