Τετάρτη 20 Ιουλίου 2011

σφαλιάρα


Συχνά Διαβάζουμε στον ημερήσιο τύπο ότι δρουν στον τόπο μας κατά κόρον και ανενόχλητα συμμορίες ανθρώπων με αντικείμενο σωρεία ενεργειών που εμπίπτουν στο κοινό οργανωμένο έγκλημα .

Δεν ξέρω και δεν θα κρίνω εδώ πόσο εύκολη ή δύσκολη δουλειά είναι για ένα οργανωμένο κράτος ο εντοπισμός ,η σύλληψη και η παραπομπή των παραβατών του Νόμου στην Δικαιοσύνη.

Αλλά ,αυτό το έγκλημα που διαπράττεται κατ’ εξακολούθηση σε κοινή θέαση πολιτών και Αρχών στους δρόμους των μεγαλουπόλεων της χώρας μας, είναι αδιανόητο να μην εντοπίζεται επ’ αυτοφώρω, να μην συλλαμβάνονται οι δράστες και να μην εκτοπίζονται τουλάχιστον από την χώρα μας .

Αναφέρομαι στην επαιτεία των αναπήρων αλλοδαπών που κάποιοι τους εκμεταλλεύονται και τους χρησιμοποιούν ως μέλη αλυσίδας κερδοφόρων επιχειρήσεων . Αυτή η εμπορία είναι ένα έσχατο φαινόμενο των καιρών μας ενάντια της προστασίας των ανθρώπινων δικαιωμάτων του ατόμου ανεξαρτήτου ηλικίας ,φύλλου ή χρώματος.
Ανθρώπινοι κρίκοι μιας αλυσίδας που κρατά δεμένες φυλακισμένες ψυχές σε λαβωμένα σώματα .
Όνειδος για τον πολιτισμό μας και γερή σφαλιάρα στην Ελληνική εξουσία .
`````````````````````````````````````````````````````````````````````````````````````````````````````````````````````````````````````````````````````````````````````````````````````````````````````````````````````````````````
Κύκλωμα εμπορίας ανθρώπων, που έφερνε ανάπηρους και μικρά παιδιά από τη Βουλγαρία και τα έβαζε με τη βία να επαιτούν, εξαρθρώθηκε από το Τμήμα Καταπολέμησης Εμπορίας Ανθρώπων της Ασφάλειας Αττικής.

Οι αστυνομικοί συνέλαβαν ένα ζευγάρι Βουλγάρων, (έναν άνδρα 30 ετών και μια γυναίκα 38 ετών), οι οποίοι έκαναν τη διακίνηση των ανθρώπων.

Οι συλληφθέντες εντόπιζαν στη Βουλγαρία άτομα με αναπηρία ή σοβαρά διανοητικά προβλήματα, τα οποία βρίσκονταν σε δεινή οικονομική κατάσταση και με την υπόσχεση ότι θα τους εξασφαλίσουν νόμιμη εργασία, τα μετέφεραν στην Ελλάδα.

Το ζευγάρι, με συνεχείς ξυλοδαρμούς και απειλές, εξανάγκαζαν τους ανθρώπους να επαιτούν καθόλη όλη τη διάρκεια της ημέρας, σε περιοχές πέριξ των σταθμών του μετρό "Ευαγγελισμός" και "Μέγαρο μουσικής" και στο τέλος τους έπαιρναν όλες τις εισπράξεις.

Σε βάρος του ζευγαριού σχηματίσθηκε δικογραφία με βάση την πρόσφατη τροποποίηση της νομοθεσίας, με την οποία η εκμετάλλευση της επαιτείας εντάχθηκε στην "εμπορία ανθρώπων" ως κακουργηματική πράξη και οδηγήθηκαν στον Εισαγγελέα Πρωτοδικών Αθηνών.

10 σχόλια:

  1. Δεν ξέρω τι να πώ καλή μου. Έχω απογοητευτεί τόσο πολύ με όσα βλέπω γύρω μου το τελευταίο διάστημα, που αν μου το επέτρεπε η ηλικία μου, θα ξανάρχιζα νέα ζωή στο εξωτερικό. Η Ελλάδα κατάντησε η μπανανία των Βαλκανίων. Ο Θάνατός σου η ζωή μου. Κι εγώ που αρνούμαι να συμβιβαστώ πώς ν`αντέξω;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Theodosia

    Αχ και γω τόχω πει αυτό πολλές φορές.
    Αν ήμουν είκοσι χρονών και ξανάρχιζα την ζωή μου από την Αρχή θα την έχτιζα σ' ένα νησί, ή μια επαρχιακή μακρινή παράκτια περιοχή κάπου στην Ελλάδα ,ποτέ μακριά απ' αυτή .....
