Τρίτη 1 Σεπτεμβρίου 2009

Βουλιάζετε....στα ριχά

Καλά δεν έχετε πολιτικό φιλότιμο πάνω σας; Ίχνος μπέσα; Μωρέ ούτε την "καλημέρα" που λέτε δεν μπορεί να θεωρήσει κανείς ότι την εννοείτε.

Αυτήν την καραμέλα της κάρτας αναπηρίας πόσα χρόνια την πιπιλάτε; Ήμουνα νια και γέρασα που λέει ο λαός μας

Όλα εκ του πονηρού, τα πάντα στον βωμό της πολιτικής σκοπιμότητας.

Έχετε την ηλίθια άποψη ότι μπορείτε εσαεί να μας εμπαίζετε !

Αλλά έννοια σας . Πίσω έχει η αχλάδα την ουρά.

Είστε τόσο αδίστακτα ξετσίπωτοι που δεν διστάσατε να βάλετε στο κόλπο τον λαό , να ενισχύσει το βαλάντιο σας κακομοίρη-δες. Να σας πληρώνει τις ασφαλιστικές εισφορές σας κι όταν είδατε ότι δεν σας παίρνει το πήρατε πίσω.

Τώρα μεθοδεύετε να σώσετε τον προυπολογισμό του κράτους αρχίζοντας απο τις περικοπές των αναπηρικών συντάξεων.

Εν τω μεταξύ πληροφορούμαι ότι αθετήσατε και δεν τηρείτε το σύμφωνο που υπεγράφη μεταξύ του Επιτρόπου Απασχόλησης, Κοινωνικών Υποθέσεων και Ίσων Ευκαιριών της Ευρωπαϊκής Ένωσης κ. Vladimir Spidla

και του Υπουργού Υγείας Δημήτρη Αβραμόπουλου . Το σύμφωνο προβλέπει μεταξύ άλλων, οι εργαζόμενοι στις Δομές Ψυχικής Υγείας και Κοινωνικής Αποκατάστασης του προγράμματος " Ψυχαργώς" να πληρώνονται απ' ευθείας από το κράτος και δεν το κάνετε πράξη.Δεν είστε συνεπείς στην χρηματοδότηση . Οι εργαζόμενοι μένουν πάλι κάποιους μήνες απλήρωτοι.

Παράλληλα τον Ιούνιο προ-κηρύξατε διαγωνισμό αναδόχου που θα αναλάβει να ενημερώσει τον Ελληνικό λαό για την Ψυχιατρική Μεταρρύθμιση που συντελείται στην Ελλάδα. Ο προ-υπολογισμός γι αυτήν την διαφήμιση ανέρχεται στα 4.000.000.(τέσσερα εκατομμύρια ) Ευρώ.

Αν όλα αυτά αληθεύουν (αντιστέκομαι να τα πιστέψω) και πραγματοποιηθούν,

Ε ,είστε ανεκδιήγητος κύριε Υπουργέ. Τέτοιο θέατρο δεν θα έχει ξαναπεράσει από την Ελληνική πολιτική σκηνή

Δεν θα συνεχίσω άλλο μαζί σας για σήμερα τουλάχιστον .

Κινδυνεύω να βγω εντελώς από τα ρούχα μου

και η σεμνότητα μου δεν μου το επιτρέπει

```````````````````````````````````````````````````````````````````````````````````````````````````````````````````````````````````````````````````````````````````````````````````````````````````````````````````````````````````````````````.

Έντονη διαμαρτυρία για την πρόθεση της κυβέρνησης να προχωρήσει σε περικοπές αναπηρικών συντάξεων εκφράζει η Συνομοσπονδία ατόμων με αναπηρία, καταγγέλλοντας ότι με τον τρόπο αυτό, μια από τις πλέον ευάλωτες και οικονομικά ασθενείς ομάδες πληθυσμού οδηγείται στο κατώφλι της φτώχειας και της εξαθλίωσης.

Η ΕΣΑΜΕΑ τόνισε χθες πως με το πρόσχημα των «αναπήρων - μαϊμούδων», η κυβέρνηση καταδικάζει συλλήβδην όλους τους δικαιούχους συντάξεων αναπηρίας της χώρας σε ανέχεια, αντί -εν μέσω κρίσης- να θεσπίσει μέτρα στήριξης των οικονομικά ασθενέστερων κοινωνικών ομάδων.

Η ΕΣΑΜΕΑ σημείωσε πως πάντοτε διεκδικούσε την αναμόρφωση του συστήματος πιστοποίησης της αναπηρίας σε όλα τα επίπεδα, με βάση και τα διεθνή πρότυπα, διεξάγοντας αγώνα για τη θέσπιση της Κάρτας Αναπηρίας, προκειμένου να δοθεί τέλος στο φαύλο κύκλο της διαρκούς επανεξέτασης των ατόμων με αναπηρία. Ωστόσο η Κάρτα Αναπηρίας έμεινε στις καλένδες με αποτέλεσμα τα άτομα με αναπηρία να τίθενται υπό αμφισβήτηση με πρόσχημα την οικονομική ένδεια.

Η ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ

Τετάρτη, 8 Ιουλίου 2009