Παρασκευή 17 Σεπτεμβρίου 2010

Βουλευτική Ξεφτίλα


Έξω φρενών είναι ιδιοκτήτες και διοίκηση πλοιοκτήτριας εταιρείας με τον πρώην κυβερνητικό εκπρόσωπο της κυβέρνησης Καραμανλή και νυν βουλευτή Επικρατείας της ΝΔ, Ευάγγελο Αντώναρο. Ο λόγος; Ο κ. Αντώναρος απαίτησε να ταξιδέψει δωρεάν από την Κω στην Πάτμο με το ΒLUΕ STAR 2 προκειμένου να αποφύγει να πληρώσει εισιτήριο των 15,50 ευρώ...

Ο διευθύνων σύμβουλος της Attica, στην οποία ανήκει το εν λόγω πλοίο, Πέτρος Μ. Βέττας, τέσσερις ημέρες μετά το ταξίδι του κ. Αντώναρο, «αδειάζει» τον βουλευτή στον πρόεδρο της Βουλής, Φίλιππο Πετσάλνικο, με την παρακάτω επιστολή την οποία δημοσιεύει το περιοδικό «Εφοπλιστής» και ζητά την αποζημίωση της εταιρείας από τη Βουλή.

«Αξιότιμε κύριε Πρόεδρε της Βουλής,

Θέμα: Μεταφορά βουλευτού κ. Avτώναρoυ με πλοία της εταιρείας μας.

Ο βουλευτής του ελληνικού Κοινοβουλίου, κ. Ευάγγελος Αντώναρος, επιβιβάστηκε στις 18 Ιουλίου 2010 στο πλοίο ΒLUΕ STAR 2 της εταιρείας μας, με σκοπό να ταξιδέψει από το νησί της Κω στο νησί της Πάτμου. Κατά την επιβίβαση και σύμφωνα με τον νόμο, του ζητήθηκε από τον αρχιλογιστή του πλοίου το εισιτήριό του, όπως συμβαίνει με κάθε άλλον επιβάτη. Ο κ. Αντώναρος απάντησε ότι είναι βουλευτής και έχει ελευθέρας. Παρά την επισήμανση από τον κ. αρχιλογιστή ότι ακόμη και σ' αυτή την περίπτωση απαιτείται για τη νόμιμη επιβίβασή του εισιτήριο έστω μηδενικό, ο κ. Αντώναρος τον ευχαρίστησε και εισήλθε του πλοίου. Δεδομένου ότι εκείνη τη στιγμή επιβιβάζονταν στο πλοίο 250 επιβάτες, το πλήρωμα προτίμησε να μη δώσει περαιτέρω έκταση στο επεισόδιο, ώστε να μη δημιουργηθεί πρόβλημα στον καταπέλτη του πλοίου και να μην ταλαιπωρηθούν αναίτια από τη συμπεριφορά του εν λόγω βουλευτή οι υπόλοιποι επιβάτες, οι οποίοι και κανονικά έφεραν τα εισιτήριά τους και τηρούσαν όλες τις νόμιμες διαδικασίες.

Μετά την είσοδό του στο πλοίο, εκδόθηκε εισιτήριο στον κ. Αντώναρο -με το φθηνότερο ναύλο, αξίας 15.50 ευρώ - προκειμένου να ταξιδέψει νομίμως και όχι ως λαθρεπιβάτης. Εκείνος αρνήθηκε να πληρώσει το ποσό με την ίδια δικαιολογία και επέδειξε στο σημείο αυτό τη βουλευτική του ταυτότητα.

Ύστερα από τα παραπάνω γεγονότα, τα ζητήματα που ανακύπτουν είναι τα εξής:

1. Παρακαλούμε για την αποζημίωση της εταιρείας μας από τη Βουλή για το ταξίδι του κ. Αντώναρου, σύμφωνα με τα συνημμένα παραστατικά.

2. Παρακαλούμε όπως εκδώσετε οδηγία προς τους βουλευτές όταν επιθυμούν να κάνουν χρήση της ελεύθερης κυκλοφορίας με πλοία ακτοπλοϊας που τους έχετε παράσχει, να φροντίζουν εγκαίρως για την έκδοση εισιτηρίου, όπως προβλέπεται από τη νομοθεσία. Σας επισημαίνουμε ότι βάσει νόμου απαγορεύεται η επιβίβαση στο πλοίο ΟΠΟΙΟΥΔΗΠΟΤΕ χωρίς έγκυρο εισιτήριο.

