Πέμπτη 6 Δεκεμβρίου 2012

Χαρισματική Ιδέα




Ό,τι και να κάνουν οι παράφρονες, ψυχανώμαλοι δυνάστες της Γης  που νομίζουν ότι μπορούν  να επεμβαίνουν   ακόμη και στην γενετήσια λειτουργία του «προλετάριου» και να διαμορφώνουν κατά βούληση και σύμφωνα πάντα με τα σχέδια και τα συμφέροντά τους τον πληθυσμό μιας χώρας ή την συρρίκνωση μιας  «ράτσας», τον Άνθρωπο δεν μπορούν να τον μεταβάλλουν σε ρομποτάκι  της γνωστής τεχνολογίας  που εφαρμόζουν .
Όπως την   οικονομική αποδυνάμωση, την κοινωνική διάλυση, την  εθνική συρρίκνωσης  με ότι  αυτό συνεπάγεται.  Γιατί ο άνθρωπος  δεν είναι μόνο ένας οργανισμός που όσο τον καταπονείς   φθείρεται. Είναι και  "Ιδέα".
 
Μια Ιδέα που δεν εγκλωβίζεται σε  κοινωνικά ,πολιτικά, παγκοσμιοποιημένα  καλούπια.
Ιδέα  που  ως αέναη Δύναμη  αναπαράγεται και παράγει Ιδέες  . Ιδέες που επενδύουν  σε ταλέντα, σε δεξιοτεχνίες, σε εφευρέσεις, σε αριστουργηματικά δημιουργήματα  Τέχνης ,Φαντασίας ,αλλά και σε πρακτικές εφαρμογές  που επέτρεψαν στον αδύναμο άνθρωπο να εξελιχθεί, να επιβιώσει επί αιώνες  πάνω στο κοσμικό   στερέωμα , και να συμφιλιωθεί ακόμη και με την πανίσχυρη Φύση.
 Να μάθει να συνυπάρχει ,να συγκροτηθεί σε σύνολα με κοινά χαρακτηριστικά, όπως οι λαοί.

Λαοί που στο πέρασμα του χρόνου ,διαμορφώνουν την γλώσσα τους,  δημιουργούν  την  Ιστορία τους, τα ήθη και έθιμά τους την πολιτισμική  τους ταυτότητα.
 

Όλα αυτά είναι γέννημα «έξυπνων ιδεών» κι όχι συνταγές τεχνοκρατών που δεν αποδεικνύονται πάντα ωφέλιμες για τον άνθρωπο ιδιαίτερα όταν  στοχεύουν στην   μετά μανίας εξυπηρέτηση   οικονομικών συμφερόντων κι όχι στην ανακούφιση της ζωής των ανθρώπων.

ΥΓ: Οι Έλληνες  ίσως  έχουμε κάνει πολλές κουταμάρες .
ΕΞΥΠΝΕΣ ιδέες  όμως  σαν αυτή που ακολουθεί, μπορούν  να κάνουν την διαφορά.......
Ας αναγνωρίσουμε κι ας δώσουμε την σκυτάλη στον «Έλληνα» που δεν είναι μόνο ένας άνθρωπος με τις αδυναμίες του αλλά  και
μια χαρισματική « Ιδέα»

Ας ανοίξουμε την καρδιά μας
  στην  πανέξυπνη   Ιδέα που ακολουθεί:


 Οι «Παστίλιες για τον πόνο του άλλου» είναι ένα κουτάκι με έξι καραμέλες με μέλι και θυμάρι που κοστίζουν μόνο 1,6 ευρώ και βρίσκονται σε όλα τα φαρμακεία της χώρας.

Με την αγορά τους μπορεί ο καθένας να ανακουφίσει τον πόνο χιλιάδων συνανθρώπων του…
Οι Γιατροί Χωρίς Σύνορα είχαν μια πολύ έξυπνη ιδέα για να βοηθήσουν όσους δεν έχουν πρόσβαση σε ιατροφαρμακευτική περίθαλψη και θεραπεία.

«Τα έσοδα από τις «Παστίλιες» θα μας επιτρέψουν να παρέχουμε ιατρική βοήθεια σε χιλιάδες ανθρώπους σε όλο τον κόσμο» εξηγεί ο Πρόεδρος των Γιατρών Χωρίς Σύνορα Χρήστος Χρήστου, «και μάλιστα σε μια περίοδο που ενώ οι ανθρωπιστικές ανάγκες αυξάνουν, τα κράτη περικόπτουν τους πόρους που προορίζονται για τη Δημόσια Υγεία, με τις συνέπειες να είναι πιο εμφανείς από ποτέ, ακόμα και στην Ελλάδα. Μέσα από την εκστρατεία αυτή, θέλουμε να απαντήσουμε στις ανάγκες αυτές με μηνύματα αλληλεγγύης και αισιοδοξίας. Κανείς δεν είναι μόνος του».
Οδηγίες Χρήσης

Οι «Παστίλιες για τον πόνο του άλλου» ενδείκνυνται για όσους μοιράζονται τον πόνο του άλλου και θέλουν να βοηθήσουν τους ανθρώπους που δεν έχουν πρόσβαση σε ιατροφαρμακευτική περίθαλψη και θεραπεία.

Δραστικό συστατικό

Το δραστικό συστατικό της Παστίλιας για τον πόνο του άλλου είναι η αλληλεγγύη. Με όχημα τους Γιατρούς Χωρίς Σύνορα, η αλληλεγγύη σας μπορεί να φτάσει όπου υπάρχει ανάγκη και να κρατήσει χιλιάδες ασθενείς στη ζωή.

