Παρασκευή 4 Σεπτεμβρίου 2009

Καθρέπτης μας είναι η πολιτεία και της μοιάζουμε.



Εύλογο είναι ,εν'όψη εκλογών φωνές να ακουστουν για να θυμίσουν την ύπαρξη του 10% του Ελληνικού Πληθυσμού που έχει «κατηγοριοποιηθεί» ως κοινότητα Ατόμων με Αναπηρία. Αν προσθέσει κανείς και τα μέλη των οικογενειών τους δεν γνωρίζω ποιος είναι ο πραγματικός πληθυσμός αυτών των πολιτών , ανάμεσά μας , που βιώνουν το πρόβλημα .

Περιμένουμε ν’ ακούσουμε τους φερέλπιδες υποψήφιους όλων των πολιτικών χώρων που θα μας εκπροσωπήσουν στην Βουλή των Ελλήνων να αναλάβουν την ευθύνη υλοποίησης Πολιτικών αποφάσεων που θα στηρίζουν και ρυθμίζουν την καθημερινότητα του Έλληνα πολίτη με Αναπηρία.

Είναι εξευτελισμός ,ταπείνωση της ανθρώπινης υπόστασης μας, να μας μοιράζουν ψίχουλα και να τα βαφτίζουν κοινωνικές παροχές για να μας κρατούν ομήρους με θα και θα και σχέδια επί χάρτου.

Ίσως σκεφτείτε δικαίως :
Υπάρχει ο Συνταγματικός χάρτης της Ελλάδος που στο άρθρο 21 ορίζει ξεκάθαρα τις υποχρεώσεις του Κράτους απέναντι στις ευπαθείς ομάδες του πληθυσμού και ιδιαίτερα για τα Άτομα με πνευματική αναπηρία..

Δυστυχώς αγαπητοί συμπολίτες μου, οι επιταγές του συντάγματος δεν εφαρμόζονται για τις ευπαθείς ομάδες του πληθυσμού μας στο βαθμό που ορίζει το Σύνταγμα .
Ειδικότερα για τα ενήλικα ΑμεΝΥ που εγγίζουν το 4% επί του Συνόλου 10% των Αναπήρων της Ελλάδος δεν υπάρχει εθνικός σχεδιασμός για την δια βίου αξιοπρεπή Ζωή τους.

Το θέμα της δια βίου στήριξης των ΑΜΕΑ εν γένει είναι πολύ σοβαρό και δεν άπτεται μόνο του 10% του λαού μας και των οικογενειών τους. Αφορά τον Ελληνικό Πληθυσμό ,σ’ ολόκληρη την Ελληνική Επικράτεια , διότι εν δυνάμει όλοι οι πολίτες μπορεί να περάσουμε σε κάποια φάση της Ζωής μας στον χώρο της Αναπηρίας και είναι ανθελληνικό κι απάνθρωπο η Πολιτεία να περιθωριοποιεί τους Πολίτες της.

Ευθύνη των πολιτών είναι να υποχρεώσουν τους κατά τόπους υποψήφιους πολτικούς της επιλογής τους ,να δεσμευτούν ότι θα θεσμοθετήσουν συγκεκριμένα και ποια θα είναι τα μέτρα προστασίας για τις ευπαθείς ομάδες. Για να πάψουμε και μείς οι πολίτες να αλληλοκατηγορούμεθα ότι έχουμε ευθύνη για τις επιλογές μας, και να κλαψουρίζομε ότι….

Καθρέπτης μας είναι η πολιτεία και της μοιάζουμε.