Κυριακή 13 Νοεμβρίου 2011

Όνειρα Χειμερινής Νυκτός



Το ερώτημα είναι αν βγαίνανε αληθινά τι θα τα κάναμε τόσα πολλά χρόνια μοναξιάς ???


Φάρμακα κατά της γήρανσης μαςκάνουν να φτάσουμε μέχρι τα 150!

Τα πρώτα φάρμακα που θα επιβραδύνουν την διαδικασία της γήρανσης θα είναι,ενδεχομένως, διαθέσιμα σε 5-10 χρόνια, αυξάνοντας με αυτόν τον τρόπο τηνπιθανότητα οι άνθρωποι να μπορούν να φτάσουν μέχρι τα 150 χρόνια ζωής ή καιπαραπάνω, υποστηρίζουν οι ερευνητές.

Ο Peter Smith, πρύτανης της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Νέας ΝότιαςΟυαλίας, είπε ότι ένα κορίτσι γεννημένο στην Αυστραλία σήμερα αναμένεται ήδη ναζήσει μέχρι τα 100 λόγω της προόδου της ιατρικής, του τρόπου ζωής και τουσυστήματος δημόσιας υγείας.

Επιπλέον, τα νέα φάρμακα -που θα βοηθήσουν το σώμα να "επισκευάσει"τον εαυτό του- βρίσκονται στα πρώιμα στάδια ανάπτυξης, ταυτόχρονα με νέεςθεραπείες με χρήση βλαστικών κυττάρων.

"Νομίζω ότι υπάρχει μεγάλη πιθανότητα να καταφέρουμε να προσθέσουμε μερικάακόμα χρόνια ζωής στον άνθρωπο", είπε ο καθηγητής Smith.

"Το να ζήσουμε μέχρι τα 150, μπορεί να ακούγεται απίθανο αλλά αυτό πουαναζητούμε είναι να παραμείνουμε υγιείς μέχρι το τέλος της ζωής μας. Ο στόχοςδεν είναι μόνο να επεκτείνουμε τη ζωή μας αλλά κυρίως να επεκτείνουμε μια υγιήζωή", είπε.

"Οι άνθρωποι δεν θα θέλουν να πάρουν σύνταξη στα 65 και να αναγκαστούν ναπεράσουν δεκαετίες ανήμποροι στο σπίτι".

Ο Αυστραλός ειδικός σε θέματα γήρανσης του Πανεπιστημίου Χάρβαρντ DavidSinclair είπε ότι ένα δίκτυο γονιδίων, ελέγχει το ρυθμό της γήρανσης.

"Το σώμα μας έχει μια καταπληκτική ικανότητα να 'επισκευάζει' τονεαυτό του", είπε.

http://www.amna.gr

10 σχόλια:

  1. Άντε και τα καταφέραμε με το σώμα να μη μας αφήσει στα μισά της διαδρομής ...

    Άντε και βρήκαμε την συνταγή, το ελιξίριο της νεότητας .

    Το ελιξίριο της Ψυχής μας ποιος θα μας το εγγυηθεί ?

    Τον εξανθρωπισμό, τον εξευγενισμό, την εξυγίανση της Ψυχής και του πνεύματος δεν την ερευνά κανείς ?

    Ποιος και πως θα μας προφυλάξει από την φθορά της ύλης σε βάθος χρόνου ?

    Με τα σημερινά δεδομένα όσο ενηλικιωνόμαστε χάνουμε την αθωότητα μας, την τρυφερή σχέση μας με την φύση , την ερωτική προσέγγιση με το άλλο φύλο.
    Σβήνει φλόγα της δημιουργίας .
    Χάνεται η γοητεία της περιπέτειας.
    Τα όνειρα μας εγκαταλείπουν πριν το τέλος του ταξιδιού….
    Μια παραδοσιακή συνταγή από καταβολής κόσμου που εφήρμοζαν οι άνθρωπο ως φυσικό σντηριτικό ζωής ήταν η Αγάπη !
    Πόσοι χρησιμοποιούμε ακόμη την πανάρχαια αυτή συνταγή ?
    Ποιοι ξέρουν και μπορούν να διδάξουν εμπράκτως , την Τέχνη της Αγάπης που κρατάει τον άνθρωπο ισόβιο εραστή της Ζωής. ???

    Νάστε όλοι καλά .

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Τι θα τα κάναμε τόσα χρόνια μοναξιας, αναρωτήθηκες! Και πολύ σωστά! Ενα είναι το ελιξίριο της νεότητας Λυγερίτσα μου! Θα στο πω απο.."κει" γιατι αν το γράψω δώ θα γελάσουν πολλοί πικραμενοι! Μην πάει ο νου σου σε τπτ περίεργο! Αυτό που κατάλαβες εννοώ! :D
    Καλημέρα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Είπα ν'αφήσω το πιπεράτο (?) σχόλιό σου ,μπας και έχει όρεξη κανείς να ξεδώσει σε μια κουβέντα μαζί σου.
    Αλλά που ? όλοι τρέχουμε και δεν φτάνουμε ...
    Μη κοιτάς Εσύ "πιτσιρίκα" που δεν χάνεις ποτέ το μπρίο σου.