Δοσολογία - Παρενέργειες

Όσες περισσότερες Παστίλιες αγοράζετε, τόσο περισσότερη ανακούφιση προσφέρετε. Μοιραστείτε το μήνυμά των Γιατρών Χωρίς Σύνορα με τους δικούς σας ανθρώπους και βοηθήστε τους να ανακουφίσουν τον πόνο περισσότερων ανθρώπων.

Μετά από σχεδόν δέκα ημέρες που βρίσκεται αυτή η καμπάνια στον αέρα, όπως φαίνεται τα δείγματα είναι πάρα πολύ θετικά. Οι Γιατροί Χωρίς Σύνορα δηλώνουν πως οι Έλληνες έχουν ανταποκριθεί μέχρι στιγμής στο κάλεσμα της αλληλεγγύης:

«Η ελληνική κοινωνία δείχνει ότι διαθέτει κοινωνικά αντανακλαστικά. Υπάρχει ένα πολύ ενεργό μέρος της κοινωνίας που αγκάλιασε από την πρώτη στιγμή την εκστρατεία και την έκανε δική του υπόθεση. Μόλις μια εβδομάδα μετά την έναρξη της εκστρατείας, έχουμε περισσότερα από 6.000 tweets στο #pastilies ενώ περισσότεροι από 15.000 άνθρωποι είδαν το τηλεοπτικό σποτ και τα βίντεο των πρεσβευτών μας στο site της εκστρατείας
pastilies.gr. Επίσης, οι φαρμακοποιοί ανταποκρίνονται θερμά στο κάλεσμά μας (περισσότεροι από 700 την πρώτη εβδομάδα) διαθέτοντας αφιλοκερδώς τις παστίλιες από τη Θράκη μέχρι την Κρήτη. Έχουμε δει ότι ο κόσμος ψάχνει τις παστίλιες, ενώ όταν δεν τις βρίσκει τις ζητάει από το φαρμακοποιό του, γεγονός που μας χαροποιεί πάρα πολύ και μας γεμίζει αισιοδοξία για την επιτυχία της εκστρατείας», λέει ο πρόεδρος των Γιατρών Χωρίς Σύνορα.

23 σχόλια:

  1. Μ' αξίωσε ο Θεός να έχω πολλούς ανθρώπους που αγαπώ.
    Θα τους το δείξω,(σε όσους μπορώ) έστω και μ' ένα πράσινο φύλλο (δωράκι τώρα τις γιορτές .)
    Ε, σ' αυτό το φυλλαράκι θα τυλίξω κι ένα κουτάκι "παστίλιες για τον πόνο του άλλου" .
    Έτσι για την γλύκα της στιγμής που μένει απ' όλη αυτή την καταπληκτική προσπάθεια των Γιατρών χωρίς σύνορα.

    Πως την βρίσκετε την "Ιδέα";;;;;;;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Πραγματικά υπέροχη ιδέα! Τίποτα πιο όμορφο από το να ανακουφίζεις τον πόνο των άλλων! ΚΑλημέρα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Είναι κι ένα γιατρικό για την Ψυχή του καθενός που δεν μένει αλάβωτη απ' όλα αυτά που βλέπουμε να συμβαίνουν γύρω μας .
      Και φυσικά δεν ξέρουμε πότε η συμφορά θα χτυπήσει και την δική μας πόρτα.Ο λαός μας λέει.
      ¨"Όταν πιάσει φωτιά η αυλή του διπλανού σου, περίμενε νάρθει και στην δική σου..."

      Ευχαριστώ για την παρουσία σου

      Διαγραφή
  3. Πολύ ωραίο το κείμενό σου καλή μου. Καιρό είχαμε να τα πούμε. Φύλαξε μου ένα κουτάκι "παστίλιες για τον πόνο του άλλου". Αυτό την περίοδο το έχω πολύ ανάγκη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Όσες θέλεις και μπορείς φιλενάδα, άφθονες μας περιμένουν στα φαρμακεία...Μακάρι να προκύψει ..έλλειμμα...αυτό θα σημάνει θριαμβευτικά περίσσευμα ψυχής του υπέροχου λαού μας.

      Σε ευχαριστώ για τον "παρόν" σου στο ιδιαίτερο αυτό προσκλητήριο του Πηγαιμού...

      Διαγραφή
  4. Οντως εξαιρετική ιδέα και με μηδενικό σχεδόν κόστος!
    Μακάρι να μπορέσουν να υποκαταστήσουν το κράτος γιατί αυτοί που το εκπροσωπούν τη δεδομένη στιγμή μάλλον παίζουν με τον πόνο των συνανθρώπων μας.Κατά σύμπτωση πριν διαβάσω την ανάρτησή σου Λυγερή μου διάβαζα για τη φαεινή ιδέα του υπουργού υγείας:"Περίθαλψη σε 300.000 ανέργους και ανασφάλιστους προσφέρει το υπουργείο υγείας για τα επόμενα τρία χρόνια. Συγκεκριμένα όπως ανακοίνωσαν ο αρμόδιος υπουργός Ανδρέας Λυκουρέντζος και οι γενικοί γραμματείς Υγείας Πελοπίδας Καλλίρης και Δημόσιας Υγείας Χριστίνα Παπανικολάου, 100.000 άνεργοι και ανασφάλιστοι θα αποκτήσουν για ένα χρόνο ελεύθερη πρόσβαση σε γιατρό, πλήρες πρόγραμμα προληπτικών εξετάσεων, φαρμακευτική περίθαλψη και νοσηλεία."!!!!
    Οι άνθρωποι κάνουν πλάκα,αφού επισήμως οι άνεργοι είναι 1,3 εκ κι αυτοί μιλάνε για 100χιλ το χρόνο και μάλιστα ακόμα και σήμερα 7/12 δεν έχουν βρει τα κριτήρια προτεραιότητας!!!!!!!!
    Δεν ξέρω τι να πω,τα πάντα είναι στον αέρα και στην καλή θέληση αυτών που μπορούν.Ως πότε όμως θα μπορούν με τη φοροκαταιγίδα που μαγειρεύουν;
    Να είσαι καλά Λυγερή μου και καλό Σαββατοκύριακο!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. ΟΧΙ επ' ουδενί! Δεν δέχομαι τέτοιες παραχωρήσεις σ' ένα κράτος που αφού μας έγδυσε μας λιώνει τώρα στα γρανάζια της μηχανής του.