    Αλλά θα ήταν ανθρώπινη και ζεστή εκεί που οι άνθρωποι είναι όλοι μεταξύ τους γνωστοί και δεν κυκλοφορούν οι γείτονες σαν ξένοι.
    Θα είχα και το περιβόλι μου για να είμαι αυτάρκης στα στοιχειώδη….καλού κακού.

    Θεοδοσία μου, αν θέλουμε να είμαστε ρεαλιστές θα συμφωνήσουμε μαζί σου ότι η κατάστασή στη κοινωνία μας έχει γίνει απελπιστική. Μόνο ο φόβος στην περιρρέουσα ατμόσφαιρα είναι αρκετός για να μας αλλάξει τις απλές ανθρώπινες καθημερινές μας κινήσει. Ας μην το αναλύσουμε. Ο καθένας καταλαβαίνει τι εννοώ.
    Προσωπικά έχω καταλήξει στο συμπέρασμα ότι ο καθένας από μας πρέπει να αναδιοργανώσει την ζωή του σε μια προσπάθεια επιστροφής και αξιολόγησης των προτεραιοτήτων μας και κυρίως στην αλληλέγγυα προσέγγιση των συνανθρώπων μας. Όσο αποξενωνόμαστε, κουμπωνόμαστε τόσο ο φόβος και η ανασφάλεια μας ζώνουν.
    Καλό καλοκαίρι να περνάς με αγαπημένους δικούς αλλά και φίλους γύρω σου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Παντοτε στο σαθρο και χωρις βασεις σε αξιες συστημα της κεφαλαιοκρατιας που βασιζεται στην εκμεταλευση του ανθρωπου απο τον ανθρωπο υπηρξαν αυτες οι θλιβερες ιστοριας εκμεταλευσης των κατατρεγμενων της ζωης...ΟΛΙΒΕΡ ΤΟΥΙΣΤ μου θυμισε Λυγερη μου η ιστορια αυτη...τι αλλο να πω...
    Ροδοπη Ολυμπιου

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Ροδόπη Ολυμπίου

    Καλή μας αντάμωση Ροδόπη εδώ στον Πηγαιμό για την Ιθάκη....ο δρόμος δύσβατος αλλά θέλω να πιστεύω φωτεινός που μας επιτρέπει να βλέπουμε καθαρά τι συναντάμε και τι έχουμε να υπερβούμε στην πορεία.

    Πολύ ενδιαφέρουσα η παράμετρος του θέματος που έβαλες στο τραπέζι.
    Η εκμετάλλευση του ανθρώπου από άνθρωπο χρονολογείται από την εμφάνιση του στη Γη.
    Όταν όμως ζεις σε μιαν οργανωμένη Πολιτεία (υποτίθεται) έχεις την απαίτηση ως μέλος της κοινωνίας να απαιτείς την κάθαρσή της από φαινόμενα
    που παραπέμπουν σε άλλες εποχές, και άλλες συνθήκες.

    δροσερό να είναι το καλοκαίρι μας και....αύριο με το καλό.

    ΥΓ:Να δούμε τι θα μας ξημερώσει αύριο Πέμπτη απ' τις Βρυξέλες. Σε τι ανασφάλεια Θεέ μου ζούμε ;;;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Αχ Λυγερή μου!σου διαφεύγει μια βασική λεπτομέρεια.Σχεδόν πάντα πίσω από κάθε παράνομο κύκλωμα που αποκαλύπτεται υπάρχουν και εκπρόσωποι του νόμου.Το 'χουμε ξαναπεί είναι πολύ δύσκολο πράγμα η εγκράτεια κι ο αυτοέλεγχος,βάλε και την ατιμωρησία μαζί και θα λύσεις την απορία σου.
    Οσο για το τι θα προκύψει σήμερα;Να είσαι σίγουρη πως όποια απόφαση κι αν πάρουν στην Ελλάδα θα πλασαριστεί ως επιτυχία από του παπαγάλους του συστήματος.Γι' αυτό μην αγχώνεσαι αφού όπως πάμε μόνο την υγειά μας έχουμε να χάσουμε και δεν πρέπει.Καλό ξημέρωμα να έχεις!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Ζείδωρον

    Η φράση μου « Δεν ξέρω και δεν θα κρίνω εδώ πόσο εύκολη ή δύσκολη δουλειά είναι για ένα οργανωμένο κράτος ο εντοπισμός ,η σύλληψη και η παραπομπή των παραβατών του Νόμου στην Δικαιοσύνη.» υπαινίσσεται εμμέσως πλην σαφώς την βασική λεπτομέρεια που αναφέρεις και όχι μόνο…

