Κυριακή 19 Δεκεμβρίου 2010

Ο δρόμος της ζωής δεν εμποδίζει το αντάμωμα

Ο δρόμος της ζωής δεν εμποδίζει το αντάμωμα:Τριαντάφυλλος Ηλιάδης Ζωγράφος

Ο κόσμος μας, ο πολιτισμός μας ολόκληρος, φτιάχτηκε για πλάσματα με δύο χέρια. Μια απλή κουμπότρυπα για παράδειγμα, για να δεχτεί το κουμπί, χρειάζεται τη συνεργασία δυο χεριών. Φανταστείτε τώρα τον όγκο των προβλημάτων που έπρεπε να ξεπεράσω εγώ, που μου έλειπαν σχεδόν και τα δυο μου χέρια.

Ήταν όμως ισχυρή η θέλησή μου. Κι όσο ανέβαινα το Γολγοθά της δημιουργίας, τόσο ενισχυόταν και η αυτοπεποίθησή μου, που διευκόλυνε την αποδοχή, δημιουργικά κι όχι παθητικά, της σωματικής ιδιαιτερότητάς μου και τη συμφιλίωσή μου μ’ αυτήν.

Σταθμός, με καταλυτική σημασία για τη ζωή μου, στάθηκε η επαφή μου το 1967 με τη Διεθνή Ένωση Αναπήρων Καλλιτεχνών, τη γνωστή με τα αρχικά V.D.M.F.K., που εδρεύει στο Λιχτενστάιν. Η διεθνής αυτή ένωση συγκεντρώνει, με αξιολογικά φυσικά κριτήρια, έργα ζωγραφικής αναπήρων ατόμων. Διοργανώνει διεθνείς εκθέσεις μ’ αυτά, τα τυπώνει σε μορφή καρτών, αφισών και ημερολογίων και με τα έσοδα που έχει απ’ αυτές τις δραστηριότητες αμείβει τους αναπήρους δημιουργούς των έργων, εξασφαλίζοντάς τους έτσι μιαν αξιοπρεπή και δημιουργική απασχόληση και διαβίωση. Το 1970 έγινα μέλος της Ένωσης και στη συνέχεια τακτικό. Η συναίσθηση ότι είχα να ανταποκριθώ, ποσοτικά και προπαντός ποιοτικά, στις προσδοκίες μιας Ένωσης που απευθυνόταν στους φιλότεχνους όλου του κόσμου αναπτέρωνε τη θέλησή μου για δημιουργία και καλλιτεχνική ανύψωση. Ζωγράφιζα πλέον σε ρυθμό υπεράνθρωπο, αλλά και με ασίγαστο το πάθος να προωθώ συνεχώς τους εκφραστικούς μου τρόπους.

Ήθελα τα μοτίβα μου και οι συνδυασμοί των χρωμάτων να μη φέρνουν σε αμηχανία τους ανθρώπους που θα έβλεπαν τα έργα μου, αλλά να τους γεμίζουν με αισθήματα γλυκιάς νοσταλγίας. Ήθελα τα έργα μου να απευθύνονται, αν αυτό ήταν δυνατό, σε όλον τον κόσμο.

Αυτό συνεχίζω να πιστεύω ακόμα και σήμερα και για αυτό το λόγο δημιούργησα αυτή την ιστοσελίδα. Θέλω μέσα από αυτήν να σας μεταφέρω αυτά τα αισθήματα που γέμισαν και τους επισκέπτες στις πολλές εκθέσεις στην Ελλάδα και στο εξωτερικό, στις οποίες και συμμετείχα.

http://www.triantafillos-il.com/root.el.

`````````````````````````````````````````````````````````````````````````````````````````````````````````````````````````````````
Αν άνοιγαν οι ουρανοί και κάποιο θαύμα έστελνε ο Θεός στη Γη, θα ευχόμουν αυτό να ήταν Υγεία για ΟΛΟΥΣ….

Καλά Χριστούγεννα κι αν για όλους δεν χάραξε η Ζωή τον ίδιο δρόμο της χαράς και της δημιουργίας ας την προκαλέσουμε εμείς σε μια συνάντηση διαρκείας μέσα από ένα χαμόγελο ελπίδας, υπομονής, αντοχής πίστης και αισιοδοξίας .

Να είστε όλοι καλά κι ευχαριστώ για το δικό μας αντάμωμα μέσα από το στενοσόκακο του Πηγαιμού για την Ιθάκη .