Τετάρτη 20 Ιουλίου 2011

σφαλιάρα


Συχνά Διαβάζουμε στον ημερήσιο τύπο ότι δρουν στον τόπο μας κατά κόρον και ανενόχλητα συμμορίες ανθρώπων με αντικείμενο σωρεία ενεργειών που εμπίπτουν στο κοινό οργανωμένο έγκλημα .

Δεν ξέρω και δεν θα κρίνω εδώ πόσο εύκολη ή δύσκολη δουλειά είναι για ένα οργανωμένο κράτος ο εντοπισμός ,η σύλληψη και η παραπομπή των παραβατών του Νόμου στην Δικαιοσύνη.

Αλλά ,αυτό το έγκλημα που διαπράττεται κατ’ εξακολούθηση σε κοινή θέαση πολιτών και Αρχών στους δρόμους των μεγαλουπόλεων της χώρας μας, είναι αδιανόητο να μην εντοπίζεται επ’ αυτοφώρω, να μην συλλαμβάνονται οι δράστες και να μην εκτοπίζονται τουλάχιστον από την χώρα μας .

Αναφέρομαι στην επαιτεία των αναπήρων αλλοδαπών που κάποιοι τους εκμεταλλεύονται και τους χρησιμοποιούν ως μέλη αλυσίδας κερδοφόρων επιχειρήσεων . Αυτή η εμπορία είναι ένα έσχατο φαινόμενο των καιρών μας ενάντια της προστασίας των ανθρώπινων δικαιωμάτων του ατόμου ανεξαρτήτου ηλικίας ,φύλλου ή χρώματος.
Ανθρώπινοι κρίκοι μιας αλυσίδας που κρατά δεμένες φυλακισμένες ψυχές σε λαβωμένα σώματα .
Όνειδος για τον πολιτισμό μας και γερή σφαλιάρα στην Ελληνική εξουσία .
`````````````````````````````````````````````````````````````````````````````````````````````````````````````````````````````````````````````````````````````````````````````````````````````````````````````````````````````````
Κύκλωμα εμπορίας ανθρώπων, που έφερνε ανάπηρους και μικρά παιδιά από τη Βουλγαρία και τα έβαζε με τη βία να επαιτούν, εξαρθρώθηκε από το Τμήμα Καταπολέμησης Εμπορίας Ανθρώπων της Ασφάλειας Αττικής.

Οι αστυνομικοί συνέλαβαν ένα ζευγάρι Βουλγάρων, (έναν άνδρα 30 ετών και μια γυναίκα 38 ετών), οι οποίοι έκαναν τη διακίνηση των ανθρώπων.

Οι συλληφθέντες εντόπιζαν στη Βουλγαρία άτομα με αναπηρία ή σοβαρά διανοητικά προβλήματα, τα οποία βρίσκονταν σε δεινή οικονομική κατάσταση και με την υπόσχεση ότι θα τους εξασφαλίσουν νόμιμη εργασία, τα μετέφεραν στην Ελλάδα.

Το ζευγάρι, με συνεχείς ξυλοδαρμούς και απειλές, εξανάγκαζαν τους ανθρώπους να επαιτούν καθόλη όλη τη διάρκεια της ημέρας, σε περιοχές πέριξ των σταθμών του μετρό "Ευαγγελισμός" και "Μέγαρο μουσικής" και στο τέλος τους έπαιρναν όλες τις εισπράξεις.

Σε βάρος του ζευγαριού σχηματίσθηκε δικογραφία με βάση την πρόσφατη τροποποίηση της νομοθεσίας, με την οποία η εκμετάλλευση της επαιτείας εντάχθηκε στην "εμπορία ανθρώπων" ως κακουργηματική πράξη και οδηγήθηκαν στον Εισαγγελέα Πρωτοδικών Αθηνών.