    Με αυτή την εγγραφή μου εστιάζομαι στο συγκεκριμένο πρόβλημα της έκθεσης σε επαιτεία αναπήρων αλλοδαπών ανάμεσά στα πόδια μας . Mπροστά στα μάτια των Αρχών και δεν γίνεται μια επιχείρηση σκούπα σε μια μέρα να τους μαζέψει να βρει την άκρη του νήματος που φτάνει στα κυκλώματα που τους εκμεταλλεύονται. Αν και σε αυτήν την όλως ιδιάζουσα κατάσταση Δημήτρη μου θα πρέπει να δεχτούμε ότι σε τέτοια κυκλώματα συμμετέχουν εκπρόσωποι του Νόμου της Ελληνικής επικράτειας, ε τότε είμαστε άξιοι της τύχης μας.
    Δεν δικαιούμαστε να διαμαρτυρόμαστε, να επισημαίνουμε κακώς κείμενα τα οποία θεωρούμε δεδομένα.
    ΟΧΙ αυτή η σαπίλα ,ο οχετός της διαπλοκής και της διαφθοράς δεν είναι δεδομένη κατάσταση για την χώρα μας.
    Οφείλουμε όλοι να μην στρουθοκαμηλίζουμε .Να απομονώσουμε τέτοια φαινόμενα κι όπου τα συναντούμε ή τα υποψιαζόμαστε να τα καταγγέλλουμε, να τα δημοσιοποιούμε από κάθε μετερίζι…
    Να έλθω στο τι μπορεί να προκύψει σήμερα;;;; Όπως καταλαβαίνεις είμαι αναρμόδια να εκτιμήσω τεχνοκρατικά οποιαδήποτε Ευρωπαϊκή απόφαση σε ό,τι μας αφορά σαν χώρα .Αλλά σε διαβεβαιώνω ουδόλως με ενδιαφέρει πως θα την πλασάρει το σύστημα. Όσο γι αυτό έχω διαμορφώσει πεποίθηση.
    Δεν πιστεύω σε θαυματουργές ή τέλειες λύσεις όταν συγκρούονται τεράστια οικονομικά συμφέροντα. Το μόνο που εύχομαι είναι η οποιαδήποτε απόφαση των κηδεμόνων μας να μην οδηγήσει τον Ελληνικό λαό στην ολοκληρωτική ισοπέδωση σε όλους τους τομείς.

    Καλό σας βράδυ φίλε μου και θα συμφωνήσω απολύτως μαζί σου ,ότι η μεγαλύτερη απώλεια για τον κάθε άνθρωπο είναι η απώλεια της υγείας του.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Το σχόλιο σου στη Theodosia είναι το δικό μου σχόλιο !!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. habilis
    Kαλημέρα σας και καλή εβδομάδα.
    Για ποιο σχόλιο μου μιλάτε ; Δεν καταλαβαίνω τίποτα. Εγώ σε σας μόνο άφησα σχόλιο .Σας παρακαλώ πολύ αναφέρετε συγκεκριμένο σχόλιο και σε ποια ανάρτηση.
    Αν ο δαίμων του πληκτρολογίου σε κάποια μεταφορά από το word έκανε το θαύμα του να του το… κόψουμε.
    Αν πάλι έχετε κάνει εσείς κάποια σύγχυση, δεν πειράζει ,να είστε καλά.
    Στην τελευταία περίπτωση όμως έχετε την καλοσύνη να με ενημερώσετε γιατί νοιώθω κάπως άβολα….
    Σας ευχαριστώ εκ των προτέρων

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Λέγοντας το δικό μου σχόλιο,στο μυαλό μου είχα να εκφράσω ότι συμφωνώ ακριβώς με ένα απο τα δικά σου προηγούμενα σχόλια που ήταν απάντηση στην Θεοδοσία.

    Συμβαίνει φορές να μην βγαίνουν όλα όπως τα έχουμε στο μυαλό μας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. habilis

    Kαλησπέρα. !
    Είπα και γω τι λάθος έκανα;; Κάποια στιγμή μου πέρασε από το μυαλό μήπως και νόμισες ότι αντέγραψα κάτι δικό σου και ταράχτηκα. Ποτέ μου δεν θα έκανα κάτι ανάλογο ούτε με σφαίρες.
    Απεναντίας το ότι σκεφτήκαμε το ίδιο πάνω σε ένα θέμα και το σχόλιο μου εξέφρασε και τους δυο μας, είναι τουλάχιστον παρήγορο. Σημαίνει ότι σε αυτήν την συχνότητα δεν είμαι και δεν είσαι μόνος...
    Ευχαριστώ για την εξήγηση

    ΑπάντησηΔιαγραφή