      Αποδέχομαι όμως, επικροτώ και ενισχύω κάθε προσπάθεια αλληλοβοήθειας μεταξύ των κοινωνικών εταίρων αυτής της χώρας.
      Δεν πάνε να λένε ότι θέλουνε. Εγώ πιστεύω 'ότι λαός μας και μόνον αυτός μπορεί να κάνει το θαύμα .
      Χρειάζεται όμως αυτο-οργάνωση, μπούσουλας, διαφάνεια ,εντιμότητα, έμπνευση , έναυσμα ,συντονισμένες ενέργειες απ' όλους τους φορείς κοινωνικούς εκπροσώπους αλλά και μεμονωμένα άτομα ( Τόσοι πλούσιοι Έλληνες υπάρχουν ανά τον κόσμο. Ώρα και Ίδρυμα Νιάρχου)που θα βοηθήσουν να μην ισοπεδωθεί ,να μην συρθεί η Αξιοπρέπεια των Ελλήνων στα πεζοδρόμια παρασύροντας και την ζωή τους...Αρκεί να πειστούν ότι οι δωρεές τους δεν θα πάνε στις τσέπες κάποιων ….
      Δημήτρη μου ,ματαιοπονούμε αν περιμένουμε από τις σπασμωδικές αποφάσεις ( κάθε μέρα η μια αναιρεί την άλλη) ανεκδιήγητων πολιτικών εκπροσώπων του τόπου, να δώσουν συνολικές και μακροπρόθεσμες λύσεις στα κοινωνικά προβλήματα που μας ζώνουν από παντού και σε κάθε τομέα.
      Ιδιαίτερα στο χώρο της Υγείας.
      Εχθές μούλεγε μια φίλη ( Κυρία με όλη την σημασία της λέξεως και χαμηλών τόνων άνθρωπος) ότι αδυνατεί να προμηθευτεί φάρμακο αξίας 2.400 Ευρώ που χρειάζεται κάθε μήνα. Το προμηθεύεται μόνο από φαρμακείο του ΕΟΠΥΥ . Η φαρμακευτική Εταιρεία σταμάτησε την επί πιστώσει χορήγηση στον ΕΟΠΥΥ, και απαιτεί την απευθείας πληρωμή από τον ενδιαφερόμενο. Η Οικογένεια αδυνατεί να καλύπτει αυτήν την σοβαρή δαπάνη.
      Ξέρεις τι μου είπε εν τέλει;
      « Αν το παιδί μου πάθει κάτι, τότε εγώ δεν έχω λόγο ύπαρξης .Θα φύγω ,αλλά κάποιον θα πάρω μαζί μου , δεν γίνεται. Στο υπόσχομαι.»
      Δυσκολεύτηκα να την ηρεμήσω και δεν είμαι σίγουρη ότι το κατάφερα.’ Ήταν απόλυτη.
      Αυτά δεν τα ξέρουν ; δεν τα βλέπουν ;δεν τα φοβούνται οι ηλίθιοι οι ανεγκέφαλοι, οι εγκληματίες ;;;;

      ΥΓ: Δεν χρειάζεται να σου πω πόσο πολύ σε χρειάζομαι κι εδώ και σ' ευχαριστώ γιατί πάνω απ' όλα μου ενισχύεις την αίσθηση ότι δεν είμαι μόνη...
      Φιλιά στον μικρό φιλαράκο μου κι ας μη με φαντάζεται.

      Διαγραφή
  5. Μια νέα επιδημία … αλληλεγγύης αυτή τη φορά … φαίνεται να εξαπλώνεται στην Ελλάδα …

    «Το μόνο που μπορεί να δώσει προοπτική στο μέλλον, ειδικά τη δύσκολη αυτή περίοδο, είναι η αλληλοϋποστήριξη, ως αντίδοτο στην εσωστρέφεια, την απελπισία και τον ανθρώπινο πόνο» δήλωσε ο Χρήστος Χρήστου, Πρόεδρος των Γιατρών Χωρίς Σύνορα

    Και οι Γιατροί Χωρίς Σύνορα έβαλαν στόχο να θεραπεύσουν τα προβλήματα με τις «Παστίλιες για τον πόνο του άλλου».
    Κοστίζουν όσο και μια σοκολάτα: 1,60 ευρώ τα κόκκινα κουτιά της φωτογραφίας, περιέχουν 6 παστίλιες, ανακουφίζουν τον πονόλαιμο, αλλά και διάφορα άλλα προβλήματα συνανθρώπων μας, που προσφεύγουν στη βοήθεια της οργάνωσης αυτής για την υγεία.
    Το 1 ευρώ από την τιμή πώλησης του κάθε πακέτου θα πηγαίνει στους Γιατρούς Χωρίς Σύνορα για την περίθαλψη όσων ζητήσουν τις υπηρεσίες τους. Από τα υπόλοιπα 0,60 ευρώ, τα 0,44 ευρώ θα καλύψουν το κόστος παραγωγής ενώ τα 0,19 ευρώ θα πάνε για ΦΠΑ (13%).
    Τη συσκευασία τη βρίσκεται στα φαρμακεία. Οι παστίλιες περιέχουν μέλι και θυμάρι και δεν περιέχουν ζάχαρη. Παραγωγός τους –χωρίς οικονομικό όφελος- η ελληνική Apivita

    Η πρωτοβουλία ξεκίνησε στην Ισπανία όπου αρχικά είχε εφαρμοστεί με μεγάλη επιτυχία η εκστρατεία με τις παστίλιες πριν από τέσσερα χρόνια.