    Νάσαι καλά κορίτσι μου να λάμπεις, να ονειρεύεσαι και να χαμογελάς όσα χρόνια σου φυλλάει ο Θεός .
    Σε φιλώ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Η αλήθεια είναι ότι όσο περνούν τα χρόνια αρχίζω και διαβάζω τέτοιες ιδέες για "ολική επαναφορά" σε νεότητας κατάσταση.... Πριν λίγα χρόνια ούτε που θα διάβαζα παρόμοια είδηση κλαψ, κλαψ

    Μάλλον γερνάω...

    Καληνύχτα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Δεν ξέρω Εσύ και όλοι οι φίλοι τι θα κάνετε, πάντως εγώ το αποφάσισα. Αποκλείεται να γεράσω....

    Αυτά λέω στους φίλους μου και πες-πες κοντεύουν να το πιστέψουν κι ούτε νοιάζονται να με προσέξουν...να με αντέξουν...
    Καλό σου το βραδάκι αγαπητέ μου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Λυγερή μου, όσο αντέχω, όσο με κρατάνε όρθια τα πόδια μου, σκοπεύω να .."ονειρεύομαι" να χαμογελώ! Ματώνουμε καμιά φορά αλλά κι αυτό μεσ το παιχνίσι της Ζωής είναι! Ένα είναι το εληξήριο που μας κρατάει νέους! Αυτό ακριβώς ( με άλλα λόγια!)
    Σε φιλώ σκαστά στο μάγουλο!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Oυτε κι εγώ σκοπεύω να γεράσω! Λέω να παραμείνω 39αρα! λολ Και αν περ ελπίδα μεγαλώσω κάπως θα παραμείνω τρελλαμένη! :D :Ετσι τουλαχιστον θα μπορώ να λέω και να κάνω ότι θέλω, χωρίς να με παραξηγεί κανείς! Κι αν με παραξηγήσουν, ε τότε σκασίλα μου! Οι γριές έχουν το άλλοθι!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Πες του πρύτανη Smith να βιαστεί με τα νέα φάρμακα για να .....προκάνουμε και εμείς!
    Χα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Λιακαδα

    Καλή σου μέρα χειμωνιατικολιακαδίτσα μου !!!

    Βρε τα λένε τα χρόνια τους οι κοπέλες? Εγώ όταν με ρωτάνε λέω όσο φαίνομαι...με άλλοθι( η παπατζού) να μη μεγαλώνω τα χρόνια των κοριτσιών μου.

    Εσύ είσαι στην κορύφωση της νιότης σου γι αυτό κελαηδάς καρδερίνα μου. Αν κι απ' ότι διακρίνω, εκ πείρας, θα κελαηδάς μέχρι τα 150 σου.....

    Ας πούμε και κάτι ελαφρύ μπας και υποχωρήσει το βάρος από την ψυχή μας, γιατί έτσι όπως μας χτίζουν, ερήμην μας, τις ζωές μας ,ούτε το… ελιξίριο που εννοείς δεν θα χωράει να μπει . Τόσο πολύ στενεύουν τα όριά μας που εμάς τους ίδιους δεν χωράνε. ….

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. xristin

    Εγώ πάλι δεν βιάζομαι να εξασφαλίσω τα 150 χρόνια μοναξιάς .
    Δεν ξεμπέρδεψα ακόμη με τα 100..και πως να τα φέρω βόλτα μαζί τους , αν εν τω μεταξύ κανείς δεν βρεθεί να βρει το αντίδοτο της Ανθρωποσύνης , αρχής γενομένης από την κορυφή της παγκόσμιας πυραμίδας της εξουσίας.
    Μιας παγκόσμιας εξουσίας που ξεχνά τον "άνθρωπο". Βάζει τις ψυχικές του ανάγκες σε δεύτερη μοίρα ,κι όλο αυτό το ανοσιούργημα, χάρη της θεοποίησης της ύλης, της ισχύς, της κυριαρχίας και της επιβολής.

    Σκέψου τι θα πάθουμε όλοι εμείς οι άνθρωποι στην βάση της πυραμίδας του κόσμου , αν οι κατέχοντες την εξουσία, το χρήμα ,την αλαζονεία και την φρενίτιδα της κυριαρχίας, ζουν και δρουν οι ίδιοι επί 150 συναπτά έτη. ..
    Θα μου πει κανείς, ζουν ή δε ζουν οι ίδιοι, παραδίδουν την σκυτάλη στους κατασκευασμένους ομοίους τους και η κακοποίηση της «ανθρωποσύνης» και της ανθρωπότητας, καλά κρατεί επ’ αόριστον…

    Που ξέρεις? Μπορεί κάποια στιγμή "η βάση" να μεταβληθεί σε ποταμό που το ρεύμα του θα καλπάσει μέχρι την κορυφή της πυραμίδας , θα την απαλλάξει από την παράνοια και ο ήλιος θα ανατείλει ισότιμα για όλους τους ανθρώπους της Γης.

    Ας μην τον ενθαρρύνομε και πολύ Χριστίνα μου τον καθηγητή SMITH . Aς αποδεχτούμε τις βουλές του δημιουργού ο οποίος τα πάντα εν σοφία εποίησε. …

    Καλό Σαβ/κο

    ΑπάντησηΔιαγραφή