3. Επειδή αντιλαμβανόμεθα ότι παρόμοια προβλήματα αντιμετωπίζουν όλες οι ακτοπλοϊκές εταιρείες, παρακαλούμε όπως προχωρήσετε σε θέσπιση συγκεκριμένης διαδικασίας για την αποζημίωσή μας σε αυτές τις περιπτώσεις, όπως συμβαίνει με τα άλλα μέσα μεταφοράς και όπως επανειλημμένως έχουμε ζητήσει, διαδικασία που αποτελεί απαραίτητη προϋπόθεση για να εκδίδονται τα εισιτήρια από μια ιδιωτική εταιρεία χωρίς να καταβληθεί το αντίτιμο. Έως ότου μας γνωστοποιηθεί και συμφωνηθεί η διαδικασία αυτή, παρακαλούμε όπως ενημερώσετε τα μέλη του Κοινοβουλίου ότι όσον αφορά στην εταιρεία μας θα πρέπει να εκδίδουν κανονικά εισιτήριο ολόκληρου ναύλου.

4. Τέλος, παρακαλούμε όπως προβείτε σε συστάσεις προς τους Έλληνες βουλευτές, οι οποίοι όλοι έχουν εκλεγεί από τον ελληνικό λαό για να τον υπηρετούν και όχι για να διεκδικούν προνόμια και να αξιώνουν διαφορετική μεταχείριση από τον απλό πολίτη, προκειμένου να αποφεύγονται αμετροεπείς συμπεριφορές, που δεν τιμούν κανέναν και επιτείνουν το κλίμα δυσαρέσκειας που υφίσταται σήμερα.

Με τιμή

Attica Group

Πέτρος Μ. Βέττας

Διευθύνων Σύμβουλος»


9 σχόλια:

  1. Σε Εποχές που “καρακρεουργούνται” συντάξεις, μισθοί και επιδόματα , κάποιοι αρνούνται να καταβάλλουν 15 ευρώ ειστήριο. Μήπως ο Ελληνικός Λαός πρέπει και εδώ να συνεσφέρει; 15 ευρω δια 10 εκατομμύρια , μας αναλογεί 0,000005 ευρω στον καθένα, σχεδόν ΤΙΠΟΤΑ μποστά σε αυτά που μας έχουν περικόψει….

    http://alithinapsemata.wordpress.com/author/yiannisaeras

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Δεν μου κάθεται καλά ο τίτλος της εγγραφής.
    Μήπως θα έπρεπε να τον μετ΄ονομάσουμε ,
    "Στης Ελλάδος το κάγκελο" ???

    Εσείς τι λέτε;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Γιαούρτι που πήγε χαμένο!
    Αυτός θα έπρεπε να είναι ο τίτλος αγαπητή Λυγερή.
    Ο συγκεκριμένος επί παντοδυναμίας του γιαουρτώθηκε στα Εξάρχεια αλλά μυαλό δεν έβαλε.
    Και 'γω απορώ και με τη γυφτειά αλλά και με την αλαζονία του και να ξέρεις δεν είναι ο μόνος.
    Επίσης εντύπωση μου κάνει η καταγγελία από την πλευρά της εταιρείας.Ρωτάω εγώ ο αφελής:αν ήταν ακόμα κυβέρνηση η ΝΔ και ο κύριος κυβερνητικός εκπρόσωπος θα τον κατήγγειλαν;
    Να είσαι καλά και καλό Σαββατοκύριακο!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. zeidoron
    Πέρα από την πλάκα Δημήτρη μου που αφθονεί στην περίπτωση του εν λόγω βουλευτή η επισήμανσή σου στην στάση της πλοιοκτήτριας επιδέχεται τουλάχιστον δύο ερμηνείες και ο νοών νοήτω.

    Τώρα θυμήθηκα ένα βίωμα μου, μιαν ιστορία αληθινή που βίωσα όταν διεύθυνα Κέντρο ΑμεΝΥ στον Πειραιά.
    Δεν πειράζει, εδώ είμαστε πιο large μπορούμε να λέμε και κάτι διαφορετικό από το κυρίως θέμα.