    «Ασθενείς μας που έχουν δύναμη να σταθούν στα πόδια τους, ζητούν να μάθουν πώς να βοηθήσουν τους λιγότερο δυνατούς» υπογράμμισε ο Χρήστος Χρήστου. «Τα έσοδα από τις Παστίλιες θα μας επιτρέψουν να παρέχουμε ιατρική βοήθεια σε αποκλεισμένους ασθενείς εντός και εκτός συνόρων».



    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αυτό είναι το εξ' ίσου σημαντικό έσοδο που απορρέει απ' αυτήν την προσπάθεια κι απλώνεται στον κόσμο ξεπερνώντας τα γεωγραφικά σύνορα.
      Η ανθρώπινη "δυναμική" που πιάνει τον λυσσασμένο ταύρο της κερδοσκοπίας απ' τα κέρατα και επιτρέπει στον άνθρωπο που αγωνίζεται για την Υγεία του και την ζωή του να την κερδίσει.

      'Ενα μεγάλο ΜΠΡΑΒΟ κι ένα ανυπόκριτο ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ και στην ελληνική Apivita και εις ένδειξη ευγνωμοσύνης ,κορίτσια κι αγόρια, να μην αγγίξουμε άλλο προϊόν ,ή, καλυντικό (?) αν μας περισσεύουν ,μόνο της Ελληνικής APIVITA. Αυτό σημαίνει και ρεαλιστικά ,όχι μόνο θεωρητικά ,αλληλεγγύη. Γιατί η Αρχή της ανταποδοτικότητας όταν σκοπεύει χριστά και ωφέλιμα, όπως και κάθε άλλη πράξη, καταξιώνεται στην συνείδηση του ανθρώπου αλλά και του Θεού για όσους έχουμε το κουράγιο( όπως η ταπεινότητά μου) να πιστεύομε ακόμη σ' Αυτόν.

      Διαγραφή
  6. Οι Γιατροί Χωρίς Σύνορα ξεκινούν μεγάλη εκστρατεία ευαισθητοποίησης και υποστήριξης της δράσης τους : "Παστίλιες για τον πόνο του άλλου".
    Οι Γιατροί Χωρίς Σύνορα στο πλαίσιο Συνέντευξης Τύπου που φιλοξενήθηκε την Τετάρτη, 21 Νοεμβρίου, στο Μουσείο Κυκλαδικής Τέχνης, παρουσίασαν τη νέα εκστρατεία ευαισθητοποίησης, αλληλεγγύης και υποστήριξης της δράσης τους "Παστίλιες για τον πόνο του άλλου" με τη συμμετοχή εκπροσώπων της οργάνωσης, των βασικών συντελεστών και των υποστηρικτών της εκστρατείας από το χώρο της Τέχνης, των Γραμμάτων και του Αθλητισμού.
    Μια νέα «ασθένεια» έχει κάνει την εμφάνισή της αυτόν τον καιρό στη χώρα μας, με «θύματα» όλους όσοι νιώθουμε την ανάγκη να προσφέρουμε στους ανθρώπους που πλήττονται πιο σοβαρά από μικρές και μεγάλες κρίσεις, εντός κι εκτός συνόρων.
    Οι Γιατροί Χωρίς Σύνορα έβαλαν στόχο να τη θεραπεύσουν με τις «Παστίλιες για τον πόνο του άλλου», μια μεγάλη καμπάνια που βασίζεται σε ένα κόκκινο κουτί με έξι καραμέλες από μέλι και θυμάρι. Θα το βρίσκουμε στα φαρμακεία όλης της χώρας στην τιμή του 1,60 ευρώ και τα έσοδα από τις πωλήσεις του θα διατίθενται απευθείας στα προγράμματα της οργάνωσης, στην Ελλάδα και στον υπόλοιπο κόσμο.
    Οι Παστίλιες όμως δεν βοηθούν μόνο την οικονομική υποστήριξη της δράσης των Γιατρών Χωρίς Σύνορα. Είναι και το σύμβολο μιας ολοκληρωμένης εκστρατείας ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης για τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι ευάλωτες κοινωνικές ομάδες που βιώνουν έντονα τον αποκλεισμό από την περίθαλψη εντός κι εκτός συνόρων.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. "Είναι και το σύμβολο μιας ολοκληρωμένης εκστρατείας ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης για τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι ευάλωτες κοινωνικές ομάδες που βιώνουν έντονα τον αποκλεισμό από την περίθαλψη εντός κι εκτός συνόρων"

      Η έννοια "Σύμβολο" στην προκειμένη περίπτωση ανακτά κι αποδίδει την μεγίστη σημασία !
      Τώρα που τα είδωλα εφαρμοσμένων πολιτικών ιδεών πέφτουν ένα-ένα και θρυμματίζονται κάτω από τα ερείπια ζωών που δημιουργεί η παγκόσμια οικονομική κρίση ,οι πολίτες επιχειρούν εκστρατείες διάσωσης και επιβίωσης που να συμβολίζονται από πραγματικές πανανθρώπινες Αξίες .
      Είναι μια ρεαλιστική αλλά και υπέροχη αυτή η παράμετρος του θέματος, κύριε Χρήστου.


