Σάββατο 4 Ιουνίου 2011

Θέμα επιβίωσης και Πολιτισμού.


Ο Δήμος Πειραιά καθαρίζει τη Λεωφόρο Σχιστού και τα Βοτσαλάκια

Εκστρατεία καθαριότητας στη Λεωφόρο Σχιστού και την παραλία Βοτσαλάκια πραγματοποιεί την Κυριακή 5 Ιουνίου ο Δήμος Πειραιά με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος.

Πρόκειται για μία πολύ σημαντική πρωτοβουλία που αναλαμβάνει ο Δήμαρχος της πόλης Βασίλης Μιχαλολιάκος, ο οποίος τόνισε μεταξύ άλλων πως το θέμα της προστασίας του περιβάλλοντος αποτελεί υψηλή προτεραιότητα για το δήμο.

Ο δήμαρχος Πειραιά δήλωσε ότι σχεδιάζει ένα νέο μοντέλο ανακύκλωσης και καθαριότητας, ενώ προανήγγειλε την ανάπλαση της πλατείας Κανάρη στο Πασαλιμάνι.

Είπε μερικά ουσιώδη ακόμη ο Δήμαρχος όπως :

«Ο πλανήτης επαρκεί για να καλύψει τις ανάγκες του Ανθρώπου, αλλά όχι για να καλύψει την απληστία του».

Με αυτή τη φράση του Γκάντι, ο Δήμαρχος Πειραιά κ. Βασίλης Μιχαλολιάκος παρουσίασε τις δράσεις του Δήμου, με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος.

«Είναι επιτακτική ανάγκη να νιώσουμε ότι η προστασία του περιβάλλοντος είναι θέμα επιβίωσης και να πάψουμε να το κακοποιούμε με κάθε τρόπο, με κάθε μέσο»

- «Και ως επιστέγασμα όλων αυτών διοργανώνουμε μια συναυλία με τη νεανική χορωδία του Ωδείου Τερψιθέας γιατί πιστεύουμε εκτός των άλλων ότι η προστασία του περιβάλλοντος είναι και θέμα Πολιτισμού» πρόσθεσε.

4 σχόλια:

  1. Σε αυτή την ακτή έμαθα όταν ήμουν παιδί να κολυμπώ στα ρηχά..(γιατί στα βαθιά ακόμη προσπαθώ στην πορεία μου για την Ιθάκη ).
    Δεν θυμάμαι σκουπίδια στην ακτή.

    Θυμάμαι μανάδες ,πατεράδες με παιδιά ,νέους αλλά και ηλικιωμένους Πειραιώτες ν' απολαμβάνουν δωρεάν την ευλογία της ¨φτωχογειτονιάς" τους. Την πεντακάθαρη θάλασσα του Παρασκευά.

    Σήμερα που όλες οι φυλές του Ισραήλ με τον όποιο πολιτισμό κουβαλούν, καταφεύγουν σ' αυτήν την φιλόξενη ακτή για να απολαύσουν το ανθρώπινο δικαίωμα στον ήλιο, την θάλασσα, το καλοκαιράκι, τώρα χρειάζεται διαρκής επιτήρηση κύριε Δήμαρχε η παραλία για να μην μεταβάλλεται από ακρογιαλιά σε σκουπιδότοπο.
    ΟΧΙ μόνο σήμερα που είναι η μέρα αφιερωμένη στο περιβάλλον .Κάθε μέρα χρειάζονται στοιχειώδη έργα υποδομής για την λειτουργικότητα της ακτής ,την καθαριότητα και κυρίως την Υγεία των λουομένων.

    Να μπορούν ΚΑΙ οι.... Πειραιώτες ν' απολαμβάνουν την θάλασσά τους...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Αν δε μαθουμε Λυγεριτσα μου να σεβομαστε τη φυση το περιβαλλον και τις ακτες μας όχι μονο δεν θα κολυμπαμε στα βαθεια αλλά θα πνιγουμε στο "σκουπιδι"! Καθε μερα πρεπει να νοιαζομαστε! Οχι μονο στις επετειους!
    Δες παραλιες να ανοιξει η ψυχουλα σου! (Κι αε ειναι μακρινες... Καλοκαιρακι ερχεται ...)

    http://s878.photobucket.com/albums/ab344/marayia2/CRETA%20-%20%20SOUTH/Best%20Beaches/


    Φιλακια Πολλα Καλοκαιριατικα
    http://xeimwniatikhliakada.wordpress.com/

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Λιακάδα παντός καιρού καλή μέρα .

    Αν κρίνω από την δραστηριότητά σου στην σελίδα σου, δεν σε ρωτώ ,"Καλά μου γίνεσαι".
    Εγώ έχω καθίσει εσωτερικά....
    Εξωτερικά προσπαθώ να στέκομαι όρθια με την προσοχή και το βλέμμα μου στραμένο στο ύψος των περιστάσεων...

    Οι παραλίες ονειρεμένες. Σε κάποιες έχω πάει…Σε ευχαριστώ για το videaki μόνο που όταν βλέπω αυτές και άλλες παραλίες δεν ανοίγει ,κλείνει η ψυχή μου για να φυλάξει μνήμες κι αναμνήσεις θαμμένες για πάντα εκεί μέσα..

    Σε φιλώ κι εύχομαι καλά να περνάς

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Οι ..περιστασεις μμτ φετος δεν αμς αφηνουν να χαρουμε τον ηλιο, τις θαλασσες και τις παραλιες μας! Δε φτανει που μας στερουν τοσα αλλα σε λιγο θα μας στερησουν παντελως και οσα η φυση μας χαρισε !
    Αλλα λεω να μην τους αφησουμε!
    Οσες κι αν χτισουν " φυλακες"
    κι αν ο κλοιος στενευει
    ο νους μας ειν αληταριο κι ακομα και τοτε θα.. δραπετευει! "
    Θα τα πουμε... μολις βρω ευκαιρια..
    Κοινως τρεχω ...
    Φιλια!

    ΑπάντησηΔιαγραφή