    Κάποιο Πάσχα επί Δημαρχίας Χ.Αγραπίδη και Κυβέρνησης ΠΑΣΟΚ , οργανώσαμε ένα Πασχαλιάτικο παζάρι στην Πλατεία Κοραή ,μπροστά από το Δημαρχείο, να πουλήσουμε έργα των παιδιώ ν μας.
    Πέρασε όλος ο Πειραϊκός κόσμος - ,δεν υπάρχει Πειραιώτης που να μην περνάει τουλάχιστον μια φορά την εβδομάδα από αυτήν την πλατεία .
    Πέρασαν και όλοι οι Πειραιώτες βουλευτές και πολιτευτές όλων των κομμάτων.
    Μεταξύ αυτών και ένας εν ενεργεία βουλευτής (όνοματα και κόμματα δεν λέμε) μας επισκέφτηκε και μου είπε.
    Εγώ κυρία Βασιλείου δεν θα ψωνίσω τίποτα αλλά σας παρακαλώ να περάσετε από το γραφείο μου να κάνω μιαν δωρεά για το Κέντρο σας. Τον ευχαρίστησα και έστειλα την ταμία του συλλόγου και πράγματι της κατέβαλε 300 Ευρώ.
    Τα Χριστούγεννα της ίδιας χρονιάς ,τα παιδιά μας ανεβάζανε μιαν θεατρική παράσταση και καλέσαμε τιμής ένεκεν, ως είθισται, τους βουλευτές της πόλης μας απ' όλες τις κομματικές παρατάξεις..
    Το θέατρο κατάμεστο. Πριν αρχίσει η παράσταση, πήρα το μικρόφωνο να προλογίσω τα δικά μου. Πριν τελειώσω σε κάποια στιγμή με πλησίασε διακριτικά ο ίδιος ο βουλευτής που μας είχε κάνει την «δωρεά» και μου είπε στο αυτί.
    "Ανακοινώστε κυρία Βασιλείου ότι έκανα δωρεάν 300 Ευρώ υπέρ του Συλλόγου σας."
    Κόκκαλο η κυρία Βασιλείου. Δεν είναι και στο χαρακτήρα μου βλέπεις τέτοιες θωπείες.
    Για μερικά δευτερόλεπτα τάχασα , αλλά γρήγορα ανέκτησα την ψυχραιμία μου και συνέχισα χωρίς φυσικά να εκτελέσω την εντολή του κυρίου Βουλευτή.
    Όταν τελείωσα έκανα νόημα στην κυρία Ταμία και της είπα να ανακοινώσει εκείνη υπό την ιδιότητά της την δωρεά του βουλευτή.
    Μπορείς εσύ τώρα να μετρήσεις την φτήνια, τον ξεπεσμό ,τον βαθμό έκπτωσης αξιοπρέπειας αυτού του ανθρώπου ;
    Εγώ την βλακεία του μόνο συνειδητοποίησα τίποτ' άλλο.

    Στον αντίποδα αυτής της ιστορίας ,φίλε μου, έχω να σου διηγηθώ το εξής παραστατικό.
    Ένας ηλικιωμένος χαμηλοσυνταξιούχος από την φτωχογειτονιά των Καμινίων του Πειραιά, είχε χάσει πρόσφατα την γυναίκα του. Κάθε Χριστούγεννα και Πάσχα λοιπόν ερχόταν ό ίδιος στο Κέντρο και μου έλεγε :
    ----Πάρτε 50 ευρώ για ένα κεράκι στην μνήμη της γυναίκας μου.»
    Ποτέ δεν θέλησε να μου δώσει τ'όνομά του, δεν το έμαθα ποτέ .Η εικόνα του όμως δεν θα σβήσει από την καρδιά μου. Στο λέω και βουρκώνω.

    Καληνύχτα φίλε μου καλέ .

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Τελικά έχετε αναρωτηθεί αν ο κ.(?...)Αντώναρος
    -και που φυσικά δεν είναι μόνο αυτός- έχει να πληρώσει τα 15,50 Ε ?.....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Γειά σου Ευάκι μου.
    Περισσεύει ο Σαρκασμός στο σχόλιό σου.
    Είναι ίσως η πιο συγκρατημένη αντίδραση για το γεγονός, που ξεπερνά οποιαδήποτε λογική αλλά και φαντασία.

    Αν δεν είχε ψιλά ας έκοβε ένα..τσέκ.

    Καληνύχτα φιλενάδα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Το πρόσωπο περί ου ο λόγος.. κατ αρχήν δεν είναι εκλεγμένος Βουλευτής.Είναι απλά βουλευτής επικρατείας από σπόντα,(και ως επιλαχών)ένεκα της παραίτησης του προηγούμενου στη σειρά του Ψηφοδελτίου Επικρατείας(ΝΔ) κ.Γιώργου Σουφλιά!Πολύ θα επιθυμούσα (νομίζω και πολλοί από εσάς)την απάντηση (αν υπάρχει βέβαια)από τον κ.Πρόεδρο της βουλής των Ελλήνων!Και τέλος Συγχαίρω μετά παρρησίας τον συντάξαντα την παραπάνω επιστολή.. με εκφράζει δυστυχώς!Και τίποτε άλλο έτσι απλά τα βλέπω εγώ τα πράγματα και κατά την σεμνή και ταπεινή μου άποψή,θα έπρεπε να μην του επιτραπεί η επιβίβαση... άνευ εισιτηρίου από την εν λόγω ακτοπλοϊκή εταιρεία και όχι μόνο...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Να κανουμε εναν ερανο βρε παιδια να του τα στειλουμε αφου ειναι " Τσιπης " ο ανθρωπος! Ποσα περνει σαν βουλευτης?

    ΑπάντησηΔιαγραφή