      Διαγραφή
  7. Δήμος Πειραιά
    Ο Δήμος Πειραιά έχει αναπτύξει μια σειρά δράσεων και πρωτοβουλιών για την στήριξη οικονομικά αδύναμων πολιτών που ζουν στον Πειραιά. Η απόφαση που έχει λάβει εξάλλου η Δημοτική Αρχή είναι να μην υπάρχει στην πόλη ούτε ένας πολίτης που να μην έχει ένα πιάτο φαγητό κι ένα κρεβάτι να κοιμηθεί.

    Η Κοινωφελής Δημοτική Επιχείρηση Πειραιά (ΚΟ.Δ.Ε.Π.) σε συνεργασία με τις Κοινωνικές Υπηρεσίες του Δήμου έχει ξεκινήσει μια συντονισμένη προσπάθεια, για τη στήριξη των αδύναμων οικογενειών της πόλης. Η ΚΟΔΕΠ βρίσκεται στην οδό Ζωσιμαδών 11 και τα τηλέφωνα επικοινωνίας είναι 210 4101753 / -6.

    Μέσα στο πλαίσιο της αλληλεγγύης και της οικονομικής και κοινωνικής στήριξης λειτουργεί το πρόγραμμα του Κοινωνικού Παντοπωλείου, καθώς και διανομή τροφίμων μέσω διατακτικών σε οικογένειες που έχουν ανάγκη στις περιόδους Χριστουγέννων και Πάσχα.

    Επίσης, χορηγείται εφάπαξ οικονομικό βοήθημα σε δημότες και κατοίκους του Πειραιά, στην περίπτωση που αντιμετωπίζουν σοβαρή έκτακτη ανάγκη όπως έξωση από το σπίτι, διακοπή ηλεκτροδότησης ή άλλων σοβαρών καταστάσεων. Την περίοδο του 2011 επιδοτήθηκαν τριάντα επτά (37) άτομα, με ποσόν ύψους 27.600 ευρώ.

    Οι Κοινωνικές Υπηρεσίες φροντίζουν επίσης για την αποκατάσταση αστέγων παραπέμποντας τους για φιλοξενία είτε στον Ξενώνα Αστέγων του Δήμου, είτε σε άλλους ξενώνες ή ιδρύματα αποκατάστασης ή για ιατρική παρακολούθηση σε κρατικά νοσοκομεία γενικά ή ψυχιατρικά. Συγχρόνως, οι Κοινωνικοί Λειτουργοί του Δήμου παρέχουν ψυχοκοινωνική στήριξη στους δημότες που έχουν ανάγκη.

    Τέλος, λειτουργεί η Γραμμή «ΗΦΑΙΣΤΟΣ» για τη δωρεάν μεταφορά ΑμεΑ, κατοίκων του Πειραιά, εντός των γεωγραφικών ορίων του Δήμου Πειραιά, με ειδικά διαμορφωμένα πουλμανάκια.
    Δήμος Πειραιά
    210 4196025 / 210 4196043 , Τμήμα Κοινωνικών Δραστηριοτήτων, Κουντουριώτου 100, 4ος όροφος

    Καταβάλουμε κάθε δυνατή προσπάθεια να διασφαλίσουμε την ακρίβεια των στοιχείων που παραθέτουμε. Παρ' όλα αυτά, κρίνεται σκόπιμο να επικοινωνείτε απευθείας για επιβεβαίωση.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Eξ' όσων γνωρίζω ,όντως υπάρχουν οι πάρα πάνω υπηρεσίες του Δήμου Πειραιά και λειτουργούν αν κρίνω από την μεγάλη προσέλευση των πολιτών που καταφεύγουν σε αυτές.

      Φυσικά θα συμφωνήσω με την προτροπή να επικοινωνούν δια ζώσης όσοι χρειάζονται βοήθεια ή να παίρνουν έστω και τηλεφωνικά πληροφορίες για τις παρεχόμενες κοινωνικές διευκολύνσεις προς στους δημότες.

      Η προσωπική μου θέση είναι ότι ο Δήμος του Πειραιά και κάθε Δήμος ή κοινότητα σε όλη την Ελληνική Επικράτεια οφείλει να διαδραματίσει συγκεκριμένο ,σοβαρό και ουσιαστικό ρόλο για την ανακούφιση των δημοτών σε εποχές κοινωνικών και ανθρωπιστικών κρίσεων σαν αυτή που βιώνομε σήμερα.
      Κι επειδή αυτά δεν γίνονται με αυτόματους πιλότους, άνθρωποι με ικανότητες, γνώση και όραμα πρέπει να στελεχώσουν κάθε υπηρεσία. Γιατί δεν είναι μόνο η διανομή ενός πιάτου φαγητού σε πεινασμένους ή μια κλίνη σε άστεγους έργο του Δήμου.
      Είναι το ηθικό του λαού, είναι η Αξιοπρέπεια , που πρέπει οπωσδήποτε να υποστηριχτεί μαζικά και ατομικά για να μείνει η φλόγα της ελπίδας ζωντανή.

      Νομίζω ότι η προσπάθεια των Ιατρών χωρίς Σύνορα εκτός από την πρακτική βοήθεια ,αυτό συμβολίζει και αυτό επιτυγχάνει .
      Την αναπτέρωση του ηθικού και της ελπίδας όλων των Ελλήνων.Κερδίζει την εμπιστοσύνη μας γι αυτό και τυγχάνει της απολύτου αποδοχής.
      Ας γίνουν παράδειγμα προς μίμηση ,όπου υπάρχουν ΑΝΘΡΩΠΟΙ .

