Κυριακή 28 Αυγούστου 2011

Λεωνίδας Κύρκος


Όταν ένας πολιτικός άνδρας κατορθώνει να αναγνωρίζεται ακόμη και από τους διαχρονικούς ,άσπονδους ιδεολογικούς του αντιπάλους ,αυτό σημαίνει ότι φεύγοντας ,αφήνει στην πολιτική ζωή του τόπου παρακαταθήκες που ενθαρρύνουν τις επόμενες γενιές να οραματίζονται πως υπάρχει ακόμη ελπίδα για την Δημοκρατία στη χώρα μας.

``````````````````````````````````````````````````````
Την λύπη του για τον θάνατο του Λεωνίδα Κύρκου εξέφρασε ο επίτιμος πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας Κωνσταντίνος Μητσοτάκης -σημειώνοντας πως τον συνδέουν με τον εκλιπόντα κοινή αγώνες για την προκοπή του λαού και του τόπου- με την ακόλουθη δήλωση:

"Ο Λεωνίδας Κύρκος ήταν από τους τελευταίους εναπομείναντες της ηρωϊκής και άτυχης γενιάς που έζησε όλες τις περιπέτειες και τις δυσκολίες του λαού μας από τη μεταξική δικτατορία μέχρι τη δικτατορία των συνταγματαρχών. Ήταν πάντοτε μαχητής στην πρώτη γραμμή των αγώνων του λαού για την ελευθερία, τη δημοκρατία και την πρόοδο και τον χαρακτήριζε δημοκρατικό ήθος, απόλυτη εντιμότητα, σταθερότητα στις απόψεις και πολιτικό θάρρος το οποίο εκδήλωσε από την εποχή της αντίστασης κατά της γερμανικής κατοχής αλλά και όλη την πολιτικού του πορεία. Ο Λεωνίδας Κύρκος ήταν πνεύμα ανοικτό, χωρίς αγκυλώσεις, έβλεπε μακριά και προπαντός υπήρξε από τους πολιτικούς που με πράξεις έβαζε το εθνικό συμφέρον υπεράνω του κομματικού. Η απώλειά του είναι μεγάλη για το δημόσιο βίο και εκφράζω την οδύνη γι'αυτήν. Απευθύνω θερμά συλλυπητήρια προς την οικογένειά του, τους οικείους του και τους φίλους του", κατέληξε στη δήλωσή του ο πρώην πρωθυπουργός.