Σάββατο 5 Μαρτίου 2011

- Πάθος, ελεύθερη σκέψη, ανανέωση.


Είναι νέα όμορφη, έξυπνη και διακεκριμένη η dr. Χριστίνα Πιπέρη, σύζυγος και μητέρα δύο παιδιών, πτυχιούχος Ιατρικής Βιοχημείας του Πανεπιστημίου του Surrey, Μεγάλης Βρετανίας (1995) και διδάκτωρ του Τμήματος Παθολογοανατομίας του Πανεπιστημίου της Οξφόρδης, Μεγάλης Βρετανίας (1999)


Η Δρ Πιπέρη έλαβε την υποτροφία Gordon Piller studentship από τον οργανισμό Leukaemia Research Fund και πραγματοποίησε μεταδιδακτορική έρευνα στο τμήμα Ιατρικής Βιοχημείας της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Νανσύ, Γαλλίας (2005)

Σήμερα εργάζεται ως Επίκουρη Καθηγήτρια στο Εργαστήριο Βιολογικής Χημείας της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών

। Τα έτη 2008-2010, έχει τιμηθεί με βραβεία από την Ελληνική Ενδοκρινολογική Εταιρεία για το ερευνητικό της έργο στη μοριακή βάση του Συνδρόμου των Πολυκυστικών Ωοθηκών


Στόχος της έρευνας της είναι η διερεύνηση ενδοκυττάριων μηχανισμών δράσης των τελικών προϊόντων γλυκοζυλίωσης σε μεταβολικά νοσήματα όπως το Σύνδρομο των Πολυκυστικών Ωοθηκών και ο Σακχαρώδης Διαβήτης τύπου ΙΙ

Σε αυτόν τον τομέα βρίσκομαι,( λέει η ίδια στην συνέντευξη που έδωσε στο peopleandideas.gr,) λόγω της ασυμβίβαστης προς τα δεδομένα της ζωής προσωπικότητάς μου, της συνεχούς αμφισβήτησης των κατεστημένων και της περιέργειάς μου για τους μηχανισμούς λειτουργίας του οργανισμού μας. Η Βιοχημεία μου έδινε απαντήσεις σε πολλά ερωτήματα μου και έτσι την ακολούθησα. Για μένα αντιπροσωπεύει τον μαγικό κόσμο των μικρών παιδιών.

Θεωρώ ότι η χαρτογράφηση του Ανθρώπινου Γονιδιώματος θα αποτελέσει την μεγαλύτερη συμβολή της επιστήμης στην ανθρωπότητα. Έχει αλλάξει ήδη το προφίλ της κλασσικής ιατρικής επιστήμης σε μοριακή ιατρική και μας έχει οδηγήσει όλους (ιατρούς, επιστήμονες βιοεπιστημών, ερευνητές) στην αναζήτηση και διερεύνηση των κυτταρικών μηχανισμών που εμπλέκονται στις διάφορες παθολογίες.

Κι όταν ερωτήθηκε -Τι σημαίνει έρευνα για σας, με τρεις μόνο λέξεις;

Απήντησε: - Πάθος, ελεύθερη σκέψη, ανανέωση
`````````````````````````````````````````````````````````````````````````````

Υποκλίνομαι στην επιστημόνισσα και το ερευνητικό της έργο .

Καμαρώνω την Ελληνίδα και χαρά στην μάνα που την γέννησε ,τον άντρα που την έχει και καλοτυχίζω τα παιδιά που τάφερε στον κόσμο μια τέτοια σπουδαία Γυναίκα.

Η ταπεινότητά μου όμως γέρνει και θα σταθεί στο

- Πάθος, την ελεύθερη σκέψη και την ανανέωση.

Είναι θείος προσανατολισμός στην ζωή κάθε ανθρώπου .

Το πάθος θεωρώ φλόγα ,ερωτισμό, θέληση, ψυχή, όραμα που ανιχνεύεται στις έντονες συναισθηματικές καταστάσεις μας ,στην δημιουργικότητα και την συμπεριφορά μας που δίνει το ανθρώπινο στίγμα μας , αλλά και στις πιο συνήθεις απλές καθημερινές μας πράξεις .

Την ελεύθερη σκέψη , πνευματική διαύγεια που αμφισβητεί το κατεστημένο ,τα δεδομένα και την προκατάληψη όχι από μισαλλοδοξία αλλά με γνώση τεκμηριωμένη ακόμη και με πίστη.

Την Ανανέωση , Έρωτα για ζωή και Δημιουργία .Αυτή την αριστουργηματική διαδικασία της αναγέννησης που προβλέπεται από την ίδια τη Φύση μέσα από την Άνοιξη !

Αυτή την κατ’ εξοχή γένους θηλυκού Αξία σας προτείνω σήμερα !!!

Ας ανανεωθούμε σε όλα τα επίπεδα ,αρχής γενομένης από την ψυχή και το πνεύμα μέχρι τα λουλούδια στις γλάστρες ή τα παρτέρια μας.