      Διαγραφή
  8. Καλή υπόλοιπη, κυριακή, Λυγερή. Πείνα, έχει πέσει όντως, στην Ελλάδα. Δεν πρόκειται να έρθει το τέλος του κόσμου, στις 21 Δεκέμβρη, φέτος, ούτε πρόκειται να εισβάλλουν, εξωγήινοι :) Δεν ξέρω αν από την Συρία θα ξεκινήσει ο τρίτος παγκόσμιος, πόλεμος. Εμείς οι άνθρωποι, ας συνεχίσουμε να υπάρχουμε και να ελπίζουμε, και ας αποφύγουμε σκέψεις, που δεν μας εξυπηρετούν. Το παν σήμερα, είναι η φιλανθρωπία, η αλληλεγγύη, και η αγάπη ανάμεσα στα δύο φύλα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Kαλώς όρισες φίλε Γεράσιμε σε τούτη την γωνιά με το πιο ήπιο κλίμα, κ ίσως όχι τόσο διεκδικητική όπως ο ΠΗΓΑΙΜΟΣ της ψυχής μου στον Path.
      Απλά , φιλοδοξώ να φιλοξενεί θετικές σκέψεις , αναζητήσεις , στιγμιότυπα της καθημερινότητας, αναφορές σε αξιόλογα πρόσωπα ή σημαντικά ,κατά την κρίση μου, γεγονότα.
      Κι αν κάποιος καλός άνεμος φέρνει κάποιον περαστικό από δω, θα βρίσκει πάντα θέση στο παγκάκι να ξαποστάσει, να συλλογιστεί, να νοιώσει. Μπορεί και να ξεκουραστεί ...Δεν θα αναγκαστεί να μοιραστεί μαζί μου τις αγωνίες μου για ότι συμβαίνει στην περιρρέουσα του κόσμου ατμόσφαιρα.
      Ένα χαμόγελο, μια φιλική χειραψία ίσως και μια καλή κουβέντα που φέρνει πάντα μαζί της η ελπίδα .Μια χρήσιμη μπορεί πληροφορία που θα αναπτερώσει ίσως το ηθικό του είναι όλα όσα έχω κατά νου να μοιράζομαι μαζί του...και οπωσδήποτε την πηγαία ευχαρίστησή μου για την παρουσία του, όπως καλή ώρα με Σένα τώρα που σου γράφω φίλε μου.
      Να είσαι πάντα καλά και να μην χανόμαστε…

      Διαγραφή
  9. Πολίτες προχωρούν προς δημιουργία Φαρμακείου – Ιατρείου Αλληλεγγύης στα Πατήσια


    Αναγκαίο, ιδιαίτερα χρήσιμο, πρέπει να γίνει άμεσα!

    Και το στηρίζουμε.

    Ακολουθεί η ανακοίνωση της Πρωτοβουλίας Πολιτών:

    Η οικονομική κρίση και η ανεργία έχουν δημιουργήσει δραματικές καταστάσεις σε χιλιάδες συμπολίτες μας. Εκτός από τα τρομακτικά φαινόμενα υποσιτισμού και πείνας, μεγάλα τμήματα του πληθυσμού, εξ αιτίας της μακροχρόνιας ΑΝΕΡΓΙΑΣ, έχασαν κάθε προστασία από τα ασφαλιστικά τους ταμεία και δεν έχουν ΚΑΜΙΑ κάλυψη σε γιατρούς και φάρμακα. Πρόκειται για μια κατάσταση που χτυπάει πριν από όλα τους Άνεργους, τους Άπορους και τους επαγγελματίες που έκλεισαν τις δουλειές τους. Η στέρηση των υπηρεσιών υγείας, σε πολλές περιπτώσεις, καταλήγει στο θάνατο. Δραματική είναι επίσης η κατάσταση των παιδιών, που οι γονείς τους είναι άνεργοι. Τα φαινόμενα ψυχολογικών διαταραχών, οι αυτοκτονίες, η καταφυγή στο αλκοόλ αυξάνονται κατακόρυφα ενώ το ΕΣΥ βρίσκεται σε διαδικασία κατάρρευσης.



    Η ΑΜΕΣΗ ίδρυση ενός ΦΑΡΜΑΚΕΙΟΥ - ΙΑΤΡΕΙΟΥ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ που θα στηρίζεται στην εθελοντική βοήθεια γιατρών, φαρμακοποιών, νοσηλευτών και άλλων συμπολιτών μας και το οποίο θα εξασφαλίσει την υποστήριξη του Δήμου και άλλων φορέων και οργανώσεων προβάλλει όχι μόνο σαν μια ΕΠΕΙΓΟΥΣΑ ΑΝΑΓΚΑΙΟΤΗΤΑ αλλά και σαν ΑΜΕΣΟ ΚΑΘΗΚΟΝ όλη της ευαισθητοποιημένης και δημοκρατικής κοινότητας των Πατησίων.



    Το έργο αυτό έχει ήδη αρχίσει να οργανώνεται και θα καλύπτει όποιον συμπολίτη μας ζητήσει τη βοήθεια του ανεξάρτητα από τον τόπο κατοικίας του.

    Σας καλούμε να στηρίξετε και να πλαισιώσετε την Επιτροπή Πρωτοβουλίας για την ίδρυση ΦΑΡΜΑΚΕΙΟΥ- ΙΑΤΡΕΙΟΥ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ στα ΠΑΤΗΣΙΑ. Χρειαζόμαστε τη μαζικότητα, τη δημοκρατική συλλογικότητα, την παρουσία και συμμετοχή όλων.



