Πέμπτη 26 Ιουλίου 2012

ΠΛΑΝΗ Η ΒΟΗΘΕΙΑ ΠΡΟΣ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ


Δείτε που θα πάνε τα χρήματα του πακέτου βοήθειας (εάν το πάρουμε)!



Aποκαλυπτικά και άκρως ενδιαφέροντα είναι τα όσα αναφέρει στη βρετανική εφημερίδα «The Telegraph», ο συγγραφέας, δημοσιογράφος και ευρωβουλευτής Ντάνιελ Τζον Χάναν…. και αφορούν στο πολυσυζητημένο πακέτο διάσωσης για την Ελλάδα.
«Αναρωτιέστε γιατί η Ελλάδα είναι τόσο ανίκανη να ανακάμψει με τα χρήματα που της προσφέρονται; Μελετήστε το γράφημα…», σημειώνει ο κ Χάναν. Από το κάθε ευρώ που χορηγείται ως αρωγή στην Ελλάδα, η ελληνική κυβέρνηση μπορεί να δαπανήσει για να στηρίξει την ανάπτυξη μόλις 19 λεπτά, σημειώνει χαρακτηριστικά.
Όπως εξηγεί ο Χάναν, τα υπόλοιπα 81 λεπτά του ευρώ δαπανώνται για την αποπληρωμή των δανειακών υποχρεώσεων της χώρας. «Δαπανώνται για τη διάσωση των τραπεζιτών και των ομολογιούχων από τις συνέπειες των δικών τους ατυχών επενδύσεων», όπως εκτιμά ο ευρωβουλευτής.
Πιο συγκεκριμένα, από κάθε ευρώ του πακέτου διάσωσης, 40 λεπτά του ευρώ καταλήγουν στα ταμεία των ξένων χρηματοπιστωτικών ομίλων που δάνεισαν την Ελλάδα, ενώ 23 λεπτά καταλήγουν στα ταμεία των ελληνικών τραπεζών, ασφαλιστικών ταμείων και οργανισμών που κατέχουν ελληνικά ομόλογα.
Για να καταλήξει: «Τέλος, 18 λεπτά από το ευρώ που προορίζεται για τη διάσωση της Ελλάδας καταλήγουν στα ταμεία της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας», σημειώνει ο Χάναν. «Γι’ άλλη μια φορά αποδεικνύεται ότι οι φτωχοί σώζουν τους πλούσιους»

ΠΗΓΗ: seleo.gr

3 σχόλια:

  1. Δεν είμαι σε θέση να επιβεβαιώσω ,πόσο μάλλον να τεκμηριώσω τους ισχυρισμούς του πάρα πάνω κειμένου.

    Στο βαθμό όμως που επαλιθεύεται βάζει σε μεγάλο προβληματισμό ,για να μην πω σύγχυση, τον αναγνώστη για το πιο τελικά είναι το όφελος της χώρας και του λαού μας φυσικά ;
    Προς τι όλο αυτό το ψυχοφθόρο κλίμα περί εξόδου μας από το Ευρώ;
    Και τώρα δηλαδή που είμαστε σαν είλωτες με το μαστίγιο στη ράχη μας να το υπερασπιζόμαστε ποιο το όφελος;
    Ένας φίλος έγραψε : « Μόνο η Ηθική της φτώχειας θα σώσει την Ελλάδα.» Εγώ θα συμπλήρωνα
    "Μιας αξιοπρεπούς Φτώχειας"
    Υπάρχει κανείς να μπορεί να την υπερασπιστεί; Γιατί τώρα και φτωχοί και δαρμένοι αλλά και ζήτουλες καταντήσαμε

    ΥΓ: Θα μου έκανε πολύ καλό κάποιος να με διέψευδε τεκμηριωμένα όμως.
    Θα του ήμουν υπόχρεη !

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ιερώνυμος: «Δεν είμαστε αποικία... δεν θα μας πνίξετε»

    «Δεν είμαστε αποικία» διαμήνυσε ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και πάσης Ελλάδος Ιερώνυμος από την Φλώρινα, στέλνοντας το μήνυμα προς τους ευρωπαίους εταίρους ότι «είμαστε έντιμοι, αλλά δεν θα μας πνίξετε».

    «Ναι, μας χρειάζονται οι ξένοι και οι Ευρωπαίοι μας. Αλλά είμαστε η Ελλάδα, είμαστε ο Παρθενώνας, είμαστε η Φλώρινα, δεν είμαστε η αποικία. Αυτό πρέπει να το πιστέψουμε μέσα μας και δεν είναι δύσκολο να το πιστέψουμε» δήλωσε ο Ιερώνυμος.

    Απευθυνόμενος εμμέσως προς τους Ευρωπαίους εταίρους ο Αρχιεπίσκοπος τόνισε: «Ναι αυτά που πήραμε να τα δώσουμε, είμαστε έντιμοι, αλλά δεν θα μας πνίξετε».

    Στην συνέχεια κάλεσε τους Έλληνες να έχουν θάρρος και να προχωρήσουν. «Οι Έλληνες είναι λίγο φοβισμένοι, είναι λίγο μαζεμένοι, το λέω γιατί το ζω. Οι εκκλησιές μας γεμίζουνε και περιμένουν μια σπίθα. Ο τόπος μας υποφέρει και υπάρχει κίνδυνος αυτή η σπίθα κάποια στιγμή να ξεσπάσει».

    Επίσης, με αφορμή τα τελευταία δημοσιεύματα που φέρουν τη βουλευτή της Δημοκρατικής Αριστεράς, Μαρία Ρεπούση, να τάσσεται υπέρ της διακοπής του εκκλησιασμού των μαθητών ο Ιερώνυμος είπε: «Κυρά μου τα παιδιά είναι δικά μου, τα παιδιά είναι δικά μας. Ποια είσαι εσύ που θα βγάλεις εγκύκλιο, χωρίς να ρωτήσεις αυτούς που πάλεψαν και παλεύουν σ' αυτό τον τόπο γι' αυτό το χώρο. Ποιό είναι το δικαίωμα σου, που εσύ θα αποφασίζεις ότι δεν θα εκκλησιάζονται τα παιδιά. Τους ρώτησες τους γονείς;».

    ΤΑ ΝΕΑ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από έναν διαχειριστή ιστολογίου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή