Κυριακή 13 Νοεμβρίου 2011

Όνειρα Χειμερινής Νυκτός



Το ερώτημα είναι αν βγαίνανε αληθινά τι θα τα κάναμε τόσα πολλά χρόνια μοναξιάς ???


Φάρμακα κατά της γήρανσης μαςκάνουν να φτάσουμε μέχρι τα 150!

Τα πρώτα φάρμακα που θα επιβραδύνουν την διαδικασία της γήρανσης θα είναι,ενδεχομένως, διαθέσιμα σε 5-10 χρόνια, αυξάνοντας με αυτόν τον τρόπο τηνπιθανότητα οι άνθρωποι να μπορούν να φτάσουν μέχρι τα 150 χρόνια ζωής ή καιπαραπάνω, υποστηρίζουν οι ερευνητές.

Ο Peter Smith, πρύτανης της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Νέας ΝότιαςΟυαλίας, είπε ότι ένα κορίτσι γεννημένο στην Αυστραλία σήμερα αναμένεται ήδη ναζήσει μέχρι τα 100 λόγω της προόδου της ιατρικής, του τρόπου ζωής και τουσυστήματος δημόσιας υγείας.

Επιπλέον, τα νέα φάρμακα -που θα βοηθήσουν το σώμα να "επισκευάσει"τον εαυτό του- βρίσκονται στα πρώιμα στάδια ανάπτυξης, ταυτόχρονα με νέεςθεραπείες με χρήση βλαστικών κυττάρων.

"Νομίζω ότι υπάρχει μεγάλη πιθανότητα να καταφέρουμε να προσθέσουμε μερικάακόμα χρόνια ζωής στον άνθρωπο", είπε ο καθηγητής Smith.

"Το να ζήσουμε μέχρι τα 150, μπορεί να ακούγεται απίθανο αλλά αυτό πουαναζητούμε είναι να παραμείνουμε υγιείς μέχρι το τέλος της ζωής μας. Ο στόχοςδεν είναι μόνο να επεκτείνουμε τη ζωή μας αλλά κυρίως να επεκτείνουμε μια υγιήζωή", είπε.

"Οι άνθρωποι δεν θα θέλουν να πάρουν σύνταξη στα 65 και να αναγκαστούν ναπεράσουν δεκαετίες ανήμποροι στο σπίτι".

Ο Αυστραλός ειδικός σε θέματα γήρανσης του Πανεπιστημίου Χάρβαρντ DavidSinclair είπε ότι ένα δίκτυο γονιδίων, ελέγχει το ρυθμό της γήρανσης.

"Το σώμα μας έχει μια καταπληκτική ικανότητα να 'επισκευάζει' τονεαυτό του", είπε.

http://www.amna.gr