    Έχουμε εμπιστοσύνη στις παραδόσεις του λαού μας. Όλοι μπορούμε να δώσουμε αυτό που μας επιτρέπουν οι συνθήκες και κυρίως η φλόγα του αγώνα για μια άλλη κοινωνία συναδέλφωσης και δικαιοσύνης.



    Ζητάμε:



    Να δοθεί από την Κυβέρνηση σε όλους τους ανέργους και απόρους πολίτες το δικαίωμα στην ιατρική, νοσοκομειακή και φαρμακευτική φροντίδα.
    Να επαναλειτουργήσει το δημοτικό ιατρείο στην 5η Δημοτική Κοινότητα
    Να εμβολιασθούν άμεσα όλα τα ανασφάλιστα παιδιά



    Καλούμε όλους τους πολίτες να στηρίξουμε την προσπάθεια της ίδρυσης Φαρμακείου - Ιατρείου Αλληλεγγύης και να βοηθήσουμε στη λειτουργία του με όποιον τρόπο μπορεί ο καθένας.



    Χρειαζόμαστε άμεσα για το στήσιμο του χώρου: ράφια, βιβλιοθήκες, ψυγείο, Η/Υ, εκτυπωτή, φάρμακα και πάνω απ΄ όλα ΕΘΕΛΟΝΤΕΣ.



    ΠΗΓΗ: KOINONIKOFARMAKEIO.BLOGSPOT.GR

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Πολύ ενδιαφέρουσα είδηση και αν πετύχει η "Ιδέα" να εφαρμοστεί αποτελεσματικά στην πράξη, θα εκτονώσει την πιεσμένη κοινωνία σ' αυτόν τον ευαίσθητο χώρο της διακίνησης των φαρμάκων.
      Κι αν μάλιστα βρει συγκροτημένους μιμητές, υποστηριζόμενους από τις τοπικές Δημοτικές Αρχές με ενθουσιασμό σε όλες τις περιοχές του τόπου ,
      ο κόσμος πολύ θα διευκολυνθεί, θα εξυπηρετηθεί και θα χαλαρώσει το άγχος του.
      Ας με συγχωρέσει η συμπαθής επαγγελματική τάξη των φαρμακοποιών αλλά υπάρχουν και κάποια πράγματα που τίθενται πιο πάνω από την υπεράσπιση των επαγγελματικών συμφερόντων που πρέπει να έχουν κι αυτά ένα όριο . Να σταματούν εκεί που κινδυνεύει η ζωή ανθρώπων...

      Διαγραφή

  10. Δικηγόροι αλληλέγγυοι/ες για όλους!



    Η «αλληλεγγύη για όλους» στον χώρο της στην Ακαδημίας 74 (7ος όροφος) θα φιλοξενεί καθημερινά (15:00-21:00) δικηγόρους που θα παρέχουν δωρεάν νομικές συμβουλές.

    Επειδή αντιλαμβανόμαστε το ρόλο μας στην κοινωνία ως υπερασπιστή των αδύναμων και πληττόμενων στρωμάτων, επιλέξαμε να δημιουργήσουμε μια ομάδα δικηγόρων ώστε ο καθένας να μπορεί να απευθυνθεί. Στόχος της ομάδας δεν είναι να διεκπεραιώνει νομικές υποθέσεις, αλλά να δίνει την πρώτη κατεύθυνση σε κάθε περίπτωση.

    Σε αυτή την περίοδο που συνεχώς οι εργαζόμενοι και οι συνταξιούχοι βλέπουν τα ελάχιστα – πλέον – δικαιώματά τους να καταπατούνται, οι διαδηλωτές αντιμετωπίζουν την αστυνομική αυθαιρεσία και την κρατική καταστολή, οι πολίτες κινδυνεύουν να χάσουν την ιδιοκτησία που με κόπους χρόνων απέκτησαν από τις Τράπεζες, οι μετανάστες χάνονται στο λαβύρινθο της γραφειοκρατίας για να εξασφαλίσουν τα έγγραφα που τους επιτρέπουν να ζήσουν και να εργαστούν στη χώρα μας, δημιουργήσαμε μια τηλεφωνική γραμμή νομικής στήριξης, στην οποία θα δίνονται απαντήσεις για θέματα σχετικά με υπερχρεωμένα νοικοκυριά, χαράτσια, εργατικό, συνταξιοδοτικό και μεταναστευτικό δίκαιο, και κρατική καταστολή.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Τι εξαιρετικά "χαρισματική" ιδέα είναι κι αυτή!!!.

    Χιλιάδες ανυπεράσπιστοι, φτωχοί ,αδικούμενοι άνθρωποι που δεν έχουν πρόσβαση στην Δικαιοσύνη να υπερασπιστούν ακόμη και στοιχειώδη ανθρώπινα δικαιώματα ,να βρίσκουν μια απλωμένη φιλική παλάμη βοήθειας δικονομικής συμπαράστασης και αν μη τι άλλο να μην γίνουν αντικείμενο οικονομικής εκμετάλλευσης.
    Άποψή μου :
    Αυτή η δράσης Αλληλεγγύης,πρέπει να καθιερωθεί ως θεσμός από όλους τους Δικηγορικούς συλλόγους της χώρας όχι μόνο σε εποχές οικονομικής και ανθρωπιστικής κρίσης αλλά κι όταν όλα είναι.... ..σχετικά. Γιατί πάντα υπήρχαν,υπάρχουν και θα υπάρχουν στην κοινωνία άνθρωποι μονάχοι που δεν έχουν τον ήλιο μοίρα και μένουν εντελώς ανυπεράσπιστοι από Θεούς κι ανθρώπους...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. ΙΑΤΡΟΦΑΡΜΑΚΕΥΤΙΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ ΥΠΕΡ ΤΩΝ ΑΝΑΣΦΑΛΙΣΤΩΝ ΣΤΗΝ ΑΤΤΙΚΗ

