Τετάρτη 23 Μαρτίου 2011

Δικαίωμα στην Ζωή αλλά και στον Θάνατο .


Το έχετε σκεφτεί αλήθεια ότι κάποιοι άνθρωποι ανάμεσά μας δεν έχουν δικαίωμα ούτε να πεθάνουν;;;;;;; Πόσο μάλλον να επιλέξουν τον τρόπο , τον χρόνο και τις συνθήκες της αναχώρησής τους. Αυτή είναι μια άλλη παράμετρος του θέματος σε σχέση με το ακόλουθο περιστατικό ...ζωής, που θα άξιζε μια μέρα να την κουβεντιάσουμε , όχι γιατί μας αρέσουν τα "μελό." Προσωπικά τα απεχθάνομαι ,αλλά για να γαληνέψουμε στην ιδέα του θανάτου. Να τον δούμε σαν φυσική λύτρωση στην ώρα του . Να τον εκτιμήσουμε και σαν ανθρώπινο δικαίωμα που δυστυχώς -ναι- κάποιοι δεν το έχουν.....
````````````````````````````````````````````````````````````````````````````````
Έζησαν μαζί ευτυχισμένοι μισόν αιώνα και τέσσεραν χρόνια। Έτσι, αποφάσισαν να φύγουν μαζί από τον κόσμο. Ο διάσημος βρετανός μαέστροος Εντουαρντ Ντάουνς και η σύζυγός του Τζεόαν τερμάτισαν οικειοθελώς και αξιοπρεπώς τη ζωή τους, χωρίς πόνο, στην κλινική υποβοηθούμενης αυτοκτονίας Dignitas στην Ελβετία। Εκείνος ήταν 85 ετών, εκείνη 74.

«Πέθαναν ειρηνικά και υπό συνθήκες που οι ίδιοι επέλεξαν, με τη βοήθεια της ελβετικής οργάνωσης Dignitas στη Ζυρίχη» αναφέρεται σε ανακοίνωση των δύο παιδιών τους. Γράφουν επίσης:

« Ο πατέρας μας, σχεδόν τυφλός και όλο και περισσότερο κουφός, είχε μια μακρά, πλούσια και διακεκριμένη καριέρα ως διευθυντής ορχήστρας.

Και οι δύο είχαν πολύ γεμάτη ζωή. Θεωρούσαν ότι ήταν ιδιαίτερα τυχεροί που η ζωή ήταν τόσο γενναιόδωρη απέναντί τους και ότι αντάμειψε τους κόπους τους και σε επαγγελματικό και σε προσωπικό επίπεδο. Οι γονείς μας δεν είχαν θρησκευτικά πιστεύω και γι΄ αυτό δεν θα τελεστεί κηδεία»।

Ο Ντάουνς γεννήθηκε στο Μπέρμιγχαμ και άρχισε να μαθαίνει βιολί σε μικρή ηλικία। Μετά τις μεταπτυχιακές σπουδές του, σταδιοδρόμησε στη μουσική। Η λαμπρή συνεργασία του, διάρκειας 50 ετών.

Με τη Βασιλική Οπερα του Λονδίνου ξεκίνησε το 1952। Το 1953.
Άρχισε την καριέρα του ως μαέστρος, η οποία τελείωσε το 2005 στο «Κόβεντ Γκάρντεν» με δέκα παραστάσεις στο «Ριγκολέτο» του Βέρντι. Συνολικά διηύθυνε 49 όπερες και 950 παραστάσεις στη Βασιλική Οπερα του Λονδίνου, όπου συνεργάστηκε με τους μεγαλύτερους τραγουδιστές όπερας της γενιάς του. Συνεργάστηκε επίσης με την Οπερα της Αυστραλίας και τη Φιλαρμoνική Ορχήστρα του ΒΒC।

Η σύζυγός του, Τζόαν Ντάουνς, ασχολούνταν με τον κλασικό χορό. Είχε ξεκινήσει την καλλιτεχνική της σταδιοδρομία ως χορεύτρια μπαλέτου και με το πέρασμα των χρόνων εξελίχθηκε σε χορογράφο, ενώ εργάστηκε και ως τηλεοπτική παραγωγός.

Πηγή : Εφημερίδα ΤΟ ΒΗΜΑ