    Σε μια σημαντική πρωτοβουλία προς όφελος των ασθενών συμπράττουν ο Σύνδεσμος Φαρμακευτικών Επιχειρήσεων Ελλάδος (ΣΦΕΕ) και ο Ιατρικός Σύλλογος Αθηνών (ΙΣΑ), με στόχο τη στήριξη της φαρμακευτικής περίθαλψης των ανασφάλιστων και αναξιοπαθούντων πολιτών, προκειμένου να μην μείνει κανένας χρόνιος ασθενής ακάλυπτος από φαρμακευτική περίθαλψη, επειδή δεν έχει την οικονομική δυνατότητα να αγοράσει τα φάρμακά του. Αρωγός σε αυτή τη σημαντική προσπάθεια είναι ο Εθνικός Οργανισμός Φαρμάκων (ΕΟΦ).



    Πρόκειται για ένα πρόγραμμα υιοθέτησης των ανασφάλιστων και αναξιοπαθούντων ασθενών στην Αττική καθώς και στις παραμεθόριες περιοχές της Ελλάδας, στο πλαίσιο της δραστηριότητας του Ιατρείου Κοινωνικής Αποστολής που έχει δημιουργήσει ο ΙΣΑ με το Φιλανθρωπικό Οργανισμό «ΑΠΟΣΤΟΛΗ», της Ιεράς Αρχιεπισκοπής. Η διαδικασία, ο τρόπος και οι δικαιούχοι που θα ενταχθούν στο πρόγραμμα αυτό περιγράφονται αναλυτικά στο Σύμφωνο Συνεργασίας που θα υπογραφεί τις επόμενες ημέρες μεταξύ του ΙΣΑ και του ΣΦΕΕ. Ενώ, το πρόγραμμα θα ξεκινήσει τον Ιανουάριο του 2013 καλύπτοντας σε πρώτη φάση, 1.500 ανασφάλιστους και ανέργους μηνιαία και τελεί υπό την εποπτεία του Εθνικού Οργανισμού Φαρμάκων (ΕΟΦ).



    Ο ΕΟΦ, διασφαλίζει το ποιοτικό της μέρος και τροποποιεί τον τρόπο χορήγησης παγίων δωρεών, προκειμένου, για τους σκοπούς της δράσης, να γίνονται με την απλούστερη δυνατή διαδικασία έγκρισης.








    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Δέντρο από γάλα'' και φέτος από τους Γιατρούς του Κόσμου
    6:00 μ.μ. αθήνα, αλληλεγγύη, γιατροί του κόσμου, δέντρο από γάλα, δράσεις, συγκέντρωση τροφίμων.


    Ελάτε να στήσουμε όλοι μαζί και φέτος, την Παρασκευή 14 Δεκεμβρίου, στα Προπύλαια (Στάση Μετρό Πανεπιστήμιο), 8.00π.μ.- 22.30μ.μ., ένα δέντρο από γάλα για να έχουν αυτά τα Χριστούγεννα όλα τα παιδιά ένα ποτήρι ζεστό γάλα. Μια μικρή αλλά σημαντική χειρονομία αγάπης και αλληλεγγύης για να κρατήσουμε ζωντανό το πνεύμα των Χριστουγέννων σε μια περίοδο που η χώρα μας βιώνει ανθρωπιστική κρίση και όλοι έχουμε ανάγκη να κάνουμε κάτι μαζί.

    Στην περσινή γιορτή μας η συμμετοχή του κόσμου ήταν συγκινητική. Συγκεντρώθηκαν πάνω από 25.000 κουτιά γάλα και 3 τόνοι τρόφιμα. Φέτος, σας περιμένουμε πάλι στον πεζόδρομο στα Προπύλαια (Πατριάρχου Γρηγορίου του Ε επί της Πανεπιστημίου, Στάση Μετρό Πανεπιστήμιο), με ένα κουτί γάλα να γιορτάσουμε μαζί για τα παιδιά όλου του κόσμου.

    Για Τρίτη χρονιά οι Γιατροί του Κόσμου σε συνεργασία με τους atenistas διοργανώνουν τη Χριστουγεννιάτικη γιορτή τους για τα παιδιά που βιώνουν την οικονομική κρίση.

    Επίσης μπορείτε να φέρετε μαζί σας:
    • Γάλα (κουτιά)
    • Βρεφικά Γάλατα (σκόνη)
    • Παιδικές Τροφές
    • Ρύζι
    • Όσπρια
    • Ζυμαρικά
    • Λάδι
    • Ζάχαρη

    Φέτος διοργανώνουμε μια παράλληλη δραστηριότητα, μετά το στήσιμο του δένδρου μας, οι εθελοντές των Γιατρών του Κόσμου θα παραμείνουν στο χώρο σε μια σιωπηλή διαμαρτυρία μέχρι το πρωί.

    Κανένα παιδί στην Ελλάδα μόνο του αβοήθητο και απροστάτευτο!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Λυγερίτσα μου, οι παστίλιες σου για τον πόνο μπορουν να κάνουν θαύματα σε πονεμένους λαιμούς!Επίσης οι παλιές κουβερτες που έχουμε καταχωνιασμενες στο βαθος της ντουλαπας μας μπορουν να ζεστανουν καποιους άστεγους. Αν σταθουμε ολοι διπλα διπλα στους πιο αδυναμους κρικους της κοινωνιας μας τότε το Αστερι των Χριστουγεννων θα ειναι πιο λαμπερο!

    ΑπάντησηΔιαγραφή